版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、第1页2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U5含答案一、阅读理解。Crossmg your legs is ail extremely common habit; most people dont even notice that they're domg it when they sit down. Wlule you may find it comfortable to sit with one knee crossed over the other, it imglit be causing health problems that you are not aware of.
2、A study published m Blood Pressure Momtomig stated that sittmg with your legs crossed can increase your blood pressuie. Tlie reason for tlus is that the blood m yoiw legs has to work against giavity to be pumped back to your heart and that crossing one leg over the other increases resistance, making
3、 it even harder for the blood to cnrulate. Tins causes your body to increase your blood presswe to push the blood back to the heart. You won't feel any immediate effects, but repeated, drawn-out increases in blood pressure can cause long-tenn health issues. So, plamimg to sit for a long penod of
4、 tune? Don't keep yoiw legs crossed.*"Crossing yoiu, legs at the kiiee can also cause pressiwe on the major neive m youi, leg that passes just below your knee and along the outside of your leg ;' explains Richard Graves, a medical expert. This pressure can cause numbness and ten甲orary p
5、aralysis(麻痹)of some of the muscles m your foot and leg, preventing you from being able to raise your ankle-what we know as that “pins and needles " sensation. Wlule the feeling ofdiscomfort may only last a niniute or two, repeatedly crossmg yorn, legs until they feel numb can cause penuanent ne
6、rve damage.So next tune you sit down Jry to get yowself in the habit of sittmg with both of your feet on the floor. Not only will it help your posture and stability, but it will also save your health in the long run.【解题导语】本文是一篇科普说明文。研究表明,虽然跷二郎腿是常见的习惯,但是 该习惯会引起血压的升高,还会导致膝盖以下的重要神经受损。所以不要跷二郎腿,要 有正确的坐姿。
7、1 . What can we learn about crossing one's legs? A . It is a very bad social habit.第 2 页 B. It is usually practiced deliberately. C. It can do hann to people's health. D .It can make others feel uncomfortable.C解析:细节理解题。根据第一段的第二句可知,跷二郎腿会引起健康问题,故C项 正确。2 . According to the study, sittmg with yo
8、ui- legs crossed can A. affect your blood pressure B. resist gravity effectively C. lead to heart attacks easilyD , improve the fimction of legsA解析:细节理解题。根据第二段的第一句可知,研究表明,跷二郎腿会引起血压的升昌(,故A项正确。3 . In the third paragiaph “pins and needles" probably means " A. slightly shai-p pams B. being a l
9、ittle tired C. senous muscle usuries D. being lughly flexibleA 解析:词义猜测题。根据第三段的“This pressure can cause numbness and temporaiy paralysis(麻痹)of some of the muscles in your foot and leg, preventmg you from bemg able to raise your ankle"可知,这种压力会导致腿部和脚的一些肌肉暂时麻痹,使人无法站 立,有一种针刺感;据此可以判断,画线词意为"轻微的针刺
10、感以的疼痛",故A项正 确。4 . What is the main purpose of the text?第 3 页 A To compare coininon habits. B. To give readers some advice.C To evaluate the effects of an expenment. D. To mtroduce reseaich methods.B解析:写作意图题。根据全文内容尤其是最后一段可知,本文通过分析跷二郎腿这一 习惯导致的健康问题,建议人们不要跷二郎腿,要有正确的坐姿,故B项正确。 二、单句语法填空4.1 hope that i
11、t is the last tune that you (make) such a foolish mistake. 答 案:have made2. (2019 天津大港一中月考)The boss strongly recommended that tlie niachme(repair) eveiy yeai 答案:(should) be repaired3.It is known to us that our countiy is (abundance) in natiwal resources. 答 案:abundant4 .At lastt the boy acknowledged (
12、steal) the money fi,om his mother, s pocket.答案:stealmg/liaving stolen5 .Coming to another coimtiy to study requires a big adjustment and takes a while to fit well.答案:in6 .Dad, I have won the first pnze m the English competition.-Congiatulations! Keep it and get prepared for studying abroad. 答案: up7
13、.As fai' as I know, organizers are making final (prepare) fbr next weekt s 50th amnversaiy of our company. 答案:preparations8 .Sally found that there was still so much work waitmg for her and a holiday abroad was out of question.答案:the9 . (2019 天津一中月考) (occupy) himself in lookuig after the childi-
14、en, he had little time to fimsh his report. 答案: Occupying10.lt was dark and little Aime couldif t find her way home. She really didif t know what 第4页 (do).答案:to do三、完形填空。Tliougli Dad looked tired and weak , his smile was as sure as ever.lt was another _1_ of pneumonia(肺炎).My husband and I stayed wit
15、h hmi for the_2_ but had to retiun to our jobs by Monday moming.Local relatives would see that Dad was home from the hospital ,and they would visit him _3_ , prepare lus meals and take him to his doctor appomtments.But I_4_ to be able to let Imn know that we _5_ , too , even when we weren't witl
16、i him.Then I remembered a family _6_ I stalled when oiw children were small.Wlien leaving their grandparents' home after a visit , each cluld would _7_ a love note m the house for them to_8_ after we were gone.They lud notes somewhere.For days after oui, _9_ , their grandparents would _10_ as th
17、ey discovered these reinmders of our love.So as I _11 _ Dad's rooms , I began writing notes.Some were _12_. “Dad , I put the niilk m the fridge so it wouldnrt _13_. Some expressed my love. "Dad # I hope you sleep well in your new bed." Most notes were _14_ where he would lived fbr seve
18、ral weeks until he regained _15_ , but one note I hid upstairs under lus pillow. "Dad , if you have found this note , you must be feeling better.We are so _16_ VWhile others cared fbr Dad's daily _17_ ,we #of course #would stay m touch by phone.But oiw notes were a _18_ renmider of oiw love
19、 and concern fbr him dunng this recoveiyperiod. Just like his medicmes unproved him physically , these "_19_ vitaminsn (维生 素)would miprove his spuitiial health. Several weeks later ,Dad phoned and saidI'll tell you that I just found your _20_ under my upstairs pillowI smiled at last.1 . A.e
20、xpenenceB . attack C . disasterD . pam 2 . A.weekdayB niglit C . weekendD , holiday 3 . A.regiilarlyB - rarely C . suddenlyD - occasionally4. A happenedB. dieainedC. agreedD. longed5. A.fearedB. game C.D. leave 8.traditionA.recallcared C. calmedD. business 7. A.ludeD. regretted 6 A.hobby9. A.exchang
21、eB. sighC. sniileC. designedC. smcereC. boilC. outsideC. sti-engthC. anxiousB. reinember C.B departure C . anivalenjoy8. write C. copyD. findD. escape 10. A.weepD.scream 11. A.tidiedD. equipped 12. A.bnefD. practical 13. A.spillD. freeze 14. A.upstairsD. indoors 15. A.senseD. consciousness 16. A.gla
22、dD. busyB. enteredB seriousB - spoilB. downstairsB. wealthB. fbrtunate17.A.exercisesB. needsC. feelingsC. smoothC. effectiveC. noteD. su徐rings 18. A.fiiialD. concrete 19. A.emotionalD. excellent 20. A.giftD. letterB.B.B.visualexpensive love【解题导语】本文是一篇记叙文。父亲得了肺炎后,作者夫妻俩由于工作日要工作,不 能照顾父亲,心中感到非常难过。这时作者想起
23、了家庭的传统,于是便带着孩子一起在 父亲家里藏各种各样的表达爰的纸条,帮助父亲一起从疾病中康复过来。1 . B考查名词辨析。根据语境可知,此处指父亲第二次肺炎发作。A项意为经历;B项意为发作,侵袭 ;C项意为“灾难 ;D项意为疼痛。故选B项。2 . C 考查名词辨析。根据空格后的"but had to return to our jobs by Monday morning” 可知,此处指"我"和丈夫周末陪父亲。A项意为"工作日";B项意为"晚上";(2项 意为"周末";D项意为“假期"。故选C
24、项。3 . A 考查副词辨析。根据空格后的"prepare his meals and take him to his doctor appointments并结合四个选项可知,此处指亲戚们定期地去家里看望父亲,给他准备 吃的,带他去看医生。A项意为"定期地,有规律地";B项意为"很少";C项意为"突 然";D项意为"偶尔"。故选A项。4 .D考查动词辨析。根据语境可知,此处指"我"渴望让父亲知道"我们"也关心他, 甚至在"我们"不在他身边的时候
25、。A项意为“发生";B项意为“梦想";C项意为"同 意”;D项意为“渴望"。故选D项。5 .B考查动词辨析。上文提到亲威们会定期去家里看望父亲,照顾他,此处承接上文, 指"我"渴望让父亲知道"我们"也关心他。A项意为"害怕";B项意为"关心,关 怀”;C项意为"使镇静";D项意为"后悔,遗憾二故选B项。第7页6. C考查名词辨析。根据下文内容可知,此处指一个家庭的传统。A项意 为“爰好";B项意为"游戏";C项意为"
26、传统";D项意为"生意"。故选C项。7 . A考查动词辨析。根据下文"They hid notes somewhere."可知,此处寸旨每个孩子在 屋子都会藏一张爰的纸条。A项意为“藏,隐蔽";B项意为"写";C项意为"复制, 抄写";D项意为"离开二故选A项。8 . D考查动词辨析。根据下文中的"their grandparents would as they discovered these reminders of ow love"可知,此处指当"我
27、们"离开后,"我”的父母会 找到这些爰的纸条。A项意为"回忆";B项意为“记得” ;C项意为"喜欢,享受";D 项意为"找到,发现"。故选D项。9 . B考查名词辨析。根据上文中的"after we were gone"可知,此处指当我们离开后 的几天里。A项意为"交换";B项意为"离开";C项意为"到达";D项意为“逃跑"。 故选B项。10 . C 考查动词辨析。根据空格后的“as they discovered these
28、 reminders of our love"可 知,此处指当他们找到这些爰的纸条后,会露出笑容。A项意为“哭泣';B项意为"叹 气";C项意为"微笑";D项意为"尖叫"。故选C项。11 . A考查动词辨析。根据语境并结合四个选项可知,"我"整理父亲的房间时,开始 写纸条。A项意为"整理,使整洁";B项意为“进入";C项意为"设计”;D项意为"装备"。故选A项。12 . D 考查形容词辨析。根据下文中的"Dad, I put t
29、he milk in the fridge so it wouldnt"可知,一些纸条的内容是实用的。A项意为“简洁的";B项意为"严肃的, 严重的";C项意为"真诚的";D项意为"实际的,真实的"。故选D项。13 .B考查动词辨析。根据常识和语境可知,此处指把牛奶放在冰箱里,这样它就不会 变质了。A项意为"溢出,泼出";B项意为"变质,变坏,腐败";C项意为"烧开, 煮沸";D项意为“冷藏"。故选B项。14 . B 考查副词辨析。根据下文中的&
30、quot;but one note I hid upstairs under his pillow"可知, 此处指"我"把大多数纸条放在了楼下。A项意为“楼上”;B项意为"在楼下";(2项 意为"在外面";D项意为"在室内"。故选B项。第 8 页15. C考查名词辨析。根据下文中的"Dad, if you have found this note , you must be feeling better."可知,父亲会在楼下待几周直到他体力恢复。A项意为"感觉";
31、B项意为"财富";C项意为"体力,力气” ;D项意为“知觉”。故选C项。16 .A考查形容词辨析。根据上下文和常识可知,当得知父亲身体恢复健康后,"我们"都非常高兴。A项意为“高兴的" ;B项意为"幸运的";C项意为"焦急的";D项意 为忙碌的。故选A项。17 .B 考查名词辨析。根据下文中的"we, of coui-se, would stay m touch by phone"可知, 其他人来照顾父亲的日常需要。A项意为“练习”;B项意为"需要";C项
32、意为"感觉"; D项意为"痛苦,苦难"。故选B项。18 . D 考查形容词辨析。根据下文中的"reminder of our love and concern for him during this recovery period"可知,这些纸条是我们对父亲的爰的具体表达。A项意为“最终的"; B项意为"视觉的";C项意为“光滑的";D项意为"具体的,确实的"。故选D项。19 . A考查形容词辨析。根据下文中的Hwould improve his spuitual healt
33、h"可知,这些 情感的维生素改善了父亲的精神状态。A项意为"情感的,情绪的";B项意为“昂贵 的";C项意为"有效的";D项意为"卓越的"。故选A项。20 . C 考查名词辨析。根据上文中的"but one note I hid upstairs under his pillow"可知, 此处指父亲告诉"我",他找到了 "我"藏在楼上的纸条。A项意为"礼物";B项意为"爰";C项意为"便条,短笺”;D项意为
34、"信、故选C项。长难句分析:Wlien leaving their grandparents' home after a visit , each child would lude a love note in the house for them to find after we were gone.(第二段第二句)分析:When引导时间状语从句,此处省略主语each child和be动词;after引导时间状 语从句。译文:当每一个孩子拜访他们的祖父母之后要离开的时候,他们都会在房子里藏一张充 满爰的纸条让祖父母在他们走后寻找。四、单句改错1.1 was feelmg a bit neivous be
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 鹤壁市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(黄金题型)
- 2026年漳州市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(综合卷)
- 雅安市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(a卷)
- 2026年肇庆市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)有答案详解
- 河源市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及参考答案详解1套
- 台南市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(完整版)
- 喀什地区农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)有完整答案详解
- 2026年台州市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(新)
- 桂林市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)(含答案详解)
- 城口县农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(预热题)
- 安全生产规章制度和岗位操作规程的目录清单
- 2025北京高三(上)期末数学汇编:一元函数的导数及其应用章节综合
- 加油站环境保护演练计划
- 太阳能热发电技术课件
- 2025至2030中国GRE培训行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2025年山东省夏季普通高中学业水平合格考试物理试题(解析版)
- 2025年中资环绿色供应链(天津)有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 警察执勤压力情绪管理
- (2025)全市党员干部党规党纪廉政知识竞赛题库及答案
- 监理规划范本模板
- 心血管疾病介入培训考试电生理起搏模拟精彩试题(含答案)
评论
0/150
提交评论