


下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、全国职称英语考试综合类 C 级课堂笔记 :阅读理解第 6 讲 4答案及解析:来源:考试大1 文章主题分析: Cousteau rememberedJacques-Ives Cousteau died in Paris on 26 June,1997 at theage of 87 His influence is great Scientists respected his creative engineering ;engineers praised his science Cousteau , who claimed to be neither scientist nor engineer
2、, contributedsignificantly to both disciplines-and to many more 从上面的划线句可以看出: Cousteau 是一个对工程学影响很大 的一个科学家(专家) 。1 直接解题:1 According to the passage ,Cousteau's influence is great because heA) was both a scientist and an engineerB) invented Skylab C) made contributions to science and engineeringD) wa
3、s a captain in the French Navy1. C。分析:借助前面对于文章标题的理解判断D不是答案,A和C在用词上有关系,因此重点注意 A和C,借助A和C中出现的核心词 scientist ( science )和 engineer (engineering )作为答案线索,注意题干中的修饰词 great ,这样发现答案相关句: Jacques-Ives Cousteau died in Paris on 26 June , 1997 at the age of 87 . His influence is great . Scientists respected his cr
4、eative engineering;engineers praised his science. Cousteau ,who claimed to be neither scientist nor engineer , contributed significantly to both disciplines-and to many more.该句揭示 C是答案。3 . of all me careers he followed , his main concern was concentrated onA) building the sub-water labs.来源:考试大B) ocea
5、n and ocean pollution.C) making films and television programs.来源:考试大D) writing encounters(遭遇) with sea animals , such assharks.3. B. 分析:问题问及 main concern (主要的关注内容) , 利 用该词作为答案线索, 同时注意被选项中出现的核心词 /特征词, 这样 发现答案相关句:A11 who care about the sea-and even those who don'tthink much about the ocean one way
6、 or another一 oweCousteau a tremendous debt. The knowledge gained as a consequence of his direct contributions, and the strong others,have transformed the way the world thinks about the seaHisstories of encounters with sharks and other fish D inspiredmany to go see themselves Cousteau pioneered ventu
7、res in underwater living in the 1960's :sub-sea labs A where scientists submerged for days or weeks -the underwaterlabs A similar to Skylab or the space stationHis films andtelevision programmes Cwon two Academy Rewards ,threeEmnies , and the hearts and minds of viewers worldwide for decades Sho
8、wered with honours, Cousteau remarked recently that he thought his most important accomplishment was to make people aware of-and care about-the ocean揭示海洋是 Cousteau 的研究中心 Thanks to him, we grew concerned about our growing population and the consequences of overfishing and ocean pollution that threate
9、n the health of the sea ,and we were inspired to do something to improve the way things are done 该句暗示海洋污染也是 Cousteau 的研究内容, 所 以判断答案是 B。4 What debt do we owe Cousteau according toParagraphs 3 and 4 ?A) His work has made us realize we should improve the way things are done B) His contributions have pu
10、shed science toward a higher stage of development c)His invention of sub-sea labs has made ocean exploration easier D)His adventures have made people go and see the sea4A 分析:该句问 "Cousteau 对我们作出了什么奉献 ",借 助句子中出现的 debt 和 owe 作为答案线索,并注意被选项中出现的 核心结构,这样发现答案相关句:A11 who care about the sea-and even
11、 those who don't think much about the ocean one way or another一 oweCousteau a tremendous debt. The knowledge gained as a consequence of his direct contributions, and the strong others,have transformed the way the world thinks about the sea(该句只说 Cousteau 的奉献是改变了人们对海洋的看法。 )His stories of encounter
12、s with sharks and other fish inspired many to go see themselves Cousteau pioneered ventures in underwater living in the 1960's :sub-sea labs where scientists submerged for days or weeks -the underwater labs similar to Skylab or the space station His films and television programmes won twoAcademy
13、 Rewards , three Emnies ,and the hearts and minds of viewers worldwide for decades Showered with honours Cousteau remarked recently that he thought his most important accomplishment was to make people aware of-and care about-the oceanThanks tohim( 与题干的结构 "the debt we owe Cousteau" 照应 ), we
14、 grew concerned about our growing population and the consequences of overfishing and ocean pollution that threaten the health of the sea ,and we were inspired to do something to improve the way things are done 该句揭示答案应该是 A 。5 Which of the following statements about Cousteau's family life is NOT t
15、rue?A)His second wife died sometime ago 。B)His son Phillippe was killed in a plane crash 来源:考试 大C) His first wife died before Cousteau D) His elder son became the spokesman for the sea 5 A 。分析:发现 A 和 C 都提到了他的妻子,所以首先看 A 和C,并利用wife作为答案线索,这样找到答案相关句:We shared the sad feeling with Cousteau when Simone ,
16、his wife and partner for many years , died and whenhis son Phillippe was killed in a plane crash.该句 B 正确。Weshared his joy when Jean-Michael ,his eldest son became an explorer and a spokesman for the sea in his own right. We werehappy for Cousteau when he began a new family with his seco nd wife , Fraci ne .该句内容直接揭示 A错误。B正确And now that his voice of the ocean is silenced , we feel very sad .【Word是学生和职场人士最常用的一款办公软件之一,99.99% 的人知道它,但其实,这个软件背后,还有一大批隐藏技能你不知道。掌握他们,你将开启新世界的大门。Tab+Enter,在编过号以后,会自动编号段落Ctrl + D 调出字体栏,配合 Tab+Enter 全键盘操作吧Ctrl + L 左对齐, Ctrl + R 右对齐, Ctrl + E 居中Ctrl + F 查找,Ctrl + H
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030基因检测服务行业竞争格局与技术发展趋势报告
- 2025-2030基因检测技术应用于个性化早教方案制定的争议聚焦
- 2025-2030基于虚拟现实的儿童认知训练技术发展评估
- 2025-2030基于大数据分析的火灾预警精准度提升路径探索
- 2.4元素(第一课时)说课稿-2023-2024学年九年级化学鲁教版上册
- 2025-2030国际茶叶礼品盒市场比较与中国企业出海战略规划
- 2025-2030啤酒行业跨界合作模式及品牌联动价值研究
- 2025-2030啤酒行业大数据应用现状及精准营销系统搭建实施方案
- 2025-2030啤酒原料期货套期保值操作指南与价格风险对冲模型构建
- 2025-2030商业遥感卫星数据服务模式与行业应用价值评估报告
- 2025-2030中国骆驼奶制品营养价值研究及产业化开发可行性分析报告
- 2025年药师资格药管和法规真题预测考卷(含答案)
- 2025年南通市中考语文试题卷(含答案)
- 宁乡辅警考试试卷必刷题
- 高端定制家具成本优化2025年研究报告
- 2025年-《中华民族共同体概论》课后习题答案-新版
- 2025重庆碳管家科技有限公司招聘1人笔试历年参考题库附带答案详解
- 吊装储罐施工方案
- 尾矿库施工安全培训课件
- 智慧政务智能人事管理系统创新创业项目商业计划书
- 2025年电工证考试题及答案测试卷测试题(答案)
评论
0/150
提交评论