【KS5U解析】安徽省芜湖市示范高中2020届高三5月联考英语试题 Word版含解析_第1页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、英语试题卷(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2b铅笔把答题卷上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卷上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,将本试卷和答题卷一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卷上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每

2、段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:how much is the shirt?a.19.15. b f9.18. c.9.15.答案c。1. where is the camera probably now?a. in the car. b. in their home. c. in the shop.2. what is the man's wife doing?a. having a dinner. b. parking her car. c

3、. waiting for someone.3. how much is a ticket to new jersey?a.$21. b.$42. c.$50.4. what does the woman ask the man to do?a. order a printer. b. order some paper. c. complete he order form.5. what are the speakers mainly talking about?a. whether to see a film. b. when to do homework. c. what to do be

4、fore going out.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. how long has the man played the piano?a. eight years. b. nine years. c. seventeen years.7. what is the woman good at?a. pla

5、ying the piano. b creating music. c playing soccer.听第7段材料,回答第8、9题。8. what rooms does the man want to reserve?a. single rooms. b. double rooms. c. business suites.9 when will the man check in?a. on the 16th. b. on the 19th. c. on the 23rd.听第8段材料,回答第10至12题。10. where does the conversation probably take

6、 place?a. at a meeting. b. in an interview. c. in a classroom.11. what is professor keating's new book about?a. the international relations. b. the global environment. c. online publishing.12. what do we know about professor keating?a. she is humorous. b. she is modest. c. she is kind.听第9段材料,回答第

7、13至16题。13. what is the probable relationship between the speakers?a. boss and worker. b. husband and wife. c. teacher and stud.14. how does the woman's attitude towards mark?a. she feels nervous. b. she trusts him a lot. c. she is disappointe15. why does the man believe in mark?a. because mark i

8、s an adult. b. because mark is smart enough. c. because mark has had special training.16. what will the speakers do for mark?a. tell him their experience. b. help him out of the emergency. c. design an emerg听第10段材料,回答第17至20题。17. how many kinds of distances does the great wall marathon offer?a. two.

9、b. three. c. four.18. what do the color signs tell the runners?a. how to find the water station. b where the medical team is. c. how far they hav19. how far must a runner go before the first water station?a. four kilometers. b. two kilometers. c. one kilometer.20. what should runners be very careful

10、 about?a. faster runners. b cars on the road. c. getting too thirst第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答该项涂黑。awuhan, capital of hubei province, is one of china's most important hubs of transportation, with a long history and rich cultures. if you have a

11、 chance to travel there, you'll never miss the following tourist attractions.yellow crane towerbordering on the yangtze river and located on the top of the snake hill, the yellow crane tower is one of the three most famous towers on the south bank of the yangtze river. first built in 223 ad, the

12、 tower has a history of over 1700 years. it is not only an important scenic spot, but also a symbol of “piping times of peace”in people's minds. scholars in the past dynasties wrote hundreds of poems and writings in praise of the magnificent yellow crane tower.guiyuan templeguiyuan temple, situa

13、ted on cuiwei street, is one of the four biggest temples in hubei as well as an important buddhist(佛教的) temple in china. it was first built in the early qing dynasty by two monks. guiyuan temple is famous not only for spreading buddhism throughout the whole country, but also for its perfect architec

14、ture and excellent sculpture. in 1956, guiyuan temple was listed as a preserved antique unit of hubei province and in 1983. it was appointed as one of the key buddhist temples of han nationality district in china.east lakethe lake covers 33 square kilometers and stretches far into the distance. anci

15、ent temples around the lake make the scenic spot more historic. all the six areas of the east lake have in common green hills, clear waters, an abundance of woods and typical style of chu culture. millions of residents here get a lot of fun out of going for a walk along the lakeside.1. which of the

16、following about yellow crane tower is true?a. it is on the north bank of yangtze river.b. it was built not more than 1000 years ago.c. it was built by two monks in qing dynastyd. it was often written in many scholars' poems.2. what is special about guiyuan temple?a. it is one of the four biggest

17、 temples in china.b. it combines religion and architecture quite well.c. it was listed as a preserved antique unit of hubei in 1983.d. it is surrounded by green hills, clean waters and abundant woods.3. what's the author's purpose of writing this text?a. to list some historical events of wuh

18、an.b. to introduce some temples of wuhan.c. to advertise some tourist spots of wuhan.d. to recommend some lifestyles of wuhan.【答案】1. d 2. b 3. c【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了湖北省会武汉是中国最重要的交通枢纽之一,有着悠久的历史和丰富的文化。文章就武汉的一些著名景点进行了介绍。【1题详解】细节理解题。根据第二段中scholars in the past dynasties wrote hundreds of poems and writ

19、ings in praise of the magnificent yellow crane tower.可知历代学者写了数百首赞美黄鹤楼的诗歌和作品。由此可知,黄鹤楼经常出现在许多学者的诗歌中。故选d。【2题详解】细节理解题。根据第三段中guiyuan temple is famous not only for spreading buddhism throughout the whole country, but also for its perfect architecture and excellent sculpture.可知归元寺不仅以佛教在全国的传播而闻名,而且以其完美的建筑和优

20、秀的雕塑而闻名。由此可知,归元寺的特别之处在于它很好地把宗教和建筑结合起来。故选b。【3题详解】推理判断题。根据第一段wuhan, capital of hubei province, is one of china's most important hubs of transportation, with a long history and rich cultures. if you have a chance to travel there, you'll never miss the following tourist attractions.文章主要介绍了湖北省会武汉

21、是中国最重要的交通枢纽之一,有着悠久的历史和丰富的文化。文章就武汉的一些著名景点进行了说明。由此可推知,作者写这篇文章的目的是为武汉的一些旅游景点做广告。故选c。【点睛】写作意图推理判断题。作者一般不直接表明自己的意图,而是通过文章所提供的事实和理论依据,客观地使读者信服某种想法和观点。这种题型要求我们不仅要理解文章的内容,同时还要具备对作者阐述问题的写作手法进行归纳、总结和分析的能力。推测作者的写作意图时,不同体裁的文章有不同的写作目的。故事类记叙文的写作目的通常是娱乐读者(to entertain);广告类应用文的写作目的是推销产品或服务人们(to persuade);议论文的写作目的是阐

22、述论点(to argue);科普文化类说明文的写作目的是介绍知识,帮助大家广闻博见(to inform)。如第三小题,根据第一段wuhan, capital of hubei province, is one of china's most important hubs of transportation, with a long history and rich cultures. if you have a chance to travel there, you'll never miss the following tourist attractions.根据文章主要介绍

23、了湖北省会武汉是中国最重要的交通枢纽之一,有着悠久的历史和丰富的文化。文章就武汉的一些著名景点进行了说明。由此可推知,作者写这篇文章的目的是为武汉的一些旅游景点做广告。故选c。blast year, wolf cukier, who is 17 years old, spent his summer vacation as few other rising seniors have:he helped discover a planet-toi 1338b, the newly identified world orbiting two stars which are more than 1,

24、 300 light years away.last july, just after he finished his junior year at scarsdale high school in scarsdale, new york, wolf started an internship(实习期) at nasa's goddard space flight center in greenbelt, maryland.during the first week of the internship, as be combed through data that had been f

25、lagged by citizen-scientists. he fixed attention on s system that included two orbiting stars. he identified a body in that system that was later proved as a planet about 6.9 times as large as earth. while knowing this inspiring discovery, his colleagues immediately gave the system a name, toi 1338b

26、.according to scientific research, any dip in the brightness of a single star is a good indication that a planet has crossed in front of it. however, toi 1338b was particularly complicated because it involved two stars-a large star ere the planers track was easy to detect, and a smaller one where th

27、e planet's track was so small that it was not observable.many people think that wolf is a lucky dog, but as a matter of fact, it is not just a coincidence. when he studied in junior high school, he had shown great passion on astronomy and was devoted to studying it. wolf plans to study astrophys

28、ics(天体物理学) when he starts college in september. when it came to his contribution to the discovery of the new world. he emphasized it was the team work in the verification process rather than his own effort that counted.4. what did wolf do last year?a. he was employed by nasa.b. he finished his senio

29、r year in high school.c. he spent his summer vacation like other seniors.d. he helped find a new planet named toi 1338b.5. how can we describe wolf?a. modest and hardworking.b. ambitious and casual.c. considerate and lucky.d. optimistic and helpful.6. what can be inferred according to the text?a. th

30、e planet was named by wolf.b. the planet is the same size as the earth.c. the planet was easy to discover as there are two stars involved.d. team work in the verification process was highly valued by wolf.7. where is this text most likely from?a. a diary.b. a magazine.c. a guidebook.d. a scientific

31、novel.【答案】4. d 5. a 6. d 7. b【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了17岁的wolf cukier去年帮助发现了一颗名为toi 1338b的新行星。文章介绍了他发现这颗行星所做的努力,以及对toi 1338b行星进行了说明,wolf在初中学习时,他对天文学表现出极大的热情,并致力于研究它,同时他还非常重视团队合作。【4题详解】细节理解题。根据第一段last year, wolf cukier, who is 17 years old, spent his summer vacation as few other rising seniors have:he

32、helped discover a planet-toi 1338b, the newly identified world orbiting two stars which are more than 1, 300 light years away.可知去年,17岁的wolf cukier和其他即将毕业的大四学生一样,度过了一个暑假:他帮助发现了一颗行星toi 1338b,这是新发现的行星,围绕着1300光年以外的两颗恒星运行。由此可推知,wolf去年帮助发现了一颗名为toi 1338b的新行星。故选d。【5题详解】推理判断题。根据第二段last july, just after he fi

33、nished his junior year at scarsdale high school in scarsdale, new york, wolf started an internship at nasa's goddard space flight center in greenbelt, maryland.可知去年7月,wolf刚从纽约州斯卡斯代尔的斯卡斯代尔高中毕业,就开始在马里兰州格林贝尔特的美国宇航局戈达德太空飞行中心实习。由此可知,wolf刚毕业就去实习了说明他是个勤奋的人;以及最后一段中when it came to his contribution to the

34、 discovery of the new world, he emphasized it was the team work in the verification process rather than his own effort that counted.可知当谈到他对发现新世界的贡献时,他强调核查过程中的团队工作而不是他自己的努力才是重要的。由此可见wolf是个谦虚的人。由此可推知,wolf是个谦虚且勤奋的人。故选a。【6题详解】推理判断题。根据最后一段中when it came to his contribution to the discovery of the new worl

35、d, he emphasized it was the team work in the verification process rather than his own effort that counted.可知当谈到他对发现新世界贡献时,他强调核查过程中的团队工作而不是他自己的努力才是重要的。由此可推知,核查过程中的团队工作受到wolf的高度重视。故选d。【7题详解】推理判断题。根据文章主要介绍了17岁的wolf cukier去年帮助发现了一颗名为toi 1338b的新行星。文章介绍了他发现这颗行星所做的努力,以及对toi 1338b行星进行了说明,wolf在初中学习时,他对天文学表现出

36、极大的热情,并致力于研究它,同时他还非常重视团队合作。由此可推知,这段文字最有可能来自一本杂志。故选b。【点睛】隐含意义推理判断题。这类题的题干中常含有:infer/suggest/imply/conclude/intend/purpose/be likely to等标志性词语。解决这类问题时要理解文章潜在的含义和作者所给的提示。同时,要对文章的含义和作者的暗示作出合理的猜测和推断。如第三小题,根据最后一段中when it came to his contribution to the discovery of the new world, he emphasized it was the t

37、eam work in the verification process rather than his own effort that counted.可知当谈到他对发现新世界的贡献时,他强调核查过程中的团队工作而不是他自己的努力才是重要的。由此可推知,核查过程中的团队工作受到wolf的高度重视。故选d。ci had been living with dino and his family for ten days or so, who lived and worked in the rainforest. they were the “bad guys”, burning much of

38、the western amazon to tun it into cattle farms. they were also some of the nicest and warmest hosts. they are a family trying to survive in a very tough environment through hard work. their view and understanding of the problems the amazon faces are different from mine. i see the amazon as an extrao

39、rdinary valuable life that should be treasured and protected at all costs-the world needs it, and we all need it. however, the dinos see the amazon as a vast, lasting resource that feeds them. after talking extent win them, i realized their respect for it was as deep as my own: they just saw it very

40、 differently. cattle farming in the amazon is perhaps mainly responsible for the fires we are seeing now. it is an industry of cutting forest, burning it and turning it to cattle farms. fires spread throughout the amazon every year as a result of that practice. putting cattle on the land means repla

41、cing trees with animals that produce damaging levels of greenhouse gases. this is just about the most stupid thing humans can do.one morning after a fire, i returned to the land. i felt as though i had seen the blue smoke from those blackened tree trunks that remained upright, which are memorials to

42、 human stupidity.the problems the amazon faces are perhaps more complex now than ever before, but they are curable. we need to decide where and how we appoint and apply values based on sensible economic models that favor both the farmer and the forest. one of the issues facing the brazilian amazon n

43、ow is a loosening of rules by the current administration which has opened up more land for deforestation(毁林) and burning. this could be disastrous, both for the amazon and the rest of the world.8. what does paragraph 2 mainly talk about?a. the consequences of cattle farming.b. the main cause of fore

44、st fires.c. the causes of greenhouse gases.d. the importance of cattle farming.9. how did the author feel when returning to the land after a fire?a. it helped the author recall his memory about the land.b. it reminded us of our foolishness of destroying the land.c. it's not surprising to see the

45、 land destroyed by the fire.d. it's amazing to see the trees keep straight after the fire.10. which of the following statements is true?a. the writer and dino respected the amazon equally in different ways.b. cattle farming is not to blame for the fires happening in the amazon.c. the problems th

46、e amazon faces are more complex and can't be solved.d. the dinos are considered to be bad for burning the forest to make a fortune.11. what should the brazilian government do to solve the amazon problems?a. prevent the deeds of burning.b. offer more land.c. take stricter measures.d. appoint econ

47、omic models.【答案】8. a 9. b 10. a 11. c【解析】这是一篇夹叙夹议文。作者通过讲述进入亚马逊雨林与当地居民居住的亲身经历,思考和探讨了亚马逊雨林亟待解决的人与自然共存的问题。作者认为巴西政府应该采取更严格的措施来解决亚马逊被破坏的问题。【8题详解】主旨大意题。根据第二段中fires spread throughout the amazon every year as a result of that practice. putting cattle on the land means replacing trees with animals that produ

48、ce damaging levels of greenhouse gases. this is just about the most stupid thing humans can do.可知由于这种做法,亚马逊每年都会发生火灾。把牛放到土地上意味着用会产生有害温室气体的动物来代替树木。这大概是人类能做的最愚蠢的事情。由此可知,第二段主要讲了养牛的后果。故选a。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段中i felt as though i had seen the blue smoke from those blackened tree trunks that remained upright

49、, which are memorials to human stupidity.可知我觉得好像看到了那些树干冒出的蓝色烟雾,那些树干还挺立着,是对人类愚蠢的纪念。由此可知,作者在火灾后返回陆地的感觉是它使我们想起了破坏土地的愚蠢行为。故选b。【10题详解】细节理解题。根据第一段中after talking extent win them, i realized their respect for it was as deep as my own: they just saw it very differently.可知在谈论程度赢得了他们的尊重之后,我意识到他们对我的尊重和我一样深:他们只是

50、看问题的角度非常不同。由此可知,作者和dino以不同的方式平等地尊重亚马逊。故选a。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中one of the issues facing the brazilian amazon now is a loosening of rules by the current administration which has opened up more land for deforestation and burning. this could be disastrous, both for the amazon and the rest of the world.可

51、知目前巴西亚马逊面临的问题之一是现任政府放松了对森林砍伐和焚烧的限制。这对亚马逊和世界其他地区来说都是灾难性的。由此可知,巴西政府应该采取更严格的措施来解决亚马逊的问题。故选c。dif you live in southwest virginia, dont be surprised at the sight of a drone(无人机) winging its way, doing airborne delivery over your neighborhood.on october 20,2019,wing,an american multinational company, began

52、 the most advanced trials of commercial drone delivery in virginia. residents can now use a smartphone app to order items from wing partners such as sugar magnolia. a wing drone never sets down at destinations, instead gently lowering the package with a rope outside the customer's door.though wi

53、ng is the first american company to receive federal aviation administration(faa)approval to use commercial drones as a widespread service. it is not the only one. on october 22,2019,multinational delivery company ups, which had also received faa approval for its drone fleet, announced it would soon

54、begin trial deliveries of goods from health care company cvs. meanwhile, ridesharing company, uber, which had partnered with mcdonald's, hoped to use its drones to deliver food to hungry customers in san diego, ca, before the end of 2019. amazon also plans on testing its trial deliveries of good

55、s in a yet-to-be-determined location in the upcoming months.every company's drones can carry packages weighing up to five pounds, and the series of trial are hortative, but widespread drone delivery still has many challenges. these include basic issues like finding places for drones to land, red

56、ucing noise pollution, and even ensuring the drones don't run into each other while airborne.to help sped up the process, nasa announced the urban air mobility grand challenge. the competition challenges airspace service providers to find creative solutions to the issues, so that drone deliverie

57、s can become a reality soon. “we are moving fast,” said nasa administrator jim bridenstine. “we want to see by 2028 at least one city-maybe more than one-have the ability to control hundreds of drone delivery systems. they could be carrying goods, doing thousands of missions every day.”12. what can

58、be inferred from the passage?a. it's impossible to crash other drones during the delivery.b. people can order items from wing directly with an app.c. more companies are expected to try out their drone delivery.d. drones deliver items by gently bringing them down to the ground.13. what does the underlined part “hortative” in paragraph 4 mean?a. encouraging.b. relaxing.c. creative.d. relative.14. what's jim bridenstine's expectation of drone delivery?a. to increa

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论