
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2020届海南省新高考线上诊断性测试英语试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出
2、最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:how much is the shirt?a. £19.15. b. £9.18. c. £9. 15.答案是c。1. when did the woman go to australia?a. last year. b. two years ago. c. four years ago.2. where are the speakers going?a. to a restaurant. b. to a supermarket. c. to a park.3. w
3、hat will the man do next?a. do his homework. b. take some exercise. c. attend a math class.4. how many members were there in alexs group at first?a. two. b. five. c. seven.5. what does the woman think of the kitchen?a. modern. b. complete. c. small.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小
4、题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. what was the womans opinion about the end of the film?a. boring. b. exciting. c. amazing.7. what was the woman uncertain about the film?a its background. b. its theme. c. its style.听第7段材料,回答第8、9题。8.
5、 what food does sally like?a. chicken. b. eggs. c. fish.9. what are the speakers going to do? a. go shopping. b. order dishes. c. cook dinner.听第8段材料,回答第10至12题。10. what can the man do well in?a. running. b. throwing a ball. c. catching a ball.11. why did the school fail to have a swim team?a. they di
6、dnt get enough money.b. they didnt have the time to organize it.c. they didnt get enough support from students.12. what does the woman suggest in the end?a. playing team sports.b. volunteering after school.c. considering other clubs on campus.听第9段材料,回答第13至16题。13. where does the conversation take pla
7、ce?a. on the phone. b. at the mans home. c. in a gym.14. why will the woman miss the houston open?a. she will be on holiday.b. she will stay at home.c. she will be on business in china.15. when will be the us open running?a. from july 15 to july 18.b. from may 25 to june 2.c. from may 26 to may 30.1
8、6. what would be wonderful for the speakers?a. going to the us to watch football games.b. being on a vacation overseas.c. watching the game together.听第10段材料,回答第17至20题。17. when will monica work in the library?a. from 8:30 am to 8:00 pm.b. from 8:45 am to 5:15 pm.c from 9:10 am to 4:45 pm.18. what can
9、 monica do in the library?a. drink coffee. b. have lunch. c. talk to students.19. where should monica go to have her own sandwiches for lunch?a. the speakers office. b. the common room. c. the dining room.20. why doesnt the speaker recommend cafes in the town center?a. they are crowded. b. they are
10、far away. c. they are expensive.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。aportugals most beautiful seaside destinationsthe long coastline of portugal is extraordinarily diverse. wind your way along it and you will find true portugal,its history,its heart and its s
11、oul.cascaisoriginally a little whitewashed fishing village, cascais became a summer residence for wealthy noblemen in the late 19th century. it is now a busy, modern town, but along its shoreline,it still has palatial villas (富丽堂皇的别墅), many of which have been turned into hotels,and its pretty town s
12、quare and old streets have kept their character.comportathis little village has,until recently,been a secret of the experts. with hotels now starting to open,the locals make the most of it before the crowds come. blue waters wash such-picture-perfect white sands that its hard to believe youre in eur
13、ope: walk the beach at sunset, or weave your way on horseback through the green rice fields before a meal of the freshest of fish on the seashore.zambujeira do marstanding between the fierce atlantic and the plains of the alentejo,the little fishing village of zambujeira do mar has one of the region
14、s most beautiful beaches, backed by high rock cliffs. for five days in august, one of portugals biggest youth music festivals, meo sudoeste, is held here. dates for 2020 are august 4-8.lagoswhite-washed lagos manages to maintain its character and charm while offering a lively nightlife for locals an
15、d tourists. an important naval centre in the 15th century, lagos was also capital of the algarve from 1576-1756. extensively damaged in the 1755 earthquake,the town now consists of mostly 18th and 19th-century buildings. visit santo antonio church for its blue and white tiles and gilded (镀金的) woodwo
16、rk.1. which place is still a destination full of mysteries?a. lagos.b. comporta.c. cascais.d. zambujeira do mar.2. what is special about zambujeira do mar?a. it is a remote village.b. it faces the pacific ocean.c. it hosts a music festival.d. it lies on high rock cliffs.3. when were most of the cons
17、tructions in lagos built?a. 14-15th centuries.b. 15-16th centuries.c. 16-17 th centuries.d. 18-19th centuries.【答案】1. b 2. c 3. d【解析】本文是一篇应用文,介绍了葡萄牙几个最美的海滨胜地。【1题详解】细节理解题。根据第三段中的“this little village has, until recently, been a secret of the experts.”可知,comporta一直都是充满神秘的地方,故b项正确。【2题详解】细节理解题。根据第四段中的“for
18、 five days in august, one of portugals biggest youth music festivals, meo sudoeste, is held here.”可知,每年8月份,zambujeira do mar都会举办音乐节,故c项正确。【3题详解】细节理解题。根据第五段中的“the town now consists of mostly 18th and 19th-century buildings”可知,lagos现存的老建筑物多为18、19世纪建造,故d项正确。btabichis father,uncle,and cousins have all w
19、orked as teachers. he could see that his relatives were making a real difference to peoples lives and wanted to do the same. so for the past 12 years, tabichi has worked as a math and science teacher in the hope that his lessons will give students a chance to improve their situations.however,working
20、 at a remote village school in kenya hasnt been easy. the unique challenges and obstacles have forced tabichi to find unique solutions for his students. the school only has one computer and unreliable internet access. the school also has no library or laboratory. to make matters worse,there are not
21、enough books for all the students and the school is desperately in need of more teachers. most of the students are not able to concentrate, because they havent had enough meals at home.one of the other major challenges that tabichi faces is keeping kids in school as long as possible. so tabichi spen
22、ds most of his time outside of the classroom working on ways to keep kids in school. when the 36-year-old gets the feeling that a student is at risk of dropping out, he works to persuade families to put more value in education. to help those in poverty afford food,uniforms,and books, tabichi also gi
23、ves away 80 percent of his salary. despite all the obstacles he faces, tabichi is credited for improving the school and keeping much of the villages youth in school. he has also managed to set up science clubs and addressed food insecurity issues.thanks to his tireless work,his students have excelle
24、d. in recent years,students have won national and international science competitions. in march of 2019, tabichi was voted the best teacher in the world and won the prize of $1 million.4. what inspired tabichi to be a teacher?a. the high salary of teachers.b. his fathers demand on him.c. contribution
25、s a teacher can make.d. his relatives encouragement.5. what is paragraph 2 mainly about?a. the difficulties tabichis school faced.b. the life of a remote village in kenya.c. tabichis unique teaching ways for his students.d. most of the students distraction on their learning.6. what occupied tabichis
26、 most time?a. giving students the best lessons.b. helping students get rid of poverty.c. persuading students not to drop out.d. getting students away from any risk.7. which of the following can best describe tabichi?a. pitiful.b. lucky.c. punctual.d. selfless.【答案】4. c 5. a 6. c 7. d【解析】本文是一篇记叙文,讲述了肯
27、尼亚偏远乡村的教师tabichi想尽一切方法克服各种困难并捐助自己80%的工资帮助贫困学生,最后取得了令人瞩目的成就。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的“tabichis father,uncle,and cousins have all worked as teachers. he could see that his relatives were making a real difference to peoples lives and wanted to do the same.”可知,tabichi的父亲、叔叔和表兄弟都是老师,他见证了他们给人们的生活带来了真正的改变,他也想这样做
28、,由此可知,老师在人们生活中所起的积极作用促使tabichi想成为一名老师,故c项正确。【5题详解】主旨大意题。通读第二段内容,特别是根据“however,working at a remote village school in kenya hasnt been easy. ”及“challenges and obstacles”可知,在肯尼亚一所偏远的乡村学校工作并不容易,充满了挑战和障碍,由此可知,本段主要讲的是tabichi的学校所面临的困难,故a项正确。【6题详解】细节理解题。根据第三段中的“so tabichi spends most of his time outside of
29、the classroom working on ways to keep kids in school.”可知,tabichi把大部分时间花在研究如何让孩子们留在学校上,也就是说他的大部分时间都用于劝阻学生辍学,故c项正确。【7题详解】推理判断题。根据全文的讲述可知,tabichi为学生付出了很多,特别是根据第三段中的“to help those in poverty afford food,uniforms,and books, tabichi also gives away 80 percent of his salary.”可知,为了帮助那些贫困学生买得起食物、校服和书本,tabich
30、i还捐出了80%的工资,因此他是无私的,故d项正确。ccthe spiders have long, scary legs. some spiders even bite. but spider-man is another story. he might help people see spiders less negatively, a new study finds.after menachem ben-ezra, a proud fan of the marvel (漫威漫画公司)films and also a psychologist. saw the movie ant-man
31、and the wasp (黄蜂), lie walked out with a sudden scientific idea that he should measure people before they went into the theater, and afterwards to see if the fear of ants would be reduced or changed.ben-ezra and his colleagues asked 424 people questions, about one-quarter of them about spiders, such
32、 as “did they find them scary?” “did seeing one make their hearts race and palms sweat?” a second group received similar questions, this time about ants. the last two groups got the same questions about other insects. afterward, everyone watched videos. group one got a spider-man movie. group two sa
33、w ant-man and the wasp. groups three and four watched unrelated video-wheat waving peacefully in the breeze.after viewing the movie, ben-ezra again asked the participants how they felt about spiders, ants or insects in general-and found the ant and spider exposures seemed to make people insensitive
34、and less afraid. between 3.5 and 6.1 percent of people experience such a phobia (恐惧症) of spiders. phobias can stop people from traveling, working and enjoying their lives.ben-ezra hopes that their movie research might help people with phobias. but they caution that people with phobias shouldnt just
35、run out and watch movies and expect their fears to go away. “what we did is only the first step in a very long road.” ben-ezra says. “we didnt say youll be cured. we dont have evidence for that.” but eventually, presenting peoples fears in a positive context-such as a superhero moviemight help peopl
36、e surmount their fear or disgust. after all, if spiders produce spicier-man, maybe theyre not so bad.8. how did ben-ezra conduct the study?a. by doing lab experiments.b. by asking questions.c. by analyzing former data.d. by observation.9. what does the underlined word“surmount” in the last paragraph
37、 mean?a. delete.b. regain.c. discover.d. overcome.10. what did ben-ezra advise people to do with phobias?a. they should not try to face their phobias.b. they should travel, work and enjoy their lives.c. they should adopt a positive attitude to their fear.d. they must keep away from the insects they
38、fear.11. what is the best title for the text?a. the movies about the insect fearb. the positive energy of superheroesc. the cartoon characters made by marveld. fighting spider fear with spider-man【答案】8. b 9. d 10. c 11. d【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了正能量的电影有助于帮助人们克服对某个事物的恐惧。【8题详解】细节理解题。根据第三段中的“ben-ezra and hi
39、s colleagues asked 424 people questions, about one-quarter of them about spiders, such as “did they find them scary?” “did seeing one make their hearts race and palms sweat?” a second group received similar questions, this time about ants. the last two groups got the same questions about other insec
40、ts.”可知,ben-ezra通过询问他人一些关于蜘蛛,蚂蚁等昆虫的问题来开展这项研究,故b项正确。【9题详解】词义猜测题。根据画线词前的“presenting peoples fears in a positive context-such as a superhero movie”可知,把人们的恐惧呈现在一个像超级英雄电影这样的积极背景下的影响也应该是积极的,即:帮助人们克服恐惧或厌恶,由此可知画线词词义为“克服”,故d项正确。【10题详解】推理判断题。根据最后一段内容,特别是根据“but they caution that people with phobias shouldnt jus
41、t run out and watch movies and expect their fears to go away.”可知,他们警告说,患有恐惧症的人不应该只是跑出去看电影,期望他们的恐惧消失,由此可知,ben-ezra建议患有恐惧症的人对自己的恐惧要采取积极的态度,故c项正确。【11题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“but spider-man is another story. he might help people see spiders less negatively, a new study finds.”可知,研究发现蜘蛛侠可以帮助人们减少对蜘蛛的负面看法
42、;再根据最后一段中的“presenting peoples fears in a positive context-such as a superhero moviemight help people surmount their fear or disgust.”可知,把人们的恐惧呈现在一个积极的背景下,比如一部超级英雄电影,可能会帮助人们克服恐惧或厌恶,因此本文介绍的是正能量的电影有助于帮助人们克服对某个事物的恐惧,故d项(用蜘蛛侠来对抗对蜘蛛的恐惧)适合作文章标题。【点睛】文章标题形式的主旨大意题的难度较大,被选选项一定要准确全面地概括出文章内容,因此抓住文章主题是关键,例如本篇第4题,
43、通读全文,特别是根据第一段中的“but spider-man is another story. he might help people see spiders less negatively, a new study finds.”可知,研究发现蜘蛛侠可以帮助人们减少对蜘蛛的负面看法;再根据最后一段中的“presenting peoples fears in a positive context-such as a superhero moviemight help people surmount their fear or disgust.”可知,把人们的恐惧呈现在一个积极的背景下,比如
44、一部超级英雄电影,可能会帮助人们克服恐惧或厌恶,因此本文介绍的是正能量的电影有助于帮助人们克服对某个事物的恐惧,因此文章一定要体现出电影在克服恐惧方面起到的作用,故d项(用蜘蛛侠来对抗对蜘蛛的恐惧)适合作文章标题。dthere are actually three common types of pink eye (红眼病), medically known as conjunctivitis (结膜炎). two-viral and bacterial-can spread from person to person. the third, allergic, involves your s
45、urrounding environment.how does pink eye start? an infected person touches his or her eyes, then touches something else. if you touch that person or object and then your eyes, you can contract the same infection. that includes shaking hands, sharing towels or pillows, or even papers if you work in a
46、n office job. so when it comes to how to get pink eye, not washing your hands-and frequently touching your face-can both play a big role. pink eye can also spread when you use old makeup or share makeup. in fact, if someone in your household develops bacterial or viral conjunctivitis, replace or at
47、least wash everything you can, including sheets, towels, taps, and other bathroom equipment.contact lens (隐形眼镜) is another common way to develop bacterial conjunctivitis. always wash and dry your hands before handling your contacts. use the solution and storage methods recommended by your eye doctor
48、. all these steps become even more important if someone in your household already has pink eye. if you do develop conjunctivitis yourself take your contacts out and throw them away. wear glasses until your doctor gives you the ok to put your lenses back in. and clean your glasses frequently too. whe
49、n its time to wear contacts again, start with a new pair.unlike bacterial and viral conjunctivitis, allergic conjunctivitis is caused by something in your surrounding environment. you might develop symptoms during allergy season in the spring or fall, caused by the same flowers or trees that cause h
50、ay fever. this adds the difficulties to the prevention of conjunctivitis.while not every case of pink eye requires medical treatment, doctor recommends that anyone with a sudden start of these symptoms see a doctor. some cases can turn serious, and symptoms can be similar to those of other vision-th
51、reatening eye conditions12. where is this text most likely from?a. a diary.b. a magazine.c. a novel.d. a guidebook.13. which of the following ways can prevent pink eye?a. stopping working indoors.b. taking exercises in advance.c. washing your face frequently.d. separating from any infected person.14
52、. how does a conjunctivitis patient deal with his contact lens?a. he has to throw them away and get a new pair after recovery.b. he must abandon them and wear glasses ever since.c. he should clean them up more frequently.d. he may give them away to others.15. why do doctors advise people with sympto
53、ms of conjunctivitis to see a doctor?a. conjunctivitis patients have different symptoms.b. every case of pink eye requires medical treatment.c. some serious eye diseases have symptoms similar to conjunctivitis.d. conjunctivitis sufferers have to be separated in hospital.【答案】12. b 13. d 14. a 15. c【解
54、析】本文是一篇说明文,介绍了红眼病的种类、传播途径以及几种预防的方法。【12题详解】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍的是红眼病的种类、传播途径以及几种预防的方法,这个话题属于健康范畴,因此最有可能出自健康杂志,故b项正确。【13题详解】推理判断题。根据第二段中的“an infected person touches his or her eyes, then touches something else. if you touch that person or object and then your eyes, you can contract the same infection.”
55、可知,红眼病患者摸完自己的眼睛后再触摸其他东西,如果你摸了那个患者或者他碰过的东西后揉眼睛,你也会得红眼病,由此可知,红眼病的主要传播途径是接触传染,所以与红眼病人隔离可以预防红眼病,故d项正确。【14题详解】细节理解题。根据第三段中的“if you do develop conjunctivitis yourself, take your contacts out and throw them away.”及“when its time to wear contacts again, start with a new pair.”可知,红眼病患者痊愈之后,要把原来使用的隐形眼镜扔掉,然后换副
56、新的,故a项正确。【15题详解】细节理解题。根据最后一段“while not every case of pink eye requires medical treatment, doctor recommends that anyone with a sudden start of these symptoms see a doctor. some cases can turn serious, and symptoms can be similar to those of other vision-threatening eye conditions”可知,尽管并不是所有的红眼病例都需要医
57、学治疗,但医生建议,任何突然出现这些症状的人都应该去看医生,因为有些病例会变得严重,症状可能与其他威胁视力的眼部疾病相似,故c项正确。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。four ways to make someone else smileif you make even one person smile today, you can help make this world a better place. here is a list of ideas to help you. what are you waiting for? send a handwritten lettertoday, almost everything is sent via internet. _16_. putting pen to paper and writing a few words to a friend can be an easy way to make a positive connection. even a postcard with a couple of sentences could really make someones day-a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 单招服装考试题及答案
- 大学造型基础考试题及答案
- 中国烧碱氧化物项目创业投资方案
- 大学电磁理论考试题及答案
- 老师招聘协议书
- 船厂起重工考试题及答案
- 年会舞协议书
- 急救药品考试试题及答案
- 机械员考试试题及答案
- 回转窑考试试题及答案
- 法理学-第五编-法的价值
- 人教鄂教版五年级上册科学期中测试题(1-3单元)(含答案)
- 心灵树洞中小学生心理健康主题班会PPT教学课件
- 木质纤维素的生物分解及其转化技术
- 海康威视磁盘阵列使用说明精.选
- GB/T 7387-1999船用参比电极技术条件
- GB/T 39473-2020北斗卫星导航系统公开服务性能规范
- GB 16808-2008可燃气体报警控制器
- 公司有限空间作业安全专项排查表
- 强度调制机理光纤传感器基本原理课件
- 《当代中国经济》第一章中国经济体制改革
评论
0/150
提交评论