

下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、课时作业I阅读理解A(2019 全国卷U)Bacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms (微生物) from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the Intern ati onal Space Statio n, so astr onauts spe nd hours clea ning them up each week. How is NASA overco ming this very tiny big problem?Its tur ni
2、ng to a bunch of high school kids. But not just any kids. It is depending on NASA HUNCHhigh school classrooms, like the one scie nee teachers Gene Gordon and Donna Himmelberg lead atFairport High School in Fairport, New York.HUNCH is desig ned to connect high school classrooms with NASA engin eers.
3、For the past twoyears, Gordo ns stude nts have bee n study ing ways to kill bacteria in zero gravity, and they thinktheyre close to a solution (解决方案).“We dont give the students any breaks. They have to do itjust like NASA enginee, says Florence Gold, a project man ager.“ There are no tests, Gordon s
4、ays. “There is no graded homework. Therealmost are no grades, other thanAre you worki ng towards your goal? Basically, itsIve got to produce this product and then, at the end of the year, present it to NASA.Engineers come and really do an inperson review, and . its not a very nice thing at times. It
5、s a hardbus in ess review of your producf.Gordon says the HUNCH program has an impact (影响)on college admissi onsand practical life skills.“ These kids are so absorbed in their studies that I just sit back.I dont teach. ” And that annoying bacteria? Gordon says his students are emOliyng da with NASAe
6、ngineers about the problem, readying a workable solution to test in space.篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了美国一所中学与NASA 合作的联合科研项目,解决国际空间站中的细菌问题。1. What do we know about the bacteria in the International Space Station?A.They are hard to get rid of.B.They lead to air pollution.C.They appear in different forms.D They
7、 damage the instruments.答案: A 推理判断题。根据第一段第二句可知,来自我们身体的微生物在太 空站的表面增长得很快,宇航员每周得花很长时间清理它们,由此断定太空站里 的细菌很难清除,故答案为 A 。2What is the purpose of the HUNCH program?A To strengthen teacherstudent relationships.B To sharpen students communication skills.C To allow students to experience zero gravity.D To link s
8、pace technology with school education.答案: D 细节理解题。根据第二段第一句可知, HUNCH 项目的目的是把学 校教育与航天技术联系在一起,故答案为D。3What do the NASA engineers do for the students in the program?A Check their product. BGuide project designs.C Adjust work schedules. D Grade their homework.答案: A 细节理解题。根据第三段最后两句可知, NASA 工程师亲自检查那 些高中学生的产
9、品,故答案为 A 。4What is the best title for the text?A NASA: The Home of AstronautsB Space: The Final Homework FrontierC Nature: An Outdoor ClassroomD HUNCH: A College Admission Reform答案: B 标题判断题。本文主要介绍了一个项目:把高中的教室教学与太空 的研究联系起来,使学生们得到 NASA 工程师们的指导。因此在选标题时既要有 太空,还要有学生,选项 B 将其完美地结合了起来,故答案为 B。B(2020 广东省高三六校第
10、一次联考)My family and I never talked about school as the ticket toa future. I was in the classroom, but I wasnt there to learn to write, read or even speak. When it wasmy turn to read, I wanted to hide. I was 13 years old, but I already hated being who I was.I had an English teacher, Mr Creech, who kne
11、w I couldnt read. In one of my first lessons theteacher said that anyone who had a reading age below six had to stand up. I felt so embarrassed. Butat the same time, it made me realize that I needed to change the situation. I was determined itwouldnt happen again. Later that day, Mr Creech encourage
12、d me and promised he would try his bestto help me learn to read. From then on, I never gave up practicing reading.Then when I was 41 years old, one day, I planned to fly back to Texas to visit my friends andfamily. On my way from the airport, I saw Mr Creech buying himself a drink. I rushed over and
13、reached into my pocket to pay for him. “ Do I know you? ” he asked. “ Yes, sir, you do knowme, ” I answered excitedly.“ My name is AnthonyHamilton. ” Thelook on his face told me that he remembered the boy hed once encouraged.“ Im so glad I had a chance to see yo,u ” I said.“MrACnrdeech, I have great
14、” I told him I had learned to read. But that wasnt all. I had become a publishedauthor and an active speaker. “The next time you get another Anthony Hamilton in your classroom,please encourage him to read as we,ll ” I added.The experts say what once worried me has a name: dyslexia 诵读困难).But I can te
15、ll you it wasa lack of desire for education.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要进述了作者 13 岁时还不会诵读,遇到了老师 Creech 后,在老师的鼓励和帮助下,学会了诵读。成年后,作者再次遇 到了这位老师,希望老师继续鼓励有类似情况的学生。5Why did the author want to hide?ABecause he felt sorry for himself.BBecause he hated being laughed at.CBecause he couldnt read at all.DBecause he didnt ha
16、ve a ticket.答案:C 细节理解题。根据第二段第一句中的“ I could nt read 并结合第一段第二、三句可知,作者想躲藏是因为他不会诵读,故选C 项。6Which of the following could best describe Mr Creech?A.Con siderate and dutiful.B.Demanding and enthusiastic.C.Emotional and dedicated.D.Friendly and ambitious.答案:A 推理判断题。根据第二段倒数第二句中的“ Mr Creech encouraged meand pr
17、omised he would try his best to help me learn to read 可推知,Creech老师是一 个体贴的、尽职尽责的人。7. Why could nt the author read before meeti ng Mr Creech?A.Because his read ing age was not long eno ugh.B.Because his pare nts did nt teach him how to read.C.Because he was afraid of readi ng before the class.D . Beca
18、use he did nt have inner driv ing force to lear n to read.答案:D 推理判断题。根据第一段第二句中的“I was nt there to lear n to write,read or eve n speak 和最后一段尾句中的 “ a lack of desire for educatio 可推知,作者在遇到 Creech 老师之前不会诵读是因为缺乏学习诵读的内在动力,故选 D 项。8 . What can we infer from the passage?A . Mr Creech taught two stude nts called Anthony Hamilt on.B . The author had become a published author and an active s
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年特色班招生考试题及答案
- 陕西所有考试题型及答案
- 遵义中考理科试卷及答案
- 工程经理笔试试题及答案
- 2025北京医院输血科医技岗位招聘1人考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 硬笔书法点的写法
- 田野课件框架图
- 2025年湖南财盛国际贸易有限公司公开模拟试卷及一套参考答案详解
- 田朝霞课件教学课件
- 田径跳高课件
- 防止返贫动态监测和帮扶工作手册2022版
- 胃癌的影像学诊断
- 新疆维吾尔自治区国家级公益林管护办法
- 唐山曹妃甸大宗物料长距离输送综合管廊工程海域使用论证报告书
- JJF 1915-2021倾角仪校准规范
- GB/T 8017-2012石油产品蒸气压的测定雷德法
- GB/T 20633.2-2011承载印制电路板用涂料(敷形涂料)第2部分:试验方法
- 零星工程维修合同
- DB37-T 4328-2021 建筑消防设施维护保养技术规程
- 防盗门安装施工方案50173
- 航空器紧固件安装及保险课件
评论
0/150
提交评论