2017-2018学年高中英语高考提能练Unit3Celebration仿真检测灵活拆组卷_第1页
2017-2018学年高中英语高考提能练Unit3Celebration仿真检测灵活拆组卷_第2页
免费预览已结束,剩余20页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 3 Celebration第一部分 听力 ( 满分 30 分,限时 20 分钟 )第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1 What s the weather like now?A Fine.B Rainy.C Snowy.2 What is Lucy doing?A Reading a book.B Doing homework.C Writing a sto

2、ry.3 When does the movie begin?AAt 3 :25. B At 3 :30. C At 3 :35.4 How will Mike go home?A On foot. B By bike. C By bus.5 What color does the woman want to wear today?A Black. B Red. C Blue.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。 每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。 听每段对话或独白前,

3、 你将有时间阅读各个小 题,每小题 5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、 7 题。6 What does the man probably think of the party?A Boring.B Great.CJust so-so.7 What will Mike do during his summer holiday?A He ll come back to see Jenny.B He ll teach in China.C He ll travel in China.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8 W

4、hat day is it today?122A Friday. B Saturday. C Sunday.9 Where will the woman swim?A In a lake.B. In a swimming pool.C. In a river.10. What will the man do tomorrow?A. Go swimming.B. Visit Tom and Ted.C. Go fish in g.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. How did the woman probably look?A. Angry. B . Puzzled. C

5、. Worried.12. What is Ann doing?A. Watching a fashion show.B. Watching a football match.C. Quarrelling with her husband.13. What does the woman suggest to the man?A. Making friends with Charlie.B. Never quarrelling with his wife.C. Watching the football match at her home.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14. W

6、here are the two speakers now?A. In Paris. B . In New York. C . In Beijing.15 . What is the woman doing in the city?A. She is visit ing her husba nd.B . She is sightsee ing.C. She is worki ng there.16 . How long have the two speakers bee n out of touch?A. For three mon ths.B . For one year.C. For tw

7、o years.17 . What will the man do after one year?A. Go on working in Beijing.B . Go back to New York.3C. Travel with his pare nts.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18 . What is Masha s problem?A She doesn t have any pen pals.B She doesn t want to take English exams.CShe isn t good at writi ng e-mails in Engli

8、sh.19 Who wants a book to help him/her improve his/her English grammar?A Paulo. B Freda. C Alice.20 What does Alice find hard to do in class?A To answer questions.B To take notes quickly.C To be quiet.答案:1 5 CABCB 6 10 BCABA11 15 AACAC 16 20 CBCBC听力材料Text 1M: It s so beautiful! It s white all over.W

9、: Yes.Let s go and make a snowman when it stops snowing.Text 2M: Lucy, go and do your homework now.W: OK, Dad. But can I finish this book first? There are a few pages left.Text 3W: It s already 3: 25 now. Let s go inside.M: There are still five minutes left before the movie begins. Lily will be here

10、 any minute now.W: I don t want to miss the beginning. Ill go first.Text 4W: Why are you feeling down today, Mike?M: My bike is gone. My mother bought it for me just yesterday.W: I m so sorry to hear that. How will you go back then?M: I ve no choice but to take a bus.Text 5W: Honey, could you go and

11、 fetch my new dress?M: You bought three new dresses last week. Which one do you want to wear today?124W:I ve already worn the black one and the blue one, so I ll wear the red one to Lisa s birthdayparty today.Text 6W It s a great party, isn t it?M Yes. Everybody is havi ng fun.W Everybody but Jenny.

12、 She looks a little upset. Mike is leaving for China next week.M That s why Jenny is upset. Mike is her boyfriend.W You are right. Mike will stay in China for at least one year. He has founda teach ing job there.M He can come back duri ng the summer holiday.W I don t think he will.He has told mehe I

13、I travel in China during his holiday.Text 7M Jean, it s Saturday tomorrow. How about going fishing on the river nearbywith me?W I d like to, but I ve promised Linda I would go swimming with her tomorrow.M Where will you swim? In the lake?W No. The lake is too deep. We ll swim in the swimming pool in

14、 Linda s garden.M Who else will go?W Tom and Ted. They both like swimming.M May I join you? I also like swimmi ng.W But don t you want to go fishing tomorrow?M I can go the day after tomorrow.Text 8M Who made you so mad?W I just had a quarrel with Charlie.M Was it because of the football match?W How

15、 did you know?M Well, I came out for the same reas on. I wan ted to watch the football matchwhile Ann wan ted to watch a fashi on show.W Ann is lucky. At least she can watch the fashi on show. Charlie n ever givesin.M What else can I do then? Ann is having a baby now. I can t make her angry.5But I d

16、o want to watch the football match.W I have a good idea. Whydon t you go to my home and watch the football match with Charlie? Ican watch the fashi on show with Ann.M That s great!Text 9M: Alice, what a surprise to run into you here! When did you come to Paris?W: Three months ago.M: What? I thought

17、you were just sightseeing here. So you re working here now.W: That s right. Now I m teaching English in a middle school.M: Why did you want to find a teaching job here?W:Well, my husband Mark didn t want to live in New York. He wanted to move to Paris, so I camewith him.M: What? When did you get mar

18、ried?W: Last year.M: Congratulations! We ve been out of touch for two years. Many things have happened in thepast two years.W: That s right. So are you working here?M:No. I m just travelling here with my parents. I still work in Beijing.W: Do you want to settle down there?M:No. My parents don t want

19、 to leave America. Ill work there for one moreyear. Then I ll go back to New York.Text 10Masha lives in Moscowand is 13 years old. Shes got a new pen pal called Claudia, who sGerman. They send e-mails to eachother in English, but Masha feels shes not very good at writing e-mails in English and wants

20、 to improve.Paulo is 15 years old. He s very good at English, but he has to take an important exam at the endof the year and he s not looking forward to it. He isn t sure ifit s a good idea to stay up all night studying for an exam. He d like to know what the best ways toprepare for an exam are.Fred

21、a enjoys her English classes at school, but she does badly when they have grammar tests.She wants a book which she can use to study at home to help her improve her grammar.Alice is 14 years old. She finds her lessons a bit boring sometimes, and is not very good at beingquiet in class. Her teachers o

22、ften tell her to be better behaved. She doesn t want to get a bad report at126the end of the term, but she thinks she will.She wants to try to be better in class.第二部分 阅读理解 (满分 40 分,限时 35 分钟)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B C 和 D)中,选出最佳选项。ASummerfun for kids is the online directory (

23、目录)of UK summercamps and holiday courses forunaccompanied childrenand teenagers. Parents can search for a wide rangeof summer holiday ideas from local courses to residential(供住宿的)summer camps.Activities on offerincludeall kinds of sports, arts,adventure,creative,performi ng arts, tech no logy and mu

24、lti-activity programmes for all age groups.Camp Beaum ont Reside ntial CampsFantasticoutdoor adventure and activity holidays for 717 year olds at 7 safeand 1 secure UK camps, with 30 years experie nee. See childre n return home with con fide nee andnew stories, friends and experie nces! We have a hu

25、ge choice of holidays to suit every child in cludi nghorse ridi ng, football, street dance, bush craft and even skiing in France! Great value fully inclusiveprices.Saturday Daycamps HampshireSaturday Daycampsare a convenient option for parents and offer the same exciting adve nturesand experie nces

26、for childre n in Portsmouth and Southampt on. Portsmouth days will in clude activitiessuch as trips, sports and games, cook ing, arts and crafts as well as team challenges.FairthorneManor, Southampton activitiesincludearchery, team activities, climb ing, abseil ing (滑纟绳),bli nd trail, orie nteeri ng

27、,survival skills and sessions on the lake or river.Fairthor ne Manor DaycampsYMCA has bee n deliveri ng Daycamps duri ng every school holiday period at the picturesqueHampshire Fairthor ne Manor site for over 35 years, offeri ng thousa nds of childre n fan tastic experiences and last ing memories. O

28、ur fan tastic outdoor activities range from climbing, abseiling, andobstacle course to ropes course, raftbuilding, sailing, canoeing and kayaking (皮艇运动).We really do have someth ing to offer every child with a variety of differe nt Daycamp themesrunning throughout the year with many also havi ng the

29、 opti on of staying over on a residential basis. In72012, Ofsted awarded us an “out-standing ” grading which is supported by the fact that 80%of ourcustomers return to us every year.语篇解读:暑假到了,不妨让你的孩子参加一些夏令营活动,感受大自然的清新。Summerfun 给你以及你的孩子提供了众多可选的夏日活动。21. What is the aim of Summer fun for kids?A. It is

30、 about summer camps in the USA.B. It looks after kids without supervision.C. It provides activities to choose from.D. It is aimed to make a big profit.解析: 选 C 细节理解题。 根据文章第一段的Summer fun for kids is the online directory ( 目录)of UKsummer camps and holiday courses . Parents can search for a wide range o

31、f summer holiday ideas .” 可知, Summer fun for kids 为假期没有家长陪伴的孩子提供了英国夏令营和假期课程的目录,故选项C 正确。22._ If you enter your kidfor Camp Beaumont Residential Camps_.A. your kid will be equipped with experienee in learningB. your kid must become more con fide nt and healthyC. your kid will develop an interest in sk

32、atingD. your kid must be at the age of seven years old解析: 选 B 细节理解题。 根据文章第二段中的See childre n return home with con fide nee and newstories, friends and experie nces! ”可知 B 项正确。23._ If your home is in Southampton, .A. you will choose activities in PortsmouthB. you can consider Saturday Daycamps for you

33、r kidC. you can find no chanee for exciting adventuresD. you will take part in some team activities解析:选 B 细节理解题。根据文章第三段中的“ Saturday Daycamps are a convenient . childre nin Portsmouth and Southampt on.” 可知, Saturday Daycamps给住在朴茨茅斯和南安普顿的父母们提供方便的选择,因此选项B 正确。BIt s hard to avoid looking like a fool on A

34、pril Fool s Day. On April 1 eachyear, people play tricks on eachother. These tricks are usuallysilly rather tha nmean. Classmates sometimes tie each other s shoelaces to their chairs. Teachers might hand out animpossibly difficult surprise test that scares stude nts beforethey realize it s only a jo

35、k e. Newspapers announce fake con tests (such as“ Win129Forget gifts, songs and special foodsother holidays of the year. On April Foolthose are for thes Day, the onlyan elephant !” ) and report on fake stories (like traditi on is tolaugh (and maybe to cause a little bit of trouble)One April Fool s D

36、ay, when I was in high school, a group of students in my class played a veryclever and funny trick on the teachers.They bought some chickens andset them free in our school cafeteria. The chickens ran all round the school, in and out of classrooms andun der our feet. Feathers were flying everywhere.T

37、eachers began running after the chickens, trying to catch them. Finally,theycaught four of them. But the chickens were wearing numbered tags (商标)around their n ecks, and theteachers discovered that they had only caught chicke ns NO. 1,2,3, and 5. Where was chicke n No. 4?The teachers looked and look

38、ed. They couldn t find another chicken. After afew hours, they realized that the stude nts had played ano ther joke on them: There were only fourchickens in the first place! They ve been tricked by the numberson the chicke ns.It s been a long time since I was in high school, but that April Fool rema

39、 ins one of myfavorite memories from those years.语篇解读:文章讲述了作者在高中时一次难忘的愚人节经历。24. What can we infer from the first paragraph on April FoolA.Every one is hard to avoid being fooled on April FoolB.Students play jokes on teachers on April FoolC.Teachers play tricks on students on April FoolD.Newspapers o

40、ften cheat people.解析:选 A 推理判断题。从第一段第一句话“ It fool on April Fool s Day. ” 可推出答案。25. Why did students set chickens free?A.They wan ted to let chicke ns free.B.They wan ted to let chicke ns run all round the school.C.They wan ted to see feathers flying.D.They wan ted to play a trick on teachers.解析:选 D 细

41、节理解题。从文章第三段的第一句“ One April Fool s Day . on the teachers. ”和下一段的内容可看出答案。UFO la nds in NewYork City)s Days Day?s Day.s Day.s Day.s hard to avoid look ing like a121026. How many jokes did the students play on teachers?A.One.C. Three.解析:选 B 细节理解题。从文章倒数第二段的“ After a few hours . in the firstplace ! ”可知答案。

42、27. What s the title of the passage?A.An unforgettable April Fool s DayB.April Fool s DayC. The origin of April Fool s DayD. What do people do on April Fool s Day?解析:选 A 标题归纳题。文章讲述了作者在高中学习时期一次难忘的愚人节经历。文章的最后一段It s been a long time . from those years.”是对全文的总结。CAs computers become more and more popular

43、in China, Chinese people arein creas in gly relying on computer keyboards to in put Chin ese characters.But if theyuse the computer too much, they may end up forgett ing the exact strokes (笔画)ofeach Chin ese character whe n writi ng on paper. Experts suggest people, especially stude nts, write byhan

44、d more.Do you write by hand more or type more? In Beiji ng, stude nts start using a computer as early asprimary school. And computer dependence is more widespread among universitystudents. Almost alltheir assignments and essays are typed on a computer.All the stude nts in terviewed say they usually

45、use a computer.It s faster and easier to correct if using a computer. And that s why computers are being appliedmore and more ofte n to moder n educati on. But whe n people are taking stock in computersincreasingly, problems appear.“When I m writing with a pen, I find I often can t remember how to w

46、rite acharacter, though I feel I m familiar with it. ”“ I m not in the mood to write when faced with a pen and paper.”Many students don t feel this is something to worry about. Nowthat it s more convenient andefficie nt to write on a computer, why bother to han dwrite?Many educators think differentl

47、y.Shi Liwei, the headmaster of a famous primaryschool in the capital, said,“Chinese characters enjoy both practical and aestheticB. Two.D. Four.11(审美的) value. But those characters typed with computer keyboards only maintain their practical value.All the artistic beauty of the characters is lost. And

48、 handwritingcontains thewriter s emotion. Through one s handwriting,people canget to know one s thinking and personality. Beautiful writing will give people a better first impressi on ofthem.”To en courage stude nts to han dwrite more, many primary schools in Beiji ng have made writingclasses compul

49、sory ( 必修的)and in universities, some professors are asking students to turn in theirhomework and essays written by hand.语篇解读:本文是议论文。随着电脑的普及,越来越多的人开始用电脑打字而很少手写。 对此很多专家认为应该鼓励手写字。28. Which of the following can best serve as the title of the passage?A.The Importanee of Handwriting and TypingB.To Type or

50、 To HandwriteC. Writing by Computer Will Replace Writing by HandD. Practical and Aesthetic Value of Chinese Characters解析:选 B 标题归纳题。文章围绕“应该依靠电脑打字还是手写”展开论证。故选 Bo29. The stude nts in terviewed prefer to write using a computer mai nly becauseA.they are usually asked to email their homework and essaysB.t

51、hey can correct the mistakes they make quickly and convenientlyC. they find it not easy to remember how to write a characterD. computers have become a trend and fashion in China解析: 选 B 细节理解题。 由第四段第一句“ It s faster and easier to correct if usi ng a computer. ”可知学生依赖电脑是因为电脑方便、快捷、容易修改。30 . Which of the

52、followingstatementsis NOT true of the advantages ofhan dwriti ng?A.Handwriting contains the writer s emotion.B.The writer s thinking and personalityareshown in his or her handwriting.C. Han dwrit ing can impress people well and build one s self-c on fide nee.D. Chinese characters enjoy both practica

53、l and aesthetic value.解析:选 C 细节理解题。由倒数第二段的“ Beautiful writing will give people a better first impressio10D12nof them .”可知漂亮的书写才会给人留下好的第一印象,但并未提到树立自信,故选Co31. The underlinedexpression“taking stock in ” probably means “_A.getting bored with B . getting dependent onC. becoming crazy about D . getting cu

54、rious about解析:选 B 词义猜测题。结合上文的 computer dependenee 和下文的表述,可推出 take stock in 意为“相信”。13The cherry blossom tree holds a very importa nt place in Japa nese culture and traditi on .It is thespri ng seas on duri ng which the Japa nese cherry blossom trees begin to bloom and the festivecelebrations start at

55、 the same time. The tradition of cherry blossom festivalsincludes all sorts ofentertainmentwith folk music beingone of the most importa nt attract ions of the festivals.The traditi onal Japa nese dress known as the kim ono (禾 和服)is also brought out on the streets in the form of special kimono shows

56、thatbecome a popularJapanese culture. Beautifullyarran ged flower displays are also amon gst the attract ions of the festive seas on s. In moder n times thecherry blossom festivals are a time whe n con certs are arran ged and there are a lot of musical activitiesgoing on in the country. The streets

57、are filled with rides and games of different kinds for the childre n toenjoy.The spri ng seas on, which is the seas on of celebrati on, brings back the fresh cherry blossomflowers. The first week of April is perhaps the best time to savor the cherry blossom trees. Although thecherry blossom festival

58、 is being celebrated all over the coun try, Shinjuku Gyoe n and Ueno Park are thebest renowned for the activities.An in terest ing part of the Japa nese cherry blossom festival seas on is flower watch ing. Frie ndsand families gathered around cherry blossom trees with their picnicbaskets enjoying th

59、e sweetsights and smells that create a wonderfulatmosphere around them. Besides, wherever there are cherry blossom trees there will be food stalls.The food items at the stalls will all be madeof cherry blossom flowers. You will be able to find some of themost amazing treats to satisfy your taste bud

60、s duri ng the peak seas on at these stalls.语篇解读:在春天,当樱花盛开的时候,樱花节的活动便活跃起来了,人们不仅可以穿着漂亮的和服赏花赏乐,还可以品尝樱花制成的美食。32. The first paragraph mainly tells us that_.A. festivals are held to celebrate the coming of springB. people can enjoy popular music during the festivalsC. cherry blossom festivals stand for Ja

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论