

下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、单元质量评估(二)(时间:100 分钟满分:120 分)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B C 和 D)中,选出最佳选项。AGoi ng to the beach is many America ns favourite activity.They went swimmi ng in the ocea nwithout givi ng a thought to what was un derwater.But those days are long gone.ln the summer o
2、f 1988,many of the beaches had to be closed because garbage( 废 料)from hospitals was found in thewater.The garbage in cluded glass bottles with samples of blood,and people were afraid they might getAIDS from the blood.At some beaches,sewage (污物) was found in the water.Americans were shockedby this st
3、ateof affairs.Peopledid nt think of the un derwater garbage because it was out of sight.Some of the most polluted waters still look beautiful.Sa n Fran cisco Bay is agood example of a beautiful bay thats full of chemicals.Scie ntists discovered polluti on in some lakesand rivers whe n they found fis
4、h with rott ing skin .People are told not to eat too much fish because ofpollution.MostAmerican cities put theirgarbage in the ground.But NewYork and a few other cities put their garbage in the ocean.BostonHarbour is so polluted that scientists say it wont recover until the next century.Thegovernmen
5、thas ordered the city to build a sewage treatmentpla nt.Clea ning up ocea ns wont be easy, but people can no Ion ger ignore thischalle nge.【语篇解读】 美国海域受污染情况不容乐观。1.The main idea of the article is that_A. ocean waters around America have become pollutedB. America ns are bringing too much garbage to the
6、 beachC. beaches were closed because America ns were shockedD. going to the beach is many America ns favourite activity解析:主旨大意题。全文讲述了美国海域遭受污染的情况。答案:A2.Why many of the beaches had to be closed in 1988?2A. Because sewage was found everywhere.B. Because there was dan ger un derwater.C. Because medical
7、waste was found in the water.D. Because there were many glass bottles.解析:细节理解题。由第一段可知,因为海水里发现了医疗废物,所以许多海滩不得不关闭。答案:C3.Many polluted waters are still beautiful because_A. chemicals can be beautifulB. they have been cleaned upC. pollution is underwater or hard to seeD. there are still many fish in them
8、解析:细节理解题。从最后一段前两句可知。答案:C4.More people can go to the beaches n ear Bost on if_A. the city puts garbage in the groundB. a sewage plant is builtC. they dont eat too much fishD. they stop polluting the water解析:推理判断题。从最后一段的最后两句可知。答案:BBWhen it comes to learning a foreign Ianguage, many people wonder if th
9、ey willbe able to memorize eno ugh vocabulary.But this questio n n ever happe ns about theirmother tongue , and yet , it was a foreign Ianguage once.However ,among all the questions that newparents ask , no doctor has ever heard : Will my baby be able to learn my Ianguage ?” Be honest,do you know al
10、l t he words of your mother tongue ? The answerak I ”is : No.New words , and new ways of using old words , appear every day.Twenty years ago, who wouldhave been able to understand a sentence like this : Click here to download your digital book ?”Nobody.You n ever stop lear ning new vocabulary and yo
11、u n ever know how long you will n eed it.Sometimes, you have the word on the tip of your tongue.and it sticks there!3But you do know this phenomenon(现象)and dont think that it is because of a badmemory.You should not give this phenomenon more importanee in the Ianguage you are learning tha nin your m
12、other ton gue.You need to learn only 2, 000 or so basic words to be able to create any phrase you n eed.Youcant avoid some work in order to lear n these n ecessary words and all the more if you want to lear nquickly.A ndbefore you con sider buying in to any method,be sure it is right for you.It is n
13、ot wise to depend on any method based upon mnemonics(记忆术).Thefirstwords seem very easy to learn , so you buy the course , but thenyou discover quickly , though too late , that a dozen words later , it is all the more difficult to learn a newword when you have also to learn the trick to memorize it.【
14、语篇解读】学外语是否有必要记住所有单词?5.From the first paragraph , we can infer that_A. there is no need to know all the words of a foreign IanguageB.it is hone st to answerno” to a question you dont knowC. a baby can know all the new words of its mother tongueD. people find it hard to memorize vocabulary of their Ia
15、nguage解析:推理判断题。从第一段中的Be honest , do you know all the words of your mother tongue?The answer is : No.”可知,一个人既然连自己的母语的词汇都不可 能全认识,那么在学习外语时,也没有必要记住所有的词汇。答案:A6.To learn a foreign Ianguage_ ,the author advisesyouA. to remember new words appearing every dayB. to keep up with new ways of using old wordsC. t
16、o learn at least 2, 000 necessary wordsD. to pay more attention to your bad memory解析:细节理解题。根据最后一段第一句You need to learn only 2, 000 or so basicwords to be able to create any phrase you need.”可知 C 项为正确答案。答案:C7.The authors attitude to mnemonics is_A. supportiveB. neutral4C. opponentD. indifferent解析:推理判断
17、题。由最后一段中It is not wise t o depend on any method based uponmnemonics.”可知,作者对记忆术是持否定态度的。答案:C8.The passage is mainly about_A. using old words in a new wayB. lear ning new words from the con textC. finding a method to memorize vocabularyD. learning vocabulary of a foreign Ianguage解析:主旨大意题。本文主要介绍了学习外语的问题
18、,人们总是担心自己记忆的词汇不够,但是一个人即使对自己的母语的词汇也并不能全认识,所以也就没有必要担心词汇量的问题,只要掌握一些基本的词汇就可以了,故D 项符合主题。答案:DCEn glish has surely become the global la nguage.Whe never we turn on the news tofind out whats happe ning in East Asia, or Africa , or any where , people are beingin terviewed and telli ng us about it i n En glis
19、h.If people look at the facts about the amaz ing reach of the En glish Ian guage,many would be surprised.English is used in over 90 countries as an official or semi -officialIanguage.English is the working Ianguage of manyinternationalinstitutes(研究所)as well as of most internationalresearch scientist
20、s.Itis also the Ianguagethat In dia n pare nts and black pare nts wish their childre n to lear n.lt is believedthat over one billion people worldwide are now learning English.One of the most importa nt causes of the spread of En glish around the world isthat Europea ns are willi ng to accept it as t
21、heir Ian guage.E nglish is spreadi ng from northern Europe tothe south and is now the sec ond Ian guage in coun tries such asSweden, Norway, Netherlands and Denmark.lf one visits any of them, it would seemthat almost every one there can talk in En glish.Recently ,a report said that at the beginning
22、of 2001,English was the most widely known foreign Ian guage with 43% of Europea ns say ing they spoke it.The report also said that with over 89%of thepopulation speaking English ,Swedennow has the highest percentage of English speakers.Whatsmore , English is the Ianguage rated as most useful to know
23、 , and over 77% of Europea ns who do5not speak En glish as their first Ian guage con sider it useful.【语篇解读】本文是说明文,主要讲述了英语在世界上的广泛使用。9.By writing this passage , the writer mainly wants to tell us_A. why so many people speak English around the worldB. that English has become a Ianguage spoken all over
24、the worldC. about the development of English in EuropeD.about the English - speaking countries解析: 主旨大意题。根据本文的第一句En glish has surely become the globalIanguage. ”以及后文的具体描述可知,作者主要想告诉我们,英语是目前世界的通用语言。答案:B10. According to the passage , what has played an important role in spreadingEn glish around the worl
25、d?A.That governments have asked their people to learn it in school.B.That English is the most beautiful language in the world.C.That Europea ns are willi ng to accept En glish as their Ian guage.D.That people have to use English in their work.解析:细节理解题。根据第三段的One of the most importantcauses of the spr
26、eadof En glish around the world is that Europea ns are willi ng to accept it as their Ianguage. ”可知 C 正确。答案:C11. What does the underlined word“ rated ” in the last paragraph mean?A.Stood.B. Agreed.C. Considered.D. Argued.解析:词义猜测题。根据语境以及最后一句的con sider it useful”可知, rate 在这里意为认为;看作”。答案:CDHave you ever
27、 con sidered all the En glish expressi ons that in clude words aboutclothes ? Lets have a look.People wear pants to cover the lower part of their bodies.We sometimes say that people who arenervous have ants in their pants.Sometimes, people may get caughtwith their pants down.They are found doing som
28、ething they should not be doing.And , in every family ,one person takes control.Sometimes a wife tells her husband what to do.Then we say she wears the6pants in the family.Pants usually have pockets to hold thin gs.M oney that is likely to be spe nt quickly can burn a holein your pocket.sometimes yo
29、u n eed a belt to hold up your pants.lf you have less money than usual, you may have to tighten your belt.I always praise people who can save their money and not spe nd too much .I really take my hat offto them.Yet , when it comes to m y own money , I spend it at the drop of a hat , which means I in
30、stantlyspend it.Boots are a heavy or strong kind of shoes.People who are too big for their boots think they aremore important than they really are.I dislike such people.My father is an important person.He runs a big company.He wears a suit and tie , and a shirt withsleeves that cover his arms.Some p
31、eople who do not know him well think he is too serious and nevershows his feelings openly.But I know that myfather wears his heart on his sleeve.【语篇解读】 本文向我们介绍了一些英语中与衣服有关的表达。12 Which of the following expressions can show someone is nervous?A Get caught with ones pants down.B Have ants in ones pants.
32、C Wear the pants in the family.D Burn a hole in ones pocket.解析: 细节理解题。根据第二段的“ We sometimes say that people who are nervous have an tsin their pants. ”可知应选 B。答案: B13 If we say someone has to tighten his belt, we probably mean he_ A has done something wrongB used to live a rich lifeC has put on the wr
33、ong pantsD is short of money解析: 词义猜测题。根据第三段的“ If you have less moneythan usual , you mayhave to tightenyour belt.”可知应选 D。答案: D14 Someone who spends his money at the drop of a hat most probably _ 7A doesnt save moneyB earns much moneyC never wastes his moneyD spends more than he earns解析: 推理判断题。根据前文的“
34、 I always praisepeople who can save their moneyand not spend too much. ”可知,前面指的是那些会存钱的人,又根据 yet 的语境,可知 后者是那种一有钱就会立即花掉的人,故选A。答案: A15 We can use the expression “ wear ones heart on ones sleeve ”to describe someone who_ A gets angry easilyB. looks very seriousC. shows his feelings openlyD. often wears
35、a suit and tie解析:细节理解题。根据末段的Some people who do not know him well think he is too serious andn ever shows his feeli ngs ope nl y.But.” 的语境,可知题干中的表达可以用来形容那些不掩饰感情的人。答案:C第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Improve your productivity( 学习效率 )Researchers have found that most
36、of our tiredness comes from our mental attitudes.One ofEnglands doctors J. A.Hadfield says , “ _16_ In fact , tirednessof completely physicalorigin(缘由)is unusual. ” So, remember the key to improveproductivity is lear ning to relax.Here are some suggesti ons for you.Relax from time to time_1 乙 It is
37、said that if you want to master the art of relaxation, study thecat.Think about it.Have you ever seen a tired cat, or a cat with a nervous break-down? You will probably avoid this kind of feeling if you learn to relax as the cat does.18Remember that tensions ( 紧张状态 )on the body produce aching should
38、ers and8n ervous feeli ngs.Variety and moveme nt keep you physically and men tally alive.The most interestingtask can get boring if done for long periods of time , and the mostcomfortable chair isnt comfortable if the worker must sit in it for hours.Think at the end of the day19A nd if you are tired
39、 , is it because of the men tal work youve done, orthe way you have done it ? Gen erally , if you feel extremely tired at the end of theday, its quite likely been an inefficient (效率低的)day.20The n yon can work with a new attitude the n ext day.A. Think of a catB. Work less hardC. Work in a comfortabl
40、e positionD. This will help you form the habit of relaxing.E.Make notes of what changes you need to make.F.Ask yourself how tired you are at the end of the day.G.The greater part of tiredness comes from mental attitudes.答案:16.G17.A18.C19.F20.E第二部分英语知识运用(共两节,满分 45 分)第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分
41、)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。ninever forget Christmas 1946.My dad had died five years before and left momseveral school kids to _21_ _. A mon th before Christmas our church said they were_22_a special offering( 捐赠)to help a poor family.We _23_decided to help withoutthi nki ng.Tha
42、t month was one of the _24_ of our lives.Well remember it forever.We took any job that wecould _25_and saved each penny.We _26_the mpney every day to see how much we had got.Wetalked about how 27 the poor family would be when they had the mon ey.The day before Christmas we_28_all_our coins for three
43、 $20 bills and one $10 bill.We felt we were very rich.The n came the excit ing Christmas morning._2, late that after noon theminister( 牧师)brought us a(n)_30 . Out of it fell some money three $20 bills ,one $10 and seventeen $1 bills._31 , we were sad because we felt we had nothing.That week I felt s
44、o _32_that I even wan ted to leave school.Mom _33_us to_church on Saturday _34 we did nt want to see anyone.A speaker was say ing $100 would save a poor9family in AfricA . Webecame 35 for the first time in a week.Momreached into her purse and _36_outthe envelope.Aftera while the minister said excite
45、dlythat the offeri ng was over $100.He had nt 37 such a large offeri ng from our small _38_. He said ,“There must be some 39 people here. ” Suddenly it hit us! Wehad given $87 ! We were the richfamily ! From that day onve never been _40_again.【语篇解读】本文是记叙文。教堂策划了一个圣诞节特别捐赠活动,作者一家努力工作,拼命节约,想要帮助那个贫困的家庭,却
46、发现原来自己就是那个最贫困的家庭。这给了 全家莫大的打击。直到在教堂做礼拜时得知非洲有更贫困的人需要帮助,捐出了所获得的捐赠后,全家才再次获得宁静。21. A teachB. leadC. changeD. raise解析:根据 school kids可知应是父亲离世,留下几个孩子要抚养(raise)10答案:D22.A planningB.C. enjoyingD.解析: 由下文作者一家人努力存钱可知,的捐赠活动。答案:A23.A quicklyC. fin ally解析:根据下文的 without thinking答案:A24.A. most difficultC. most comfor
47、table解析:根据Well remember it可知,这个月作者一家倾心准备帮助他人,感觉非答案:B25.A affordB.C. findD. create解析:根据作者一家决定帮助他人,而他们本身并不富有的事实可知,他们去做能找到(find) ”的一切工作。答案:C26.A paidB. countedC. gotD. borrowed解析:根据下文提示“.to see how much we had got.”可知,他们是每天“数(counted) ”钱。答案:B27. A. thankfulB. nervousC. worriedD. bored解析:作者一家谈论那个困贫的家庭得到
48、这笔钱会多么“感激(tha nkful) ”。B.D.foreveraccept ingbringing他们的教堂正在策划(planning) ”一次特别B. usuallyD. certainly可知,他们是立即(quickly) ”决定要帮忙。bestslowest”以及the exciting Christmas morning 常好,故应选 besto11答案:A28. A. savedB. exchangedC. gaveD. returned解析:根据下文提示“.for three $20 bills and one $10 bill”可知,他们将零钱“换(exchanged) ”
49、成了整钱。答案:B12C. hopelessD. surprised解析:根据下文提示.I even wanted to leave school”可知,对作者来说,这是令人绝望的(hopeless) ” 一周。答案:C33.A tookD. followed解析:根据下文他们在教堂里听牧师说话并捐钱的事实可知,妈妈带 (took) ”他们 去教堂做礼拜。答案:A34.A.sinceB.althoughC. ifD. as解析:上文去教堂做礼拜与下文we did nt want to see an yo ne”之间为让步关系。答案:B35.A.sick B.sadC. happyD. famo
50、us29. A HoweverB. AlsoC. ThereforeD. In stead解析: 根据上文We felt we were very rich.Then came the exciting Christmasmorning ”和下文的we were sad because we felt we had nothing”可知,上下文之间是转折关系,故选 However。答案:A30. A boxB. noteC. envelopeD. gift解析:根据下文提示.the envelope”可知,教堂牧师给母亲的是一个装满钱的信封。答案:C31.A PossiblyC. Specia
51、lly解析:得知他们才是那个最贫穷的家庭,得自己一无所有。答案:D32.A relaxedB.B. ActuallyD. Suddenly“突然之间(Suddenly) ”他们感到很伤心,觉braveB. showedC. sent13解析: 根据上文A speaker was saying $100 would save a poor family in Africa ” 和下文他们捐赠给教会一笔钱的事实可知,此时孩子们找到解决事情的办法,因而变得高兴14预料到 (expected) ”能从他们这个小教堂筹集到这么多钱。 答案: B39A goodC honest解析: 根据捐款数额超出牧师
52、预想的事实可推断,他认为做礼拜的人中有些人很富有。 答案: D40A angryB healthyC quietD poor解析: 根据上下文可知, 作者由此领悟到什么是真正的贫穷和富有,故从那以后, 再没 有觉得自己贫穷过。答案: D 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容 (1 个单词 ) 或括号内单词的正确形式。As we all know, English , which was only spoken by the people living in Britain 41. the end ofthe 16th century
53、, began to be spoken 42._ many othercountries from the next century with the English colonists making voyages 43.(conquer) otherplaces all over the world.Because of that , a large numberof countries speak English as their first language.And people in many other countries who have a goodcommandof Eng
54、lish speak it 44._ (fluent)as a foreign or secondlanguage.Although there are different kinds of English in the world , the native speakers can have almost no起来。答案:C36A keptB pulledC turnedD put解析: 根据上文“ Mom reached into her purse ”可知,信封应是装在钱包里,故要掏出来,所以要用 pulled out 答案: B37A heardBspentC expectedD se
55、en解析: 由上一句的“ excitedly ”可知,牧师没有预料 (expect) 会有这么一大笔捐款。 答案:C38A classB churchC familyD town解析: 根据上文牧师兴奋地说(the minister said excitedly)可推知,牧师之间没有B smartDrich15trouble in com muni cat ing with each other even if they dont make use of the same kind ofEnglish.However , sometimes they do have some difficul
56、ty in 45.(recognize) and understandingeach others words , spelling ,pronun ciatio n and 46._ (dialect).English is an al l-the-time changing Ianguage; for example, the English between AD450 47._1150 , which 48._(base) on German, was quite different fromthe English spoken 49._ (present) . Thanks to Sh
57、akespears efforts , Englishhad a big change in usage.American English got its own 50._ (identity) withthe help of Noah Webster.答案:41.at42.i n43.to con quer44.flue ntly45.recog nizi ng46.dialects47.a nd48.was based49.prese ntly50.ide ntity第三部分写作(共两节,满分 35 分)第一节短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)假定英语课上老师要求同
58、桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()画掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2 .只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。Walters goal in life was to become a successfullydoctor.He knew he had to finishhigh school first, so he put h
59、is heart into her study in particular, biology ,chemistry and maths.Because he worked hard at these subjects,Walter became goodat it.However , Walter forgot that he needed to master some other subjects beside those he had beenchosen.As a result ,Walter fails both English and Chinese in the end of the second school year.But hehad to repeat these s
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中国广电渭南市2025秋招笔试行测题库及答案供应链采购类
- 中国广电黄南藏族自治州2025秋招计算机类专业追问清单及参考回答
- 国家能源鹰潭市2025秋招面试专业追问及参考法学岗位
- 特勤人员考试试题及答案
- 大庆市中石化2025秋招笔试模拟题含答案法律与合规岗
- 国家能源固原市2025秋招心理测评常考题型与答题技巧
- 中国移动济南市2025秋招笔试行测题库及答案技能类
- 中国移动无锡市2025秋招笔试行测题库及答案通信技术类
- 中国联通眉山市2025秋招行业解决方案岗位专业追问清单及参考回答
- 国家能源德宏自治州2025秋招化学工程类面试追问及参考回答
- 人教版数学-五年级上册-第一单元计算、解决问题(同步练习)
- 林同炎与美洲银行大厦
- 人教版八年级历史上册 第一、二单元 单元测试卷( 2024年秋)
- 二次抵押贷款合同
- DZ/T 0462.5-2023 矿产资源“三率”指标要求 第5部分:金、银、铌、钽、锂、锆、锶、稀土、锗(正式版)
- 糖尿病合并尿路感染
- 芯片封装行业分析
- 健康指南绝经与乳腺癌的关联性
- 幼儿园教育课题研究培训
- 《家蚕小蚕期人工饲料饲养技术规程》
- 全麻后的病人躁动护理
评论
0/150
提交评论