下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、第一部分必修三 Module 2 I 阅读理解 (2019 河南郑州四中调研) More tha n half of pare nts in the Un ited States are help ing, or have helped their adult childre n who have been hit by high unemployment and stagnant (无变化的)wages, according to a new survey. It showed that present economic conditions are discouraging young a
2、dults from leaving home and forcing those who have already gone, so- called boomerang children,_to return. “ Parents are con ti nuing their finan cial in volveme nt Ion ger tha n we expected ,” said Ted Beck, the preside nt and CEO of Nati onal En dowme nt for Finan cial Educati on (NEFE) About 60 p
3、erce nt of pare nts questi oned in the survey said they are help ing their adult childre n who are no Ion ger in school finan cially, providi ng hous ing and livi ng expe nses. For an in creas ing nu mber of adult childre n, the situati on is bad. Two- thirds of adult childre n, aged 18 to 39, who a
4、re not in school said they faced tougher financial pressures than previous gen erati ons, accord ing to the survey. And n early one- third of pare nts agreed that it was easier for them to earn money than for their children. Parents are help ing their childre n out of genuine concern, and because th
5、ey do not want to see them struggle. But Beck said that parents who make sacrifices to help their adult children should be cautious about their own finan ces. “ If you are taking on extra debt or delaying retirement to help your adult child, you could be making a mistake and putt ing your own finan
6、cial future in dan ger ,” Beck warn ed. Boomera ng childre n can also cause other problems for their pare nts. Thirty perce nt of pare nts said they had given up privacy since their adult children moved back home, while more than a quarter have taken on added debt, and ten percent have delayed retir
7、ement. But the survey also showed that 42 perce nt of adult childre n livi ng at home are help ing with the cook ing and clea ning. 语篇解读:本文是一篇议论文。一项调查表明,受美国低薪和高失业率影响,很多已经 成年的子女不能脱离家庭独立生活,在经济上仍然要依靠父母。这种现象同时也引发了一些 问题。 1. The underlined phrase “ boomeraogildren in the first paragraph likely means _ . A
8、 . adult children visiting parents often B. married adult children C. adult children depending on parents for financial support D. adult children independent and successful in life 答案:C 词义猜测题。根据文章第一段可知,由于受到美国经济的影响,很多成年的子 女都受父母的资助,有些已经离开家的人又搬回家和父母同住。因此boomerang children 应该 是“指那些离开家一段时间又回家住,并接受父母资助的成年
9、人”。故选 C 项。 2. What is Ted Becks suggestion to the parents? A . Asking their children to help with the housework. B. Leaving their children to struggle to live. C. Being careful when helping their children financially. D. Putting off their time of retirement. 答案:C 细节理解题。根据倒数第三段第二句 “ ButBeck said that
10、 parents who make sacrifices to help their adult children should be cautious about their own finances.可知,那些牺牲 自己帮助孩子的家长要当心自己的经济状况。故选 C 项。 3. According to the survey, we can know that _ . A . about 50% of parents give money to their adult children to cover the daily cost B . two-thirds of adult child
11、re n are faced with finan cial problems in school C . on e-third of adult childre n earn money more easily tha n their pare nts D . one in ten pare nts has delayed retireme nt 答案:D 细节理解题。根据最后一段第二句 “Thirtypercent of parents said. and ten percent have delayed retirement.可知,10%的家长延迟了退休。故选 D 项。 4 . What
12、 is the main idea of the whole text? A . Adult childre n are less in depe ndent. B . Pare nts help support adult childre n. C . Bad con diti ons affect childre n a lot. D . Adult childre n like livi ng with pare nts. 答案:B 主旨大意题。本文是一项调查结果,在文章开头就提出了 “Morethan half of parents in the United States are h
13、elping, or have helped their adult children. according to a new survey.告 诉人们现在超过一半的父母正在帮助或者已经帮助过自己的已经成年的孩子。故选 B 项。 n .七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 (2019 河北衡水中学三模) Tips for summer reading Summer holds many of my stron gest and most powerful readi ng memories. I remember sitt ing und
14、er a tree in the backyard as a child, reading Anne of Green Gables as the shadows crossed the grass. I remember sitting in the back seat of the car on a long family road trip, sharing joke books with my brother and sister and laughing until we cried._1_ I want all kids to enjoy the fun of summer rea
15、di ng, because summer readi ng has secret power._2_ Here are some ways to motivate kids for summer readi ng. Make children the curators (管理人)of their reading lives. Have students set summer reading goals for themselves. _3_Students can act as “ chief curators of the blog in turn so that over the cou
16、rse of the summer each of them takes on the responsibility of replying to posts and highlighting a popular title. 4 Taking “ curiositwalks is a fantastic way to bring informational text into a childs reading list. These walks also provide opportunities for authentic writing. Have children take an in
17、spiration notebook on a class walk outside and write down anything they see that they would like to learn more about. Make reading more like summer camp. Lets comb ine readi ng with han ds- on activities and make readi ng more like summer camp. We can take field trips to the library and search the s
18、helves for books on a topic chosen out of a hat. _5_Then they can bring that creation in to share on the first days of school. A. It will set the stage for academic success. B. Bring the outdoors back into summer reading. C. Select some books and share them with your students. D. Set up a summer blo
19、g so you can all share recommendations. E. These memories became important stepping stones in my life. F. It is importa nt to build and shape a strong readi ng life duri ng school mon ths. G. We can ask our students to create something in response to one of the books theyve read. 语篇解读:本文说明如何激起孩子夏季阅读
20、的兴趣。 1. E These memories 回指第一句 中提至 U 的 memories,故选 E。 2. A 此处应具体说明 secret power 的内容,故选 A 项。 3. D 该项中的 a summer blog 与下一句中的 the blog 可有效衔接起来,故选 D 项。 4. B 由下文中提到的 “ bringnformational text into a childs reading list 禾和 “ on class walk outside,可知选 B 项。 5. G 根据后一句中的 that creation,可知选 G 项。 川.完形填空 (2019 安徽
21、省池州一中月考) Perhaps the only test score that I remember is the 41.1 was in high school. The test was the final for the class. It was a rather _1_ test. I did nt know how _2_ _L had done but I knew there were thi ngs on _3_ that I did nt know. I remember _4._ waiting for the result. When Mr. Bales _5 _
22、my paper on my desk, I was _6_. There in big _7_ nu mbers, circled to draw atte nti on, was my grade 41! I _8_ my paper so that others could nt see it. A 41 was not _9_ that you wan ted your classmates to see. Fin ally, Mr. Bales stood beh ind the desk and _10_ the class. “ The grades were not very
23、good; _11_ of you passed,” he announced. “Thdhighest grade in the class was a 41, so all of you failed. ” A 41. That was me. Sudde nly my dismal (阴沉的)face did nt look quite so bad. I had the highest grade. I felt a lot _12_. As soon as I got home, my mother asked me, “ How did you do on your test ?”
24、 I made a 41,” I said. My mothers _13_ cha nged sudde nly. “ Yoifailed. But I had the highest grade in the class! ” I replied. I dont _14_ what every one else had. You failed. It does nt matter if every one else failed too; what matters is what you do ,” my mother _15_ an swered. For years, I though
25、t that was a harsh judgme nt. My mother was always that _16_ It did nt matter what the other kids did; it only mattered what I did and _17_ I did it excellently. We ofte n dont un dersta nd the wisdom of good pare nts un til we ourselves sta nd _18 e parenting shoes. My mothers philosophy (人生态度)has
26、19 me throughout life. The path of the crowd is wide but the path to pass the tests of life is _20_ and there are very few people on it. 语篇解读:本文叙述了作者在高中一次期末考试中竟然考了 41 分,自己认为考得太少了, 到家,母亲问作者考了多少分,当母亲听到 41 分时,她坚定地认为作者虽然考了第一名那也 不敢拿出来怕让别的同学看见了,当老师宣布最高分是 41 分时,自己感觉好一点了。但是回 是不及格。 1. A.easy B. difficult C.
27、exciting D . disappo in ted 答案:B 考查形容词及上下文的呼应。 easy “容易的”;difficult “困难的”;exciting “令 人高兴的”;disappointed “失望的”。根据 “Thdiighest grade in the class was a 41.全班最高的 分数是 41 分,所以证明这次考试很难的,故选 2. A.much B. good C. well D . long 答案:C 考查副词及上下文的呼应。 much “许多”;good “好”,形容词;well 好”, 副词;Io ng 长”。这里面 well 用来修饰动词 do
28、ne,我”不认为自己做得有多好, 故选 C。 3. A.this B. them C. it D . one 答案:C 考查代词及上下文的呼应。this “这个”;them “它们” ;it “它”; one 代词”, 代替同类的名词。it 代替上文提到的 test。 “我”知道关于考试的一些事情, 故选 C。 4 . A.happily B. anxiously C . excitedly D . calmly 答案:B 考查副词及上下 文的呼应。happily “高兴地”;anxiously “焦急地”; excitedly 兴奋地”;calmly 平静地”。根据常识可知作者在焦急地等待考
29、试结果。我” 记得焦急地等着结果,故选 B 。 5A.fell Cdropped 答案: C 考查动词及上下文的呼应。 lie “躺”。当贝尔斯把试卷放在桌上,故选 6A.excited Cdelighted 答案: D 考查形容词及上下文的呼应 delighted 高兴的”;shocked 震惊的” 卷放在桌上,“我”很震惊,故选 D 。 7A.red Cblue 答案: A 考查形容词及上下文的呼应。 green 绿色的 数字是 8A.collected B gathered Chid D kept 答案:C 考查动词及上下文的呼应。 collect 收集”;gather “聚集”;hid
30、e 躲藏”; keep 保持”。根据 so that others could nt see it.可知我”把试卷藏起来以防让别人看见, 故 选 C。 9A.everything B something Canything D nothing 答案: B 考查代词及上下文的呼应。 everything 一切事情”;something “值得重视的事, 某事”; anything “任何事”; nothing 无事”。 41 分不是一个你想要你的同学看见的。故选 B。 10 A.talked Bdeclared C announced Daddressed 答案: D 考查动词及上下文的呼应。
31、talk “谈话”;declare “宣布”; announce “宣布”; address “讲话”。贝尔斯站在“我”的桌子后面,他给全班同学讲话,故选 D。 11A.some Beach Cnone D most 答案:C 考查代词及上下文的呼应。 some “一些”;each “每一个” none “没有人或 物”; most “大多数”。根据下文 “Thdnighest grade in the class was a 41, so all of you failed. 最 高分数是 41 分,所以没有一个人通过考试,故选 C。 B handed D lay fall “下降”;han
32、d 帮助”;drop 落下,下降”; C。 B worried Dshocked 。excited 兴奋的”; worried 担心的”; 。根据上文可知作者认为考的很好。当贝尔斯把试 B black Dgreen red 红的”;black 黑的”;blue 蓝色的”; 。根据常识可知老师用红色的给学生打分,用红色圈住的引起“我”注意的 41,故选 A 。 12 A.worse B better Cfetched D carried Cbest D good 答案:B 考查形容词及上下文的呼应。 worse 更坏的”;better 更好的”;best 最好 的”;good “好”。“我”得了
33、最高分,感觉有点好了,故选 B。 13 A.looks B appearance Ceyes D expression 答案:D 考查名词及上下文的呼应。 look “看”;appearanee 外表”;eyes “眼睛”; expression “表示,表情” 。因为作者的母亲认为这个分数太低了。我的母亲表情突然改变了, 故选 D 。 B eare D want understand “理解”; care “关心,在乎”; mind “介 我”不关心其他的成绩,故选 B。 B politely D impatiently rudely “粗暴地”; politely “有礼貌地”; firm
34、ly “坚 我”的母亲坚定地说,故选 C。 B manner D way method “方法”;它的基本意思是“方法,办法”, (抽象的)方法或(具体的)程序;manner “方式”; behavior “行为”;侧重指某人在特定场合对他人或在他人面前的 , 指做某事所采用的手段, 即“方式, 方法”。 “我”的母 17A.this Cwhich D what 答案:B 考查代词及上下文的呼应。 this “这个”,指示代词;that 连词,在宾语从句中 不做成分; which 和 what 都必须在从句中做成分,故选 B。 18 A.on B at C in D of 答案: C 考查介词
35、及上下文的呼应。 in parenting shoes “从父母的角度” ;我们不理解父 母的想法直到有一天自己站在了父母的角度去想,故选 C。 14A.understand Cmind 答案: B 考查动词及上下文的呼应。 意”; want “想要” 15A.rudely Cfirmly 答案: C 考查副词及上下文的呼应。 定地”; impatiently “无耐心地”。 16 A.metho d Cbehavior 答案: D 考查名词及上下文的呼应。 指在做某项工作或为达到某目的时所采取的 表现的行为、举止。 way 方法 亲总是那种方式,故选 D。 B that 12 A.worse
36、 B better Cfetched D carried 19 A.taken B brought 答案:D 考查动词及上下文的呼应。 take 拿走”;bring 带来”;fetch 去取”; carry “携带”。“我”的母亲的人生态度跟着“我”的一生,故选 D。 20. A.wide B . deep C. narrow D . straight 答案:C 考查形容词及上下文的呼应。 wide “宽的”;deep 深的”;narrow “狭窄的”; straight “直接的”。根据 but 前后是转折关系可知。人们的道路是宽广的,但是通过人生测 试的道路是狭窄的,故选 Co IV 语法
37、填空 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容 (1 个单词)或括号内单词的正确形式。 (2019 东济南一模) Observers say America ns want more choices and fresh food when _1_(choose)where and what to eat. This trend is one reas on why the fast food restaura nt McDon aids has struggled finan cially. McDonaids is one of the best-known 2 (restaurant) in
38、the U. S. and even around the world , _3 these days McDon aids in come has dropped. The Jan uary earnings report brought more bad news. Worldwide sales dropped for the _4_(eight) month in a row and even more than expected. McDonalds _5_(work) hard to get their customers back. In January, the company ran an advertiseme nt duri ng the Super Bowl. The football game is the most watched TV eve nt every year in the U . S. McDon alds has wan ted _6_(reach) those viewe
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年温州瓯海区人民医院公开招聘2人考试重点题库及答案解析
- 2026广东东莞市道滘镇中心小学春季学期编外教师招聘2人考试重点试题及答案解析
- 2025广西百色平果市发展和改革局城镇公益性岗位人员招聘1人备考核心题库及答案解析
- 2026中国金融出版社有限公司校园招聘4人笔试重点试题及答案解析
- 2025云南建投第一建设有限公司社会招聘1人笔试重点题库及答案解析
- 2025年福建泉州惠安县总医院(第四季度)招聘工作人员9人考试重点题库及答案解析
- 2025甘肃省新华书店有限责任公司招聘(57人)备考核心题库及答案解析
- 2025江苏苏州工业园区仁爱学校后勤辅助人员招聘2人备考核心试题附答案解析
- 2026年江苏省卫生健康委员会所属事业单位公开招聘工作人员807人备考核心题库及答案解析
- 2026湖北武汉大方学校、武汉大方高中招聘备考核心题库及答案解析
- 2025四川航天川南火工技术有限公司招聘考试题库及答案1套
- 广东广电网络2026届秋季校园招聘185人备考题库完整答案详解
- 2025年度皮肤科工作总结及2026年工作计划
- (一诊)成都市2023级高三高中毕业班第一次诊断性检测物理试卷(含官方答案)
- 四川省2025年高职单招职业技能综合测试(中职类)汽车类试卷(含答案解析)
- 2024江苏无锡江阴高新区招聘社区专职网格员9人备考题库附答案解析
- 2025西部机场集团航空物流有限公司招聘笔试考试备考试题及答案解析
- 植入类器械规范化培训
- 水泥罐安全操作规程标准
- 腰椎间盘突出症中医分级诊疗指南(2025版版)
- 空分考试试题及答案
评论
0/150
提交评论