版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、.高考仿真模拟卷三第一部分阅读理解共两节,总分值40分第一节共15小题;每题2分,总分值30分阅读以下短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最正确选项。A2019·南宁市摸底考试The American travel website company TripAdvisor publishes a list of the world's best beaches every year.Today,we are going to explore some of this year's top 10 beaches in the world.1Baia do Sa
2、ncho,BrazilIt is named as this year's best beach in the world.Its water is calm and clear.Its sand is fine and soft.But getting to Baia do Sancho is not so easy.It is on Fernando de Noronha,a volcanic island more than 300 kilometers off Brazil's coast.Travelers must take a plane or boat from
3、 major cities in northern Brazil to get there.And no more than 420 visitors can be on the island at one time.2Grace Bay,Turks and CaicosWhile Baia do Sancho is difficult to get to,TripAdvisor's secondranked beach could not be much easier for tourists to reach.This beach has impossibly clea
4、n and clear waters and pure white sand.Its calm waters make it extremely safe for swimming,snorkeling,or simply floating.Once on land,many visitors enjoy walkingbarefootfor several kilometers on the soft,warm sand.3Eagle Beach,ArubaTo get to the thirdbest beach,we head south to the Dutch Carib
5、bean island of Aruba.Like Grace Bay,Eagle Beach has clear,calm waters and soft white sand.It offers visitors a chance to try different water sports,including tubing and jet skiing.Eagle Beach may be best known,however,for its dramatic sunsets.On clear nights,the sky turns red,orange,and purple.4Play
6、a Paraiso,CubaThe fourthbest beach is Playa Paraiso,an island off Cuba's southern coast.It has a fun,laidback restaurant for those who wish to eat and drink.There is little else on the beach.And that is exactly what visitors like about it.People come here for the sugarlike sand
7、 and calm waters filled with colorful wildlife.1Which of the following is true about Baia do Sancho?AIt receives thousands of visitors each time.BIt can only be visited by plane.CIt is near the Brazil's coast.DIt is hard to reach.2Where can visitors go if they want to enjoy the beauty of the sin
8、king sun?ABaia do Sancho,Brazil.BGrace Bay,Turks and Caicos.CEagle Beach,Aruba.DPlaya Paraiso,Cuba.3What can visitors mainly do on Playa Paraiso,Cuba?AGo boating.BHave a relaxing dinner.CAdmire colorful sand.DTry different water sports.【解题导语】本文是一篇说明文。美国一家旅游网站介绍了四个年度世界排名前四的海滩。【难句分析】People come here f
9、or the sugarlike sand and calm waters filled with colorful wildlife.分析:这是一个复杂的简单句。过去分词短语filled with colorful wildlife作waters的后置定语。译文:人们为了像砂糖一样的沙子和充满丰富多彩的野生动植物的平静的水域而来到这里。1D考察细节理解。根据题干关键词“Baia do Sancho及第二段中的“But getting to Baia do Sancho is not so easy. Travelers must take a plane or boat from
10、 major cities in northern Brazil to get there可知,Baia do Sancho比较难到达,所以选D。2C考察细节理解。根据第六段中的“Eagle Beach may be best known,however, for its dramatic sunsets可知,Eagle Beach有令人印象深化的日落,与题干的“enjoy the beauty of the sinking sun所表达的意思相一致,所以选C。3B考察细节理解。根据第七段句子“It has a fun,laidback restaurant for those w
11、ho wish to eat and drink可知,在Playa Paraiso可以享用令人放松的晚餐,所以选B。B2019·长春市质量监测一Celeste Ng,a new writer,has gained recognition for her first novel,Everything I Never Told You.Ng's parents came from Hong Kong,China in the 1960s.Ng was born in America and grew up in Pittsburgh,Pennsylvania,and Shaker
12、 Heights,Ohio,in a family of scientists.Celeste went to Harvard University and earned an MFA from the University of Michigan,where she won the Hopwood Award.Although her novel is not about race,the characters are Asian.The main character is Lydia,a teenage girl,who is the favorite of three children
13、born to a white mother and a ChineseAmerican father.The story is about Lydia's disappearance,and the emotions the family goes through as the mystery unfolds.The whole family deals with sorrow,regret,and exposed secrets as they search for their lost daughter.Though the characters in this st
14、ory are Asian,Ng says she didn't really want to include Asian characters.She was afraid people would think the story was about real people in her life.Because she grew up in America and doesn't speak Chinese,she was actually surprised that she included Asian characters in the book.The book h
15、as taken off,especially on Amazon,where it won the Editor's Pick for No.1 Best Book of the Year in 2019.Ng is still getting used to the attention,saying she is still amazed when people tell her they have read her book.With so many readers,it's safe to say this is a book you should read.But i
16、f you're looking for a simple mystery,this book might not be for you.Most readers warn that you should not read this book unless you're prepared to cry.4The novel Everything I Never Told You _.Afocuses on a family with a missing childBdiscusses the ways to get rid of regretCexposes the secre
17、t of the American worldDtalks about the life of teenagers in America5Which of the following is TRUE according to Celeste Ng?AShe wanted to help the Asian people.BShe was surprised she wrote about Asian characters.CShe was born in Hong Kong and grew up in America.DShe wanted people to know the charac
18、ters were real people in her life.6How do most readers probably find the book?AIt's about race.BIt's a sad story.CIt's a simple mystery.DIt has a surprising ending.7What is the text mainly about?ACeleste Ng and her family.BThe awards Celeste Ng won.CCeleste Ng's learning experiences.
19、DCeleste Ng and her bestknown novel.【解题导语】本文介绍了美籍华裔作家伍绮诗所写的一部关于一个失踪的小女孩Lydia以及她的家庭经历的小说Everything I Never Told You。【难句分析】Because she grew up in America and doesn't speak Chinese,she was actually surprised that she included Asian character in the book.分析:本句为主从复合句。Because引导原因状语从句,and连接两个并列的原
20、因状语,that引导宾语从句。译文:因为她在美国长大,不会说中文,所以她惊讶于自己能写出书中的人物包括亚洲人。4A考察细节理解。根据第三段中的“The story is about Lydia's disappearance,and the emotions the family goes through as the mystery unfolds可知,Everything I Never Told You这部小说是关于一个孩子失踪了的家庭,应选A项。5B考察细节理解。根据第四段中的“she was actually surprised that she included Asian
21、 characters in the book可知,她惊讶于自己能写出书中的人物包括亚洲人。应选B项。A项文中未提及;C项错在“She was born in Hong Kong,与文中“Ng was born in America不符;D项与原文中的“She was afraid people would think the story was about real people in her life不符。6B考察推理判断。根据最后一段中的“Most readers warn that you should not read this book unless you're prep
22、ared to cry可知,大多数读者认为这是一部看了会哭的悲剧小说,应选B项。7D考察主旨大意。通读全文尤其根据第一段中的“Celeste Ng,a new writer,has gained recognition for her first novel,Everything I Never Told You可知,本文主要介绍了Celeste Ng的情况及其写的一部小说,应选D项。A项“Celeste Ng和她的家人,B项“Celeste Ng获得的奖项,C项“Celeste Ng的学习经历均是以偏概全,都不正确。C2019·辽宁大连双基测试For many people,bei
23、ng on the job might just sound like a picnic compared to a day at home filled with housework,meals and childcare.Even for those with a happy family life,home can sometimes feel more taxing than work.In a new study,researchers at Penn State University found significantly and consistently lower levels
24、 of cortisol皮质醇 released in response to stress,in a majority of subjects when they were at work compared to when they were at home.This was true for both men and women,and parents and people without children.Both men and women showed less stress at work.But women were more likely to report feeling h
25、appier there.Men were more likely to feel happier at home.Experts say there are other reasons why work is less stressful than home for many.“Paid work is more valued in society, says Sarah Damaske, the lead researcher on the study.“Household work is boring and not particularly rewarding.We get bette
26、r at our job with time and the increased competence means less stress and more rewards,Yet none of us,no matter how long we've been doing it,ever truly feels like an expert at parenting or even at marriage.The support and friendship of coworkers also offer stress relief.At home,meanwhile,s
27、tress spreads and accumulates quickly.“That's the reason why most housewives wish they were the bread earners, Dr.Damaske says.Much of the advice to families and couples includes the warning to leave work stress at the office and even to change our mindset from work to home,for example,a walk ar
28、ound the block.The recent findings,though,suggest our home life,not our attitude,might be due for some change.8Which of the following can replace the underlined word “taxing?AstressfulBcheerfulCworthwhile Drewarding9What did the research in the second paragraph prove?AMen felt better at home.BWomen
29、felt they had less time.CWomen were easier to feel happier.DMost people felt more stress at home.10What do most people think of work at the office?AIt is competitive.BIt improves ability.CIt can't relieve stress.DIt doesn't always pay off.11According to the recent findings,what should we cha
30、nge to solve the problem mentioned?AOur attitude. DOur mindset.COur home life. DOur working style.【解题导语】本文主要介绍了一项研究,该研究说明越来越多的人认为上班比在家做家务、做饭和带孩子更轻松一些。【难句分析】In a new study,researchers at Penn State University found significantly and consistently lower levels of cortisol 皮质醇released in response to str
31、ess, in a majority of subjects when they were at work compared to when they were at home.分析:这是一个复合句。第一个when引导时间状语从句。第二个when引导宾语从句,做to后边的宾语。译文:在一项新的研究中,宾夕法尼亚州立大学的研究人员发现,比起在家里,大多数人在工作的时候,面对压力,他们的皮质醇程度显著且连续地降低。8A考察词义猜测。此题可利用句意推断法及语境分析法解题。根据第一段第一句“For many people,being on the job might just sound like a
32、 picnic compared to a day at home filled with housework,meals and childcare可知,很多人认为与在家做家务、做饭和带孩子相比,工作像野餐一样。言外之意,上班比在家轻松,在家比上班更有压力。应选A。cheerful“快乐的,令人愉快的;worthwhile“值得做的;rewarding“值得做的,有意义的。9D考察细节理解。此题可利用分析长难句法解题。根据第二段内容可知,研究发现:比起在家里,大多数人在工作的时候,面对压力,他们的皮质醇程度显著且连续地降低,这项研究证明大多数人感觉在家更有压力。应选D。10B考察细节理解。根
33、据第四段的第一句“We get better at our job with time and the increased competence.rewards可知,随着时间的推移,大多数的人在工作中能进步才能。应选B。11C考察细节理解。根据最后一段的最后一句“The recent findings,though,suggest our home life,not our attitude,might be due for some change可知,我们的家庭生活得以改变才能解决问题。应选C。D2019·绵阳市高中第一次诊断German artist HA Schult is a
34、n unusual artist who uses trash 废物to make sculptures.“We are living in the time of garbage, says Schult.“I created a thousand sculptures of garbage.They are a mirror of ourselves. Here,Schult was talking about his 1,000 trash sculptures in the form of humans.He first exhibited them in 1996 in the we
35、stern German state of North RhineWestphalia.“They are social sculptures, he explains.“They are not only sculptures for the eyes.They are sculptures to spread the idea that we live in a time of garbage. So far,Schult's social sculptures have been on show in Paris,in Moscow's Red Square,
36、on the Great Wall of China,and in the desert next to the Pyramids of Giza near Cairo.HA Schult's work is unforgettable.Although his work has had a big influence on the art world,Schult remains modest about his creations:“Artists have to learn every time.We are not important.All that counts is th
37、e time in which we are living.Trash art has been around for years.But it seems that only the popular artists are regarded as true artists when working with trash.Why can't common people be considered artists when they use the same things and change them into some form of personal art?Maybe it
38、9;s because we all have our own preset ideas of what art is and isn't,or whom artists are or should be.You can be an artist like Schult if you try.Look at used metal cans.What might be done with them?Imagine them in any number of new uses,or imagine them simply as an art form.What about boxes or
39、 clothing? Boxes can usually serve as new storage containers and houses for pets.And clothing?Imagine taking old clothes and turning them into hats or hanging organizers.12What do we know about Schult's sculptures?AThey served as garbage containers.BThey reflected environmental issues.CThey were
40、 first shown in Paris,France.DThey were to raise economic awareness.13HA Schult's artistic works also get the message across that an artist must _.Abe socially responsibleBbe as modest as possibleCmake garbage recyclableDtake diverse artistic forms14According to the last 2 paragraphs,the author
41、probably agrees that _.Ait takes talent to be a trash artistBpreset ideas are important to artistsCtrash art can't be seen as a real art formDaverage people can also make trash artists15Which of the following is the best title for the text?ACould You Be a Trash Artist?BWhat Are Social Sculptures
42、?CDo You Know about Trash Art?DHow Can We Deal with Used Cans?【解题导语】本文主要讲述了一位德国艺术家利用垃圾创造艺术作品的故事,并以此鼓励读者行动起来,为环保出一份力。【难句分析】All that counts is the time in which we are living.分析:本句是一个复合句。that引导定语从句,在从句中作主语,修饰先行词All;in whichwhere,引导定语从句,在从句中作状语,修饰先行词the time。译文:重要的是我们所生活的时代。12B考察细节理解。根据第二段中的“They are s
43、culptures to spread the idea that we live in a time of garbage可知,Schult的作品反映了环境问题,应选B。A项错在Schult的作品是用来当垃圾桶的,这一信息文章并未提及;C项错在Schult的作品首次是在法国巴黎展出,这与第一段最后一句“He first exhibited them in 1996 in the western German state of North RhineWestphalia不符;D项错在Schult的作品是为了进步人们的经济意识,这与其环保思想相悖,故排除。13A考察推理判断。根据第三
44、段最后一句“All that counts is the time in which we are living和第二段的整体内容可推知,Schult的作品同样传递了这样一个思想,即艺术家除了自己的艺术追求之外,也应该有社会责任感,应选A。14D考察推理判断。根据最后一段第一句“You can be an artist like Schult if you try可推知,作者认为普通人也可以利用周围的废物或者垃圾而成为一位艺术家,应选D。15A考察标题判断。文章最后一段第一句“You can be an artist like Schult if you try点题,再结合全文内容可推知,本文
45、主要通过讲述一位艺术家利用垃圾创造艺术作品的故事,鼓励人们行动起来,为环保作奉献,人人都可以成为一位艺术家,故A项最合适做文章标题。第二节共5小题;每题2分,总分值10分根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最正确选项。选项中有两项为多余选项。Good Money HabitsIt's the right time for a financial plan. Most plans are made in extreme excitement when you get a pay rise, or after reading a selfhelp book. _1_
46、 Here are some tips that will help you stay the course all year round.Take baby steps.The other day a colleague said, “I have decided to wake up at 6:30 am., starting tomorrow. But she usually woke up at 8:30. Two hours earlier is a difficult task. After a few days I asked her how she was progressin
47、g. Her disappointed smile said it all. _2_ If she had considered pushing the clock by 5 minutes every 10 days, she'd reach her 6:30 am. goal in eight months. Get the idea? Now simply replace time with savings.Tell apart a plan from a habit.We made plans with a conscious mind, and habits are form
48、ed so that eventually they are dealt with by our subconscious mind; and they stick. So don't be in a rush to invest 投资 your money. Go with a systematic investment plan SIP of a mutual fund or start a recurring deposit RD. As human beings, we want to progress. _3_Get your family's support._4_
49、 If your daughter knows that she can only eat out one weekend a month because you are putting money away for a European trip in 2019, she will be much more cooperative and feel she is a part of the decision._5_Link your investment to a particular financial goal; your commitment to it will be stronge
50、r. A client decided to open a RD, but she seemed directionless about the investment. Once we suggested that she link it to her daughter's education fund, she immediately increased the amount she was investing. When you name your investment, the goal takes on a greater meaning.AGive you goal a me
51、aning.BBut soon the charm dies down, and so does the enthusiasm.CIt's a good idea to involve your family in your financial plan.DLook at them as a promise to yourself, a promise that needs to be honored.EI suggested that she set her alarm for 5 minutes before her regular time.FIf you know this w
52、ell in advance, you are less likely to buy an expensive mobile phone on an urge.GOnce a habit is formed, we want to move ahead and will most probably increase the investment amount withot any encouragement.【解题导语】本文介绍了如何养成良好的理财习惯。1B空处上文提到是时候做个理财方案了,但是很多方案是在极度兴奋的情况下做出的;空处下文提到下文是一些帮助你坚持自己的方案的建议。因此可知,B项
53、“但是很快方案的魅力逐渐消失,热情也是如此符合语境。2E本句承上启下。空前讲作者看到一位同事绝望的表情;且根据空后的“假如她考虑每隔十天把闹钟提早五分钟的话可知,空处就是作者的建议,因此E项与此处匹配。3G根据本段标题“Tell apart a plan from a habit可知,本段讲要区分开方案和习惯,G项“一旦形成一个习惯,我们就想前进,并且不用任何鼓励就很可能提升投资量符合语境。G项中的“move ahead也与空前的“progress照应。4C根据本段标题“Get your family's support和空后的“If your daughter knows可推知,此处
54、表示“让家人参加到理财方案中是个好主意,故C项与此处匹配。5A本空为段落标题。根据下文的“a particular financial goal及所举例子可知,有了理财目的还不够,需要给它一个意义。因此A项可以概括该段。第二部分语言知识运用共两节,总分值45分第一节共20小题;每题1.5分,总分值30分阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最正确选项。20192019·第一学期赣州市十四县市联考I am a social worker.I wanted to tell everyone about my very dear friend who
55、 passed away a few months ago.I met him many years ago while doing my internship实习期in the country prison.He was _1_ a program he had designed to help prisoners with drug and alcohol problems.He was always _2_ new ways to bring hope and help to these men and their _3_.One of his favorite _4_ was the
56、Toy Drive.He would run every Christmas for the children of the prisoners.He did this for twenty years _5_ his sudden death.As last Christmas _6_,I decided that this tradition had to be _7_,for the children as well as the _8_ of my friend.But the file where he kept the names of the people who had been helped by him over the years was _9_.I had to start anew重新 and with very little _10_!I started making phone calls,explaining about the project and my _11_.I prayed every night that the event would,_12_,be worthy of my friend.To my great _13_,individuals,churches an
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年深圳市福田区荔园教育集团附属幼儿园公开招聘短期教师备考题库含答案详解
- 中国电建集团贵州工程有限公司2026届秋季招聘150人备考题库及完整答案详解一套
- 2025年新疆晨玖建设工程有限责任公司市场化选聘工作人员备考题库及1套完整答案详解
- 简约企业年终工作总结汇报模板
- 中国人民人寿保险股份有限公司重庆市分公司2026年度校园招聘备考题库及参考答案详解1套
- 2025年复旦大学附属华东医院《老年医学与保健》专职编辑招聘备考题库带答案详解
- 2025年重庆两江新区民心佳园小学校物业项目经理招聘备考题库及一套完整答案详解
- 2025年浙江省经济建设投资有限公司招聘备考题库完整答案详解
- 2025年关于公开招聘派遣至莆田市城厢区交通运输局非在编工作人员的备考题库及完整答案详解一套
- 2025年中南大学湘雅基础医学院非事业编制人员招聘备考题库及答案详解参考
- 大连市社区工作者管理办法
- 2025年河北地质大学公开招聘工作人员48名笔试模拟试题及答案解析
- 火灾探测器的安装课件
- 酒店转让合同协议书范本大全
- DB21∕T 3722.3-2023 高标准农田建设指南 第3部分:项目预算定额
- 压力管道质量保证体系培训
- 2025年度数据中心基础设施建设及运维服务合同范本3篇
- 【八年级上册地理】一课一练2.2 世界的气候类型 同步练习
- 2024人形机器人产业半年研究报告
- 筋膜刀的临床应用
- 中国石化《炼油工艺防腐蚀管理规定》实施细则(最终版)
评论
0/150
提交评论