下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、组合演练,提升解题能力 “阅读理解十七选五鬥组合练(二) I .阅读理解 A Trapped on the 37th Floor Melinda Skaar wasn t expecting any phone calls.Skaar was working late in her office at the First In terstate bank of California.By 10 : 45 that ni ght she was almost ready to go home whe n the phone rang. Picking it up , she heard a gu
2、ard shouting. “There is a fire ! Get out of there !” Skaar didn t panic.She figured that it was just a small fire.Her office building was huge.There were 62 floors and her desk was on the 37th floor. Skaar called out to office mate Stephe n Oksas.who also stayed late to work.But whe n they got to th
3、e hallway , they were met by a cloud of black smoke.Rushing back , Skaar shut the door and filled the space at the bottom of the door with her jacket to keep the smoke out. Then they called 911.Before they could call their families , however, the line went dead.That meant that they were completely c
4、ut off from the outside world.All they could do was wait and hope some one would come to rescue them. Minutes ticked by.Smoke began to float into the office.Soon it became hard for them to breathe. Looking around, Skaar noticed a small workroom.It seemed to have cleaner air.So they crowded there.Tha
5、t helped for a while , but in time even the workroom was filled with deadly smoke. Hopeless, they tried to break the windows , but the glass was not breakable.Everything they threw at just bounced back. Defeated, they struggled back to the workroom.They felt weak and dizzy.Soon Skaar found Oksas had
6、 passed out. As Skaar and Oksas lay near death, rescuers were rushing to find them.At last , at about 4 a. m., firefighters found them. Skaar and Oksas knew they were lucky to be alive. “ Sun day is my birthday,” Skaar told a reporter.She would be turning 29.But she knew she had already got the best
7、 prese nt possible the gift of life. 语篇解读本文是一篇记叙文。讲述了 Skaar 被火灾困在了 37 楼,但她临危不惧的表现让她 和同事最后获救。 1. What did Skaar and Oksas do when they were stopped by the fire? A . They called their families. B . They waited where they were. C. They rushed back and shut the door. D . They tried to run down the stair
8、s. 答案 C 解析 细节理解题。根据第四段最后一句 “Rushing back, Skaar shut the door and filled the space at the bottom of the door. ” 可知,选 C 项。 2. The first sentence of the passage is to _ . A . get the readers attention B . introduce Skaar and Oksas C. explain the cause of the event D . tell the background information 答
9、案 A 解析 写作意图题。根据文章第一句话 “ Melinda Skaar wasn t expecting any phone calls. ”及下 文的内容可知,第一句话的作用是引起读者的注意,故选 A 项。 3. The following helped Skaar and Oksas survive the fire EXCEPT _ . A . calling 911 for help B . break ing the win dows to get some fresh air C . crowdi ng in a small workroom for clea n air D
10、. shutti ng the door and keep ing the smoke out with a jacket 答案 B 解析 细节理解题。根据倒数第四段第一句 “ Hopeless, they tried to break the windows , but the glass was not breakable.” 可知,选 B 项。 4 . What can we conclude from Skaar s action in the fire? A . She is cleverer than Oksas. B . She was trained as a firefigh
11、ter. C . She rema ined calm in the face of dan ger. D . She had had the experie nee of being caught i n fire. 答案 C 解析 推理判断题。根据文章对 Skaar 在火灾中的表现,可知她临危不惧,故选 C 项。 B Our quarrel with efficiency is not that it gets things done , but that it is a thief of time when it leaves us no leisure to enjoy ourselv
12、es , and that it strains our nerves when we try to get things done perfectly .In buildi ng bridges , America n engin eers calculate so fin ely and exactly as to make the two ends come together within one- tenth of an inch.But when two Chinese begin to dig a tunnel from both sides of a mountain both
13、come out on the other side.The Chinese s firm belief is that it does n t matter so long as a tunnel is dug through , and if we have two in stead of one , why , we have a double track to boot. The pace of moder n in dustrial life forbids this kind of glorious and magnificent idli ng.But , worse than
14、that , it imposes upon us a different conception of time as measured by the clock and eve ntually turns the huma n being into a clock himself.(This sort of thi ng is bound to come to China , as is evident, for instanee, in the case of a factory of twenty thousand workers.The luxurious prospect of tw
15、enty thousand workers coming in at their own sweet pleasure at all hours is , of course, somewhat terrifyingJNevertheless , such efficiency is what makes life so hard and full of excitement.A man who has to be punctually at a certain place at five o clock has the whole after noon from one to five ru
16、ined for him already.Every America n adult is arranging his time on the pattern of the schoolboy three o clock for this , five o clock for that , six-thirty for change of dress, six- fifty for entering the taxi , and seven o clock for arriving at the destination.lt just makes life not worth living.
17、语篇解读 本文是一篇议论文。主要讲述了时间与效率的问题。 现代工业社会使我们的生活节 奏变得紧促。 5. The writer objects to efficiency mainly on the grounds that it _ . A . entitles us to too much leisure time B . deprives us of leisure time C. urges us to get things done punctually D . imposes on us a perfect concept of time 答案 B 解析 细节理解题。根据第一句中的
18、 “ .but that it is a thief of time when it leaves us no leisure to enjoy ourselves.” 可知选项 B 正确。 6. In the eyes of the author, the in troducti on of in dustrial life gives rise to _ . A . more emphasis on efficiency B . magnificent idling of time C. the exciteme nt of life D . terrifying schoolboy 答案
19、 A 解析 推理判断题。根据第二段第一句 “ The pace of modern in dustrial life forbids this ki nd of glorious and magnificent idling.及第二段倒数第四句 “ Nevertheless, such efficiency is what makes life so hard and full of excitement. ”,可知选项 A 正确。 7. The passage tells us _ . A . Chinese workers come to work when it is convenien
20、t B . America ns ought not to work so hard for efficie ncy C. Chinese engineers are on better terms with the management D . all America ns are forced to be efficie nt aga inst their will 答案 B 解析 推理判断题。根据文章最后两句 “ Every American adult is arranging his time on the pattern of the schoolboy three o clock
21、 for this , five o clock for that , six-thirty for change of dress , six-fifty for entering the taxi , and seven o clock for arriving at the destination.lt just makes life not worth living. ” 可知选 B。 & What is implied but NOT stated by the author is that _ . A . every American is arranging his ti
22、me in the pattern of a schoolboy B . every American is reluctant to be efficient C. every one should have some time to spend as he pleases D . being punctual is an undesirable habit which should not be formed 答案 C 解析 推理判断题。A 选项在最后一段中被直接提及, 不符合 implied 的要求;B 选项中 reluctant 意为“不愿”,而本文并非讨论愿不愿意的问题; D 选项显
23、然不是作者本意;通读全文知 C 选 项符合题意。 n .七选五 A 2 Albert Einstein offered us more than just the amazing theory of relativity and E = mc .Through his persistenee in his discoveries in scienee , Einstein shined a light on how each of us can do the impossible by working hard , experiencing failure , and valuing peop
24、le. 9_ ?Simplify Your Work “ If you can t explain it to a six years old, you don t understand it yourself.” Albert Ein stei n The more complicated you have to make something seem , the more you do not understand the inner workings of it. 10 Did they make even the most complicated topics full of voca
25、bulary that you did not un dersta nd or did they make it easier to un dersta nd by simplify ing? ?Live in the Present “ I n ever th in k of the future it comesso on eno ugh.” 一 Albert Ein ste in 11 .You can try to get yourself worried about the future and make pla ns that may not work out according
26、to plans.What matters most is living now , today.Do your best right now and do not worry about tomorrow. ?Work Towards the Impossible “ Only those who attempt the absurd(荒谬的)can achieve the impossible.” Albert Ein ste in If it seems ridiculous to others and you are willing to take the risk , then yo
27、u are able to achieve the impossible. 12 You complete what was once an obstacle. ?Value People Life is n tworth livi ng; uni ess it is lived for some on eelse.” Albert Ei nstein If you put people first, they will value you and consider you a person who genuinely cares about others. 13 Show them that
28、 you value them.Tha nk them and send complime nts their way.It will not only make their day better , but they will appreciate it and remember what you have done for them. A . Spend at least a few minutes out of your busy day talking with people without any distraction. B . Scientists in different fi
29、elds are interested in the unique theory of relativity. C. When you go bey ond what others think is reas on able , an amaz ing thi ng starts to happe n. D . Think differently , and you may find your answer. E. Even if you are not a scientist , you can apply these life lessons to your own life. F. Yo
30、u are only guaranteed the moment that you have right now , at this moment. G . Think about the best teachers that you have had in your life. 语篇解读这是一篇说明文。文章讲述了爱因斯坦在理论上和精神上对我们所做的贡献, 我们 可以把几点具体的建议应用于日常生活中。 9. 答案 E 解析本段讲述了爱因斯坦在理论上和精神上对我们所做的贡献;下文具体讲了他的几点理论 和对我们的影响和作用。 E 项“即使你不是科学家也可以把这些思想应用于我们的生活 ”承上 启下,
31、故选 E。 10. 答案 G 解析本段主要讲使工作简单化。下句意思为:他们是编织满是生僻难懂词汇的主题,还是言简意赅地表达出来?根据常识这里讲的应该是老师,与 G 项中的 the best teachers 对应。故选 G。 11. 答案 F 解析 本段讲要活在当下。F 项“你只保证现在拥有的时刻 ”,与本段主题相符,故选 F。 12. 答案 C 解析本段讲去实现别人认为不可能的事。 C 项“当你超越了别人认为可能的事,就会发生奇 迹”,符合本段内容,故选 C。 13. 答案 A 解析 本段讲要重视别人。下句讲要让他们知道你重视他们, A 项“从繁忙的生活中抽出至少 几分钟集中精力和别人交谈”
32、,与下句衔接,故选 A。 B No one really knows how and why people change as they get older. 14 _ Aging is a complex and varied process that varies in how it affects different people and organs.ln fact, even in one person, different organ systems “age” at different rates. At a certa in point in our lives our bod
33、y systems will beg in to weake n. 15 It may become more difficult for us to see and hear.The slow change of aging causes our bodies to lose some of their ability to bounce back from disease and injury.ln order to live Ion ger , we have always tried to slow or stop this cha nge that leads us toward t
34、he end of our lives. 16 A good diet plays an important role.The amount and the type of exercise we get are another two factors. 17_ But scientists studying the aging problem want to know : why do people grow old ? They hope that by studying the aging medical science they may be able to make the len
35、gth of life Ion ger. 18 Many consider the later part of life to be the best time for living.Physical activity may become less, but often we get a better understanding of the world and ourselves. What we consider the old age now may only be middle- aged some day soon.With so many advances in medical science happening so quickly , life length may one day be measured in centuries, rather than in years! A . Our li
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 渠道合作协议合同
- 苏州银税协议书
- 苗木繁育合同范本
- 莆田捐赠协议书
- 视频签合同范本
- 认罪协议书模板
- 设备人员协议书
- 设备总代理协议书
- 设施保护协议书
- 设计总监协议书
- 辽宁省地质勘探矿业集团有限责任公司招聘笔试题库2024
- 《山区公路桥梁典型病害手册(试行)》
- 110kv输电线路继电保护系统设计说明书-最终
- 墨尔本餐饮创业计划书
- (新平台)国家开放大学《农村社会学》形考任务1-4参考答案
- 2023燃煤电厂智慧电厂典型设计规范
- 献身国防事业志愿书范文
- 宋小宝小品《碰瓷》完整台词
- 2023年06月北京第一实验学校招考聘用笔试题库含答案解析
- 毛泽东思想和中国特色社会主义理论体系概论(山东师范大学)知到章节答案智慧树2023年
- 《先秦汉魏晋南北朝诗》(精校WORD版)
评论
0/150
提交评论