

下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2019-2020 年度】中考英语总复习能力提升训练一人教新目标 范围:七年级上、下册 限时: 30 分钟 I.完形填空 Bills favorite color was orange. But he couldnt see what orange looked like. A month after he was born, his mother noticed that his eyes werent as _1_ as a normal babys. “Bill would _2_ be able to see. He is blind ,” the doctor said. Even
2、so, with the hope to help Bill learn _3_ about the world around him, his mother kept describing everything she saw for him. Not just through his mothers words, Bill saw _4_ his ears and hands, too. He had perfect hearing. “In fact, he _5_ see many things that normal people dont notice. ” You cannot
3、choose what you are given, but you can choose how you make use of it. ( )1.A.big B bigger C biggest ( )2.A.no B often C never ( )3.A.all B none C neither ( )4.A.between B without C with ( )5.A.need B can C must ( )6.A.Or B If C Although ( )7.A.bored B worried C interested ( )8.A.looked through B loo
4、ked for C looked forward to ( )9.A.success B smile C trouble ( )10.A.wake B prevent C leave n 阅读理解 A I was traveling alone through the UK. To reach places that were off the public transportation map, I bought an old car, which cost most of my money. I couldnt afford to stay in the hotel, so I had to
5、 camp in my car for the rest of the trip. Onemorning I awoke in my old car on a country road in Ireland and saw a single house. The water in my thermos( 保温瓶 ) had gone cold, so I knocked on the door of the house. A womanopened it. I asked her for some hot water. But she wouldnt let me get away with
6、just that! I was invited indoors. She asked me to sit at the table and have breakfast with her family. They filled my thermos before I left. I was greatly moved. And I decided to pass the kindness on. The other day I met a young manwho had been driving around to look for a parking lot. He looked inc
7、reasingly upset. I was glad that I was able to point one out to him. His thankful smile was the hugest reward( 奖赏 ) for me. ( )11.The writer bought the car in order to _ Aserve the public B travel more easily Ctake the trip alone ( )12.Why did the writer camp in his car? A He was short of money. B I
8、t was his habit. CHe could have a better rest. ( )13.The writer asked the woman for _ Aa map Ba thermos Csome hot water ( )14.How did the young man feel at last? AFunny. B Upset. C Thankful. ( )15.Whats the main idea of the text? A Traveling alone is interesting. BSharing food is a pleasure. C Kindn
9、ess is the sunshine in life. B A scientist named Charles had a strange idea. He wanted to invent a new kind of car which could go without a driver. It could also be used at a living room. That means you can go anywhere on your sofa in the car. You might say that its impossible. But Charles succeeded
10、 in making it in a factory and namedit Tridika can hold six passengers. So you can go on vacation in it with your family in your free time. Of course it can also be used at an office while you are traveling on the road. That is to say, you can travel and work at the same time. ( )16.Who invented the
11、 new kind of car? ACharles. B A driver. C A factory worker. ( )17.When does Tridika start working? Tridika. A When it gets into your room. B Before it parks on the outside wall. C When it reaches the magnetic levitation tracks ( )18 .What does the underlined word “ limited ” mean in Chinese? A. 封闭的
12、B .有限的 C .开放的 ( )19.Why can Tridika help save the parking space? A. Because it can move very fast. B. Because it can hold six passengers. C. Because it neednt park on the ground. ( )20.Which is the best title( 题目 ) for this passage? A. Tridika: A new driverless car B. Tridika: A fast magnetic train
13、C. Tridika: A strange side door C On Saturday morning, every boy in town was happy, except Tom Sawyer. Toms aunt said he had to paint the fence ( 围栏 ). It was thirty yards long and three yards high! When he was working, some boys came along and made fun of him. Ben was the first one that came happil
14、y with an apple in his hand. Tom got a little angry, but soon he had a wonderful idea. “Work?” he said. “ I do nt think this is work. Its fun. Does a boy get a chance like this every day ?” Ben thought about this. He was watching Toms every moveand was getting more and more interested. After a while
15、, he said, “Tom, will you let me do some painting ?” No way. You see, Aunt Polly wants it to be done properly. Im the only one that can do it right. “Oh, please, Ton, ” Begged(恳求)Ben. “rII be really careful. Let metry! Ill give you my apple in return. ” “Well, all right, Ben ,” said Tom. “But you mu
16、st be careful. ” He gave Ben his brush with worry on his face but joy in his heart. He started to eat Bens apple. All day, boys passed by and wanted to paint. When Ben got tired, Billy began to paint. He gave Tom his favorite kite. Then Johnny gave him twelve marbles ( 玻 璃球), and so on. That afterno
17、on, Tom got many toys, and the fence got three coats of paint. Aunt Polly was so pleased when she saw the painted fence that she gave him a large cake! ( )21.At first, Tom Sawyer was unhappy because _ Ahe had no time to play Bhe had no apples to eat Che had no friends to talk with ( )22.When Tom Saw
18、yer was working, Ben came along to _ Agive him a hand Bask him to swim Cmake fun of him ( )23.The underlined phrase “in return ” means“ _ ” in Chinese. A.归还 B.返回 C.回报 ( )24.Which of the following is TRUE according to the passage? A.Tom thought painting the fence was very fun. B.Tom got many toys and
19、 a large cake in the end. C Tom was the only boy that could work carefully. ( )25.From the passage, we know Tom Sawyer was very _ Apolite B clever C brave7 / 9 【2019 年度】精编中考英语总复习能力提升训练一人教新目标 I. 1 5 ACACB 610 CCCAB II .A 【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在爱尔兰驾车旅游时的一段暖心 经历。 II. B 细节理解题。根据第一段第二句“ To reach places t
20、hat were off the public transportation map, I boug ht an old car ”可知,作者买车是为了旅行更方便。故 选 B。 12. A 细节理解题。根据第一段最后一句 “ I could nt afford to stay in the hotel, so I had to camp in my car for the rest of the trip. ”可知,作者在车内暂住是 因为缺钱。故选 A。 13. C 细节理解题。根据第二段第四句“ I asked her for some hot water. ”可 知,作者向这位妇女要热水。
21、故选 C。 14. C 推理判断题。根据最后一段最后一句 “His thankful smile was the hugest reward for me. ”可知,年轻人很感激。故选 C。 15. C 主旨大意题。通读全文可知,这篇文章主要谈论的是生活中的暖心善事。故 选 C。 B 【主旨大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了科学家 Charles 发明了一种新型 的无人驾驶的小车,它可以在室内自如移动,在室外通过磁悬浮轨道运行,并且可以停 在特制8 / 9 的外墙上,很好地解决了城市停车难的问题。这种车型空间大也适合家庭出行和 办公,解决了旅游和工作之间的矛盾。 16. A 细节理解题。
22、根据文章第一段第一句“ A scientist named Charles had a stra nge idea. ”和第二句“ He wan ted to invent a new ki nd of car which could go without a driver. ”可知,新型的车子是 Charles 发明的。故选 A 17. C 细节理解题。根据文章第二段第一句“ Tridika has no wheels and it starts working when it reaches the magne tic levitation tracks. ” 可知, Tridika 在磁悬 浮轨道上运行。故选 C。 18. B 词义猜测题。根据文章第二段中“ So parking space is limited. Sometimes its hard to find a place to park. ”可知,空间有限,其他车子难以找到车位停放。 故选 B。 19. C 细节理解题。根据文章第二段中“ Actually, it can park on the outside wall of the buildin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 高考试题及答案九科
- 2025精致家居装修合同
- 动火安全考试题及答案
- 电气基础考试题目及答案
- 地理西湖高考试题及答案
- 道县进城考试题目及答案
- 2025年中国浓缩料预混料项目商业计划书
- 大学python考试题目及答案
- 大班考试题库及答案
- 户外广告投放协议书
- 2025mba考试科目真题及答案解析
- 2025中级注册安全工程师《专业实务-道路运输安全》案例 50 问
- 第15课《小岛》 教案 2025-2026学年五年级语文上册 统编版
- 2025年中华人民共和国治安管理处罚法知识竞赛题库及答案
- 物流公司安全生产培训会课件
- 第9课《天上有颗“南仁东星”》 课件 2025-2026学年统编版语文八年级上册
- 水利建设项目“六项机制”建设制度汇编
- 非物质文化遗产元素在文创灯具体验设计中的应用与创新实践
- 2025至2030中国仓库货架行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 消保审查营销培训课件
- 商场商品陈列课件
评论
0/150
提交评论