下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2020届安徽省六安市第一中学高三下学期模拟卷(五)英语试题第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. what does jane want to say in the conversation?a. she is very rich.b. she is rathe
2、r poor.c. she has very little money.2. why does julia decide to leave tony?a. because he is addicted to drinking.b. because he is addicted to smoking.c. because he is addicted to drugs.3. what shape is the building?a. triangle. b. square. c. diamond.4. how long will the woman spend walking?a. 42 min
3、utes. b. 20 minutes. c. 22 minutes.5 where are the two speakers?a. at a bus station. b. in a hotel. c. at an airport.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. what will the two spe
4、akers do this friday?a. have dinner and see a movie.b. go out to play.c. have fun.7. what time will the two speakers meet?a. at 7: 10. b. at 7:20. c. at 7:30.听第7段材料,回答第8、9题。8. how does the woman feel after a trip?a. happy. b. angry. c. exhausted.9. what are the two speakers going to do tomorrow?a. g
5、o to explore. b. go to the beach. c. get some rest.听第8段材料,回答第10至12题。10. which sports do people like in the mans country?a. football and basketball.b. table tennis and golf.c. extreme sports.11. why do many people enjoy swimming?a. it is exciting and interesting.b. it can make people relieve stress.c
6、. it is fun and makes you healthy.12. what can we infer from the conversation?a. in the mans university most people just like to try extreme sports.b. in the womans country golf is too expensive for some people.c. in the past, only a small number of people liked golf around the country.听第9段材料,回答第13至
7、16题。13. how many bones are there in the human body?a. 100. b. 156. c. 206.14. how much might a persons bone weigh if his weight is 100kg?a. about 10kg. b. about 20kg. c. about 30kg.15. what is mentioned in the conversation?a. ways to lose weight.b. the functions of bones.c. the specific structure of
8、 bones.16. which of the following is good for your bones according to the man?a. eating a lot of meat. b. sleeping a lot. c. exercising regularly.听第10段材料,回答第17至20题。17. whom do americans spend less time with?a. friends. b. families. c. relatives.18. where is there a rise?a. in the use of internetb. i
9、n the use of social networking sitesc. in the use of the digital future19. how many people took part in the survey for the digital future?a. 11 percent of them. b. 28 percent of them. c. 44 percent of them.20. what do 50 percent of members of the family spend time in doing?a. watching television.b.
10、looking through the web.c. surfing the internet.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。asummer camp in franceyour child learn french or you want to make him/her open-minded? he will join in our summer camp in france! he will discover a fantastic region in the so
11、uth of france, the french riviera.with summer camp in france, he will also visit frances famous cultural places and taste french food. and of course he will improve his french spending his/her time with other french children who live in different parts of france. he could have french lessons every d
12、ay and all activities and sports are in france with french!summer camp france (hyeres)come to france and discover french cultures in a camp based in the famous french riviera !the summer camp in france is proud to give your child possibilities to learn french by enjoying time with sport, and sharing
13、 cultures. the south of france offers us many possibilities with the proximity(临近)of the sea. french summer camp uses it to practice sea sports like scuba-diving, kite surfing, sailing.french summer campa new camp in miami (usa) starts to be built .during this summer, your child could have a summer
14、camp in miami organized by a french association. the base for this summer camp in usa is the same as in france. a lot of sport, french languages in a camp, with teachers to help everybody, and sharing their languages, and their cultures. a perfect way for your children to learn french languages and
15、have fun with sport in miami.summer programs in spainoffers different summer program options for children and teenagers from all over the world where they learn languages and participate in many activities, sports and excursions allowing them to know better the spanish culture and to have an unforge
16、ttable summer in spain.1. if your child intends to have french food, where will he or she go?a. summer camp in france.b. summer camp france(hyeres).c. french summer camp.d. summer programs in spain.2. in summer camp france(hyeres), what can be concluded?a. it can lie in the south of france.b. it can
17、 be located in usa.c. it can be a famous french riviera.d. it can have many camp fields.3. in miami, what will one child do?a. visit famous cultural places.b. play the game.c. go to the proximity of the sead. enjoy sports.【答案】1. a 2. a 3. d【解析】本文是一篇应用文,介绍了几个非常有特色的夏令营。【1题详解】细节理解题。根据summer camp in fra
18、nce部分第二段中的“with french summer camp he will also visit frances famous cultural places and taste french food.”可知,参加summer camp in france的孩子将参观法国著名的文化景点以及品尝法国美食,由此可知,如果你的孩子想吃法国菜,他/她应该参加summer camp in france,故a项正确。【2题详解】推理判断题。根据summer camp france (hyeres)部分第二段中“the south of france offers us many possibi
19、lities with the proximity(临近)of the sea.”可知,法国南部给我们提供了许多接近大海的可能性,由此可知,hyeres应该是位于法国南部,故a项正确。【3题详解】细节理解题。根据french summer camp部分中的“a perfect way for your children to learn french languages and have fun with sport in miami.”可知,这是一个让你的孩子在迈阿密学习法语和享受运动的乐趣的完美方式,由此可知,在迈阿密,孩子们可以享受运动带来的快乐,故d项正确。btaking breaks
20、 while studying contributes to better learning in a number of ways, and creates a major impact on the process of learning. find out why a study break is essential, and how it helps you score the best.scientists conclude that the brain stops registering a constant stimulation over a gradual period of
21、 time, and declares it to be unimportant. the brain decodes(译)a monotonous(单调的)activity and gets habituated to it, no longer stimulating the brain to act in any way. once this happens, you find yourself unable to concentrate, there by destroying the purpose of a study session-learning. a “break” doe
22、s just that, it breaks the monotony for the brain. a change in place, a walk around the block, a cup of coffee; these little things can be limited in your study sessions to relax the mind, break the monotony, improve concentration levels, and finally assist the learning process.the purpose of a stud
23、y session is to study as much as possible and remember most of what has been learned in it. to be able to achieve this, it is absolutely necessary to continuously stay focused. it is highly likely that long hours of studying can become monotonous and cause you to believe that you are “learning”, whe
24、n you are only just “reading”. a short rest eases out your stressed mind, brings you back on track, and allows you to start studying with new-found focus levels.with a relaxed mind, improved concentration and focus levels, and a better capacity to retain information, it is obvious that your study se
25、ssion with breaks will turn out to be more productive, and you will get more benefits than you previously did. put more such better-yielding study sessions together, and what do you get? perfect grades and a winner of the “race”.4. what can the underlined word “habituated” in the second paragraph be
26、 replaced by?a. accustomed.b. absorbed.c. attached.d. related.5. what should students do to study as much as possible?a. help each other.b. remain concentrated.c. improve ways of learning.d. give up the learning process.6. if you have a good attitude to study, how your study will be?a. efficient.b.
27、improved.c. interesting.d. easy.7. what can be concluded from the passage?a. students should concentrate on their study.b. students should take breaks after learning for long hours.c. teachers had better have a good rest before their lessons.d. teachers had better be strict with their students in le
28、arning ways.【答案】4. a 5. b 6. a 7. b【解析】本文是一篇说明文,介绍了在学习过程中适当的休息有助于学生更好地学习。【4题详解】词义猜测题。根据画线词后的“no longer stimulating the brain to act in any way.”可知,不再以任何方式刺激大脑活动,因此大脑习惯了解码单调的活动,由此可知画线词词义为“习惯的”,故a项正确。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“the purpose of a study session is to study as much as possible and remember most o
29、f what has been learned in it. to be able to achieve this, it is absolutely necessary to continuously stay focused.”可知,学习的目的是尽可能多地学习并记住所学的大部分内容,要做到这一点,就必须持续保持专注,由此可知,要想尽可能多地学习,学生应该保持注意力集中,故b项正确。【6题详解】推理判断题。根据最后一段中的“with a relaxed mind, improved concentration and focus levels, and a better capacity t
30、o retain information, it is obvious that your study session with breaks will turn out to be more productive,”可知,有了一个放松的心态,注意力和专注度的提高,以及更好的信息保存能力,很明显,你的学习会变得更有成效,由此可知,如果你有一个好的学习态度,你的学习将会更高效,故a项正确。【7题详解】推理判断题。根据第三段中的“a short rest eases out your stressed mind, brings you back on track, and allows you t
31、o start studying with new-found focus levels.”可知,短暂的休息可以缓解你的压力,让你回到正轨,让你开始以新的注意力水平学习,由此可知,学生在长时间学习后应该休息,故b项正确。cdarshan karwat is making headlines for having maintained an incredibly plain and continued lifestyle during his student years. the man gave up fast food, new clothes, and even toilet paper,
32、 until he got to a point where his trash(垃圾)for an entire year fit in just two plastic bags!karwat, who is originally from india, started the trash-free experiment when he lived in ann arbor, michigan, and managed to keep it going for two and a half years. in the first year, he produced only 7.5 pou
33、nds of trash, and in the second year, he brought that number down to 6 pounds, which is a mind-blowing 0.4 percent of the 1,500 pounds of yearly trash produced by the average american.looking back, karwat says that his inspiration to start the project came from a radio show the story, on which he he
34、ard of a british couple who lived trash-free.his trash mostly consisted of a few chip bags, glass milk-bottle caps, fruit stickers, and broken glass. he obviously had to make lots of sacrifices to achieve this he stopped buying any kind of packaged food including cheeses, only drank milk from recycl
35、ed glass bottles, and gave up on buying new clothes or stuff for his home no gadgets, furniture, or even cups. he began carrying his own fork, spoon, plate, and a bowl everywhere he went, just to avoid plastic cutlery(餐具).“i needed to change the way i lived, and i had to get creative,” he added. “wh
36、en a restaurant furnished a napkin-wrapped(包纸的)fork and knife, i asked the server to change them for cutlery without the napkin. id remember to say “no straw!” after asking for water and to make sure the veggie(素食者)burger i ordered didnt come with a wooden pick holding it together. i did what i had
37、to do, and it was awkward.”8. what is the passage mainly about?a. how a person inspires othersb. how darshan karwat gets famous.c. darshan karwat and his no trash experiment.d. a plain and sustainable lifestyle attracts the public.9. why did darshan karwat have the idea of living trash-free?a. becau
38、se he is from india.b. because he has been in university.c. because he heard a story on the radio.d. because a british couple reminded to do so.10. what did karwat buy when he was making no-trash experiment?a. cheeses.b. furniture.c. milk.d. gadgets.11. what karwat said in the last paragraph shows t
39、hat .a. he seldom went to a restaurantb. it wasnt convenient to live the lifec. the server seemed cold to himd. he was proud of what he had been doing【答案】8. c 9. c 10. c 11. b【解析】本文是一篇记叙文,讲述了来自印度的达山·卡尔瓦特坚持他的无垃圾试验的故事。【8题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第二段中的“karwat, who is originally from india, started the t
40、rash-free experiment when he lived in ann arbor, michigan, and managed to keep it going for two and a half years.”可知,来自印度的达山·卡尔瓦特在密歇根州的安娜堡开始了一项无垃圾试验,在两年半的时间里,他产生的垃圾少得惊人,本文讲述的就是卡尔瓦特和他的无垃圾试验的故事,故c项(达山·卡尔瓦特和他的无垃圾试验)正确。【9题详解】细节理解题。根据第三段“looking back, karwat says that his inspiration to start t
41、he project came from a radio show the story, on which he heard of a british couple who lived trash-free”可知,回顾过去,达山·卡尔瓦特说,他开始这个项目的灵感来自一个广播节目故事,他在节目中听到一对英国夫妇生活在没有垃圾的地方,由此可知,达山·卡尔瓦特之所以有了这个“生活在没有垃圾的地方”的想法是因为他在广播里听到了一个故事,故c项正确。【10题详解】细节理解题。根据第四段中的“he stopped buying any kind of packaged food inc
42、luding cheeses, only drank milk from recycled glass bottles, and gave up on buying new clothes or stuff for his home no gadgets, furniture, or even cups”可知,他不再购买包括奶酪在内的任何包装食品,只喝回收玻璃瓶里的牛奶,也不再买新衣服或为家里添置新东西,包括小配件、家具,甚至杯子,由此可知,在卡尔瓦特的无垃圾试验中,他只买牛奶,故c项正确。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“i needed to change the way i l
43、ived, and i had to get creative,” he added. “when a restaurant furnished a napkin-wrapped(包纸的)fork and knife, i asked the server to change them for cutlery without the napkin. id remember to say “no straw!” after asking for water and to make sure the veggie(素食者)burger i ordered didnt come with a woo
44、den pick holding it together. i did what i had to do, and it was awkward.”可知,卡尔瓦特说,“当一家餐馆提供餐巾纸时,我要求服务员把餐巾纸换成没有餐巾纸的餐具,我会记得在点完水后说“不要吸管!“并确保我点的素食汉堡不是用木镐夹来的,我做了我必须做的事,这很尴尬”,由此可知,卡尔瓦特的话表明了无垃圾的生活很不方便,故b项正确。di was sitting in a fast food restaurant with my two children, who at the time were about 6 and 9. i
45、nside there was also a group of teens in goth(粗野的)dress and appearance. everyone kept away from them inside the restaurant.outside the restaurant, the same people jumped past the homeless man searching the garbage bin, who was looking for food or perhaps a cigarette. i too had rushed past him with m
46、y youngsters, refusing his request for money but thinking maybe, just maybe, i would bring him some food. it turns out i didn't have to.one of the goth youths jumped up, went to the counter and ordered more food, which she then took outside to the homeless man and sat on the bench with him, chat
47、ting away as he ate. he didnt say much he was greedy but i think i saw a bit of a smile and a glint in his eyes as he nodded to her questions.writing this now, several years later i still choke up. that girl was a model citizen living the values of goodness and kindness. these are values i have alwa
48、ys held high and hoped to teach my kids. she made my job much easier. we stopped by on our way out and thanked her for setting such a positive example for us. i hope that hearing that made as much of a difference in her life as seeing what she did has made to ours.12. why did people keep away form t
49、he teens in the fast food restaurant?a. because they were dressed in goth dress and appearance.b. because they were too young to pay their meal.c. because they liked to quarreled with others.d. because they killed two children.13. what did the man want the author to do?a. help him get money.b. bring
50、 him some food.c. provide him for money.d. refuse to take care of him.14. what word can the underlined word “glint” mean in paragraph 3?a. flashb. gloomc. surprised. happiness15. what can we learn about the author from the passage?a. the author is also a model citizen like the girl.b. the author set
51、s a good example for the girl.c. the author is deeply moved by the girl.d. the author has sympathy for the girl.【答案】12. a 13. c 14. a 15. c【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者亲眼目睹了一个穿着和外表怪异的女孩给流浪汉买食物的一幕,作者认为这个女孩虽然打扮怪异,却有一颗善良的心,甚至是多年后,这个女孩仍让作者深受感动。【12题详解】细节理解题。根据第一段中的“inside there was also a group of teens in goth
52、 dress and appearance. everyone kept away from them inside the restaurant.”可知,在快餐店,人们远离那几个青少年是因为他们怪异的穿着和外表,故a项正确。【13题详解】细节理解题。根据第二段中的“homeless man”及“i too had rushed past him with my youngsters, refusing his request for money”可知,作者和孩子从流浪汉身边走过,拒绝了他要钱的请求,由此可知,那个流浪汉想让作者给他点钱,故c项正确。【14题详解】词义猜测题。根据画线词前的“a
53、 smile and”可知,and连接两个并列的名词,与smile并列的自然是眼里的光芒,因此此处是说我看到了他脸上露出的一丝的微笑和眼里闪烁的光芒,由此可知画线词词义为“光芒”,故a项正确。【15题详解】推理判断题。通读全文,特别是根据最后一段中的“writing this now, several years later i still choke up.”可知,本文主要讲述了作者亲眼目睹了一个穿着和外表怪异的女孩给流浪汉买食物的一幕,作者认为这个女孩虽然打扮怪异,却有一颗善良的心,甚至几年后写这篇文章的时候作者仍然哽咽,由此可知,那个给流浪汉买食物的善良的女孩让作者深受感动,故c项正确。
54、【点睛】词义猜测题的难度较大,抓住画线词上下文中对画线词词义起到暗示作用的关键词很重要,例如本篇第3题,根据画线词前的“a smile and”可知,and连接两个并列的名词,与smile并列的自然是眼里的光芒,因此此处是说我看到了他脸上露出的一丝的微笑和眼里闪烁的光芒,由此可知画线词词义为“光芒”,故a项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。the biggest complaint i hear is, “i dont have enough time.” trust me i get it! so
55、 here are five simple tips to keep you consistently working out.1. schedule it._16_ i mean it. open up your calendar and schedule it into your day. this makes sure you do have the time each day.2. keep your scheduled appointment.now that your exercise is scheduled, keep your appointment!_17_ your he
56、alth and happiness is just as important as any other appointment. honour yourself.3. exercise first thing in the morning.most of us dont have business meetings and doctors appointments at 5:30 a.m. this is prime time to get your workouts done._18_ but after two weeks you get used to it. i promise!4.
57、 mix up your workouts.day one, do a hiit workout. day two, lift heavy weights. day three, increase joint mobility with yoga. boredom is one of the biggest reasons why people don't stick with an exercise program. dont wake up and run every day. _19_.5. make it fun.the more fun you have while exercising, the more likely you are to do it. on weekends go for a long bike ride or hike with your family. or, do your normal exercise routine with your family._20_ i also do yoga once a week with my husband. we look forward to this date.there you have it five simple tips to kee
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年ASE汽车服务技师资格考试备考题库及答案解析
- 商铺租赁收益分配合同协议2025年
- 商标注册2025年代理服务合同协议
- 律师案件代理协议2025年执行标准
- 跨境电商平台合同协议2025
- 2025及未来5年中国肉鸭制品市场调查、数据监测研究报告
- 外包协议代替劳动合同
- 外贸女鞋订购合同范本
- 外包委托设计合同范本
- 土建安装服务合同范本
- 2025广西南宁市公安局第二次公开招聘警务辅助人员445人考试参考题库及答案解析
- 代购汽车买卖合同范本
- 光催化还原剂设计与调控-洞察与解读
- 如何有效提高孩子的学习成绩
- 产房医院感染控制风险评估表
- 地产销售40:思维、标准与技术要点
- 工地安全文明建设
- 【压力管道设计】-长输管道
- 橱柜培训集采志邦非标
- 准格尔旗窑沟大伟煤矿(未有偿处置资源)采矿权出让收益评估报告
- GB/T 5657-2013离心泵技术条件(Ⅲ类)
评论
0/150
提交评论