


版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2021-2021 九年级下英语进阶集训阅读理解一一、阅读理解1.Student jones is interested in Korean 韩国的 culture. So she made her tongue longer by having an operation to help her speak the language.Jones, 19, plans to study at a Korean university and dreams of living in the country, even though she has never visited it. While ta
2、king language lessons, she had difficulty in pronouncing right sounds in Korean, because her tongue was too short to pronounce some sounds. Her parents allowed her to have an operation. The operation lasted 15 minutes.Jones said that it was“ painful at first but her tongue is now about 1cm longer th
3、an before,and she can speak Korean well.“I began to learn Korean about two years ago and my speaking level was high, but a few sounds were really har d for me to pronounce, she said.“ I was having trouble with theKorean letter L' , which comes from a little higher place in the mouth than the Eng
4、lishmy tongue was too short. So I decided to do the operation. 1 Jones had a tongue operation to learn well.A. Chinese B.English C.Japanese D.Korean 2 Jones learnt Korean for year s before she had this operation.A. one B.two C.three D.four 3 Jones' tongue is so that she can' t pronounce the
5、Korean letter“ L well.A. long B.short C.big D.thin 4 Which of the following sentences is NOT true from the passage?A. Jones ' tongue is 1cm longer than before after the operation.B. ones wishes she could live in Korea in the future.C. Jones couldn ' t speak Korean well because she didn '
6、 t study hard at Korean.D. Jones couldn ' t speak Korean letter “ L well before the operation. 5 The best title for the passage is .A. A Girl with Strange TongueB. The Ways to Learn LanguageC. A Crazy ActionD. How to Be Famous2.My name is Jenna. I have a mother. She is called a single mum. That
7、means she doesn a husband. She has a job. She has classes to take, and she has me.Mum works hard to pay all our bills so that we have a nice place to live, food to eat, and gas for our car. When we need extra money, she gets a second job. She also takes some online classes for a college degree.She s
8、ays that having a college degree will improve our lives, but it needs a lot of hard work. Sometimes she is so tired after work and study that she falls asleep on the couch! If that happens, I cover her with a plaid sheet that re have. She will tell me later that the couch heldon to her and wouldn
9、39; t let her get up. Isn' t that funny?A lot of times our meals are fast thanks to the microwave, but on my birthday, my mum always bakes a cake for me. She lets me pick out the flavour of the cake and the colour of the icing! I feel special when she does things like that for me. 1 How many peo
10、ple are there in Jenna ' s family?A. Two. B.Three. C.Four. D.Five. 2 Why does Jenna' s mother want to get a college degree?A. Because she wants to take some online classes.B. Because she wants to improve their lives.C. Because she can ' t get another job.D. Because she is a single mum. 3
11、 What does the underlined sentence want to tell us?A. Her mother has classes to take.B. Her mother does not have a good job.C. It ' s not easy to get a college degree.D. They need extra money. 4 Why is Jenna ' s meal so fast?A. Because her mother is good at cooking.B. Because they have a mic
12、rowave.C. Because they make cakes every day.D. Because their meals come from restaurants outside. 5 From the passage we can know .A. Jenna ' s family is very richB. Jenna loves her motherC. Jenna is sad every dayD. Jenna often helps her mother do housework3.Millions of years ago, there were many
13、 strange animals on the earth. There were huge monsters 怪物 that could fly. The monsters could fly like a bird, but they were not birds because they had no feathers. There were elephants with long and woolly hair. There were also very small horses which were not bigger than dogs. Weren' t they st
14、range animals?We cannot see these strange animals any more because they disappeared from the earth.These strange animals have become extinct. How do we know that they once lived on this earth?Some of these animals got frozen in very cold lands. The ice preserved them perfectly so that they could be
15、dug out.Not all the animals got frozen. In other places, the animals fell into mud when they died and the mud covered them. Their bodies rotted away 腐烂 , but the bones remained. As time went by the mud turned to stone little by little. So the bones of the animals were preserved in stone Scientists d
16、ug out the stone and studied the bones to get to know what the animals looked like.Thanks to the scientific research, we have got a chance to learn about the strange animalswhich once lived on the earth.1What happened to the bodies of the animals?A. They remained in the mud.B. They rotted away.C. Th
17、ey were studied by scientists.D. They were preserved in stone.2How did scientists know what such strange animals looked like?A. By digging out the stone.B. By studying their bones.C. By melting the ice.D. By cutting off the stone. 3 After reading the passage, we can know helped to preserve the anima
18、ls'bodies or their bones.A. the cold weatherB. the scientistsC. only the mudD. the ice and the stone4The passage mainly talks about .A. some animals which were frozen in cold landsB. some animals which were dug out from the mudC. some strange animals which are living with usD. some strange anima
19、ls which once lived on the earth5We can read the passage in a magazine called .A.Western CultureB. News ReportC. Science DiscoveryD. Fashion World4.Travelling abroad is interesting. You can see different cultures and customs. But sometimes knowing little about their customs may bring new problems. L
20、et's take a look!SingaporeStand on the left side when you take an escalator 自动扶梯 . The right side is for people who are in a rush. This is different from what we know in china.Never chew gum here. It is banned in the country. It hopes to keep the country clean. Also, it is not OK to bring gum in
21、to Singapore.the UKStand patiently in the queue. Making the V sign with your palm facing you is rude. Britishpeople may get angry about it. That's because this sign has the same meaning as the middlefinger.JapanTake off your shoes before you go into someones't Jasphaonmesee. Mfaomilies put t
22、atamimats 榻榻米垫 on their floors. It is difficult to clean when they are dirty. You should wear indoor slippers. Like we Chinese, Japanese also think it is not good to place your chopsticks upright in your rice bowl. Thatse p'eospble caalwuays do this for funerals. You should justput your chopstic
23、ks beside your bowl.the United StatesIt is a tradition to tip anyone with a service job, such as waiters, taxi drivers and hotel doormen. Usually a waiter is tipped 15-20 percent of the total bill Questions like “ How old are you? and “ How much do you make? may be normal between friends. But as a t
24、ouristin the United States, it is not polite to ask people these questions. 1 When we take an escalator in Singapore, we should .A.stand on the left sideB. stand on the right sideC. stand in the middleD. stand on either side 2 When do Japanese place their chopsticks upright in their rice bowl?A.When
25、 someone gets married.B. At a birthday party.C. At funerals.D. When they finish eating. 3 What' s the best title for the passage?A.Travelling AbroadB. Good MannersC. Asian mannersD. Dos or Don ' ts in different countries 二、任务型阅读1. 阅读短文,根据短文内容判断正门误F。There is good news for coffee lovers. A new
26、 report says coffee helps you live longer. Studies show that coffee reduces the risk of heart disease, type 2 diabetes, other lifethreatening illnesses, and even suicide. Researchers surveyed over 200,000 people who drank up to five cups of coffee a day. Researcher Dr. Frank Hu said this much coffee
27、 might have health benefits in terms of reducing premature 过早的 death from several diseases. Scientists have been looking at why coffee provides so many health benefits. Many reports show the positive effects it has on the body. Dr. Hu said it was still unclear why. He said, "Coffee is a kind of
28、 complex 复杂的 drink. It ' s very difficult to find out which component 成分 of coffee is responsible for which benefit." Researchers said that while coffee had health benefits, things added to it, such as cream, sugar and sweeteners, do not. 1 The more coffee you drink, the healthier you will
29、be. 2 Coffee can make people reduce premature death. 3 People don ' t know why coffee has positive effects on body.4) People should drink more coffee than Chinese tea. 5) Most of the coffee lovers maybe like the passage. 参考答案与试题解析2021-2021 九年级下英语进阶集训阅读理解一一、阅读理解1.【答案】DBBCC【考点】标题归纳题细节理解题 记叙文阅读 学习教
30、育类阅读【解析】19 岁的女孩琼斯方案在大学里学习韩语并一直梦想着能在韩国生活,为学韩语她甚至 做手术将自己的舌头拉长了。【解答】1D 细节理解题。由第一段可知,琼斯是为了把韩语说得更好,才做手术把舌头拉 长,应选 D 项。 2 B 细节理解题。由第三段第一句“ I began to learn Korean about two years ago 可知,琼斯在做舌头的手术之前已经学了两年韩语了,应选 B 项。3 B 细节理解题。由第三段中的"which comes from a little higher place in the mouththan the English L “
31、, and my tongue was to可知o琼斯因为舌头太短,而没法把韩语中的字母“读好,应选B项。4C细节理解题。通读全文可知,琼斯在做手术之前,韩语讲得不够好是因为她的舌头太短,而不是她不努力。应选C项。5C标题归纳题。本文主要介绍了琼斯为了更好地讲韩语,做手术把舌头拉长了。这肯定是一个执着而近乎疯狂的举动,应选C项。2.【答案】ABCBB【考点】句意猜想题 推理判断题 细节理解题 记叙文阅读 人物故事类阅读【解析】本文是一篇记叙文。詹娜成长在一个单亲家庭,她的妈妈每天辛苦工作,努力挣钱, 虽然平时很累,但在她生日时会为她做蛋糕庆祝。她赢得了詹娜的尊敬和爱戴。【解答】1A 细节理解题
32、。由第一段可知,詹娜的妈妈是一个单亲妈妈,她没有丈夫,她和 詹娜一起生活。因此家里总共有两个人,应选 A 项。2B 细节理解题。由第二段第四句可知,妈妈之所以想取得一个大学学位是为了改 善她们的生活。应选 B 项。 3 C 句意猜想题。画线的句子是对上一句“ She says that having a college degree wlilimprove our lives, but it needs a lot of hard work. 的解释,说明想要取得一个大学学位并 不是一件容易的事情,应选 C 项。 4 B 细节理解题。由最后一段第一句中的“ A lot oftimes our meals are fast thanks tothe microwave可知,她们的饭菜做得快是因为她们用微波炉。应选B项。5B 推理判断题。通读全文可知,通过对妈妈日常生活的描述,詹娜表达了对妈妈深切的爱。应选B项。3.【答案】BBDDC【考点】说明文阅读细节理解题自然地理类阅读主旨大意题推理判断题【解析】 本文介绍了一些曾经生活在地球上但现在已经灭绝的生物。数百万年前,地球上生活 着一些奇怪的动物。这些动物现在已经灭绝了,但它们还是留下了一些供后人研究的 蛛丝马迹,如化石。【解答】 1 B 细节理解题。由第四段第三句“Their bodies rotted away,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 张家口市人民医院放疗科感染控制与安全防护知识测试题
- 沧州市人民医院浅表疑难病例B超考核
- 2025年上海市金融稳定发展研究中心公开招聘工作人员模拟试卷附答案详解(模拟题)
- 2025湖南新五丰股份有限公司公开招聘考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 2025广西崇左市壮族博物馆招聘讲解员1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(网校专用)
- 2025年江西中医药大学高层次人才招聘116人模拟试卷有完整答案详解
- 2025人民医院医疗风险预警与评估报告撰写考核
- 2025内蒙古巴林左旗林业和草原局国有公益林护林员招聘66人考前自测高频考点模拟试题含答案详解
- 秦皇岛市人民医院医疗纠纷预防处理考核
- 2025年衢州常山县卫健系统医疗卫生单位招聘高层次、紧缺医疗卫生人才14人模拟试卷及1套参考答案详解
- 建筑工程项目技术总结报告模板
- 2025年吉安县公安局面向社会公开招聘留置看护男勤务辅警29人笔试备考试题及答案解析
- 【7历第一次月考】安徽省六安市霍邱县2024-2025学年部编版七年级上学期10月月考历史试卷
- 2025年西学中培训结业考试卷(有答案)
- 黑素细胞基因编辑-洞察及研究
- 男衬衫领的缝制工艺
- 拆除工程吊装方案范本(3篇)
- 税务稽查跟踪管理办法
- 2025校园师生矛盾纠纷排查化解工作机制方案
- 学校教室卫生检查标准及执行细则
- 校园基孔肯雅热防控措施课件
评论
0/150
提交评论