下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、1 / 14Unit 10 MoneyI阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)ALuo Jin gyu,19 , has four years of experie nee of running bus in ess.He is also a freshma n in thearts departme nt of Hubei Uni versity.Luo Jingyu is from an ordinary family.He said , “My parents told me if I wanted something I shouldmake an effort t
2、o get it,so I earned poeket money by doinghousework when I was little. ” The dream of running his own business grew in his heart.He said ,“Iwant to be a sueeessful person ,like Alibabas Ma Yun. ”When Luo was a junior student , he had the idea of selling lanterns(灯笼)whenhe saw many people flying Chin
3、ese lanterns in a square.Luo bought some lanterns from a store , but thesales were not as good as he had expeeted.Then he found another way to do business.He boughtlanterns on the Internet at a very low priee.Finally he easily made 5,000yuanin two days.With a happy beginning ,Luo planned to open a d
4、ress shop.“My parents didntsupport meopening a dress shop, so I had to borrow 120,000yuanfor it. ” Although he did marketreseareh before starting,the business wasnt very good beeause histaste in fashion wasnt aeeepted by eustomers.The shop eventually elosed down after half a year.After experieneing
5、a big loss,he deeided to do something he was familiarwith selling painting tools.As a fine arts student ,he knew the market.He eonvineed his friends toinvest one millionyuanin his shop.With a good business mind anda lot of effort ,the sales of the shop reaehed six millionyuanin a year.Even though Lu
6、o is rieh.he uses a eheap eell phone and does not wear luxury(奢华的)clothes.He has a simple lifestyle. “ It isnt easy to makemoney so moneyshould be used onsomething worthwhile ,” he said.【语篇解读】 文章主要讲述 19 岁的湖北大学艺术学院大一学生罗敬宇的经商经历。1We can learn from the second paragraph that Luos parents _.Aasked him for
7、 money to pay the rentBgave him some money to do businessCadvise him to pay more attention to his studiesDsuggested that he work hard to get something2 / 14【解析】 细节理解题。根据第二段“ My parents told me if I wanted something Ishould make an effort to get it,so I earned pocket money by doing housework when3 /
8、14I was little.”可以得出答案。故 D 正确。【答案】D2.What is the right time order for the following events?a.Luo bought some lanterns from the store.b.Luo bought some Lanterns on the Internet.c.Luo began selling painting tools.d.Luo opened a dress store.B. abdcD. cbad【解析】 细节理解题。根据文章第三、四、五段可以从时间顺序上判断罗敬宇的所做事情的经商经历。故
9、B 正确。【答案】 B3.Why was nt the dress shop successful?A. He had to prepare for his exam.B. The dresses he bought were nt of high quality.C. Customers did nt accept his taste in fashi on.D. He did nt have eno ugh money to buy beautiful dresses.【解析】细节理解题。根据文早倒数第三段Although he did market researchbefore star
10、ting,the bus in ess was nt very good because his taste in fashi on was ntaccepted by customers. ”可知服装店关闭的原因。故C 正确。【答案】C4.Which of the following statements is TRUE?A. Luo learnt to make lanterns from his father.B. Luos friends advised him to sell painting tools.C. The loss at the dress shop taught Lu
11、o a less on.D. Luo borrowed money from the bank to open shops.【解析】 推理判断题。根据文章倒装第二段After experie ncing a big loss , hedecided to do somethi ng he was familiar with selli ng painting tools.”可知服装店的损失给他很大的教训。故C 正确。【答案】 CBWhats the fastest way to lear n a Ian guage?SAVE 10% TODAY WHEN YOU ORDERA. abcdC.
12、bacd4 / 14VERSION3 PERSONAL EDITION CD-ROM PRODUCTSLevel 1$206*nLevel 1,2 & 3$485Level 1,2,3,4 & 5$629More tha n 30 Ian guageavailableSIX-MONTH NO-RISK MONEY-BACKGUARANTEELearning a new Ianguage seems hard and frightening as we look back on the years of grammarand tran slati ons in school.Ye
13、t babies com muni cate at eightee n mon ths and speak the Ian guage fluently before they go to school.Firstly and most importantly , a childsnaturalIanguage learningability exits only in a speech environment free of translations and explanations of grammar.Secondly , achildsIanguage learning speeds
14、up by constant feedback( 反馈)from family, and friends.Thirdly, children learn through play.At Rosetta Stone , you know adults can recover the native Ianguage-learningability they once had as children.At every step and in every skill, you receiveimmediate and action ablefeedback , in cludi ng speech r
15、ecog niti on(识另 U) , advice andatte nti on.Every act is an act of play for children and theres no reason why it shouldbe different for learners of any age.With Rosetta Stone programs, you rediscoverthe joy of lear ningIan guages.CIever , puzzle-like activities produce sudde n “ aha!”moments and asto
16、nishing Ianguage discoveries, we see it all the time.A slow smileappears across the learners face after just a few screens.ltsa smile ofrecognition, as though the brain suddenly realizes what is like to learn a Ianguageas a child.Visit our website and find out how you can make your own Ian guage-lea
17、r ningability active with Rosetta Stone.l ts the fastest way to lear n a Ian guage.【语篇解读】本文主要关于 Rosetta St one 英语学习光盘的广告,广告强调其英语学习方法的独特性和互动性。5. Which of the following is TRUE about Rosetta Stone?A.You can learn only a few Ianguages.B. You will get some advice in time during learning.5 / 14C. You may
18、 take part in the Ianguage school today.D. You can get your money back after seve n mon ths.【解析】细节理解题。由第三段最后一句you receive immediate and actio nablefeedback , including speech recognition(识别 ) , advice and attention ”可以看出学习过程中会得到及时的建议。光盘有一定的互动性,但不是参加语言学校,所以C 项错误。【答案】 B6 The main purpose of the text i
19、s to _ .A tell adults how to learn a language wellB advise readers to buy CDs of Rosetta StoneC present some problems of learning languagesD compare adults with children learning languages【解析】 推理判断题。由最后一段可以看出本文实际上是英语学习光盘产品的广告。【答案】 B7 If theres a $499 program, you order it today and pay _ .A$479B $45
20、9C$449D $439【解析】 细节理解题。 从广告的表格中可以看出现在购买有10%的折扣,即(49949.9)近似值为 449。【答案】 C8 The passage is most likely to be a(n)_ A education paperB review on languageC science reportD advertisement for a product【解析】 作者意图题。由最后一段内容可知是产品广告。【答案】 DC(2016 海南文昌 高一上期末 )Have you ever played the video dance game? Now such ga
21、mesare used to help lose weight!Like many other teenage boys ,Jones loved sports.But at 5 feet,175 pounds ,he found his weighta trouble.His doctor wanted him to lose 50 pounds so that he may catch up with the football game by theend of summer.6 / 14Jones chose the popular danceRevolutionvideo game a
22、t home to increase his activity.He hadlost about 10 pounds by changing his diet.Now ,after two weeks playing the game ,he has lost another10!In West Virginia,43% of the nearly 6,000 children examined for heart disease risk were consideredover-weighted; more than 25%were too fat. “We are in a crisis
23、of childhood obesity not only in WestVirginia but in America ,” said a researcher.Researchers are looking at the potential for improving effects by using thegame.A teacher in West Virginia has been using the video game in her classes since last fall.She reported that the game does improve heart heal
24、th as well as eye-hand coordination ,and her students take thevideo gameas a great alternative to jumping rope or ball games.The US Education Department is putting the game in 20 schools to controlchildhood obesity.Well ,are you going to try such a game to dance away your extra weight?【语篇解读】 本文谈到目前不
25、仅在 West Virginia 而且在整个美国,都存在儿童肥胖 危机。本文告诫人们超重会带来心脏病;玩视频舞蹈游戏可以被用来帮助减肥。9 Jones main problem was that _ .Ahe was too shortBhe was over-weightedChe lacked the skill in footballDhe didnt keep a healthy diet【解析】 推理判断题。根据第二段第二、三句“ at 5 feet,175 pounds, he found his weight atrouble.His doctor wanted him to l
26、ose 50 pounds” 5 英尺高, 175 磅,他发现他的体重有麻烦,他的医生让他减 50 磅。因此说明他超重,故选 B。【答案】 B10It can be learned that _.Ain West Virginia 25% of the children were too fatB after playing the game, Jones has lost weightCthe teacher is a failure in using the video gameDthe US Education Department is promoting the game all o
27、ver the country【解析】 推理判断题。根据第三段最后一句“ Now, after two weeks playing the game, he haslost another 10 !”玩游戏两周后,他又减了 10 磅。从这里可知做游戏后可以减 体重,故选 B。【答案】 B7 / 1411 The most suitable title for the passage is _ .A Dance Away Your WeightB Play the Video Dance GameC Solve the Problem of ObesityDA Magic Video Dance
28、 Game8 / 14【解析】 主旨大意题。根据第一段Have you ever played the video dance game*Now such games are used to help lose weight! ”你有没有玩过视频舞蹈游戏?现在这种游戏被用来帮助减肥。所以最佳主题应选A。【答案】 ADAccording to a recent survey on money and relationships,36% of peopleare keep inga bank acco unt from theirpart ners.Whilethis finan cial un
29、faithfu In ess may appear as distrust in a relati on ship,in truth it may just be a form of finan cialprotection.Withalmost half of all marriages ending in divorce ,men and wome n are realiz ing they n eed to be finan cially savvy _ ,regardless of whether they are in a relati on ship.The financialha
30、rdship on individuals after a divorcedifficult , even more so when children are involved.The lack ofrelati on ships ,job and family life may be the cause of a grow ing trend to keep a secret bank accounthidden from a partner, in other words ,an “escape fund ”.Margarets story is far from unique.She i
31、s a representative of a growing number of wome n in Iong-termrelati on shipswho are beco ming protective of their ownearnings.Every month on pay day, she banks hundreds of dollars into a savings account she keepsfrom her husband.She has been doing this throughout their six-year marriage and has buil
32、t a n est eggworth an in credible $100,000.Margaret says if her husba nd found about her secret savi ngs hed be hurtand would take this as a sig n that she was nt sure of the marriage. “ Hed think it was my escape fundso that finan cially I could afford to get out of the relati on ship if it went wr
33、ong know you should approachmarriage as being forever and I hope ours is , but you can never be sure. ”Like manyof her fellow secret savers , Margaret was hurt in a former relati on ship and has sincebee n very guarded about her own mon ey.Coming clea n to your part ner about being a secret saver ma
34、y not be all that bad.Take Colleen forexample, who had been saving secretly for a few years beforeshe con fessed to her partner.“ I decided to ope n a savi ngs acco unt and start buildi nga n est egg of my ownwan ted to prove to myself that I could put money in the bank and leave it therefor a rainy
35、 day.”can be extremelypermanencv in9 / 14【语篇解读】根据最新调查,36%勺人偷偷地开户攒起了私房钱。透过这一现象,我们看到了现代人对婚姻关系的不确定。12 The trend to keep a secret bank account is growing because _ .A“ escape fund ” helps one through rainy daysB days are getting harder and harderC women are money sensitiveD financial conflicts often occ
36、ur【解析】 推理判断题。 由全文特别是文中第二段可知, 离婚后一个人如果经济不宽裕, 生活将会很艰难, 如果有孩子会更难。 所以人们趋向攒私房钱是为了应对不稳定的婚姻关系、 工作和家庭生活所带来的不时之需。答案】 A13The underlined word“savvy” in Paragraph 1 probably means _.AsuspiciousB secureCwiseD simple【解析】 词义猜测题。因为几乎有一半的婚姻以离婚告终, 所以人们意识到他们需要在财政上保持“明智”,故选【答案】 Cc 项。14 The author mentions Colleens exam
37、ple to show _ .A any couple can avoid marriage conflictsB privacy within marriage should be respectedC everyone can save a fortune with a happy marriageD financial disclosure is not necessarily bad【解析】 推理判断题。 由最后一段可知, 作者举 Colleen 的例子是想说明向你的爱人 坦白你藏“私房钱”并不是那么坏的事,也就是证明最后一段的第一句话。【答案】 D15 Which of the fo
38、llowing is the best title of this passage?A Secret saversB Love is what its worthC Banking honestyD Once bitten , twice shy【解析】 主旨大意题。 根据全文内容, 特别是第一段引出的话题可知,本文主要向我 们介绍了婚姻中出现的藏“私房钱”的现象。【答案】 An.阅读填句(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)(2016 湖北沙市高一下月考)Getting your children to study can be a little like10 / 14gett i
39、ng them to eat their vegetables._16_ Make a study time and have it at the same time every day.This will helpyour kids to learn to schedule their day and will give them a sense of control over how they spe nd theirtime.Allow them to study in blocks of time , such as for half an hour with a fiv e-minu
40、te break in themiddle._17_ Ideal( 理想的)study times are after dinner or right after school before dinner.Never allow your children to study in front of the television, as that willencourage passive activity._18_ _Youll also need to help your kids find the right place to study.After youveset up a good
41、study time for little learners, set up a good place where they canget those creative juices flow ing._19_ Make sure there is a table or a desk and a comfortable chair.20 This in cludes help ing them out with their homework sometimes and beingthere for them with the an swers to any questi on s.The in
42、 put you give your childre n during studyperiods will help form a bond and help make studying enjoyable.A. Pick a place where your children can study properly.B. Hold them to the schedule they create for themselves.C.Fin ally , spe nd time with your kids whe n theyre study ing.D.Keep theatmosphere l
43、ight and offer lots of encouragement, too.E.In stead , use TV as a treat or a reward whe n the homework is completed.F. Try to stop this bad habit by offering some sort of reward.G. One of the best ways to form good study habits for your kids is to design a schedule that theykeep to.【答案】16 20 GBEAC川
44、.完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)It was July,1960.Iwas 20 years old. One day, I was very 21, because I had nteate n any thi ng for two days .It had take n me a week to hitch-hike (搭便车 )to Parisfrom Italy ,and my _22_ had run out.Before I 23 Mila n,my frie nd Silva no had told me that he knewa man in
45、Paris called Mangiarotti, who might be able to givemea job.He said Man giarotti was a house-pa in ter specializ ing in _24_ shop fron ts.As soon as I arrived in Paris , I started to 25 for Man giarotti on the streets .I looked for him11 / 14everywhere ,_26_ found nothing.That night I 27 on a hard be
46、nch in the local park .I woke the n extmorning cold and hungry.Fin ally ,towards the end12 / 14of the after noon , whe n my feet ached and my shoulder hurt from the _28_ of my bag, my luckchanged.1 _29_ to look down a side street and saw, to my _30_ , a manup a ladder , with a paintbrush in hand.As
47、I _31_ _ , I saw that he was painting the_32_ of a shop!“ Excuse me ” I saidin my best Italian.“Are you Mr.Mangiarotti ?” He camedown the _33_ and lookedat me silently._34_he shrugged his shoulders . “Letshave someth ing to _35_,” he said .I followed him into a n earby _36_.Th in ki ngthat the milk
48、in it might satisfy my hunger, I asked for a _37_ coffee.When heasked why I came to Paris ,I replied in French that I had decided to spend the _38_in Paris if I could find a job.About two weeks after I had started_39一forMangiarotti, I telephonedSilva no.After all , it was tha nks to Silva no that I
49、had a 40 in Paris!【语篇解读】朋友介绍作者到巴黎后去找 Man giarotti 帮忙找一份工作,这个过程虽然非常辛苦,但是作者却经受住锻炼,最后如愿找到工作。21. A . tiredB . excitedC. thirstyD. hungry【解析】 根据下文“ I had nt eaten anything for two days”可知,作者非常饿”。【答案】 D22. A.strengthB. patieneeC. moneyD. gas【解析】 作者身上的“钱”花完了。【答案】C23. A.leftB. arrivedC. exploredD. visited【解
50、析】根据上下文可知,作者“离开”米兰之前,朋友告诉作者去巴黎找Man giarotti。【答案】A24. A.buildingB. paintingC. repairingD. selling【解析】 Man giarotti【答案】 B是专门“油漆”店面的。25. A.searchB. runC. learnD. help【解析】根据上下文可知,作者一到巴黎便在大街小巷“寻找”Man giarotti13 / 1430 A.surpriseB angerC disappointmentD relief【解析】 看到梯子上的人是要找的人,作者感到“惊讶”。 【答案】 A33 A.stairsC
51、 ladderD tree【解析】根据上文 saw a man up a ladder 可知, Mangiarotti 走下“梯子”。【答案】C【答案】 A26 A.andCbut【解析】 根据下文 found nothing【答案】 C27 A.stoodC played【解析】 根据下文 woke the next 凳上。【答案】 D28 A.weightC style【解析】 因背的包“沉”而肩膀疼。【答案】 A29 A.seemedC happened【解析】 作者“碰巧”看了一眼旁边【答案】 CB soD or 可知,“但是”什么也没找到。B satD sleptmorning 可知
52、,作者前一晚上“睡”在公园的硬板B sizeD shapeB triedD meant31A.got close Cmoved away【解析】当作者“靠近”时。 【答案】 A32 A.door C window 【解析】 根据上文shop fronts 可知, 【答案】 BB looked furtherD watched outB frontD wallMangiarotti 正在油漆“店面”。B floors14 / 14C. brushing解析】 根据上文 if I could find a job 答案】A40. A.friendB. placeC. jobD. home【解析】
53、作者如愿以偿,找到了“工作”。【答案】 CIV.语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)【导学号:20030039】(2016 全国甲卷 )If you feel stressed by responsibilities at work, you shouldtake a step back and identify( 识 别 ) those of 41._ (great) and lessimportance.Then , handle the most important tasks first so youll feel a real senseof 42._ (a
54、chieve) . Leaving the less important things until tomorrow34 A.SuddenlyC Eventually【解析】 根据语境可知, Mangiarotti【答案】 A35 A.eatC drink【解析】 根据下文 I asked for.coffee 杯。【答案】 C36 A.schoolC house【解析】 根据下文 I asked for.coffee【答案】 B37 A.whiteC strong【解析】 根据下文的 the milk in it【答案】 A38 A.winterC summer【解析】 根据文章开头的 It
55、 was July,【答案】 C39 A.workingB FortunatelyD Hopelessly突然”耸肩。B cookD taste可知, Mangiarotti 想和作者去“喝”B. cafeDshop 可知,作者去的是附近的“咖啡馆”。B. blackD. sweet 可知,加奶的咖啡是 white coffee 。B. fallD. spring960 可知,作者在巴黎度过“夏天”。B. preparingD. washing可知,作者为 Mangiarotti工作”15 / 1443._(be) often acceptable.Most of us are more fo
56、cused 44._ our tasks in the morning than we arelater in the day.So , get an early start and try to be as productive 45._possible before lunch.This will give you the confidence you need to get you through the afternoon andgo home feeling accomplished.Recent 46._(study) show that we are far more produ
57、ctive at work if wetake short breaks 47._(regular) Give your body and brain a rest by steppingoutside for 48._ while, exercising, or doing something you enjoy.If you find something you love doing outside of the office , youll be less likely49._(bring) your work home.It could be anything gardening, c
58、ooking, music,sports but whatever it is ,50._ (make) sure its a relief from daily stressrather than another thing to worry about.【语篇解读】 本文是一篇说明文。如果在工作中感觉压力很大,你不妨先后退一步, 把手头的工作分一下轻重缓急, 优先处理最重要的工作, 这样你就能获得一种成就感。 关于 减少工作压力的方法以及工作的技巧,作者还提出了不少建议,大家快读一下吧!41 greater考查形容词比较等级。 and 连接并列成分,由 and 后的 less 可知,空格处
59、也要用形容词的比较级。 great 的比较级是 greater 。42 achievement 考查词性转换之动词变为名词。介词 of 后要用名词形式, achieve 的名词是achievement 。43 is 考查时态和主谓一致。单个的动名词短语leaving.作主语,谓语动词要用单数形式,又因为文章主体时态是一般现在时,故填 is 。44 on 考查介词。 focus on 集中于,聚焦于,是固定搭配。句意:我们大多数人在 上午比在一天的晚些时候更能集中精力工作。45.as 考查连词。as.as possible 意为尽可能”,是固定句式。句意:因此,早点儿开始,在午餐前尽可能高效。4
60、6.studies考查名词复数。谓语动词为show,故空格处应填study 的复数形式studies 。47.regularly 考查词性转换之形容词变为副词。空格处修饰动词短语take shortbreaks ,故用副词。 regular 的副词形式是 regularly 。16 / 1448.a 考查冠词。 for a while 片刻,一会儿,是固定搭配。49.to bring 考查动词不定式。 be likely to do sth. 可能做某事。句意:如果你发 现在办公室之外有喜欢做的事情,你把工作带回家的可能性就小了。50.make 考查祈使句。分析破折号后的句子结构可知, whatever 引
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 精制茶品牌IP形象设计企业制定与实施新质生产力项目商业计划书
- 消费金融公司科技服务创新创业项目商业计划书
- 灵活用工品牌塑造创新创业项目商业计划书
- 雪球理财产品的运作模式分析与改进-以中信证券H产品为例
- 汉俄物象词对比研究
- 聚苯胺基中空微球的制备及其功能化应用
- 类MoS2材料的设计与物性的理论研究
- 工程项目咨询方案及目标
- 管道工程放坡施工方案
- 30层高层建筑施工方案
- 2025杭州桐庐县统计局编外招聘2人考试参考题库及答案解析
- 扶贫项目实施方案及资金管理
- 2025中国华腾工业有限公司招聘笔试历年参考题库附带答案详解(3卷合一)
- 机械设计制造及其自动化专升本2025年智能设备联网试卷(含答案)
- 小学数学期末综合评价标准与表格
- 手术过程及准备流程
- 消防安全知识培训课件及考试题库
- 永久起搏器植入术课件
- 中国移动杭州市2025秋招笔试行测题库及答案通信技术类
- 卫生厅课题申报书范文
- 2025年甘肃省平凉市庄浪县第五幼儿园教育集团保健医招聘考试参考试题及答案解析
评论
0/150
提交评论