版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 2019 人教高考英语一轮题型组合练题( 12) 李仕才 一、阅读理解。 A A recent survey in the United States showed that the average family spent more moneyon its pets than on its children. Although rather shocking, it should not surprise anyone who has seen the doggy parlours( 客厅 ) where loved pets rest. Are Americans unique in t
2、reating their little friends in this way? No, the English, too, pay more attention to their pets. This can clearly be seen when we look at pet foods ,which often contain more vitamins than human food. They certainly cost much. Last year the British public spent two hundred million pounds on pet food
3、 alone, to say nothing of veterinary bills or animal furniture. It is difficult not to feel angry about this when considering what the same amount could do for victims of starvation and poverty, so it s not unusual for me to get hot under collar when I read an old man left all his money to his dog i
4、nstead of his children. There are a variety of reasons why I find pets-raising alarming. They cause physical problems. An example of this is New York where they have great difficulty getting rid of the mess that dogs leave on the streets. Many people find this funny, but in a number of large cities
5、it is a major problem. Animals can cause disease, too. It is the threat of babies a disease with no known cure. Another problem is the carelessness of pet owners. Most little children want a dog or a cat , and they continually push their mothers and fathers until they get one. It is only when the sw
6、eet little thing has been brought home that the parents realize how much time and money must be spent on Rover or Bonzo . Then they just abandon it. As a result, they are allowed to run free. English farmers lose hundreds of sheep a year, killed by someone s pet and you must have read of chi ldren b
7、eing hurt by some pets of their own. Lastly, I would only suggest that we have got our priorities wrong and that something should be done about it. In my view, it s time we stopped being sentimental about pets. I can see no reas on why we should get upset whe n ani mals are cut up for medical experi
8、ments. This will lead us to discovering cures for serious humandiseases, then I say, keep cutting! 1. The doggy parlours are men ti oned in the 1st paragraph to show _ . 2 A. what costly lives the pets are livi ng B. where America ns keep their pets C. why childre n love their pets so much D. how mu
9、ch pets depe nd on their masters 2. In the second paragraph to get hot under the collar probably means _ . A. getti ng quite hot B. beco ming excited C. feeli ng extremely angry D. receivi ng a fashi on able shirt 3. According to the author, in which field can animals be most useful? A. Food. B. Spo
10、rts. C. En terta inment. D. Medici ne. 4. What is the author s attitude towards pets -raising? A. Sympathetic. B. Opposed. C. Pitiful. D. Supportive. 【文章大意】这是一篇议论文。作者通过介绍饲养宠物存在的种种问题 (譬如饲养成本昂 贵、宠物致人受伤、传染疾病等 ),表达了自己反对饲养宠物,而是应当将宠物用于贡献人类 医学实验的观点。 1. A【解析】推理判断题。the doggy parlours 所在的句子就是为了进一步阐释第一句 A rece
11、nt survey in the Un ited States showed that the average family spe nt more money on its pets than on its childre n. ,即如今人们在饲养宠物上花销巨大的 现状。故答案为 A。 2. C 解析】 推理判断題 由前_句卄 It is dfficult not to fi&el angry abo口t this when oonsickriii呂 what the: samp amount uld do for victims of staivation and poverty*
12、可知作者对把犬量钱财花在宠物身上的行为感 到非常气愤。因此答案为 Ce3 upset.This will lead us to discovering cures for serious human diseases. 可知作者认为宠物在人类医学领域可以起着有益的作用。因此答案为 D。 4. B 【解析】观点态度题。文章前面介绍了成本昂贵、传染疾病等饲养宠物的危害,后面又 提到应把宠物用于贡献人类医学领域中去, 故而可以看出作者对于饲养宠物的做法持反 对态度。因此答案为 B。 B The first potatoes were grown by the Incas of South Ameri
13、ca, more than 400 years ago. Their descendants( 后代 ) in Ecuador and Chile continue to grow the vegetable as high as 14 , 000 feet up in the Andes Mountains. (That s higher than any other food will grow.) Early Spanish and English explorers shipped potatoes to Europe, and they found their way to Nort
14、h America in the early 1600s. People eat potatoes in many ways baked, mashed, and roasted, to name just three. However, in the United States most potatoes are eaten in the form of French fries. One fast -food chain alone sells more than $1 billion worth of fries each year. No wonder, then, that the
15、company pays particular attention to the way its fries are prepared. Before any fry makes it to the people who eat at these popular restaurants , it must pass many separate tests. Fail any one of these tests and the potato is rejected. To start with, only Russet Burbank potatoes are used. These Idah
16、o potatoes have less water content than other kinds, which can have as much as 80 percent water. Once cut into “ shoestrings ” shapes , the potatoes are partly fried in a secret blend of oils, sprayed with liquid sugar to brown them, steam dried at high heat, then flash frozen for shipment to indivi
17、dual restaurants. Before shipping , every shoestring is measured. Forty percent of a batch must be between two and three inches long. Another 40 percent has to be over three inches. What about the 20 percent that are left in the batch? Well, a few short fries in a bag are okay , it seems. So, now th
18、at you realize the enormous size and value of the potato crop, you can un dersta nd why most people agree that this part of the food in dust ry is no “ small potatoes ”. 【解题导语】 本文介绍了土豆被引进美国的历史及炸薯条在美国食物产业中举足轻重 3. D 解析】推理判断题。从本文的最后两句 I can see no reason why we should get 4 的地位。 1. Potatoes in North Am
19、erica came directly from _ . A. Chile B. Europe C. Ecuador D. the An des Mountains B 解析:细节理解题。根据文中第一段最后一句可知,北美最早的土豆来自欧洲。故 选 B 项。 2. Whydoes the company pay special attention to the way the fries are prepared? A. Because sell ing fries is a big bus in ess. B. Because fries are not easy to prepare at
20、all. C. Because America ns are particular about fries. D. Because the government has a strict rule for that. A 解析:推理判断题。根据第二段的 One fast-food chain alone sells more than $1 billion worth of fries each year. No wonder, then, that the company pays particular atte ntion to the way its fries are prepared
21、. 可知,在美国,炸薯条是个很大的行业, 所以会被特殊关注。故选 A 项。 3. In the last paragraph, the writer mainly wants to say _ . A. small potatoes cannot be used for fries B. potatoes are really importa nt for America ns C. eating in America is the very first thing D. fries are really important for food industry D 解析:推理判断题。根据最后一
22、段中的内容 this part of the food industry is no “ small potatoes ”可知,在美国,炸薯条在食品产业中不是小土豆” (无足轻重的东 西),由此可推测,炸薯条在食品产业中占有重要的地位。故选 D 项。 4. What is the main idea of this passage? A. The average American eats 50 pounds of potatoes a year. B. French fries are made from potatoes. C. Potato is a key vegetable in A
23、merica. D. The various terms for potatoes have a long history. C 解析:主旨大意题。根据全文内容可知,在美国,土豆可以有多种吃法,尤其是炸 薯条,深受人5 们的欢迎,也因此带来了强大的商业利润,在食品产业中占有重要地位。因 此,本文的主旨是,在美国土豆是很重要的蔬菜。故选 C 项。 二、七选五。 Beco ming Refreshed without Sleep ing Sometimes there is just not eno ugh hours in the day to get everyth ing done and
24、get a good nights rest._1_ Once in a while you can get away with a sleepless night and still feel reas on ably good by adjust ing your meals and activities. _2_ The last thing you want to do when you are tired is get warm and cosy ; this will cause you to fall asleep.Keeping the air conditioner on w
25、ill make you feel much more awake and refreshed. Eat small amoun ts.Eat ing small amounts of healthy food will help refresh you.Fruit and nuts are a good choice because they are nu tritious and will en ergize you._3_ Try to stick to low-carb meals to keep you goin g.Chew ing gum after your small mea
26、l will also help keep you awake. Keep it bright.When it is dark your body thinks it is time to go to sleep.Turn on lots of lights , which will trick your body into waking up and feeling better._4_ You get double the ben efits if it is daytime. Take a break.Taking a little break will help you in the
27、long run. Turn up some en ergiz ing music to get yourself positive.Relax and talk to a friend in pers on or on the pho ne for a few minutes._5_ _ A. Keep it cool. B. Calm down and sleep. C. Avoid big , heavy meals as they will make you tired. D. Go outside whether it is day or night for some fresh a
28、ir. E. Missing sleep regularly can make you sick and should be avoided. F. When you are tired , you may just want to sit around and do nothing. G. Having a good time for a few minutes will refresh you quicker than anything else. 【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了几种在没有睡觉的情况下恢复精神的 方法。 难句分析: Once in a while you ca
29、n get away with a sleepless night and still feel6 reasonably good by adjusting your meals and activities.( 译文:你可以偶尔一个晚上不睡觉,通过调整饮食和活动,感觉也仍然很好。 词汇积累: adjust v 调整,适应 nutrition n 营养 energize v 使充满活力 positive adj. 积极的,乐观的 1 E 根据上一句内容可知,有时白天没有足够的时间完成所有的事情,晚上也不能 好好休息。 E 项“经常失眠可能会让你生病,所以要避免”承接上文内容,符合语境。故 选
30、E。 2 A 空格处是本段的中心句。根据本段最后一句可知,开着空调会让你觉得更加清 醒、精神振作。 A 项“保持凉爽”与之呼应,能概括本段内容。故选 A。 3. C 根据下一句中的stick to low-carb meals ” 可知, C 项中的Avoid big, heavy meals ”与之相照应,即“不要吃太多,因为它们会使你很累”。故选 C。 4. D 空格下一句提到在白天会事半功倍。 D 项“不管是白天还是夜晚去外面呼吸新 鲜的空气”与下文衔接紧密,符合语境。故选 D。 5. G 根据本段的中心句“ Take a break. ”和空格上一句中的“ for a few minu
31、tes ” 可知,D 项中的“ Having a good time for a few minutes ”与之照应。故选 G 三、短文改错。 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中 共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(A ),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线 () 划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者 (从第 11 处起)不计分。 (2018 烟台诊断) Li
32、Ming is a friend of mine.Im glad he changed greatly in the past two years.I clearly remember he was quite fat two years before.He got tired so easy that he couldnt take exercise , that made him very upset.Later , he realized unless he went on like that , he would end up achieve nothing.So he made up
33、 his minds to make a change.He went running every morning and played the basketball every afternoon.Besides , he followed a diet of more vegetables or less meat.Gradually he began to lose weight.He is now an energetic boy in good health.So when faced with problems , we should overcome 第一段最后一句 ) 7 it
34、 with great determination and strong willpower. 【答案】 Li Ming is a friend of mine.lm glad he A changed greatly in the past two years.1 has clearly remember he was quite fat two years before .He got tired so easy that he ago easily could nt take exercise , that made him very upset.Later , he realized
35、uni ess which 或 that 前力口 and if he went on like that , he would end up achieve nothing.So he made up his minds to achiev ing mind make a cha nge.He went running every morni ng and played the basketball every after noon .Besides , he followed a diet of more vegetables or less meat.Gradually he and be
36、gan to lose weight.He is now an energetic boy in good health.So when faced with problems , we should overcome it _ with great determ in atio n and strong willpower. them 第一处:考查动词的时态。根据本句的时间状语in the past two years ”可知,此 处应用现在完成时。故加 has。 第二处:考查副词。根据句子所使用的一般过去时可知,此处是指两年前。 ago 立足 现在,表示从现在起的 2 年前;before
37、立足过去,表示从过去某一时刻起的 2 年前。此处 应用 ago。 第三处:考查副词。easy 是形容词,意为容易的”; easily 是副词,意为容易 地”。此处应用副词修饰动词词组got tired ”,意为很容易劳累”。故用 easily 。 第四处:考查定语从句。根据句型结构分析可知,此处引导非限制性定语从句,不能 用 that 引导,所以用 which指代前面的整句话;或者在 that 前加 and,构成 and 连接的两 个并列句。故用 which/a nd that 。 第五处:考查连词。unless 意为除非”,相当于 if.not ; if 意为如果”。根据 句意可知,后来他意识到如果他继续那样,他将什么也不会获得。故用 if。 第六处:考查非谓语动词。 end up doing sth. 意为以做某事而告终”,此处应用动 名词。故用 achieving 。 第七处:考查固定搭配。 make up on es mind to do sth. 是固定短语,意为下定决 心做某事”,mind 的单复数由 ones 决定,因为这里是
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 31270.22-2025化学农药环境安全评价试验准则第22部分:土壤表面光解试验
- 2025年觅春的试题及答案
- 2025年小学二年级英语上学期单词拼写测试卷
- 2025年运营求职笔试题及答案
- 2025年青蛙考试题及答案
- 2025年讲话稿试题及答案
- 2025年小学五年级科学下学期科学报告练习卷
- 2025年小学六年级音乐上学期音乐创作测试卷
- 个人简历模版(三页)带封面(可编辑)带实习和教育经历
- 工程图样公差标准解析与应用
- 2025至2030中国固态功率控制器(SSPC)行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- (全册各类齐全)二年级数学上册100道口算题大全23份(100题)
- 小学生防欺凌课件
- 2025-2030年中国特种气体行业市场深度调研及发展战略与前景展望研究报告
- 发错药的不良事件讲课件
- 2025年四川省泸州市中考道德与法治真题(原卷版)
- 公司挂靠安全协议书
- 【MOOC答案】《光纤光学》(华中科技大学)章节作业期末慕课答案
- 2025-2030年中国铜精粉产业营运走势与投资前景展望研究报告
- DB37-T5321-2025 居住建筑装配式内装修技术标准
- 深圳协议二手车合同模板
评论
0/150
提交评论