2019版高三英语一轮复习第1部分基础知识解读课时提能练17Unit13People(A_第1页
2019版高三英语一轮复习第1部分基础知识解读课时提能练17Unit13People(A_第2页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 13 People(A)I阅读理解A(2017 东北三校二模)We were ordinary people taking the bus every day thatsummer.During the early morning rides, we sat sleepily on our seats.One of thepasse ngers was a small grey man to the cen ter for senior citize ns.He walked with a stoop( 驼背)and a sad look on his face.We paid li

2、ttle attention to him.Then one July morning he said good morning to the driver and smiled to us before sittingdown.The driver nodded politely, the rest of us being silent.Thenext day,the old man boarded the bus en ergetically, smiled and said loud , “ Good morning !” Someof us looked up , amazed, an

3、d murmured “ Good morning ”. The following weekswe weremore surprised.Our friend was dressed in a nice old suit with the thin haircarefullycombed.He said good morning to us every day and we gradually began to nod and talk to each other.One morning he had a bunch of wild flowers in his han d.The driv

4、er smilingly asked , “ Have you gotyourself a girlfriend ?” He nodded shyly , “ She lives at the center. The other passengers whistledand clapped at him.Charlie bowed before sitt ing dow n.Every morning after that Charlie always brought a flower.Some regular passengers bega nbringing him flowers for

5、 his bun ch.Every one smiled and joked about it.But one morning he did nt turn up.Whe n he was nt there the follow ing days,we started won deri ng if he was sick or.We stopped at the cen ter for senior citizens.The staff toldus he was fine , but he had nt been coming that week.One ofhis very close f

6、riends had died at the weekend.They expected him back on Monday.How sile nt we wereon the rest of the way to work!The next Mon day he was wait ing at the stop , stoop ing a bit more and a bit more grey.lnsidethe bus was a silenee , all of us sitting with our eyes filled with tearsand wild flowers in

7、 our han ds.【语篇解读】本文是一篇记叙文。原本寂静的车厢因一位老人友爱、热情的举动变得活跃起来,热情是可以感染他人的。在老人情绪低落时,也收到了来自他人的关爱。1. The old man boarded the bus energetically probably because_ .2A. he bought a bunch of flowersB. he got to know other passengersC he fell in love with a ladyD he had a sweet dreamC 考查推理判断。根据第二段倒数第三、四句并结合第一段内容可推知,

8、这个老人之所以这么精力充沛可能是因为他恋爱了。故选C 项。2 What change did the old man bring to the early morning bus?A The passengers were silent.B The bus was full of life.C The passengers were sleepy.D The bus was punctual.B 考查推理判断。根据上文中的“ we sat sleepily on our seats ”“ the rest of us beingsilent ”“ Some of us looked up, a

9、mazed, and murmured Good morning ”“we graduallybegan to n od and talk to each other ”并结合第三段内容可知,老人的 行为感染了车上的每一个人,让车里充满活力。故选 B 项。 3 Why didnt the old man turn up for several days?A He was in sorrow for the loss of his girlfriend.B He wondered whether others cared about him.C He had a quarrel with the

10、 staff of the center.D He wasnt himself for the cold weather.A 考查推理判断。根据倒数第二段第四、五句并结合上文的描述可推知,是因为老人 的女朋友去世了,他非常悲伤,所以老人这几天没有乘车去老年中心。故选A 项。 4 What can we infer from the story?A Only love can affect others emotions.B The old mans passion inspires others.C The passengers didnt care about others feelings

11、.D The center for senior citizens is a good place for love.B 考查推理判断。原本冷漠、疏离的乘客因一位老人友爱、充满热情的举动,让车厢 不再寂静,乘客们开始相互交流、开玩笑;由此可推知,老人的热情鼓舞了他人。故B3项正确。 B【导学号: 33220178 】(2017 甘肃第一次诊断)The 2016 Nobel Prize in Physics is shared by threescientists,the Royal Academyof Sciences announced in Stockholm on Tuesday.The

12、 NobelPrize in Physics 2016 was divided, with one half awarded to David JThouless ,4discoveries of topological phase tran siti ons and topological phases of matter(物质拓扑相变和拓扑相).”Haldane said he was very surprised ” at the news, adding that he was glad that theirdiscoveries found something previously

13、unnoticed by many, and that theyrevealed “more possibilities for looking for new materials. ” He particularly pointed out that a lot ofwork was still ongoing.The years prize amount is 8 millionSwedish krona , and will be split properlybetwee n the three wi nn ers.The winners are given a sum of money

14、 when they receive their prizes , in the form of a documentconfirming the amount awarded.The amount of prize money depends uponin creased since the 1980s, whe n the prize money was 880, 000 SEKper prize .In2009,the monetary award was 10 millionSEK.In June 2012, it was lowered to 8 million SEK.If the

15、re are two winners of a particular prize , the award money is divided equally between thewinners.lf there are three , the awarding committee can choose to divide the money equally , or awardone -half to one winner and one -quarter to each of the others .It is com mon for winners to don ateprize mone

16、y to ben efit scie ntific,cultural , or charitable causes.【语篇解读】本文介绍了 2016 年诺贝尔物理学奖的归属以及诺贝尔奖的相关知识,包括奖金的金额、来源和分配。5.How much prize money does Thouless get?A. 8 million Swedish krona.B. 6 million Swedish krona.C. 4 million Swedish krona.D. 2 million Swedish krona.C考查推理判断。 根据第一段第二句The Nobel Prize in Phy

17、sics 2016 was divided , with one halfthe other half to FDuncan M. Haldane and J . Michael Kosterlitzfor theoreticalhow much money the Nobel Foun dati on(基金会 )can award each year.The purse hasPrize in Physics 2016 was divided, with one half awarded to David JThouless ,5awarded to David J. Thouless. ”

18、及第三段The years prize amount is 8 million Swedish krona.”可知, 2016 年的奖金是 800 万瑞典克朗,而索利斯获得了一半的奖金。故选C 项。6.According to the passage , Haldane thought that his work _ .6A. was far from endingB. was based on many previous studiesC. had perfectly been completedD. had surprised the whole worldA 考查细节理解。根据文章第二段

19、最后一句He particularly pointed out that alot of work was sti ll ongoin g. ”可知,霍尔丹指出还有很多工作仍在进行,即远远没有结束。故选 A 项。7.The amount of prize money _.A. has been ever increasing since the 1980sB. has been ever decreasing since the 1980sC. rema ins 880 , 000 SEK each year after 2012D. differs according to the Nobe

20、l FoundationsaffordabilityD 考查细节理解。根据文章第四段可知,诺贝尔奖的奖金金额并不是固定的,而是根据每年诺贝尔基金会所能奖励的金额而决定。故选D 项。8.What does the last paragraph talk about?A. The purpose of the award money.B. The number of winners per prize.C. How the winners are selected.D. How the award money is dealt with.D 考查主旨大意。最后一段讲了诺贝尔奖奖金的分配及获奖人如何

21、利用这些奖金。故选 D 项。n.完形填空(2017 河北石家庄高三复习教学质量检测(二)Whenmy sister Diane began playing the violin , she was seven.How did she sound ?Terrible.But she did nt 1_. At twelve , she asked our pare nts if she could 2_a full-tim e music school.They said no .Actually , every one agreed that my sister 3_tale nt.I was

22、 better at my _4_ . Myteacher had told myparents that I had great 5_ . Somy pare nts found the best pia no teacher in the area to 6 me.But the only timehe was 7 was Saturday after noons at 3 p. m.Back the n , I was 8 about the7British TV show “ The Aven gers ”, which was 9 every Saturday at 3 p. m.I

23、 letno thi ng take up my “ The Aven gers ”I dont even have a 11 in my house.My sister became an engineer , but she 12 stopped making music.When she was in her 40s, she switched her 13_ . She went back to college , got a(n) 14 inmusic education , and became a music teacher.She starts kids off on thei

24、r first in strume nt and givesthem all the en courageme nt and support she n ever 15_.Recently , she and a pianist pal put on a recital.A big crowd of friends and family16 for her.As she played, I looked around at the 17_ . Every one was 1 _enjoying the music.It occurred to methat I was the only per

25、son that remembered that 7-year-old kidmaking those perfectly 19 sounds and knew how far she had come, despite 20.Tale nt is importa nt.But en thusiasm is eve n more importa nt.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文,通过讲述妹妹追求梦想的经历告诉我们:天赋很重要,但更重要的是热情。1.A.advaneeB. quitC. reflectD. listenB 根据上文的How did she sou nd ? Terrible

26、. ”可知, 我”妹妹的小提琴演奏得糟糕透了;结合本句的“ But”表示的转折意义可知,她没有放弃(quit)。2.A.inspectB. openC. attendD. visitC 根据上文可知,尽管妹妹的小提琴演奏得很糟糕,但是她仍不愿放弃;据此可以判断,本句句意为:在十二岁时,她问父母她是否可以去全日制的音乐学校上学。atte ndschool 为固定搭配,意为“上学”。3.A.lackedB. spottedC. possessedD. admiredA 根据上文的“ They said no ”和父母没有答应让她去全日制音乐学校学习可以判断,每个人都认为“我”的妹妹缺乏(lack)

27、天赋,故 A 项正确。4.A.major B. projectC. compositionD. instrumenthour.So I 10 thisamaz ing opport unity.Today8D 根据本段第三句的“ So my parents found the best piano teacher in the area ” 可知,“我”的父母为“我”找了当地最好的钢琴老师教“我”学钢琴;据此可以判断, 与妹妹相比,“我”更擅长“我”的乐器。5A.patienceB enthusiasm9C potentialD ambitionC 由上题解析可以判断, 老师告诉父母说我”很有

28、潜能(potential)。A 项意为耐心”,B 项意为“热情”,D 项意为“抱负”,都与语境不符。B examineD challengeD 项意为“挑战”。7A.punctualCoccupiedD 根据语境可知,钢琴老师只有每周六下午三点有空。D 项意为“有空的”,符合语境,故 D 项正确。A 项意为“准时的”,B 项意为“技术好的”,C 项意为“使用中”,都与语境不符。 8A.sensitiveB crazyCseriousD particularB 根据本句中的“ about the British TV show ”可判断, “我”热衷于一档英国电视 节目。becrazy abou

29、t 为固定搭配,意为“热衷于”,故 B 项正确。A 项意为“敏感的”,C 项意为“严肃的”,D 项意为“特别的,挑剔”,都与语境不符。9A.filmedB designedCairedD commentedC 根据该句中的“ every Saturday at 3 p . m.”可知,这档英国电视节目在每周六 的下午三点播放。 air 在本句中意为“播出,播送”,属于熟词生义,故 C 项正确。 A 项意为“拍电影”,B项意为“设计”,D 项意为“评论”。10 A.jumped atB turned downCwaited forDopened upB 根据上文的 “ I let nothing

30、 take up my The Avengers hour” 可知,“我”不让任何事情占用“我”看这档节目的时间,据此可以判断,“我”拒绝了这一机会。 B项意为“拒绝”,符合语境,故 B 项正确。A 项意为“迫不及待地接受”,C 项意为“等待,等候”,D 项意为“打开”,都与语境不符。11. A.tutorB. violin6A.trainCcorrectA 参见上题解析。A 项意为“培训,教育”;B 项意为“检查”;C 项意为“改正”;B skillfulDavailable判断,由于“我”拒绝了学钢琴,所以现在家里甚至一台钢琴也没有,故D 项正确。 10C. musicianD. pian

31、oD 根据本段的“ So my parents found the best piano teacher in the area”可以判断,由于“我”拒绝了学钢琴,所以现在家里甚至一台钢琴也没有,故D 项正确。 11项意为“熬夜”,D 项意为“到达,露面”。17 A.studentsBC spotlightsDB 根据下文的“ enjoying the music ”可知 可知,“我”环顾了四周的观众 (audience) ,“聚光灯”,D 项意为“平台,讲台”。18 A.obviouslyBC appropriatelyDaudience platform,所有人都在欣赏妹妹演奏的音乐;据此故 B 项正确。A 项意为“学生”,C 项意为desperatelyanxiously12 A.neverC alreadyA 根据空后两句可知, “我”妹妹在四十几岁时上大学学习音乐;据此可知,尽管“我”妹妹成了一名工程师, 但是她从未 (never) 停止对音乐的追求, 故 A 项正确。 13A.attitudeB careerD positionB 根据下文的“ and became a music

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论