下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2019 高考英语一轮题型组合练习(7)及答案 李仕才 一、阅读理解。 A When I was a boy we used to live across the road from a big hill with huge oak trees grow ing out of it. When win ter arrived, thick and heavy snow would fall, and my two brothers would grab their sleds headi ng over to the hill for a day of fun. I remember watc
2、h ing them with envy because I was still too small to go sleddi ng. Fin ally, one win ter I was con sidered big eno ugh and joined mybrothers as they carried their sleds up the long hill and prepared to ride dow n it. The first few trips I rode with one of my brothers had the time of my life .It was
3、 so exhilarating when the wind whipped across my face as I flew down the hillside on the wooden sled.Near the end of the day I was too overjoyed when my oldest brother decided to let metry riding the sled all by myself. I climbed on it full of excitement and lay on my stomach. Then with one big push
4、 my brother sent me dow n the snowy hillside .I was doing pretty well too un til I hit an old stump hidde n by the snow and went off course, straight towards one of those big oak trees. My heart pounded in my chest and I could hear myself screaming. At the last possible second I rolled off and the s
5、led crashed into the tree .I could hear my brothers running dow n the hill yelling , “ You have to steer ( 操控)! You have to steer !” Sadly, that wasn t the last time I failed to steer when some obstacle knocked me off course in my life.Many times problems , troubles, and my own failures have sent me
6、 crash ing into the trees of an ger ,frustrati on, and despair. I am still learning that life isn t always safe sledding. I am still learning that it is up to me to steer myself back to love, back to kindness , back to goodness , and back to God. Life is a trip, but no one ever said it was a smooth
7、ride.Steer well then.Steer straight.Steer your soul towards the light and the love that are all mea nt for us. 【解题导语】 作者小时候有一次滑雪时差点撞到橡树上, 但在最后一刻,作者翻滚到 雪地里才得以化险为夷,同时他学到了一个人生道理:学会自我掌控。 1. What do we know about the author when he was very young? A. He lived on a big hill with huge oak trees on it. B. H
8、e was frightened to go sledding with his brothers. C. He Ionged to go sledding with his brothers. D. He carried his brothers sleds as they went sledding. C 解析: 细节理解题。 根据第一段第三句I remember watching them with envy because I was still too small to go sledding. ”可知,作者因为年龄太小不能去滑雪, 只能嫉妒地看着哥哥们玩。据此可知,作者小时候很渴望
9、和哥哥们一起滑雪,故 C 项正确。 2. Which of the following can replace the underlined word “exhilarating ” in Paragraph 2? A. Delightful. B. Terrifying. C. Ordinary. D. Violent. A 解析:词义猜测题。根据第二段第二句It was so exhilarating when the wind whipped across my face as I flew dow n the hillside on the woode n sled. ” 可知, 这句
10、话描述的是作者第一次滑雪时在木雪橇上从山上冲下去, 风从脸上刮过时的快感。根据 第一段作者渴望滑雪的描述再结合下文中的overjoyed ”可知,作者玩得很开心,据此可 以判断,画线词意为“令人愉快的”,故 A 项正确。 3. Why did the author fall off his sled? A. Because his sled crashed into an oak tree. B. Because he lost control of his sled. C. Because his brother pushed it so hard. D. Because the hills
11、ide was snowy. B 解析:推理判断题。根据第二段中的“ I was doing pretty well.one of those big oak trees. ”可知, 作者撞到了雪地里的一个树桩, 然后径直撞向一棵大橡树, 再结合该段 中的“ At the last possible seco nd. You have to steer ! ”可知,作者从雪橇上掉下 来是因为他失去了对雪橇的控制。故 B 项正确。 4. What does the author mean to tell us? A. Losing control of a sled can be dangero
12、us. B. Courage and determ in ati on can cha nge one s life. C. Life can be con trolled by on eself. D. Life is a mystery full of coincidences. C 解析:推理判断题。通过全文再结合文章最后一段的前两句Life is a trip, but no one ever said it was a smooth ride. Steer well the n. ”可知,作者认为人生的旅程不是一 帆风顺的,应该学会掌控生活。 据此可以判断,本文旨在告诉读者,人生是可
13、以由自己撑控 的,故 C 项正确。 B If you thi nk that running maratho ns will help you live a long and healthy life . new research may come as a shock. According to a recent scientific study , people who do a very strenuous workout are as likely to die as people who do no exercise at all. Scientists in Denmark hav
14、e been studying over 1, 000 joggers and non-joggers for 12 years. The death rates from the sample group in dicate that people who jog at a moderate pace two or three times a week for less tha n two and a half hours in total are least likely to die. The best speed to jog at was found to be about 5 mi
15、les per hour. The research suggests that people who jog more tha n three times a week or at higher speeds of over 7 mph die at the same rate as non-joggers. The scientists think that this is because stre nu ous exercise causes structural cha nges to the heart and arteries ( 动脉) .Over time ,this can
16、cause serious injuries. Peter Schnohr , a researcher in Copenhagen , said,“ If your goal is to decrease risk of death and improve life expectancy ,jogging a few times a week at a moderate pace is a good strategy. Anything more is not just unnecessary,and it maybe harmful. ” The implicatio ns of this
17、 are that moderate forms of exercise such as tai chi , yoga and brisk walking may be better for us than “ iron man events , triathlons and Iong-distanee running and cycling. According to Jacob Louis Marott ,another researcher involved in the study,“ You don t actually have to do that much to have a
18、good impact on your health. And perhaps you shouldn t actually do too much ”. I. The underlined word “strenuous ” in Paragraph l is closes t in meaning A. hard B. regular C. practical D. flexible 2. _ The author prese nts some figures in Paragraph 2 to _ A. suggest givi ng up joggi ng B. show risks
19、of doing sportsC. provide supportive evide nee D. in troduee the research process , why is too much exercise harmful A. It may injure the heart and arteries. B. It can make the body tired out. C. It will bring much pressure. D. It con sumes too much en ergy.4.What can be in ferred from the text? A.
20、No exercise at all is the best choice. B. More exercise means a healthier life. C. Maratho ns runners are least likely to die. D. Proper exercise con tributes to good health. 【文章大意】本文主要讲述了做运动过多或过少都对身体有害, 只有做适量的运动才对身 体有益。 1. A 【解析】 考查词义推测。 hard 耗费体力的; regular 有规律的; practical 实际的;flexible 灵活的。由第一段最后一句According to a recent scientific study, people who do a very strenuous workout are as likely to die as people who do no exercise at all. ” 可知,一点不做
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年信息化施工管理合同
- 2025年在线教育平台搭建可行性研究报告
- 2025年特色小镇开发与建设项目可行性研究报告
- 2025年农田灌溉智能监控系统项目可行性研究报告
- 2025年生态友好型农业示范项目可行性研究报告
- 2025年面向未来的城市生态公园项目可行性研究报告
- 消毒锅租赁协议书
- 乙方解除协议书
- 紫苏种植合同范本
- 港口转让协议合同
- HY/T 0457-2024蓝碳生态系统碳储量调查与评估技术规程海草床
- 幼儿园食品储存安全自查报告的范文
- 贵州省2023年7月普通高中学业水平合格性考试地理试卷(含答案)
- 实施“十五五”规划的发展思路
- 东航心理测试题及答案
- 资金无偿赠予协议书
- 课件王思斌:社会工作概论
- 2025年度交通运输安全生产费用使用计划
- 防水工程验收单
- 2025年高考数学总复习《立体几何》专项测试卷及答案
- 2025工程质检部工作计划
评论
0/150
提交评论