2019版高三英语一轮复习第1部分基础知识解读课时提能练4Unit2Heroes(B)北_第1页
2019版高三英语一轮复习第1部分基础知识解读课时提能练4Unit2Heroes(B)北_第2页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、 Unit 2 Heroes(B) I 阅读理解 (2017 安徽合肥高三第二次教学质量检测 ) Bees play a vital role in the world.Unfortunately ,bees are dying by the second. The main purpose of bees is to make hon ey. Hon ey, shock in gly, does not exist for human consumption; it is essential to the insects.Honeybees store honey in their hive

2、s ( 蜂箱 ) in order for the bees to have energy for their flight muscles and for heating the hives during the winter period.They collect pollen ( 花粉 )which supplies protein for young bees to grow. According to National Honey Board, the increased production and quality of agricultural crops as a result

3、 of honeybee pollination are valued at more than $ 14.6 billion per year.These insects are responsible for over 70 of the fruits and vegetables we eat today, including apples, grapes, coffee, beans, and broccoli. So if they are so valuable to agriculture, why do they keep dying off? A key suspect se

4、ems to be pesticides (农药).Honeybees who are exposed to pesticides result in the damage to their neurological (神经系统的 ) functions, specifically memory or behavior.And thats why the majority of worker bees disappear and leave behind a queen, plenty of food and a few nurse bees to care for the remaining

5、 immature bees and the queen.There are several other causes of the decline of bees, including the destruction of natural habitats, like woodlands, forests, and other habitats for bees.Climate change is also a factor in the decline of the wild bee population. Actually, there are a variety of methods

6、to help the bee population grow.One way is to star t your own organic garden by planting bee-friendly plants.Pesticides are used in both industrial practices and even in your home, so it is best to find organic seeds and weed killers. 【语篇解读】 本文是一篇说明文。 蜜蜂在生物世界里起着重要的作用, 但是由于农药的滥 用,蜜蜂正在大批死亡。本文给出了增加蜜蜂数量

7、的方法和建议。 1 Why do honeybees store honey in their hives? A To provide enough honey for humans to consume. BTo draw protein out of honey for young bees. C To help attract other insects and make hives stronger. DTo strengthen bee muscles and heat hives in winter. D 考查细节理解。根据第二段的第三句“ Honeybees store hone

8、y in their hives ( 蜂 箱) in order for the bees to have energy for their flight muscles and for heating 2 the hives during the win ter period. ”可知,蜜蜂储藏蜂蜜是为了增强飞行肌肉的 力量,在冬天为蜂箱加热,故 D 项正确。 2. Apples and beans are mentioned in the third paragraph to show that _ . A. bees supply human beings with basic food

9、 B. bees mainly live on these agricultural crops C. bees are of great importanee to fruits and vegetables D. bees can bring in more money for farmers every year C 考查细节理解。根据第三段的The se in sects are resp on sible for over 70 of the fruits and vegetables we eat today, including apples , grapes , coffee,

10、 beans , and broccoli. ”可知,该段提及苹果和豆类旨在说明蜜蜂对水果和蔬菜的重要作用, 故 C 项正确。 3. What is most likely to cause the worker bees to leave their hives behind? A. The lack of food. B. The abuse of pesticides. C. The fighting among bees. D. The destruct ion of the habitats. B 考查细节理解。根据第四段的Honeybees who are exposed to p

11、esticides.And thats why the majority of worker bees disappear ”可知,农药的滥用导致了工蜂 离开蜂箱,故 B 项正确。 4. What would the author probably discuss in the paragraph that follows? A. Another way to save bees. B. Other tips for choosing seeds. C. More methods to plant green organic fruits. D. Causes of the decline i

12、n the wild bee population. A 考查推理判断。根据第五段的第一、二句 Actually , there are a variety of methods to help the bee populatio n grow. One way is to start your own orga nic garden by pla nting bee - frie ndly pla nts. ”可知,该段主要介绍了帮助蜜蜂增加数 量的方法之一:种植对蜜蜂无害的植物。据此可以推断,下文将介绍其他的帮助增加蜜 蜂数量的方法,故 A 项正确。 n .阅读七选五 (2017 云南省第

13、一次高中毕业生复习统一检测 )Courage is a personality quality that every one possesses, but it sometimes fades because of bad experie nces or memories. 1 . 3 By identifying the source of any lack of courage and actively cha nging your behavior, you can build courage. Determine your specific fears.People are often

14、 reluctant to admit that they are afraid of someth ing and this may be weake ning their con fide nee and courage .In order to begin building courage, you need to determine your specific fears. 2 _ . This may help you to develop a pla n to overcome them and build your courage. Recognize your courage.

15、Just as its important to identify your fears, you should also recognize that you also possess courage in many situations. 3 _ . It can help you to figure out how to apply this quality to situations in your life that cause timidity( 胆怯).It can also help you to develop your behavior and begin building

16、 courage in every aspect of your life. Develop a con crete pla n to build your courage. Once youve ide ntified your specific fears and recognized situations where you exhibit courage, write out your pla n to build your courage and update it whe n n ecessary. 4 _ , for it helps you stay on track if y

17、ou have setbacks and see your progress over time. Avoid compari ng yourself to others.Every pers on is differe nt and compari ng yourself to other people can mini mize your self -con fide nee. Focus ing on yourself and not compari ng yourself to others is esse ntial to build your con fide nee and co

18、urage. 5 _ . Two characteristics of courageous people are that they not only have con fide nee, but also believe in their ability to succeed and overcome fears.By cultivat ing and project ing con fide nee in yourself, you set yourself on the path to build and maintain courage. A. Part of building yo

19、ur courage is taking risks B. Embrace the positive and avoid the negative C. Write a list of your fears as you figure them out D. Having a clear strategy you can follow is important E. Take the time to ack no wledge that you are courageous F. Have con fide nee and believe in your ability to be coura

20、geous G. Having courage is necessary to succeed in many situations in life 【语篇解读】 本文是说明文。告诉我们如何拥有勇气。 1 . G 上文提到由于不好的经历或记忆,一个人的勇气有时会消减,但勇气是每个人都拥 有的性格特点,故此处应承接上文继续讲述勇气对每个人的重要性,故选 G 项。 2 . C 本段主题是确定你害怕的东西 (fears),且根据空前的determine your specific fears ”可知,C 选项最合适。 4 3 . E 本段主题是要承认 自己的 勇气,E 选项中的“ ackno wle

21、dge th at you are courageous ”意为承认你有勇气”,故选 E 项。 4. D 本段主题为制订计划, D 项中的 strategy 意为策略,与下文的“ it helps you stay on track ”中的 it 相呼应。 5. F 根据下文中的“ they not only have con fide nee ,but also believe in their ability to succeed and overcome fears ”可知,本段讨论信心,故选 F 项。 川.语法填空 (2017 长春七校第一次联考 )Our group Springhi

22、ll Baptist Church started a food pantry ( 食品储藏室 )to help out members of the com muni ty.As part of the program, we buy the food that will 1 (distribute) and make boxes for distribution.We do this on 2 regular basis the sec ond Mon day of every mon th. One day, as myfriend and I 3 (load) our grocery

23、carts with the necessary items in the store, a gentleman asked us, “ 4 do you get so many items ?” Weexplained we were doing our 5 (month) grocery shopping and gave him some details about our program. 6 (say) that it was great, he went on with his bus in ess. After gathering everything on our list,

24、we started unioading the food to check out at the counter, only 7 (inform) by the cashier that our bill had already been paid. The gentleman who asked about our 8 (intend) had left his credit card number to pay 9 our order and the n walked off.He had no idea what the cost was before he left.We were

25、10 (extreme) shocked at the gen erosity of a stra nger. 【语篇解读】 本文是记叙文。作者和朋友去为食品储藏室购买食物时遇到了一位绅士, 他 在得知作者他们的意图后悄悄地为他们支付了账单。 1. be distributed 考查动词的语态。作为计划的一部分,我们购买食物并将其进行分 配。food 与 distribute 之间是动宾关系,应用被动语态,空前是情态动词 will,故填 be distributed 。 2. - a 考查冠词。我们定期这样做 每个月的第二个星期一, - on a regular basis 意为 “定期地”。

26、 3. were loading 考查动词的时态和主谓一致。 当我和朋友在商店里正往购物车里装必需 5 品时,一位绅士向我们问道。根据下文中的“ we were doi ng our. ”可知,此处表示 过去某个时间点正在进行的动作,应用过去进行时;句子的主语是 my friend and I , 是复数概念,谓语动词应用复数。故填 were loading 。 4. Why 考查疑问词。根据下文的“ We explained we were doing our. ”可知,这位绅 士是在问“你们为什么买这么多物品”,故填疑问词 Why 表示“为什么”。 5. monthly 考查词性转换。我们

27、解释道我们正在做我们每月一次的食品杂货购物,并给 他说了一些关于我们这个计划的细节。根据空前的“ our ”及空后的“ grocery6 shopp ing ”可知,此处应填形容词作定语。上文的“ every mo nth”暗示这里填 monthly 每月的,每月一次的”。 6. Saying 考查非谓语动词。 逗号后面的句子主语和谓语都有, 故空处所在部分是非谓语 动词,此处表示伴随状况,且 say 与 he 之间是主谓关系,故用现在分词作状语。 7. to be in formed 考查非谓语动词。作者他们在柜台卸下食物结账时,意外地被收银 员告知他们的账单已经被支付了。 only 后接不

28、定式表示出乎意料的结果,inform 与其逻 辑主语之间是动宾关系,故应用不定式的被动式。 & intention 考查词性转换。 根据空前的about our”可知,此处要填名词,intention 意为“意图,目的”。 9. for 考查介词。pay for sth. . 是固定搭配,意为“为 付钱,负担 的费用”。 故填 for。 10. extremely 考查词性转换。这位陌生人的慷慨使我们非常震惊。应用副词修饰动词, 故填 extremely 。 【导学号:33220136】 IV.短文改错 (2017 河南开圭寸一模)Tourism is booming in Tibet

29、.More than 6.8 million Chinese and foreig n tourists visit the regi on in the first half of this year.Tourism in come during that period rose on to 7 billion yuan.More tourists are expected to travelling around Tibet in the second half of this year.The region is hosting the China Tibet Tourism or Cu

30、lture Expo, featuri ng series of festivals.Curre ntly, foreig ners n eed a special travel permissi on to tour the regi on in additi on for a Chin ese visa.They have to wait for the permit patient.lt is cheerful what the local authorities have promised us to shorte n the time of obta ining it. 【答案】 T

31、ourism is booming in Tibet.More than 6.8 million Chinese and foreign tourists visit 加斶the regi on in the first half of this year.Tourism in come duri ng that period travelli ng _ travel arou nd Tibet in or the second half of this year.The region is hosting the China Tibet Tourism onCulture rose on to 7 billion yua n.More tourists are expected to Expo, featuring A a series of festivals.Currently. foreig ners n eed a special travel 7 for Tja Chin ese visa.They have to wait forpermissi on permit to tour the regi on

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论