




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、阶段综合检测(一)I 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AWhen Alfred Nobel created the prizes that bear his name, he decided that they be given for work done in the previous year.But it has led to all kinds of trouble as it did once again this month when the Nobel Prize in Medicine or Physiology was awarded to a dead man
2、.It is a complex story,one that could not have been foreseen when Nobel, the Swedish inven tor,died in 1896.But it all traces back to his will ,writte n at a time whe n intern ati onal prizes were an orig inal idea.Nobel did not say why he wan ted to reward scie ntists who “ made the most importa nt
3、 discovery” duri ng the previous year.O ne can guess that he wan ted to reward present-day innovation and not to give tombstone awards to Galileo, Hippocrates, and other scientists from centuries past.But will and scie nee ofte n got invo Ived.The on e-year timi ng proved impractical; scie ntific fi
4、ndings gen erally n eed to be tested,sometimes for decades before their value is appreciated.Perhaps to avoid the Galileo problem the Nobel Foundation did state clearly that the award be given only to living people; that rule was made formal in the 1970s.But the rule against posthumous (死后的)awards h
5、as now been violated several times most rece ntly this mon th,whe n the prize in medici ne was give n to Dr.Ralph M . Steinman, a scientist at Rockefeller University,who died three days before his election.His discovery,called dendritic cells(树突纟田胞),took place in 1973.The first posthumous winner was
6、 the poet Erik Karlfeldt.Karlfeldt had refused his select ion in 1918 because he was a Ion gtime member of the Swedish Nobel Academy.Whe n he was selected aga in in 1931 he had died that April.What happe ns if a can didate dies? The Nobel Foun dati on might con sider changes at its next meeting.One
7、possibility would be to withhold(阻 止)the announcementof an award until a Nobel official hears the winner's voice on the famous notification calls.【语篇解读】 诺贝尔奖是一个国际奖项,用来奖励前一年在科学上取得重大发第1页现的人。诺贝尔基金会明确说明这个奖项只颁给活着的人, 但科学发现需要时间来检验。诺贝尔奖能颁给死去的人吗?或许诺贝尔奖需要一些变革。1What did Alfred Nobel create the prizes for?A
8、 To make himself remembered forever.BTo attract international attention to Sweden.C To encourage contributions to mankind.D To honor some dead outstanding discoverers.C 推理判断题。 根据第一段中的 “ he decided that they be given for work done in the previous year.和第三段中的 “ Oncan guess that he wan ted to reward pr
9、esent-day innovation. 可知,创”立诺贝尔奖的目的就是奖励其所在时代的科学 发现或重大成就。 2Why has the Nobel Prize brought about trouble?AThe one-year timing is not workable.BNobel Foundation tries to break his will.CNobel' s fortune is not well managed.DCandidates are hard to be selected worldwide.A 细节理解题。根据第四段中的“The one-year
10、timing proved impractical ;scientific findings generally need to be tested ,sometimes for decades, before their value is appreciated. ”可知答案。 3What do the examples of the scientist Ralph MSteinman and the poet Erik Karlfeldt suggest?AThe Nobel Foundation should obey the rules.BSome rules of the prize
11、 call for reform.CThe Nobel Academy failed to perform their duty.DThe winner should live a very long life.B 推理判断题。 根据上文可知,诺贝尔奖规定只颁发给健在的科学家, 可是这 一年的诺贝尔医学奖颁发给了已经去世的 Ralph M Steinman,1931 年的诺贝尔 文学奖颁发给了已逝的诗人Erik Karlfeldt ,这两个例子足以说明诺贝尔奖的一些规定需要改革。4 . According to the last paragraph, the Nobel Prize is an
12、nounced to the winner.A. in secretB. through a visitC. by e-mailD. on the telephoneD 细节理解题。根据文章最后一段最后一句话中的.f.until a Nobel officialhears the winner ' s voice on the famous notification calls'可知答案。BTeenage life is quite dramatic but that doesrl t mean you cannot enjoy your life in these years
13、.Even with your daily troubles,your life is not very hard if you know how to deal with them.I know exactly how you feel.Life as a tee nager can be hard.You are not a kid any more , because you are smart eno ugh to observe and an alyze your surroundings.However, you are still not an adult because the
14、re are still lots of experie nces that you n eed to have and less ons that you n eed to lear n from these experie nces.Totop it all,the horm on al(激 素的)imbala nee in your body can really mess you up emoti on all y.I have bee n there .I was in it for 6 years explori ng what life is about.As a teenage
15、,I had a major problem with completing my chores(日常事务)on time.And at that time,what I needed to do was finish my assignments study for the upcoming test and clean my room.Now I have lots of things to do: cooking, cleaning and worki ng while strik ing a bala nce betwee n all my relati on ships relate
16、d to work, family and friends.That is really a lot of work.So, I will just give you one golden tip, quoting from Benjamin Franklin,“ Never leave that till tomorrow which you can do today.”Life becomes much easier because I finish all my work on time and I have eno ugh time to let my hair dow n. Half
17、 the problems as a tee nager are caused by our hating doing things.We d rather go and have fun than sit down and take on our duties and responsibilities.That is why you have so much trouble in your life.Your parents won' t let you go out with friends because you don't clean your room or your
18、 professor is always criticiz ing you because you have'nt fini shed your assig nmen ts.【语篇解读】作者主要以自己的经历来告诉青少年们如何度过青少年时期。5. Whom is the text intended for?A. Parents.B. Teachers.C. Teenagers.D. Scientists.C 写作意图题。根据第一段中的“Teenagelife is quite dramatic but thatdoesn' t mean you cannot enjoy your
19、 life in these years 可知,青少年的生活很” 有戏剧性,但是那并不意味着你不能在这些年当中享受你的生活。 且根据下文内 容可以推断本文是写给青少年的,故选 C。6. What do we know from Paragraph 2?A. The author also experie need hard times in his tee ns.B. The author had strong hormones in his body.C. The author thi nks tee nagers have lots of experie nces.D . The horm
20、 onal imbala nee has no in flue nee on tee nagGrsbodies.A 细节理解题。根据第二段中的 “have bee n there .I was in it for 6 years exploring what life is about ”可知作者在青少年时期也经历过困难时期, 故选A。7. The author tries to persuade readers main ly by means .A . quoti ng famous say ings by famous peopleB . sett ing his own experie
21、 nces as examplesC . listi ng all of his troubles in his childhoodD . show ing the nu merous assig nments for childre nB 写作手法题。根据最后两段的内容可知,作者主要以自己的经历为例对读者进行了劝导,故选B。8 . The underlined phrase“ let my hair down” in Paragraph 4 means.A . get relaxedB . get successC . get out of con trolD . get motivated
22、A 词义猜测题。根据画线部分的前半句中的Life becomes much easier '可知,此处指的是我有足够的时间放松,故选 A。C【导学号:88982076】Welcome to the Electr onic Village to explore new ways of Ian guage teachi ng and learning.Electronic Village ProgramThursday, June 18,2019Nearpod9: 00 am to 10 00 amRoom 501Nearpod is a software program that cre
23、ates a rich context(语境)for students to learn vocabulary.The prese nter will show how to use it.TEO2: 00 pm to 3: 00 pmRoom 502Our stude nts come from differe nt backgro unds but have the same desire to lear n on li ne.The prese nter will use examples from his first on li ne class to expla in how man
24、y teachers can begi n teach ing on li ne with TEO.Kahoot10: 30 am to 11: 30 amRoom 601Kahoot software can be used to create grammar tests which can be graded on a n etwork .It can provide stude nts with in sta nt feedback反 馈),including reports about their stre ngths and weak nesses.Prezi3: 30 pm to
25、4: 20 pmRoom 602The use of Prezi in liste ning and speak ing courses draws stude nts atte nti on to speak ing more fluently.The presenter will show how stude nts can use Prezi to con fide ntly prese nt on a variety of topics, in clud ing in troduc ing family, friends, and hobbies.【语篇解读】本文是一则广告,主要讲的是
26、探索新的语言教学和学习的方法,the Electro nic Village提供了四种课程计划供用户选择。9. Nearpod can be used to.A. offer grammar testsB. teach listening onlineC. help vocabulary learningD. gain fluency in speakingC 细节理解题。根据第一部分中的“ Nearpod is a software program thatcreates a rich context( 语境)for students to learn vocabulary 可知,Nearp
27、ocf 能 用于帮助学生们学习词汇,故选 C。10. If you want to improve your speaking skills, you can go to.A. Room 501B. Room 502C. Room 601D . Room 602第 6 页D 细节理解题。根据第四部分中的 “Room 602 The use of Prezi in listening and speaking courses draws students ' attention to speaking more fluently ”可知, 去 Room 602 可以提高你的口语技能,故选
28、 D。 11Which of the following can assess your grammar learning?A Nearpod.BKahoot.C TEO.DPrezi.B 细节理解题。根据第三部分中的 “Kahoot software can be used to create grammar tests which can be graded on a network ”可知, Kahoot 可用于检测语 法。DYou can deal with winter in two ways :Escape it or embrace it.Watching people dive
29、 into snow in nothing but bathing suits and boots I ' m guessing these people choose to do the latter.The seasonal madness is part of the Quebec Winter Carnival,now in its 62nd year,said to be the world ' s largest winter festival.About a half- million people each year come to Quebec City to
30、 delight in frigid (寒冷的 ) fashion.“We embrace winter ,” said Paule Bergeron of Quebec City Tourism.“ It ' s time to play.”The carnival runs from Jan.29 to Feb.14, with dozens of events.I went last year for a few frigid days,staying at the Hilton Quebec,in the thick of the downtown action.Familie
31、s are a big part of the carnival.What attract kids are things like ice- fishing at a man-made pond stocked with fish,where if you catch something, you can pay to have it smoked and eat ,it or donate it to a food bank.It' s a good chance to experience the culture of this European-feeling city , a
32、nd nowhere is more evident than in Bonhomme,the carnival' s goodwill ambassador, a living avatar (化身) in the form of a giant snowman with a human inside gliding ( 滑 行 ) around the festivities.There are two night parades at the carnival.I attended the second one last ye,ar the night before the ca
33、rnival' s close.The streets were lined with thousands of people in a gentle snow and bitter cold,watching local dancers and school groups glide by.In the end,Bonhomme' s float came into view,and kids in the crowd went crazy.As the parade ended, thousandsfollowed behind it, becoming part of t
34、he Quebec WinterCarnival's magic and madness.And with a cup of milk in my hand I realized that for on ce, not only did I not mind win ter, I embraced it.【语篇解读】本文为说明文,题材为社会文化类。作者亲历了魁北克冬季狂欢节的盛况,感受了人们冬天的激情和活力。12. Which of the follow ing is TRUE about the Quebec Win ter Carnival?A. It is held to att
35、ract visitors.B. It has a history of less than 60 years.C. It is mainly intended to entertain kids.D. It is the largest win ter festival in the world.D 细节理解题。由第二段 “'.said to be the world ' s largest win ter festival ”可知,魁北克冬季狂欢节是世界上最大的冬季节日。13. Who is Bonhomme?A. It is a giant snowman.B. It i
36、s a famous star in Quebec.C. It is the goodwill ambassador of the carnival.D. It is the orga ni zer of the Quebec Win ter Carni val.C 细节理解题。由倒数第二段 the carnival's goodwill ambassador.”以及 “n the form of a gia nt sno wma n with a huma n in side ”可知,Bon homme 是狂欢节 的形象大使,是由人装扮的雪人。14. We can infer fro
37、m the last paragraph th .A. kids love to see BonhommeB. the carnival ends with two paradesC. the parades are the maddest part of the carnivalD. people attend the parades mainly to seeBon hommeA 推理判断题。由最后一段 “n the end,Bonhomme ' s float came into view , and kids in the crowd went crazy ”可知,孩子们看至U
38、 Bonhomme 都激动不已, 由此可知,他们喜欢看Bonhomme。15. The author atte nded the carni val probably as.A. a visitor to QuebecB. a festival performerC. an official in QuebecD. a local newspaper reporterA 推理判断题。由第三段 l“went last year for a few frigid days , staying at theHilt on Quebec. ”可知,作者是作为游客去参加狂欢节的。由最后一段“nd wit
39、h acup of milk in my hand , I realized that for once , not only did I not mind win ter ,I embraced it ”可知,B、D 项错误。n .阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)How teens can stay fitAny type of regular, physical activity can improve your fitness and your health. 16Exercise should be a regular part of your day like brus
40、hing your teeth, eating and sleeping.lt can be in gym class, joining a sports team, or working out on your own .Keep the follow ing tips in mind :17 A good attitude is important.Find an activity that you think is fun.You are more likely to stick with it if you choose something you like.A lot of peop
41、le find it's more fun to exercise with some one else so see if you can find a frie nd or family member to be active with you.Take it one step at a time. 18 For example, walk or ride your bike to school.Get on or off the bus several blocks away and walk the rest of the way.Use the stairs in stead
42、 of tak ing the elevator.Get your heart pumping(跳动). Whatever you choose make sure it includes aerobic(有 氧的)activity that makes you breathe harder and in creases your heart rate.This is the best type of exercise because it in creases your fitn ess level and makes your heart work better. 19 Examples
43、of aerobic activities are basketballr unning, or swimmi ng.Don't forget to warm up .With some easy exercises or stretching拉彳申)before you do any physical activity. 20 It is also important to stretch out after you exercise to cool dow n your muscles.A. It also bur ns off body fat.B. Stay positive
44、and have fun.C. Make physical activity a habit.D. Small changes can add up to better fitness.E. The most important thing is that you keep moving!F. This warms your muscles up and may help protect against injury.G. Do the activity as often as possible but don't exercise to the point of pain.【语篇解读
45、】本文是一篇说明文。文章向青少年介绍了几条如何保持身体健康的建议。16. E 由下文关于运动方面的几条建议可知,作者认为保持身体健康最好的办法是运动。E项中的keep moving指代下文的Exercise 17. B B 项中的 Stay positive 和 have fun 分别与下文的 A good attitude 和 activity that you think is fun 相呼应。18. D 根据本段小标题Take it one step at a time可知,循序渐进,小小的改变也能使身体更健康,故选D项。19. A 有氧运动可提高健康水平、使心脏更好地工作,也可起到减肥
46、的作用, 故选A项。20. F 根据下文的 Stretch out after you exercise to cool down your muscles”可知,运动前先进行热身是为了保护身体避免受伤,故选F项。川.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)I have been a member of an organization.This organization fights for the protection of 21 rights.As a result,we may 22 from special discounts and offers. 23,when we c
47、ould get special charges on gas and electricity bills a yearago, I 24 to join a group and take advantage of lower 25.I must say that I felt quite 26 with their customer service,because there were no hard selling (硬性推销)practices.So when I got a 27 from them, summariz ing their actions and the ben efi
48、ts I got tha nks to them, I 28 to it.Though there was a field 29 one could ask about his/her file or ask a question, I wrote: I don't have any 30 but here is some feedback反馈)for you.And I 31 the people and the team who worked hard and 32 their customers well .I said how I appreciated their 33 an
49、d the money that they had helped me save.The following day the manager answered my letter and said that she had forwarded it to her 34 and she tha nked me for my 35 words.Sometimes, we take it for gran ted that everyth ng has to be perfect for us and we 36_ high quality prices and service.However, d
50、on't 37 to thank those people who try to make this 38 .More importantly, we are 39 to do it more ofte n, as well .In other words , we ought to care for people who do care for us. 40 should it be a on eway-ticket relati on ship?【语篇解读】本文为夹叙夹议文,题材为日常生活类。作者受他人恩惠之后所写的一封感谢信让他意识到:人需要相互关爱21. A. stranger
51、sC. producersB. employers'D. consumersD 由special discounts and offers 可推断,此处应指消费者的权益。22. A.sufferB. benefitC. learnD. hearB 由下文 summariz ing their actions and the ben efits I got 中 ben efits 的提示可判断选B项。23. A. BesidesB. In steadC. ThereforeD. HoweverC 作者可以从中受益,因此决定加入组织。24. A. decidedB. usedC. stru
52、ggledD . hadA 参见上题解析。25 . A.qualitiesC . wagesB . don ati onsD . pricesD 由special discounts and offers 可推断此处应指低价。26. A . disappo in tedC . familiarB . satisfiedD . patie ntB 由 because there were no hard selling practices 可知,作者对他们的服务很扌两意、。27 . A.callB . prese ntC . letterD . reportC 由下文the manager an
53、swered my letter 的提示可判断选 C项。28. A.repliedB. referredC. turnedD. wroteA 由下文I wrote可知,作者回复了它。B. whileD. where29. A.whichC. uni essD 由a field可知,此处指地点,用 where。30. A.complaintB. questionC. suggestionD. commentB 由 one could ask about his/ her file or ask a question的提示可判断选 B 项。31. A.encouragedB. rewardedC.
54、 thankedD. comfortedC 由下文how I appreciated可推断,作者感谢他们。32. A.servedC. knewB. treatedD. awardedA 由上文 I felt quite 26 with their customer service 可推断,此处指他们为顾客提供了很好的服务。33 . A.supports C . stre ngthsB . opinionsD . effortsD 由 the team who worked hard可推断此处指他们的努力34. A . familyB . teamC . bossD . frie ndB 由上
55、文the people and the team 中team的提示可判断选 B项。35 . A.excit ingB . loudC . kindD . defe ndingC 由作者的写信内容可判断其言辞是友善的。36 . A.expectB . getC . offerD . enjoyA 由 we take it for gran ted that everythi ng has to be perfect for us可推断,此处指我们期待优质的服务和优惠的价格。B. promiseD. forget37. A.askC. fearD 不要忘记感谢那些使我们的期待成为可能的人。38.
56、A.necessaryB.possibleC. normalD.naturalB 参见上题解析。39. A.remindedB.allowedC. supposedD.forcedC 由 we ought to care for people who do care for us 中 ought to 的提示可判断选C项。40. A.WhyB. HowC. WhenD. WhatA 我们应该关爱那些关爱我们的人,为什么只让别人关爱我们而我们却不去关 爱他们呢?由此语境可判断选 A项。IV .语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词
57、的正确形式。Long ago an emperor decided 41 (hold)a swimming race between 13differe nt ani mals.The order in which they fini shed would decide the order of their 42. (appear) on the Chin ese cale ndar.AII the ani mals lined up on the river bank and were given 43. task of getting to the opposite shore.The cat wondered how hewould get there 44. he was afraid of water.The ox worried he couldn'tcross the river for his poor eyesight.The 45 (calculate)rat suggested that heand the cat 46. (jump)onto the ox' s back and guide him across.The ox,steady and hardwork ing ,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年全国通信行业安全员ABC证理论考试练习题库附答案
- 职业培训招生宣传策划方案
- 三角函数恒等式变换教学反思范本
- 造纸行业环保升级改造项目方案
- 2025至2030全球及中国旅馆行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 消毒与隔离整改实施方案
- 2025-2030中国燃气保险产品创新与风险管理体系构建报告
- 2025-2030中国植物提取物市场应用拓展及标准化进程报告
- 2025-2030中国数字经济产业生态构建与投资价值研究报告
- 石油化工工艺设计方案
- DB32/ 4439-2022工业涂装工序大气污染物排放标准
- 疼痛护理新进展
- 2025北京高三一模语文汇编:写作1
- 土地出售协议合同
- 董宇辉的创业之路
- GB/T 26436-2025禽白血病诊断技术
- 《微笑服务培训》课件
- 《接触网各工序岗位安全操作规程》
- 2024年08月四川遂宁银行社会招考笔试历年参考题库附带答案详解
- 独栋别墅升级报告范文
- 2024年学校医务室制度(2篇)
评论
0/150
提交评论