2019届广西来宾市高考英语一轮复习阅读理解专项练习:17(含解析)_第1页
2019届广西来宾市高考英语一轮复习阅读理解专项练习:17(含解析)_第2页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、广西来宾市 2019 高考英语一轮阅读理解专练( 17)含答案 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中,选出最佳选项。 Exploit your parking space An unused parking space or garage can make money. If you live near a city center or an airport, you could make anything up to 200 or 300 a week. Put an advertisement(广告)for free on Letpark or Atmyhou

2、separk. Rent(出租)a room Spare room? Not only will a lodger( 房客 )earn you an income, but also, thanks to the government-backed “renat room”program, you wont have to pay any tax on the first 4,500 you make per year. Try advertising your room on Roomspare or Roommateeasy. Make money during special event

3、s Dont want a full- time lodger? Then rent on a short-term basis. If you live in the capital, renting a room out during the Olympics or other big events could bring in money. Grashpadder can advertise your space. Live on set Renting your home out as a “filmset ”could earn you hundreds of pounds a da

4、y, depending on the film production company and how long your home is needed. A quick search on the Internet will bring up dozens of online companies that allow you to register your home for free but you will be charged if your home gets picked. Use your roof You need the right kind of roof, but som

5、e energy companies pay the cost of fixing solar equipment(around 14,000), and let you use the energy produced for nothing. In return, they get paid for unused energy fed back into the National Grid. However, you have to sign a 25- year agreement with the supplier, which could prevent you from changi

6、ng the roof. 如果你拥有自己的多余的房子,房间或停车场,如果你按照作者告诉你的上述做法去做,会 轻松地挣到大钱。 1If you earn 5,000 from renting a room in one year, the tax you need to pay will be based on A 300 B 500 C 4,500 D 5,000 答案:B。数字计算题。根据第二个段落的信息句 “ .w on thave to pay any tax for the first 4,500”,能够明确:所挣得的 4500磅是不用缴税的,即:需要缴税的是多于这个数字的钱, 本题中

7、,该是 500 磅需要缴税。 2 Where can you put an advertisement to rent out a room during a big event? A On Letpark. B On Roomspare. COn Grashpadder. D On Roommateeasy. 答案:C。细节判断题。 根据第三个段落的最后一句话能够找到明确的答案,即选项 C是准 确的。 3 If you want to use energy free, you have to _ . A sign an agreement with the government B . pa

8、y around 14,000 for the equipment Csell the roof to some energy companies D keep the roof unchanged within 25 years 答案:D。推理判断题。在最后一段中的最后一句话里含有本答案的信息: “25-yeaagreement” 以及 “preventyou from changing your roof ”都能够断定选项 D 的说法是符合原文的。 4 For whom is the text most probably written? A Lodgers. B. Advertisers

9、. CHouse owners. D Online companies. 答案:C。推理判断题。从每个段落都能够确定:这是个能够对外出租停车位,房间,房顶等 的人,即:是个 house own er,选项C是准确的。 (2019 高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。 体裁:记叙文 话题:人与自然 词数:675时间:6 My story is from my college days.One of my geology professors got me involved in mountain climbing.Since he and I climbed at rough

10、ly the same pace, we made perfect companions on the trail.On one trip, we hooked up with the Colorado Mountain Club to climb Mount Massive, the second highest mountain in Colorado and fourth highest in the Lower 48 states. The day started out great.It was a beautiful sunny day.The CMC folks decided

11、they wanted to take an “ alternaterout”e up the mountain rather than the established trail.The alternate route was straight up the west (steep) side.CMC is synonymous with mountain goat.Most of these folks scurried up the mountain like most people climb a set of stairs at the mall.Carl and I were a

12、bit slower, quite a bit slower. We made it to the summit( 山顶 )around noon, feeling like I was a 70- year-old man with emphysema.For those who have experienced the joys of the air(or lack thereof) above 14 , 000 feet, you know what rm talk ing about.We sat dow n and ate lunch admiri ng the spectacula

13、r view along with a half dozen other climbers.By 1 : 00 we decided it was past time to vacate the top of the mountain.Those familiar with the Rockies know that betwee n 1 : 00 and 2: 00 every after noon, thun derstorms roll across the mountains.Being 3 , 000 plus feet above timberline, people are th

14、e tallest standing thing and make great lightning rods(避雷针).Every year several people are killed by lightning in the high country.Just the day before, a climber was killed on Mt.Elbert, the next mountain over, so you can imagine our an xiety. We could see the thunderheads building to the west, ready

15、 to seek out their hapless prey(猎物).It was time to get the heck off the top of the mountain fast.One climber opted ( 选择) to boot ski down the sno w- covered east cirque .I did nt thi nk it was a great idea but he quickly made it to the bottom some 2 , 500 feet below in mere sec on ds.Seemed like a g

16、ood idea right? Wrong! While my climb ing part ner Carl opted for the trail, I prepared for my snowy desce nt.l took three steps into the snow and whoosh, I slipped on the ice layer un der the snow and slid un der the sno w.Now completely soaked with melt water, I could only crawl on my hands and kn

17、 ees to the dry rock above. By the time I made it out, I was out of options.The thunderstorms were approaching fast and all I could do was try and make myself flat against the mountain.Realizing almost too late that being the good geologist that I was, I had a rock hammer, camera, and who knows what

18、 other metal objects in my backpack, which soun ded like good light ning rod material to me, I quickly took off my pack and threw it as far away as I could .I the n lay dow n on my back and tried to sink into the mountain as far as I could. I could hear the light ning strik ing the back of the mount

19、ain. The freque nt loud report of the thun der marched even closer.It started to rain, and soon the rain turned to sleet.Normally this would not be a real big deal except that my nice warm rain jacket was cleverly tucked away in the backpack I just threw some 30 feet away.Already cold from being soa

20、ked with ice water, I dared not move.Just the n the lightning arrived.Bolt after bolt was striking the mountain around me with instantaneous explosions of the thu nder. The storm moved across and the bolts of lightning were striking far below me nowwaited until I was certa in the storm was truly pas

21、t.I looked over and saw what really got me.There about a half- mile dow n the trail, I could see my climb ing partner snug and warm ben eath a rock overha ng he had found to wait out the storm .I gathered my pack and headed dow n the trail to catch up with him.We had a few laughs about it and I real

22、ized that with age does come great wisdom! 【语篇解读】 本文为一篇记叙文。作者登上山顶之后,没有即时下山,遇到雷雨,亲自经历了 一次被闪电和雷声包围的险情。 1 According to the first two paragraphs, the author _ A persuaded the professor to go climbing with him B had planned to climb Mount Massive C did not choose the same route as the CMC members D was l

23、eft behind with the professor 答案 D 考查细节理解。 根据文章前两段内容可知, 作者和他的一个地质学教授的攀爬速度比较 慢,所以他们被科罗拉多登山俱乐部的队员们落在了后面。 2The underlined word “ vacatein”Paragraph 3 probably means “ _ ” A leave B reach C admire D see 答案 A 考查词义猜测。由第三段内容可知,作者他们在正午前后到达山顶,在山顶上吃了午饭 并欣赏了壮丽的风景。而一点到两点之间,洛基山会有雷雨。所以在一点的时候,作者他们应 该是决定要下山。故画线词与 l

24、eave “离开 ”意思最相近。 3 The author was anxious because _ A the day before a climber was killed on this summit B he was likely to be struck by lightning C he forgot to bring lightning rods with him D he was the tallest among the travelers 答案 B 考查细节理解。根据文章第三段中的 “peopleare the tallest standing thing and mak

25、e great lightning rods( 避雷针 )Every year several people are killed by lightning in the high country 可”知, 作 者担心成为避雷针,被雷电击中。 4 When the thunderstorm began to build, the author _ A was admiring the beautiful view from the top of the mountain B decided to ski down the ice- covered route C was forced to h

26、ide under the snow D tried to ski down but was caught under the snow 答案 D 考查细节理解。根据文章第四段倒数第二句可知 D 项准确。 5 What did the author do when the thunderstorms were approaching? A . He slipped under the snow quickly. B . He collected his belongings and put them on his back. C. He lay down with his backpack o

27、n his back. D . He lay flat as close to the mountain as possible. 答案D 考查细节理解。根据文章倒数第三段第二句及最后一句可知, D项准确。 (2019高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。 体裁:说明文 话题:社会现象 词数:390时间:8 Its midnight in Taiwan.While some people are slowly walking home through the busy streets , or getting ready to hit the club scene , oth

28、ers are on their way to a more unusual place a bookstore.The Eslite store in cen tral Taipei ope ns 24 hours and has more visitors tha n most Western bookstores could dream of during their daytime hours.Here , young and old sit side- by-side on small steps or around reading tables, deeply absorbed i

29、n literary worlds.Others stand and some sit on the floor , all reading in sile nee as soft classical music flows out from the speakers. The Eslite Group , which runs the five- story store, opened its first branch in Taipei in 1989.Today , 25 years on, the company runs 42 stores in Taiwan , one in Ho

30、ng Kong and has powerful plans to expand in mainland China.The chains rise comes at a time when bookstores in the United States and Europe are struggling to survive , with some forced to wind_ up due to growing pressure from online competitors like Amazon.ln the United Kingdom , a third of all indep

31、endent bookstores have closed dow n in the last decade. And the last major book seller in the U . S. Barnes & Noble is shutting stores as its management struggles to meet the challenges from its digital competitors.Eslite has hit upon an idea to avoid this making the store as much a place for bo

32、oks as it is for design , fashion and home styling , small cafes and restaurants.lt reported revenue (收入)of around $425 million in 2019 , with books accounting for some 40 perce nt of sales. The mix of literature and design has made the store a place for bookworms , allowing the company to ignore th

33、e challenges of the digital age. itt our belief that the more digital the society (becomes) , the more we treasure the warmth of the interconnection , Timothy Wang , the manager, says. “ Thkiesy idea makes Eslite hardly influenced by the changes of the industry. ” Eslites success may seem counter-in

34、tuitive( 反直觉的 ) especially when it seems most late- night visitors treat it like a library , leaving empty handed after hours of free reading.Eslites Timothy Wang says that the business is successful because it creates“afriendly environment a”nd treats “ booksas well as the visitors with great enthu

35、siasm. ” 【语篇解读】 文章介绍了为什么台湾图书销售繁荣,因为有很多能够看书的夜店。 1 According to the passage, we can know that _ A people in Taipei have no time to read in the daytime B people in Taipei enjoy reading in the Eslite store C the Eslite Group is a good place to chat with friends D the Eslite store attracts many Western r

36、eaders 答案 B 细节理解题。根据第一段后三句内容可知,台北诚品书店 24 小时营业,它拥有的顾客 比很多西方国家书店里白天的顾客还多。在这里,老人和小孩挨着坐在小阶梯上或者紧挨着书 桌,深深地陷入文学世界。有的站着看,还有的坐在地板上看,柔和的古典音乐从扬声器里流 淌出来,所有的人都在只剩音乐的一片寂静中阅读书籍。由此可知,台北的人们喜欢在诚品书 店读书。 2 Whats the meaning of the underlined phrase “ windup”in Paragraph 2? A Find out. B Support. C Develop. D Shut down.

37、 答案 D 词义猜测题。根据第二段 “ Thechains rise comes at a time when bookstores in the United States and Europe are struggling to survive.In the United Kingdom , a third of all independent bookstores have closed down in the last decade. 可”知台北诚品连锁书店正在崛起,而此时美国和欧 洲的书店正惨淡经营。在过去的十年里,英国三分之一的独立书店已经停业。由此可知,因为 来自电商竞争者的压力

38、日益剧增, 比如亚马逊, 有的书店不得不被迫 “关门 ”。画线短语的意思是: 关门,停业。 3 How does the Eslite Group enlarge its business according to Paragraph 3? A By selling books online. B By competing with digital competitors. C.By making its store comfortable and relaxing. D By selling books at a low price. 答案 C 推理判断题。根据第三段 “Eslitehas

39、hit upon an idea to avoid this making the store as much a place for books as it is for design ,fashion and home styling ,small cafes and restaurants. ”可知, 诚品书店突发奇想出了一个躲避低潮的办法 把书店打造成一个有设计感、时尚、家庭风格 的小咖啡馆和餐厅式的地方。 由此可推知, 诚品书店把书店打造成一个舒适、 放松的地方吸引 更多的读者。 4 Which is the best title for this passage? A How to

40、 sell books in the digital age B Ways of managing a bookstore successfully C Why book selling is successful in Taiwan D The measures taken to protect the booksellers in the digital age 答案 C 标题判断题。文章主要介绍了台湾的诚品书店在电商时代是如何取得成功的。 2019 高考训练题。 阅读理解。 阅读下列短文,从每题所给的四个选项( A、B、C 和 D )中,选出最佳选项。 It rosughly estim

41、ated that there are 450 million disabled people in the world. No one knows exactly how many disabled people there are in the world.The number of disabled people in India alone is probably more than double the total population of Canada. In the United Kingdom, about one in ten people have some disabi

42、lity. Disability is not just something that happens to other people: as we get older, many of us will become less mobile, hard of hearing or have failing eyesight. Disablement can take many forms and occur at any time of life. Some people are born with disabilities. Many others become disabled as th

43、ey get older. There are many progressive disabling diseases. The longer time goes on, the worse they become. Some people are disabled in accidents. Many others may have a period of disability in the form of a mental illness. All are affected by peoples attitude towards them. Disabled people face many physical barriers. Next time you go shopping or to work or visit friends, imagine how you would manage if you could not get up steps, or on to buses and trains. How would you cope if you could not see where you were going or could not hear the traffic

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论