高考英语总复习第一部分模块8Unit2Theuniversallanguage知能演练轻松闯关牛津译林版_第1页
高考英语总复习第一部分模块8Unit2Theuniversallanguage知能演练轻松闯关牛津译林版_第2页
高考英语总复习第一部分模块8Unit2Theuniversallanguage知能演练轻松闯关牛津译林版_第3页
高考英语总复习第一部分模块8Unit2Theuniversallanguage知能演练轻松闯关牛津译林版_第4页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 2 The universal language. 单句语法填空1 Antiques are much sought _ nowadays.答案: after2 Friendship is a(n) _ (universe) key to be able to open everyone sheart.答案: universal3 Who is the woman _(operate) on now?答案: being operated4 How beautiful she sings!I ve never heard a _(good) voice.答案: better5 When

2、 we went home, we found mother _(wait) for us to have dinner.答案: waiting6 We condemned him _ his bad conduct.答案: for7 He is at an absorbing thriller and can t be _(disturb)答案: disturbed8 Jim got away with cheatinginthe Physicstest,whileMike _(scold) 答案: was scolded9 Linda s health is improving _(gra

3、dual) day by day, and the doctorhas advised her to stay home for a couple of weeks.答案: gradually10 The teacher took _ the lesson where she stopped.答案: up. 阅读理解A(2016 ·东北三省四市第一次联考)Many foreign students report feeling lonely orunwelcome inAustralia.Those feelingsareamong the reasonswhy Australiai

4、s takinga close look at its international education industry. But wherever internationalstudents go, making friends may not always be easy. Elisabeth Gareis of BaruchCollegeinNew Yorksurveyed454internationalstudents.Theywereattendingfour-year colleges and graduate schools in the American South and N

5、ortheast.StudentsfromEnglish- speaking countriesand fromnorthernand centralEurope weremore likelytobe happy withtheirfriendship.But38%oftheinternationalstudentssaid they had no close friends in the United States. And half of the students fromEastAsiasaidthey were unhappy withthe number ofAmericanfri

6、endstheyhad. Thirtypercent said they wished their friendships could be deeper and more meaningful.Professor Gareis says,“ Students from East Asia have cultures that are differenton many levelsfrom the cultureintheUnitedStates.Thereare also languageproblems,and maybe some socialskills,such as smallta

7、lks,which are possiblynotas importantin their native countries, where it s not as important to start friendships withsmalltalks.ManyEastAsianstudentsblamedthemselves fortheirlimitedfriendships with Americans, for not speaking the language well enough and for not1/10knowing the culture well enough.”V

8、OAs StudentsUnion blogger JessicaStahldid her own survey tofind out how Americanstudents and foreign students relate to each other. More than 100 students, abouthalf of them American, answered her online questions. Half of the internationalstudents and 60% of the Americans said they related as well

9、or better to the othergroup than to their own group.Professor Gareissays,“ Internationalstudents who make friendswith host nationalsare, overall, more satisfied with their stay inthe host country. They have betterlanguage skills, better academic performance and better attitudes toward the hostcountr

10、y. ”【语篇解读】本文是一篇说明文。研究表明, 国际留学生交友并非易事。1 What can be the best title for the text?A Making Friends Is Not Always Easy for Foreign StudentsB Students from East Asia Are Not Good at Making FriendsC International Education Industry in Australia and AmericaD The Relation between Foreign Students and Host C

11、ountriesA 解析:标题归纳题。根据第一段的“ Butwherever internationalstudentsgo, makingfriends may not always be easy.”以及下文内容可知,本文是围绕着国际留学生不容易交友而进行阐述的。故答案选 A。2 Professor Gareis tends to think that _A culture shock should be blamed for many levels of American cultureB foreign students dont know small talks mean a lot

12、 to AmericansC foreign students should learn some basic social skills first of allD foreign students have difficulty making friends for different reasonsD 解析:细节理解题。根据第三段内容可知,外国学生难交到朋友是因为文化层次不同、语言以及社交技巧等各方面问题造成的。故答案选 D。3 How did Jessica Stahl carry out her survey?A By doing questionnaires from Studen

13、ts Union.B By asking questions on the Internet.C By forming the students into groups.D By doing a survey through VOA.B 解析:细节理解题。根据倒数第二段的“ More than100 students, abouthalf of themAmerican, answered her online questions.”可知, 她是通过让学生们在网上回答问题而开展调查的。故答案选 B。4 Which of the following statements will the wri

14、ter probably agree with?A International students like to make more friends in their own group.B International students are more likely to remain in the host country aftergraduatio n.C Students who make more friends at home have better academic performance.D Students who make friends in their host co

15、untriesfeel happier with theirexperiences.D 解析:推理判断题。根据最后一段的“ Internationalstudentswho make friends withhost nationals are, overall, more satisfied with their stay in the host country.”可知, 那些与东道国学生交友的国际留学生,对自己在东道国的经历更满意。故答案选2/10D。B(2016 ·长春质检 )Melbourne, AustraliaMelbourneisa hotspot traveldest

16、ination,and it s easy tosee itsbeautifulbeachesand busy city life.Why its a greatchoice: Australia as a whole is considered a safe destinationfor international travel,and because of that, many solo travelers go there.AsanEnglish- speakingcountry,youwon tbefacedwithanylanguagebarriers.Melbourne is ea

17、sy to get around because you can walk or bike practicallyanywhere!ThailandThailand is great for solo travelersperhaps because it is one of the Buddhistmindsets,which promote equality among the sexes.Why it s a great choice: Thailand is known for its friendly atmosphere, and asa travelhotspot,therear

18、eplentyofchancestomeetotherlike- mindedtravelers.Well known for being very cheap,especially in the north.A good choiceif you want to get away on a budget.Thailand has a lot to offer,from the party- central Bangkok to beautiful beaches and tropical(热带的 ) jungle.Hong Kong, ChinaHong Kong isa greatplac

19、etorelaxforsolotravelersas itis fullof “ Zen Moments”,such as beautiful gardens and Tai Chi classes.Why it s a great choice: Hong Kong is regarded as one of the safest cities in theworld.Ifyoure not well-traveled,orperhaps a bittiredofthingslikelanguagebarriers, HongKong is a greatplacetostart,asitm

20、ixes bothEasternand Westernat the same time.Bali, IndonesiaBaliisa spiritualplacewithyoga,spas,healthyfood and beaches.Thecombinationof friendly people and splendid visual culture has made Bali number one touristattraction.3/10n. ” 可知, 友好的人们与精彩的视觉文化融合使巴厘岛成为第一观光胜地。Why it s so great:you wont be the on

21、ly solo traveler inBali.Everyone isknownfor being extremelyfriendlyand you re sureto meet some amazing charactersalongthe way.As aHindu island, Bali isthe perfectplace for a relaxing and spiritualretreat( 静修 ) The SacredMonkey Forest in Ubud is fantastic ifyou like monkeys,anyway.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍

22、了澳大利亚的墨尔本、泰国、 中国的香港和印度尼西亚的巴厘岛这四个旅游胜地,以及它们值得一去的原因。5 What do the four places have in common according to the text?A They re cheap to travel around.B Theyre great for solo travelers.C They offer good spas and yoga.D There re no language barriers.B 解析:细节理解题。 通读全文可知,每个景点的介绍中都提及了solo traveler(s),因此选 B。6 W

23、here can you enjoy both convenient transport and beautiful beaches?A Melbourne, Australia.B Thailand.C Hong Kong, China.D Bali, Indonesia.A解析:细节理解题。根据Melbourne, Australia部分第一段中的“its beautifulbeaches and busy city life” 以及第二段中的“Melbourne is easy to get aroundbecause you can walk or bike practically a

24、nywhere!” 可知,在澳大利亚的墨尔本你可以享受到便利的交通和美丽的沙滩。7 What has made Bali No.1 tourist attraction?A Yoga, spas, healthy food and beaches.B Friendly people and splendid visual culture.C Meeting some amazing characters along the way.D Fantastic monkeys in the Sacred Monkey Forest.B解析:细节理解题。根据 Bali, Indonesia部分第一段的

25、第二句“The combinationof friendly people and splendid visual culture has made Bali number one tourist attractio8 What type of writing is this text?A A travel journal.B A business report.C A travel guide.D A press advertisement.C解析:推理判断题。文章主要介绍了四个热点旅游胜地以及它们的特色、优势,因此应选 C “旅游指南”。Unit 2The universal langua

26、ge( B 卷). 阅读理解(2016 ·山西四校联考)Shark Keeper4/10Get close and very personal with the Aquariums largest exhibit and its biggestpredators(捕食性动物 ) with the new Shark Keeper program! After each participantprepares to feed the sharks and other fishes in the 120, 000- gallon Lost City ofAtlantisExhibit,t

27、heywillthen get the once- in - a- lifetimechance to feed our sandtigersharks!Participantswillalso experiencea tourof otherbehind-the-scenesanimal care work areas and take home a real-life shark tooth.Program Outline:· Greeting from the educator· Educational program: misunderstandings about

28、 sharks, biology, pictures, sharktooth comparisons, animal overviews, what to expect during the experience.· Behind - the - scenes food preparation· Brief overviews of safety and policies· FeedingSchedule:Mondays, Thursdays and SaturdaysSession: 3: 40 pmLength: 60 minutesRequirements:

29、All participants must be 16 and over.Price:$50, plus admission(Members: $45) Space is currentlylimitedtothreeparticipantsperscheduled session.How to Book:Phone: 631-208-9200Online:Whenpurchasing youradmissionticket,please selectthe Shark Keeper add-onunder the Aquatic Adventures section of the shopp

30、ing cart.Guests with Special Needs:Long IslandAquarium&ExhibitionCentermakes everyeffort toaccommodate guestswithspecial needs.Please be aware that to participate in this program, guests must beable tonavigate theanimal habitatspaces withminimum assistance,and must be ableto understand and take

31、direction in English from staff members.To ensure the bestexperience,pleasecontactthecallcenterat631 - 208 - 9200todiscussyour5/10individual needs.Cancellations(取消):There is a 72 hour cancellation policy.Any cancellation made within 72 hours willnot be refunded.Noshows will not be refundedor resched

32、uled.Guests arrivinglate(after the requiredprogra m check-intime) will not be permitted to participateinthe program and will not be refunded or rescheduled.We encourage guests to arriveat the Aquarium with plenty of time to park,enter, and check into the program.Adventurers should report to the main

33、 entrance at least ten minutes ahead.Thesessions will begin quickly at the scheduled time. Please plan accordingly.【语篇解读】本文主要介绍了如何参与一项喂养鲨鱼的活动。1 After joining the program, you will _A feed sharks once in a lifetimeB get a real shark tooth as a souvenirC meet the biggest predators of sharksD draw some

34、 pictures of sharksB 解析:细节理解题。根据第一段的“ Participants will also experience a tour ofother behind-the-scenes animal care work areas and take home a real-life sharktooth. ”可知,参与者能够得到一颗真实的鲨鱼牙齿作为纪念,即 B 项正确。2 As a guest with special needs, you are expected to_A make sure of your individual needsB move aroun

35、d the center aloneC follow the directions of staff membersD seek as much assistance as possibleC 解析:细节理解题。根据倒数第二段的“ and must be able to understand and takedirection in English from staff members”可知,作为有特殊需要的顾客,需要遵守工作人员的指示,即 C 项正确。3 If you want to give up the program, you d better _A report it to the

36、center 10 min before the sessionB manage your plan again within 72 hoursC expect to refund from the centerD report the center 3 days in advanceD 解析:细节理解题。根据文章最后一段的“ There is a 72 hour cancellationpolicy. ”可知, 最好提前三天报告,即 D 项正确。4 What information can we learn from the program?A You can book the progra

37、m online.B There is no limit to the age of participants.C You need to pay $ 95 at least for the program.D A session is scheduled for 3 children every week.A 解析:细节理解题。根据“ Requirements: All participants must be 16 and over”可知 B 项错误; “Price:$ 50, plus admission (Members: $ 45) Space is currentlylimited

38、 to three participants per scheduled session. ”可知, C、 D 两项错误;由Online 可知 A 项正确。. 完形填空Now I can see that it is normal that people feel a little embarrassed to accept6/10unexpectedhelp froma stranger.YesterdayafterItriedto pay forthe person behindme at Starbucks, I was rejected._1_, I decided to take a

39、 different _2_to ittoday.I did something that absolutely could not be rejected, and probably won teven be _3_for another few hours.About once a week, I go and get a _4_at Starbucks(otherwise, I made it on my ownto save money) Iusually_5_ witha credit card,or my Starbuckscard,which meansthat I,likema

40、ny others,don t get any _6_ orcashback.Asa result,I_7_putmoney in the _8_jar and when I do, it s usually a dollar that Ive _9_outof my wallet specially for that purpose.RecentlyI was on _10_ina seasidehouse withmy parents.Ididthegroceryshoppingand _11_most ofthe meals.Throughour vacation,my dad paid

41、me _12_ incash forthe groceries.I didnt expect to get what I _13_ , but I took it because I havelearned that _14_my father s gifts feels to him likeI am rejectinghis _ 15_So today, I _16_to have a $50 bill in my wallet.Before placing my _17_ for my$2 coffee, I folded up the bill _18_ the numberdidn

42、t show, and as the cashierwas getting my coffee, I put the $ 50 in the tip jar.I get a little giggle(暗笑)_19_me when I imagine them goingthrough the tips at the end ofthe day.IwishI had the _20_ability to do things like this more often!【语篇解读】本文是一篇记叙文。 有时突然得到一个陌生人的帮助总是让人感到难堪,所以作者决定用一种很难被发现的方式来帮助别人。1 A

43、.BesidesB ThereforeC OtherwiseD FurthermoreB解析:考查副词辨析。根据上文可知,因为直接帮助别人被拒绝了,所以作者决定用另一种方法试试。前后两句是因果关系。故选 B,意为“因此”。 A 项意为“此外,而且”; C 项意为“否则”;D 项意为“更进一步”,均不符合语境。2 A.approach B chanceC lookD breakA解析:考查名词辨析。根据上下文可知,此处指作者改变了帮助别人的方法。故选A,意为“方式,途径”。3 A.countedB achievedC noticedD observedC 解析:考查动词辨析。根据文章最后一段可知

44、,作者趁收银员不注意时将钱放进了小费罐里,所以直到 “at the end of the day” 才可能被发现。由此可知,此处是指不被注意到。故选 C。4 A.viewB serviceC jobD coffeeD 解析:考查名词辨析。根据地点“ Starbucks ”( 星巴克 ) 以及最后一段中的“Beforeplacing my _ for my $2 coffee.” 可知,作者来此喝咖啡。故选 D。5 A.payB dealC bargainD connectA 解析:考查动词辨析。根据下文“ which means that I, like many others,don tgetany _or cash back”可知,此处指作者用信用卡或星巴克消费卡结账。故选 A,意为“付款”。 B 项意为“做生意,打交道”; C 项意为“讨价还价”; D 项意为“连接”,均不符合语境。7/106 A.changeB creditC prizeD interestA 解析:考查名词辨析。根据空格后的“ or cash back”可知,此处指用信用卡付

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论