下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Module 3 Music阅读理解组块专练一一练速度(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)(限时:35 分钟)I阅读理解A(2018 安徽百所重点中学二模)Five Must-visit Alter native Movie Theaters in Houst onWortham Giant Scree n Theater Journey to Yellowst one, Kenya, or even the Triassic period atthe Wortham Giant Scree n Theater, located in side the Houst on Museu
2、mof Natural Science. Far froma fossil, the 394-seat theater features a large screen with 4K resolution and a six-track sound system,the perfect tools to bringits 3D attract ions to life.Brown Auditorium Theater Add variety to your cinematicdiet at BrownAuditorium Theater, i nside the Museum of Fine
3、Arts, Houst on. Brown AuditoriumTheater was designed in 1974 by famous architect Ludwig Mies van der Rohe and updated in 2000.The theater scree ns both classic and modern films as well as world cin ema and docume ntaries.River Oaks Theater Enjoy dinner and a movie in style at the River Oaks Theater,
4、 Houst onstypical movie theater located in side the fashi on able River Oaks Shopp ing Cen ter. Spring for extracost-plus seat ing to settle into a leather recli ner (躺椅)and receive push-of-a-buttonfood and drink service. Showings typicallyincludecon temporary docume ntaries and fictio nfilms and, n
5、 aturally,the traditi onalmidnight showing ofThe Rocky Horror Picture ShowSundance Cinemas Houston Book your tickets in advanee for the easily reserved seatingmovie theater Sundance Cinemas Houston.The METRORail-nearby downtowntheater keeps in depe ndent films on deck, but does nt mind show ing the
6、latest great blockbuster ( 大片).And its on-site cafe serves up pizza, popcor n and more.Showboat Drive-i n Theater Park the car at the Showboat Drive-i n Theater in Hockley where“itsnot just a movie. its an experienee!” For a small price,families,friends,and lovers alike get snacks, souvenirs,and a d
7、ouble feature ofthe n ewest releases.【语篇解读】本文为应用文,主要介绍了休斯敦五家另类剧院。1.Whats the Wortham Gia nt Screen Theater uni que for?A. The latest films.B. Advaneed equipment.C. A long history.D. Easy reach.答案与解析: B 细节理解题。根据 Wortham Gia nt Screen Theater部分中的the394-seat theater features a large scree n with 4K res
8、oluti on and a six-track sound system ”可知该剧院设有一个大屏幕,其具有4K 分辨率和一个六声道音响系统,故选B2.What can you experienee in the River Oaks Theater?A. Drive your car in.B. Buy friends gifts.C. See cultural films.D. Enjoy convenient food service.答案与解析:D 细节理解题。根据 River Oaks Theater 部分中的seating to settle into a leatherrecl
9、iner (躺椅)and receive push-of-a-button food and drink service ” 可知在该剧院可享受到便捷的2饮食服务,故选033.Which cinema is located in the city center?A. Sundance Cinemas Houston.B. Brown Auditorium Theater.C. The River Oaks Theater.D. The Showboat Drive-in Theater.Sundance Cinemas Houston咅 B 分中的The可知该剧院位于市中心轻轨旁,故选AoB)
10、Music icon Bob Dyla n will not atte ndthe Nobel ceremony in December because hehas other commitme nts, the Swedish Academy said on Wedn esday.“The Swedish Academy received a personal letter from Bob Dylan yesterday where heexplained that he could not make himself available in December.,” it saidin a
11、 stateme nt.“ He wishes that he could accept the award pers on ally, but other commitme nts make itunfortun ately impossible. He un derl inedthat he felt in crediblyhonored bythe Nobel Prize,” it added. The Swedish Academy said it respected Dylans decision, but that it was“ unusual ” for a Nobel lau
12、reate not to come to Stockholm to accept the award in pers on. Nobellaureates are honored every year on December 10 thedeath anni versary of the prizes foun der Alfred Nobel, a Swedish in dustrialist, inven tor and philanthropist.Several other literature prize winners have skipped the Nobel ceremony
13、 in the past for variousreas ons British writer Doris Less ing on gro unds ofill health,British playwright Harold Pin ter because he was hospitalized and Austria n playwright and no velistElfriede Jeli nek due to social phobia.“ We look forward to Bob Dyla ns Nobel lecture, which he must carry out i
14、tis the on ly requireme nt within six mon ths starti ng from December 10,2016,” the academy said.【语篇解读】本文主要介绍了 2016 年诺贝尔文学奖的获得者Bob Dylan 缺席颁奖仪式的故事。【难句分析】“ The Swedish Academy received a person al letter from Bob Dyla nyesterday where he explained that he could not make himself available in December.
15、 ,” it said in astatement.分析:本句是一个复合句。where 引导定语从句,在从句中作地点状语,修饰先行词apersonal letter ; that 引导宾语从句,在从句中不作句子成分。译文:瑞典文学院在一项声明中提到,他们昨天收到了 Bob Dylan 的一封个人信件。BobDylan 在信件里解释说他不能参加12 月份的诺贝尔奖颁奖仪式。4.What does the underlined word “it ” in Paragraph 3 refer to?A. receiv ing a pers on al letterB. expressing hims
16、elf in a statementC. feeling honored by the awardD. accepti ng the award pers on ally答案与解析:D 考查代词指代。根据第三段的He wishes that he could accept the awardpersonally ”可推知,此处的 it 代指的是亲自去领奖。5.What is the Swedish Academys attitude towards Bob Dylans decision?A. supportiveB. oppositeC. indifferent D . tolerant答案
17、与解析:D 考查观点态度。根据第三段的The Swedish Academy said itrespected Dylans decision, but that it was unusual for a Nobel laureate not答案与解析:A 细节理解题。根据METRORail-nearby dow ntow n theater.”4to come to Stockholm to accept the award in person”可知,瑞典文学院对Dylan 的缺席表示尊重。【干扰项分析】 A 项意为“支持的”,B 项意为“相反的”,C 项意为“漠不关心的”, 均与文章中瑞典
18、文学院对Dylan 缺席领奖的态度不符,故排除。6.What is the best title of the passage?A. The Nobel Prize Goes to Music Icon Bob DylanB. Laureate Bob Dylan Will Be Absent for the Nobel CeremonyC. Bob Dylan a Music Icon Who Won the Nobel PrizeD.A Great Anniversary Event the Nobel Ceremony答案与解析:B 标题判断题。根据第一段“ Music icon Bob
19、 Dylan will not attend the Nobelceremony in December because he has other commitme nts, the Swedish Academy said onWednesday 可推知,本文是一篇新闻报道,主要介绍了2016 年诺贝尔文学奖获得者 Bob Dylan 缺席颁奖仪式的事件。7.According to the passage, which of the following is true?A. Bob Dyla n in formed the Swedish Academy of his abse nee b
20、y telepho ne.B. The Nobel ceremony is in memory of the birth of the prizes founder.C. Elfriede skipped the Nobel ceremony because of physical illness.D. According to the Swedish Academy, the deadline of Dylans lecture is June 10,2017.答案与解析:D 细节理解题。根据最后一段“ We look forward to Bob Dylans Nobel lecture,
21、which he must carry out it is the only requireme nt with in six mon ths starti ng from December10,2016, the academy said ” 可知, Bob Dyla n 演讲的最后期限是 2017 年 6 月 10 号。【干扰项分析】根据第二段的“ The Swedish Academy received a personal letterfrom Bob Dylan yesterday ”可知,Bob Dylan 是通过信件来告知瑞典文学院自己将缺席颁 奖仪式的,而不是电话;根据第三段的
22、“Nobel laureates are hon ored every year onDecember 10 the death anni versary of the prizes foun der Alfred Nobel” 可知,诺贝尔奖颁奖仪式的举行日是Alfred Nobel 逝世的日子,而不是诞辰;根据第四段的“ Austria n playwright and no velist Elfriede Jeli nek due to social phobia” 可知,Elfriede Jeli nek缺席是因为社交恐惧症,这是一种精神疾病,而不是身体疾病。C(2018 深圳第一次调
23、研)Many Beijing residentsgo to great lengths to avoid breathing the citys smoggyair, especiallywhe n it reaches criticalpolluti onlevels, but one local bus in essma ndecided that canning and selling this poor quality air as a souvenir would be a great idea. Believe it ornot, he was right.After seeing
24、 a number of companies achieve commercial success by canning fresh air fromcountrieslike France, Canada or Australia and selling it in China, DominicJohnson-Hill, a British-born citizen of Beijing and owner of the Plastered 8( 仓U可贝占 8) souvenir shop, decided to turn the idea on its head and sell can
25、ned Beijing air throughoutChina and abroad.“ rd see n people going crazy to buy canned air from Can ada and Australia, so I thought it wastime to push bus in ess the other way,” the busi n essma n said.“Theyre perfect gifts! What else are you going to take home when you go home from Beijing? Aroast
26、duck? A Plastered T-shirt? These cans are light, easily carried home. You can just imagi ne someon es face whe n they un wrap it for Christmas.”The few mouth-fullsof Beijingair come in stand-ard tin cans featuring a coupleof famous city Iandmarks as well as a bitter descriptionof the contents.“A uni
27、quemix of nitrogen( 氮气),oxygen and probably some unknown stuff . ” The ironic( 讽 刺的)souvenirscost 28 RMB (U.S. $4) and are available at the Plastered 8 shop, as well as in its online shop. But if5youre actually consideringbuying some, youdbetter ask the shop in advanee, as they are always flyingoff
28、the shelves.Joh nson-Hill said that his shopis selli ng hun dreds of Beiji ng air cansevery day.Pers on ally, the well-sold can probably is an awake ning for the public to be concerned about theliving conditions. Yet one thing thats not particularly clear is whether the air is really collected from
29、Beijing, because the cans are labeled as “ Made in Shenzher” . Theres a big chanee that it is just a kindof “ Plastered 8 humor”, as they also list“Choking Risk” and “May have unidentifiedobjectsin sideas warnin gs.Any way, it is probably a unique way to arouse public aware ness of protect ing the e
30、nvironment.【语篇解读】 许多北京居民都千方百计避免吸入京城的雾霾,尤其在污染指数爆表的时候,但是当地的一名企业家却认为将这种污浊的空气装进罐中并作为纪念品出售将是个好 主意。信不信由你,他的想法还真没错。8.What are many people in Beijing likely to do with the smoggy air?A. Try to get used to it.B. Can it as a souvenir.C. Sell it all over the world.D. Try their best to avoid it.答案与解析: D 细节理解题。
31、根据第一段第一句Many Beijing residents go to great lengths to avoidbreathing the citys smoggy air, especiallywhen it reaches criticalpollutio n levels.”可知,许多北京居民都千方百计避免吸入京城的雾霾,尤其在污染指数爆表的时候。9.How may one feel when receiving canned Beijing air for Christmas?A. Satisfied. B . Surprised.C. Frightened. D . Refre
32、shed.答案与解析:B 推理判断题。根据第三段中的You can just imagine someones face when they unwrap it for Christmas.可知,通常人们从北京旅游回去都是带烤鸭之类的礼物,但当你带回去一罐雾霾空气时,那么拆礼物的人的表情一定是惊讶的。故选B 项。10.Which of the following can replace the underlined word “stuff ”in Paragraph 4?A. Liquids. B . Objects.C. Minerals. D . Risks.答案与解析:B 词义猜测题。根
33、据画线词所在句A unique mix of nitrogen,oxygenand probably some unknown stuf f.可知,画线词与nitrogen , oxygen 者 E 是这种空气中所含的物质。liquid 意为液体;object 意为物体;min eral 意为矿物;risk 意为“冒险”。11. What can we infer from the passage?A. There are unidentified objects in the canned Beijing air.B. The Plastered 8 souvenir shop is fam
34、ous for its humor.C. The writer may expect us to care more about the environment.D. Dominic Johnson-Hill is a British man who lives in Beijing.答案与解析:C 推理判断题。根据文章最后一段“ Any way, it is probably a uni que way to arousepublic aware ness of protect ing the environment.可知,作者认为出售罐装北京空气是用一种独特的方式唤起公众保护环境的意识。D
35、(2018 辽宁省部分重点高中第三次联考)Those who claim bananas are fatteningargue that bananas cause the body to makelots of insulin (胰岛素),and insulin causes fat growth.How much in suli n we produce is related to how fast food becomes sugar in our bloodstream.6How can you know if food makes a lot of sugar quickly? Th
36、e glycemic index (血糖指数) ,or Gl rating tellsus. Foods with Gl scores above 75 are considered high-GI foods, leadi ng to faster sugar developme nt.Bananashave a Gl of 62, whichis con sidered low.Weight loss can be a struggle for anyone, but it is especially hard for diabetics(糖尿病患者) .A study looked at
37、 how the starch from unripe bananas affectedthe weight of a group of obese diabetics. After four weeks of a diet high in bananas, diabetics lostsignificantly more weight than on a control diet. They also saw improvements in insulin sensitivity fromthe banana diet.Whats more, bananas have bee n show
38、n to cut risks of strokes, diabetes and cancers(Bananasare the most powerful fruit for lowering the risk of kidney cancer.). Bananas are also a rich source offiber, which has been shown to help weight loss. Bananas that still have some green on the skin areeven higher in fiber.Skins from green banan
39、as can be taken and, after removing the stem and dark tip, cut into smallpieces 2 3 in ches long and 1/2 inch wide. These pieces can be madeinto a tea or added to a dish. Whenyou eat the skins, be sure you are eating organic bananas. The fleshof regular bananas is low in pesticides, but the skins ar
40、e not.【语篇解读】 本文反驳了“吃香蕉会使人发胖”这一错误观点,告诉大家香蕉不会使身体分泌很多胰岛素而导致脂肪增加,相反,香蕉对身体健康有着诸多好处。12. What con clusi on can we draw from Paragraphs 1 & 2?A. Bananas are likely to make people fat.B. In suli n determ ines the amount of sugar.C. Low-GI foods can turn into sugar more slowly.D. The faster the food becom
41、es sugar, the less in suli n.答案与解析: C 推理判断题。 根据第二段中“ How can you know if food makes a lot of sugar quickly?The glycemic index (血糖指数).faster sugar development”可知,血糖指数高的食物往往能更快地转化成糖分,反之,血糖指数低的食物转化成糖分的速度较慢。故选 C。13. What does the author say about banan as?A. In cludi ng bananas in diets is good for heal
42、th.B. Bananas can cure people sufferi ng kid ney cancer.C. Eati ng orga nic bananas protect people from strokes.D. Banan as abundant fiber improves in suli n sen sitivity.答案与解析: A 推理判断题。 根据文章第三段中的“ diabetics lost significantly more weight than ona control diet. They also saw improvements in insulin
43、sensitivity from the banana diet ” 及第四段的“ bananas have been shown to cut risks of strokes, diabetes and cancers.weightloss ”可知, 香蕉可以帮助人们减肥,也能降低人们患中风、糖尿病及癌症的风险,由此可得出这样的结论:将香蕉列入日常饮食对人们的健康有益,故选 A。14. What is discussed in the last paragraph?A. The use of banana skins.B. The ben efits of banana skins.C.
44、The importa nee of banana skins.D. The ways of choos ing orga nic banan as.答案与解析:A 考查主旨要义。根据最后一段的内容尤其是“. can be made in to atea or added to a dish”可知,本段主要讲的是香蕉皮的用途。故选A。15.In which sect ion of a n ewspaper can we read this passage?A. Educatio n. B. Health.C. Culture. D. Scie nee.答案与解析:B 推理判断题。纵观全文可知,
45、香蕉不仅有助于减肥,还能降低人们患 中风、糖尿7病及癌症的风险,而且香蕉皮也有用处。由此可知,本文最有可能出现在报纸的 健康专栏。故选 Bon.七选五(2018 长沙高三模拟二)With todays stressful lifestyles, its importa nt to have time that you spe nd8doing something just for the fun of it. While there are many great hobbies to choose from, the hobbieshere are particularly useful in
46、 relieving stress._1_Whether you simply lear n to take better pictures of your friends and family, or explore the world ofcreating true art, photography can be a great hobby. As you practice see ing the world through the eyesof a photographer, you may beg in to see things differe ntly.Garde ningGard
47、ening can be a great stress reliever for many reasons. _2_. In addition, it can also createmore beautiful surroundings to come home to each day, and more.Knitti ngAside from helping you create beautiful gifts for yourself and others, knitting provides you with anopport unity to relieve stress. The repetitive moti on can get you into an experie nee of “ flow ”, orcan at least provide an outlet for n ervous en ergy. _3_.Drawi ngYou can get in touch with your artistic side and use drawing as a way to process emoti ons. _4_.The end result will be somethi ng beautiful and pers o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年长尾词植入合同协议标题拟定如下
- 家政月嫂培训课件班
- 培训讲师课件分级表格
- 培训人员安全路线课件
- 品质意识培训资料展示
- 2024年春晓原文翻译及赏析
- 体外生命支持脱机与拔管2026
- 化妆品连锁知识培训课件
- 化妆品化学知识课件
- 2024年化工厂实习总结
- 蚕丝被的详细资料
- 2023年生产车间各类文件汇总
- WORD版A4横版密封条打印模板(可编辑)
- 2013标致508使用说明书
- YD5121-2010 通信线路工程验收规范
- 评价实验室6S检查标准
- 工程质量不合格品判定及处置实施细则
- 外观检验作业标准规范
- GB/T 308.1-2013滚动轴承球第1部分:钢球
- GB/T 18993.1-2020冷热水用氯化聚氯乙烯(PVC-C)管道系统第1部分:总则
- GA/T 798-2008排油烟气防火止回阀
评论
0/150
提交评论