2020年春外研版七年级英语下册期末测试卷一_第1页
2020年春外研版七年级英语下册期末测试卷一_第2页
2020年春外研版七年级英语下册期末测试卷一_第3页
2020年春外研版七年级英语下册期末测试卷一_第4页
2020年春外研版七年级英语下册期末测试卷一_第5页
已阅读5页,还剩11页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、期末测试卷时间:120分钟满分:120分题号一二三四五六七八九十总分得分听力部分(20分)听句子,选出能回答所听到问题的答案(每小题1分,共5分)1. A.Yes, it's blue.2. A.By car.3. A.Yes, they will.4. A.In a village.5. A.I have a picnic.B. No, it's his.B. Follow me.B. No, they don't.B. In 2008.B. I went shopping.C. Yes, it is.C. Thank you.C. No, they didn'

2、;t.C. From 2008 to 2020.C. I enjoyed myself.、听五段小对话,根据对话内容选择正确答案(每小题1分,共5分)6. Where is Cindy going now?A . To Mr. Smith's office.C. To the hospital.7. What time is it?A. 12: 15.C. 12: 45.8. How does Jenny like her vacation?A . She can't stand it.C. She doesn't mind it.9. Whose dictionary

3、 is on the floor?A. Miss Brown's.C. Ms. Brown's.8. To the zoo.8. 11: 45.8. She likes it very much.B. Mr. Brown's.10. When is Halloween in North America?A. On October 31st.B. On November 13th.C. On December 25th.三、听对话,选择正确答案 (每小题1分,共5分)听第一段对话,回答第 1112题11. When is Tony's birthday?A. Th

4、is Friday.B. Next Monday.C. Next Friday.12. Who will make a birthday cake for Tony's birthday?A. His mother.B. His grandmother.C. His father.听第二段对话,回答第 1315题13. What does Jane's father do?A. He is an engineer.B. He is a pilot.C. He is a scientist.14. How can Tony ask Jane's father questi

5、ons?A. By email.B. By QQ.C. By phone.15. When can Tony ask Jane's father questions?A. At 6 o'clock in the evening.B. At 7 o'clock in the morning.C. At 8 o'clock in the evening.四、听短文,补全表格中所缺信息,每空词数不限(每小题1分,共5分)Where did Henry go on holiday ?To16.How was the weather in Sydney?It was17.

6、What did Henry do on the beach ?He played beach18.What did Mike do?He was a19.What animals did Henry see in the zoo?He saw lots of20 and kangaroos.笔试部分(100分)五、单项选择(每小题1分,共15分)21 . Shenzhen is on coast near Hong Kong. It was small village many years ago.A. a; theB. the; aC.不填;不填D. the; the22 . There

7、are visitors here during the summer holiday.AthousandBthousandsCthousand ofDthousandsof23 I Tianjin at 6 : 00 p m. three days ago.AarrivedBgotCarrived atDreached24 It takes my mother one hour to work.A walkB to walkC to walkingD walks25 Luke met his PE monitor at the airport Sunday evening.AonBforCb

8、yDin26 There a sports meeting in our school next week.AwillhaveBis goingtohaveCaregoing to beDis goingtobe27 great fun we had in Yandu Park last Sunday!A HowB WhatC What aD How a28 Do you like listening to country music or rock music? It brings me pleasure.A Yes, I do.B No, I don't.CI likemusic.

9、DCountrymusic.29 Not only my parents but also my elder sister a teacher.AisBareCamDwere30 Does your sister usually go to school by bike? Yes, the bike in front of the building is .A mineB hisC yoursD hers31 Jim is never late for school, ? No, he is used to getting to school early.B is heA has heC ha

10、sn't heD isn't he32 do you like pandas? Because they are very cute.A WhatB WhoC WhyD Where33 Sorry, Tom. You me a book yesterday, but I can't find it. It's OK. I don't need it any more.A lendB have lentD lentC will lend34 John the TV and helped his mother with the housework.A tur

11、ned offC joined inB heard fromD looked after35 I'm going to the lab. Bye, Jerry! , Jackie. I'll go with you.A I'm not sureB I don't think soD Have a nice dayC Wait a minute六、完形填空(每小题1 分,共 15 分)Bill and Cathy wanted to go on a holiday. They chose a place called Maldives ( 马尔代夫 ). And

12、theydecided to 36 there for two weeks in spring, because they heard that the weather there was perfectat that time. They worked very hard for several 37. Finally, they made enough money for theirdream 38. But their trip was more like a nightmare ( 噩梦 )!The problem 39 when the flight was put off beca

13、use of bad weather. They couldn'tleave40 night. They finally got on the plane twelve hours later! But they 41 fly toMaldives because there was a storm. They had to fly to the capital city 42 . There they stayed in asmall hotel 43 the airport.The hotel was next to the sea, but the sea was 44 dirt

14、y that they couldn't swim in it. And thehotel swimming pool was full of leaves! The food was awful, 45 . For breakfast there was46 bread and milk! When the storm came, they felt really 47 . Because of the bad weather, they had to stay for 48 night in the small hotel. And they had 49 to do. It wa

15、s so boring.Finally, they50 in Maldives three days later. And someone told them the weather there had beenwonderful all the time!36. A.runB .workC. stayD.see37. A.minutesB .hoursC. daysD.months38. A.tripB .jobC. collegeD.clothes39. A.finishedB .jumpedC. continuedD.began40. A.afterB .sinceC. untilD.f

16、rom41. A.needn'tB .couldn'tC. shouldn'tD.won't42. A.alreadyB .yetC. stillD.instead43. A.nearB .fromC. acrossD.next44. A.hardlyB .muchC. soD.enough45. A.alsoB .eitherC. tooD.very46. A.onlyB .manyC. fewD.any47. A.fullB .quietC. happyD.terrible48. A.otherB .anotherC. moreD.others49. A.s

17、omethingB .anythingC. nothingD.everything50. A.reachedB .arrivedC. gotD.moved七、阅读理解(每小题2分,共30分)ACough MedicineShake well before use.Take three times a day after meals.Adults : 2 teaspoonfuls.Children: 814 1 teaspoonful.Children: 4 7 1/2 teaspoonful.Not for children below the age of 4.Keep in a cold

18、place.Use before October, 2020.Join us in a 10- kilometer country walk on Sunday. June.Meet at the school gate at 2: 20 in the afternoon.Strong shoes preferred.Call Jeff at 73338888 if you want to know more.FAST FOOD OPEN HOURSWEEKDAY8: 00A.M. -8: 00P.M.WEEKEND10: 00A.M. - 11 : 00P.M.51. From the la

19、st sign we know we can here.A. eat somethingB. fishC. swimD. go boating52. You'd better if you want to take part in the outing on Sunday.A. not go to schoolB. take your cameraC. wear strong shoesD. take the cough medicine53. If you are hungry at 8 : 30 a. m. on Sunday, you.A. can't get anyth

20、ing from the fast food shopB. can call Jeff on 73338888C. can go to the fast food shop and buy some foodD. can drink two teaspoonfuls of cough medicine54. Helen is nine years old. She caught a bad cough. She should take a day.A. 1 teaspoonfulB. 2 teaspoonfulsC. 1.5 teaspoonfulsD. 3 teaspoonfuls55. T

21、he cough medicine.A. can be used by the children aged 3B. can't be used after October, 2020C. needn't shakeD. can be taken before mealsMr and Mrs Green lived in a big city, and one summer they went to the country(乡村)for their holiday.They enjoyed it very much because it was a quiet, clean pl

22、ace.One day they went for a walk early in the morning and met an old man.He lived on a farm, and he was sitting in front of his house.Mr Green asked him, “ Do you like to live in this quiet place ? ” The old man said, Yes, I do." Mr Green asked again “ What are the good things about it ”The old

23、 man answered, “ We111the people here know each other.They often come and visit me, and I often go and visit them.And there are also lots of children here.”Mr Green said, "That's interesting.And what are the bad things? ” The old man thought for a moment and then said, “ Well, the same thin

24、gs, really.”56. Mr and Mrs Green went to the country.A. to see the old manB. to spend their holidayC. to see the quiet placeD. to see their friends57. Mr and Mrs Green enjoyed the country because.A. it was far from the cityB. there was a farmC. there were lots of childrenD. it was quiet and clean58.

25、 One day, Mr and Mrs Green took a walk.A. early in the morningB. after breakfastC. in the eveningD. after lunch59. The old man said, “YesI do. ""I do " here means “一"A. I like to live in this placeB. I like to sit in front of my houseC. I like to go out for a walk early in the mo

26、rningD. I like to live in the city60. Did the old man like the people to come and visit him?A. Yes, he did.B. No, he didn't.C. Sometimes he did, but sometimes he didn't.D. We don't know.CA farmer's dog, Dolly, had puppies( 小狗),and the farmer needed to sell them.He painted a sign and

27、put it in his yard.As he was putting up the sign, a little boy walked up to him.“Sir,hesaid, “I want to buy one of your dogs.”“Well,saId the farmer, “these dogs are very expensive.”C Can I just have a look " asked the boy."Sure" said the farmer and he whistled吹口哨)."HereDolly ! ”

28、he called.Dolly ran out from the doghouse and four little dogs followed her.The boy became excited.Then, the little boy noticed another dog.That one was smaller.It moved slowly and tried to catch up with the others.“I want that one,the boy said, pointing to the little dog.The farmer said, " You

29、'd better not choose that dog.He will never be able to run and play with you lik e these four dogs. ”The little boy bent from the waist and rolled up( 卷起)one leg of his trousers.He showed a cast on his leg and a special shoe. He said, “ You seesir. I don't run too well myself, and he will ne

30、ed someone who understands him. ”The world is full of people who need someone that understands them.61. How many puppies did Dolly have?A.Two.B.Three.C.Five.D.One.62. How did the boy feel when the dogs ran out?A.Excited.B.Disappointed.C.Sad.D.Upset.63. How did the farmer respond to the boy's cho

31、ice?A. He sold the dog to the boy.B. He advised the boy not to choose that dog.C. He told the boy the dog was ill.D. He asked the boy to leave at once.64. What do the underlined words mean?A.跪下B.起身C.跳跃D.弯腰65. Which of the following statements is true?A. Dolly was badly ill.B. One of the dogs moved s

32、lowly probably because its legs were weak.C. Nothing was wrong with the boy's leg.D. The boy didn't understand the little dog.八、任务型阅读(每小题2分,共10分)Wu Yishu, a 16-year-old student from Shanghai won a Chinese poetry(诗 Competition in the second season of the Chinese Poetry Conference on Feb. 7th,

33、 2020.She beat other competitors because of her learning about Chinese culture and works."I enjoy the happiness broughtby the poetry, “Wu said.In the final Wu performed(表现)well in many parts, such as competitors recalling(回忆)poems by"Jiu " as many as possible.looking at sand paintings

34、 and reciting( 背诵)poems about the Chinese characterAs early as Feb. 1st, when Wu recited a Chinese poem about the months of the year. Someone said that Wu must have remembered at least more than 2, 000 Chinese poetry.The 1.8- meter-tall Wu said that she kept only a poetry book on the bookshelf at th

35、e room instead of other books such as math, physics and English books.Wu's excellent performance pushed more and more people to learn Chinese poetry.66. Where is Wu Yishu from?67. When did Wu win a Chinese poetry competition?68. What did Wu keep on the bookshelf at her room?69. Did Wu perform we

36、ll in the final competition?70. What do you think of Wu Yishu?九、情景交际(每小题1分,共5分)A : Excuse me, sir?B:71A : I want to go to Guangqumen, but I don't know how to get the ticket from ATM(自动售票机).B:72Well, just press (按)here.A : How much is the ticket?B:73A : All right. By the way, how often do the sub

37、ways come?B: About every six minutes.A:74B: At 11 : 00 pm.A : OK. Got it. Thank you for your help.B:75A:Goodbye!B:Bye-bye!A. This way, please.B. What can I do for you?C. What time is the last one?D. It takes forty minutes.E. ¥ 2.F. It's my pleasure.G. I'm not sure.十、完成句子(每小题1分,共5分)76 .五

38、月一日是劳动节。May 1st is.77 .在我的记忆中,我父亲对我要求严格。My father was me in my memory.78努力学习,你的梦想就会实现Work hard and your dream will .79事实上,遂宁真的是一个让你休闲放松的好地方, Suining is really a good place to relax and enjoy yourself.80猜猜看?今天我在书店里碰到我的第一位老师了 ? I met my first teacher in the bookshop today.十一、 书面表达 (20 分 )中秋节是中国的传统节日,

39、你家是怎样过这个节日的呢?请写一篇70 词左右的习作向外国朋友们介绍一下你家过节的情况吧期末测试卷听力材料:1 Hello, Mike. Is the eraser yours?2 How does your father go to work every day?3 Will they visit their teachers together the day after tomorrow?4 Where was your sister born?5 What did you do the day before yesterday?6 M : Do you have a minute, Ci

40、ndy?W : Sorry, I'm in a hurry to go to Mr. Smith's office now.Q : Where is Cindy going now?7 M : What time is it?W : It's a quarter to twelve.Q : What time is it?8 M : Hey, Jenny.W : Hi, Bob.M : How was your vacation?W : It was fantastic!Q : How does Jenny like her vacation?9 M : Sandy,

41、look, there is a dictionary on the floor.Whose is it?W : It's Miss Brown's. I found her name on the first page of the dictionary.Q : Whose dictionary is on the floor?10 M : Hey, Daisy, what do you know about Halloween?W : Oh, it's a popular festival in North America.M : Is it in November

42、?W : No, it's on October 31st.Q : When is Halloween in North America?Text 1W : Hi , Tony! Is next Monday your birthday?M : No , my birthday is next Friday.W : I'm sorry.What will your family do for your birthday?M : My mother will have a birthday party for me.And my grandmother will make a b

43、irthday cake.W : Great! What about your father?M : He will buy me some books.Text 2M : My father is an engineer.What about your father , Jane?W : He is a pilot.M : I want to be a pilot , too.Can I ask your father something about pilots?W : Of course.You can talk to him by phone.M : Can I send him an

44、 email?W : No , Tony.He never sends emails.M : OK.Can I call him at six o'clock in the evening?W : Maybe eight o'clock is better.He is usually free at eight.四、 M : Hi , my name is Henry. I just got back from Australia.The holiday was great. I enjoyed it very much.The weather in Sydney was su

45、nny. Every day I went to the beach and played beach volleyball there. The Australian people were really kind and I made a lot of Australian friends.One of them was Mike. He was a guide.He knew a lot about Australian animals. I went to a big zoo with him and saw lots of tigers and kangaroos. It was s

46、o exciting! I had a great time there.听力答案:1、 1 5BAAAB2、 6 10ABBAA3、 11 15CBBCC四、 16. Australia 17. sunny 18.volleyball19 guide 20.tigers五、 21.B22 D 点拨: 本题考查 thousand 的用法。 前面有数词, thousand 用单数形式, 且不加 of ; thousand 与 of 连用表示不确切的数时, thousand 用复数形式。23 D 24.B25 A 点拨:表示在具体某天的上午(下文或晚上)用介词on。26 D 点拨: there b

47、e 句式的一般将来时的结构为: there will be ; there is/are going to be 。 there be句式遵循就近原则,a sports meeting为单数,故选 D。27 B28 D 点拨:用语法分析法解答。选择疑问句不需要用 yes 或 no 回答,直接回答出所选的内 容即可。29 A30 D 点拨:用联系上下文法解答。根据上文中主语your sister 可知为女性,故用 hers。31 . B 点拨:考查反意疑问句。never表示否定意义,故其后用肯定形式的简短问句。故选 B。32 C33.D34.A 35.C6、 36.C 点拨:句意可知, “今年春

48、天他们决定在马尔代夫呆上两周 ” ,故用 stay。37 D38.A39 D点拨:finished 完成“”; jumped “跳”; continued 继续“ ”; began “开始 ”,结合下文可知,麻烦是从飞机延迟开始的。故选 D 。40 C 41.B42 D点拨:由上句可知他们不能去马尔代夫了,只能飞往首都城市来代替马尔代夫” ,故选instead。43 A 44.C 45.C46 A 点拨:由句意可知, “对于早餐,仅仅只有面包和牛奶” ,故用only 。47 D48 B 点拨: another 表示 “又一,再一” 。49 C 点拨:结合下文It was so boring.

49、可知他们无事可做,故选 C。50 B7、 A) 51.A 点拨:细节理解题。根据最后一个标示信息 FAST FOOD 可知,我们可以在这里吃 一些东西。故选 A 。52. C 点拨:细节理解题。根据第二个标示里信息Strong shoes preferred.可知,最好穿结实的鞋子。故选 C 。53. A 点拨: 细节理解题。 根据第三个标识里信息WEEKEND 10 : 00 A. M 11: 00 P. M 可知,这家快餐店在周日上午10 点到晚上 11 点之间营业,上午8 : 30 快餐店还没有开门。故选 A 。54. D 点拨:细节理解题。根据第一个标识里信息Take three ti

50、mes a day after meals.及Children:814 1 teaspoonful.可知,8到14岁的孩子在餐后一天服用三次药,每次 1匙的剂量。故 选 D。55. B 点拨:细节理解题。根据第一个标识里信息Use before October, 2020. 可知,这个感冒药要在 2020 年 10 月前使用。故选 B 。B) 56.B 点拨:细节理解题。根据第一段第一句“one summer they went to the country乡村)for their holiday. 可知他们去乡村度假。 ”57 . D 点拨:细节理解题。根据第一段最后一句“because it was a quiet clean place.可知,他们喜欢乡村是因为那里安静、洁净。58 A 点拨: 细节理解题。 根据第二

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论