下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2019 高考英语阅读理解解析版汇编(33)(2019 高考训练)阅读理解。Every one looks forward to progress, whether in on es pers on al life or in the gen eral society.Progressindicates a persons ability to change the way he is living at the moment.Progress must lead to a better lifeand a better way of doing thin gs.All these, howe
2、ver, rema in true only in so far as people want to accept techno logy and move forward by finding new and more efficie nt ways of doing thin gs.However, at the back of the minds of many people, especially those who miss the “ gooobld days ” efficiency comes with a price.Whe n com muni cati on become
3、s more efficie nt, people are able to con tact one another no matter where they are and at whatever time they wish to.The click of a butt on allows people milesapart to talk or see each other without even leavi ng their homes.With the com muni cati on gadgets,_suchas mobile phones and iPads, people
4、ofte n do not take the effort to visit one ano ther pers on ally.A pers onalvisit carries with it the additi onal feature of havi ng to be in the pers ons prese nee for as long as the visitlasts.We cannot unn ecessarily excuse ourselves or turn the other pers on off. With efficie ncy also comesmass
5、producti on .Such is the n ature of factories and the success of in dustrializati on today.Factories haveimproved efficie ncy.U nskillful tasks are left to mach ines and products are better made and produced withgreater accuracy tha n any huma n hand could ever have don e.However, with the improveme
6、 nts in efficiency also comes the loss of the pers onal touch whe n making these products.For example, many han dicrafts(手工艺品)are now produced in a factory. Although this means that supply is better able to in crease demand, now that the supply is quick and efficie nt, the dema nd might fall because
7、 mass producti on lowers thequality of the han dicraft and it is difficult to find unique desig ns on each item.Nevertheless, we must not commit the mistake of analyzing progress only from one point of view.In fact,progress has allowed traditi on to keep up.It is only with progress and the inven tio
8、 n of new tech no logy thatmany old products can be brought back to their old state.New tech no logy is required for old products to stayold.It is peoples attitude towards progress that causes the type of in flue nee that tech no logy has onsociety.Tech no logy is flexible.There is no fixed way of m
9、aki ng use of it.Everyth ing depe nds on peoplesattitude.The worst effects of progress will fall on those who are un able to reth ink theirattitudes and views of society.When we accept progress and adapt it to suit our needs, a new “ pastiscreated.1. The underlined word “ gadgetsinPara. 2 is closest
10、 in meaning to “_A.tools B.messagesC.barriersD.skills2. Compared with home- made handicrafts, machine-made products_.A. l ack great accuracyB. l ack the pers onal touchC. are of high valueD. are quite welcome3. What can be lear ned about tech no logy from Paragraph 4?A. lt can destroy old traditi on
11、s.B. lt can lead to social progress.C. lt can be used to correct mistakes.D. lt can be used to preserve old products.4. What can be con cluded from the last paragraph?A. Progress can suit the n eeds of daily life.B. People review the past with great regret.C. Tech no logy should be in troduced in a
12、fixed way.D. Peoples attitude decides the use of tech no logy.吾倉廨读:科扌支為观孑区義石福t T施義IV丨的同时,也有一定的弊端。是人们的态度iIV丨决定着科技对社会的进步起推进作用还1I即i是阻挠作用。:I_i1.解析:选 A 词义猜测题。根据第二段 “ suclas mobile phones and iPads 可知 gadgets 为 工具2.解析: 选 B 纟田节理解题。根据第三段 “ Howeve, with the improvements in efficiency also comesthe loss of th
13、e personal touch when making these products. 可知选 B。3. 解析:选 D 推理判断题。根据第五段 Its only with progress and the invention of new technology thatmany old products can be brought back to their old state.可知选 D。4.解析:选 D 段落大意题。最后一段第一句Itspeoples attitude towards progress that causes the type of in flue nee that t
14、ech no logy has on society.是本段的主题句。【2019 高考复习】阅读理解For my grandmother 70th birthday , my family and I visited South Korea.While there , I wasatte ntive to Korea n high schools and stude nts.I was surprised by how different Koreapublic high schools are from Americas.Koreaiighschools can be all-girls ,
15、 all- boys or co-ed (男女同校的 )unlike our standard co- ed high schools.Thereare three grades:gd(10th),” g(2(11th) and g3(12th) Gois the firstsyllable of the word go-deung-hakkyo, which , simply translated , is highschool .In America,uni ess you want to go to a private school,you don tve to take an entr
16、ance exa m.In Korea,however,students must take a test to get in because of the many choices of schools.Another differenee I couldn help but notice was the students appearance.With very fewexceptions, all wear uniforms.A name tag (标牌)with the student name, grade and homeroom nu mbermust also be worn
17、.Girl skirts can btabove the upper part of the knee,and it is forbidde n to dye(染)yourhair or wear accessories (装饰品)except small earrings.There are strict regulations for appearance toachieve neatness, and it seems the only freedom students have is with their choices of hair style , socksand shoes.T
18、he final difference was the setup of the classes.There may be 40 students in a classroom , but thenumber can be less or even more, depending on the population of the town or city.Although there aremany students per classroom, they are very close , which I think is a result of not changing classrooms
19、 fordifferent subjects.There are no levels in the subjects and the teachers are the ones who switchclassrooms.They just have ten- minute breaks betwee n subjects .In each class, stude nts are ranked bytheir grades.This causes strict competition , and Korean students do a lot ofstudy in g.To help the
20、m , all schools have extra study classes after school.O ne other fact that helped两国高中在班级人数、作息等方面组织(方式 )、安排的不同之处,因此选 A。me appreciate living in America is that Koreans have school on Saturdays.Although itonsly a half day,Ithink I speak for most Americans when I say we could never imagine ourselves in
21、school on aSaturday.Koreapsublic high schools are clearly different from Americash.aI d imagined them to be just like ourschools,but now I have a clear picture of how different they are.【语篇解读】 本文主要介绍了在作者眼中韩国高中和美国高中的不同之处。1How many main differences are mentioned between Koreapsublic high school and Am
22、ericas? A3.B4.C 5.D 6.解析 细节理解题。 本文主要说明了美国和韩国高中的不同点, 作者采用的总分总的文章结构, 第二、三、四、五这四段分别说明他们的不同之处,总共有4 处。答案 B2 It seems that the writer_ .A is familiar with the education system of high schools in KoreaB is fond of Korean students appearanceC prefers the high school life of America to the one of KoreaD feel
23、s it common to have lessons on weekends解析 推理判断题。根据倒数第二段中倒数第二句中“ Oneother fact that helped me appreciateliving in America. 可”知,作者喜欢在美国中学的生活,因为韩国高中星期六还要去学校,而 美国不用。答案 C3 What does the underlined word “ setupin”paragraph 5 probably mean?两国高中在班级人数、作息等方面组织(方式 )、安排的不同之处,因此选 A。A Arrangement.B Size.CNumber.D
24、 Outline.解析 词义猜测题。第一句话为本段的中心句。根据其后的内容可知,本段主要介绍了韩、美答案 A4. According to the rules , the students of Korea can_ .A . go to different high schools without examsB . wear any clothes except uni forms at schoolC.attend different classes as they likeD.have different hair styles解析 细节理解题。根据第四段的最后一句话“ itseems
25、the only freedom students have is withtheir choices of hair style , socks and shoes.可知,韩国学生唯一的自由就是可以选择发型、袜 子、鞋子,故答案选D,即他们可以有不同的发型。答案 D。(2019 高考训练)阅读理解。(2019 安徽重点中学联考 )Can dogs and cats live in perfect harmony in the same home? People who arethinking about adopting a dog as a friend for their cats ar
26、e worried that they will fight. A recent research hasfound a new recipe for success. Accord ing to the study, if the cat is adopted before the dog, and if they arein troduced whe n still young (less tha n 6 mon ths for cats, a year for dogs), it is highly probable that the twopets will get along swi
27、mmingly. Two- thirds of the homes in terviewed reported a positive relati on shipbetwee n their cat and dog.However, it was nt all sweet ness and light. There was a reported cold ness betwee n the cat and dog in 25%of the homes, while aggression and fighting were observed in 10% of the homes. One re
28、ason for this isprobably that some of their body sig nals are just opposite. For example, whe n a cat turns its head away itsig nals aggressi on, while a dog doing the same sig nals submissi on.In homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surprising behavior. They arelearnin
29、g how to talk each others Ianguage. It is a surprise that cat s can learn how to talk“ Dog, anddogs can learn how to talk “ Cat ”.Whats interesting is that both cats and dogs have appeared to develop their intelligence. They can learnhow to read each others body signals, suggesting that the two may
30、have more in common than waspreviously suspected. Once familiar with each others presence and body language, cats and dogs can playtogether, greet each other nose to nose, and enjoy sleeping together on the sofa. They can easily share thesame water bowl and in some cases groom (梳理 ) each other.The s
31、ignificance of this research on cats and dogs may go beyond pets to people who dont get along,including neighbors, colleagues at work, and even world superpowers. If cats and dogs can learn to getalong, surely people have a good chance.1.The underlined word“ swimmingly ” in Paragraph 1 is closest in
32、 meaning toA.earlyB.sweetlyC.quicklyD.smoothly2.What is found surprising about cats and dogs?A.They eat and sleep together.B.They observe each others behaviors.C.They learn to speak each others language.D.They know something from each others voices.3.It is suggested in Paragraph 4 that cats and dogs
33、 _.A.have common interestsB.are less different than thoughtC.have a common body languageD.are less intelligent than expected4.What can we human beings learn from cats and dogs?A.We should learn to live in harmony.B.We should know more about animals.C.We should live in peace with animals.D.We should
34、learn more body languages.诣篇鱗谨;兀彳石二禺左益易玄/面.二豪-薩-辛 爭勺占才禹乏冋BJ为科*4+療因卷以和站和赴 庄严彳更旬记 砖诸也三占就少卿分。然T芍谨:i&一工页诗牛学冇是去F对运序中看法捉出 了林丫 占戈硏眾结隼发理侶与和乏问存柱養乏流J占爭习 它彳门披去匕互#目爭习务自旳壬吾言二* ,耗千匕认识”有助 于促进 #目互冋牙口 干共吐二 喘忿动旳乏阖却可找逹祥主动及1善差 系,: 更何况義彳门人类呢?I1 解析:选 D 词义猜测题。首段第一、二句就暗示人们普遍认为狗和猫是不能和谐相处的,而后面的研究与前面内容形成对比:如果采取适当的措施,猫与狗之间
35、是可以和平相处的,因而“swimmingly 应该是 顺利地;轻易地之意。A、C 两项有悖常识;B 项意为 甜蜜地;亲切地” 程度过深,不合常理;D 项 smoothly 意为平稳地;顺利地”,切合题意。2 解析: 选 C 纟田节理解题。从第三段 “ researchers observed a surprising behavioThey are learninghow to talk each others Ianguage 得知这个令人吃惊的发现便是猫与狗竟然能够互相学习对方的语言。3 解析:选 B 细节理解题。根据第四段可知事实上猫与狗之间存在更多的共同点,它们并没 有我们想象中的那么
36、格格不入。4解析:选 A 推理判断题。细读最后一段内容我们可以发现作者提出了反问:既然动物都可以学着和谐共存,更何况是技高一筹的人类?因而,通过猫与狗的研究可以得出我们人类应该学会和谐相处。【2019 高考复习】阅读理解A new gen eratio n addict ion is quickly spreadi ng all over the world.Weboholism , a twen tiethcentury disease, affects people from different ages.They surf the Net , use emails and speak i
37、n chatrooms.They spend many hours on the computer, and it becomes a compulsive habit.They cannot stop,and it affects their lives.Ten years ago, no one thought that using computers could become compulsive behavior that couldaffect the social and physical life of computer users.This obsessional behavi
38、or has affected tee nagers andcollege stude nts.They are likely to log on computers and spe nd long hours at differe nt websites.They become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by thissituation.They spend all free time surfing and dont conhcoemnterwatoerkon ,so
39、 thisaddictioninfluences their grades and success at school.Because they can find everything on the websites,they hangout there.Moreover , this addiction to websites influences their social life. They spend more time in front ofcomputers than with their friends.The relation with their friends change
40、s.The virtual life becomes moreimportant than their real life.They have a new language that they speak in the chat rooms and it causescultural changes in society.Because of the change in their behavior , they begin to keep themselves apart from society and live withtheir virtual friends.They share t
41、heir emotions and feelings with friends who they have never met in theirlife.Although they feel confident on the computer , they are not confident with real live friends they haveknown all their life.It is a problem for the future.This addictive behavior is beginning to affect all the world.【语篇解读】 网
42、瘾在全球迅速蔓延,成为世纪通病,影响着不同年龄的人群。1The author s attitude towards weboholism is that of being_ .A optimisticB disapprovingC positiveD acceptable解析 作者态度题。结合第一段后半部分提到的网瘾的不良影响可知,作者对网瘾持不赞成的态度。另外,第三、四、五段的内容都是线索提示。答案 B2 What is the main idea of the passage?A The influence of weboholism.B The advantage of weboholi
43、sm.C The popularity of weboholism.D The cause of weboholism.解析 主旨大意题。文章第一段开门见山地阐述了网瘾的危害,然后从不同方面详细阐述了它造成的不良影响,所以 A 项最能概括文章大义。答案 A3 What does the underlined word“ obsessional ” inpathreagsreacpohnmd ost probably mean?A . Attractive.B . Professi on al.C. Addictive.解析 词义猜测题。第二段最后一句提到青少年和大学生可能会登录电脑,在不同的网
44、站上花费很长的时间,由此可推知“obsessiona 的意思是 痴迷的,上瘾的 ”与addictive 同义。答案 C4. We can infer from the passage that_ .A . weboholism has the greatest effect on teenagersB . students can hardly balanee real and virtual lifeC. people are addicted to games on the InternetD . virtual life is more vivid and attractive any
45、way解析推理判断题。根据倒数第二段第三句“ The virtual life becomes more importa nt than theirreal life. 以及最后一段第一句中的“ they begin to keep themselves apart from society and live withtheir virtual friends 可推知,学生们几乎不能平衡真实生活和虚拟生活。答案 B【2015 高考复习】阅读理解With more and more cars on the road , traffic jams are inevitable.Traffic ja
46、ms can lead to in creasedaccidents as there are more cars with more people trying to get to their destination , all the while gettingworse.Although its impossible to avoid traffic jams altogether , there are some tips you can follow toreduce the amount of time on the road.Check for traffic jams befo
47、re you leave.You can listen to the radio for traffic news , or check on theInternet to get up-to-minute information on traffic.If the route you want to take is heavy with traffic , youcan choose ano ther.D . Potential.A . Attractive.B . Professi on al.Look for a differe nt route perma nen tly.Most t
48、raffic jams occur on busy roads.Us ing country roads couldsee you avoiding a lot of traffic.Although the distanee you may have to travel is further , it canwork out quicker.Set your car radio to receive traffic bulletins.Many new car stereo systems ( 汽车音响系统 ) are equippedwith a radio system by which you can hear the traffic channel.This way you can get the latest trafficinformation and change your journey if necessary._.Most traffic jams usually occur during rush hour
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026江西赣州市章贡区社会组织党委专职党务工作者招聘1人笔试参考题库及答案解析
- 2026云南曲靖市师宗平高学校面向全国招聘储备教师5人笔试备考试题及答案解析
- 2026年福建农业职业技术学院单招综合素质笔试备考题库带答案解析
- 2026年南阳淅川县重点企业引进人才10名笔试模拟试题及答案解析
- 2026四川简州空港建设集团有限公司招聘劳务派遣人员补充笔试备考题库及答案解析
- 腰椎穿刺术并发症的紧急处理流程
- 保险产品展示话术
- 生产安全微信推送讲解
- 摄影专业女生就业前景
- 冷链装卸密闭作业操作规程
- 肺部感染中医护理
- 租地合同协议书合同
- 《肺炎的CT表现》课件
- 粮食仓储设施建设维修资金申请报告
- 脑器质性精神障碍护理查房
- 中考英语听力命题研究与解题策略省公开课金奖全国赛课一等奖微课获奖课件
- 物联网智能家居设备智能控制手册
- 2023-2024学年湖北省武汉市东西湖区五年级(上)期末数学试卷(含答案)
- 怀化市2024-2025学年高一上学期期末地理试题(含答案解析)
- 全国班主任比赛一等奖《班主任经验交流》课件
- 伪装防护基础知识
评论
0/150
提交评论