下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit 4 Public tran sporavoid crashes and to reduce loads on the ground.,公共交通指公共汽车、小型公共汽车、电车、火车、出租车、渡船和飞机等。它们大多有自己的路线和乘客上下车的时刻表。不幸的是,由于城市人口增长变得让人难以置信,很 多问题产生了。例如,人们经常不能 准时地被运送。因此,为了避免地面上的碰撞和减轻负担,地铁在大都市产生了。练失分矩板”雰练才能增分加餐练(一)完形阅读组合练I.完形填空Ricardo Semler became boss of his fathers bus in ess Semco inBraz
2、il at the ageof 21. Ricardo worked like a( n) _1_ man, from 7: 30 amto mid night every day. One after noon,while he was visiti ng a factory in New York, he _2_. The docto 匚 told him if he _3_ like that, hewould find a new home in hospital. Semler got the _4_ . He cha nged the way he _5_. In fact, he
3、 changed the ways his _6_ worked, too.He let his workers take more _7_ so that they would be the ones worrying when things wentwrong. He _8_ them to set their own salaries, _9_ their own working hours and he cut all the jobshe thought were _10_ , like recepti oni sts andsecretaries.He changed the of
4、fice:_11_ walls, they have plants at Semco, so bosses cant_12_ themselves away from every one else. And the workers are _13_ to decorate theirworkspace as they want.It sounds perfect, but does it _14_ _ ? The answer is inthe _15: in the last six years, Semcos revenues(收入)have 16 from单元小结美文串记核心考点单元主干
5、加识一篇美丸串超词汇复现识记高放荷洁尢比Publictran sportrefers to buses,minibuses , trams , trains, cabs, fe rries, airplanes ect.Most of them have their own routes and time tables topick up and drop off people. Unfortun ately, asthe growthofpeople in cities becomes un believable, many problemsarise . For example, peop
6、le often cannot be con veyed pun ctually. As a result,subways came into being in metropolis to单元加餐练2$35 million to $212 million.The compa ny has gone from eight hun dred employees to 3,000. Why?Semler says its because of “ peer pressure ” which makes employees work 17 for every oneelse. If some one
7、isnt doing his job _18_, the other workers willnot allow the _19 _to continue. In other words, Ricardo treats his workers like adults rather tha nchildre n, and expects them to act like resp on sible _20_. And they do.语篇解读:本文是一篇记叙文。作为老板,只有让团队中的每个人都能自觉主动地承担责任,形成我为人人,人人为我的氛围,才能提高团队的工作效率。这正是Semler 之所以成
8、功的经验。1.A.interestingB. independentC. madD. great解析:选 C 根据空格后的from 7 : 30 am to mid night every day ”可知,他拼命 工作。故选 C,意为“疯狂的”。2.A.fell downB. gave upC.we nt outD. got off解析:选 A 根据下句“ The doctor told him”可知,他病倒了。故选 A,意为“倒下”。3.A.changedB. continuedC.droppedD. went解析:选 B 根据空格后的“ like that, he would find a
9、 new home in hospital”可知,医生的意思为:如果他继续这样拼命下去,他会生病住院的。故选 B,意为“继续”。4.A.soundB. wayC. senseD. message解析:选 D 根据下文内容可知,Semler 听从了医生的建议,不再那么拼命工作了。故选 D, get the message 是常用短语,意为“领会,明白,受到启发”。5 . A.walkedB. talkedC. workedD. treated解析:选 C 根据上文和下句 “In fact, he cha nged the way his_ worked,too. ”可知,Semler 改变了他自
10、己的工作方式。故选C。6 . A.familyB. workersC. friendsD. childre n解析:选 B 根据下一段第一句中“ He let his workers take more_ ”可知,他也改变了员工们的工作方式。故选B。37 . A.resp on sibilityB. moneyC. powerD. expectati on解析:选 A 根据空格后的“ so that they would be the ones worrying when things4we nt wrong”可知,此处应指他让员工们承担起更多的责任,这样如果事情出了差错,他们 自己会操心。故
11、选A。8A.persuadedB forcedC fo rbadeD allowed解析:选 D 根据上一句中的“ He let his workers take more ”可知,此处所填词的 意思相当于上句中的let ”。故选 D,意为允许”。9A.decideB wantCunderstandD try解析:选 A 根据空格前的“ them to set their own salaries ”可推知, 此处应指 Semler 让员工自己决定工作时间。所填词与“ set ”意思一致。故选A。10A.unnecessaryB unpopularCstupidD difficult解析:选
12、A 根据本句中“ he cut all the jobs he thought were _ , likereceptionists and secretaries ”并结合常识可知, 他取消的工作岗位应该是不必要的。故选 A,意为“不必要的”。11A.above allBinstead ofC apart fromDexcept for解析:选 B 根据空格处与下句“ so bosses cant . ”之间构成的因果关系可知, 此处指用植物代替办公室的墙,这样老板就不会与其他人隔离开。故选B,意为“代替,而不是”。12A.putB getCshutD take解析:选 C 根据语境可知,用
13、植物来取代墙的目的是老板不能把自己和员工隔离开。5故选 C, shut away 为固定搭配,意为“隔离”。13 A.willingBC tiredD解析:选 B 根据空格后的“ as they want 所。故选 B,意为“自由的”。14 A.developBC happenD解析: 选 D 根据下文可知,本句句意为: 意为“起作用,奏效”。15 A.eyesBfreeeager”可知,员工们可以自由装饰自己的工作场growwork这听起来很完美,但这样有效果吗?故选D,numbersD dollars6解析:选 B 根据下文“ from $35 million to $212 millio
14、n . from eight hundredemployees to 3,000 ”可知,此处强调用数字来证明。故选B。16 A.grownB droppedC beatenD made解析:选 A 根据空格后的数字对比可知,公司的收入增加了。故选A。B slowD seldomSemler 调整了策略,公司的收入增加了,由此可推B wrongD late”可知,在这种环境下,如果有人不好好工作,其C,意为“出色地”。B situationC pressureD suffering解析:选 B 此处指“有人不好好工作”这种情况。故选B,意为“情况,局面”。20 A.childrenB teen
15、agersC professorsD adults解 析 : 选 D 由 上 文 “ Ricardo treats his workers like adults rather than children ”可知, adult“成年人”,符合题意。n阅读理解College is not just about studying, writing essays and burning the midnight oil in the library. Maki ngfriends and enjoying yourself is also n ecessary for thecourses. Par
16、ties are social events for students to gather and chat with each other.Now lets follow a foreign friend to see what parties in the US are like. Get some inspiration to havefun with your friends in your new life.Drinking and music College parties in the US are always lacking in creativity and full of
17、 wine andmusic. The basic form rarely changes drink until you cannot anymore and play loud music at anearth-shaking volume. There is plenty of beer involved, and some mixed cocktails.Creativity in dress The creativity comes in how parties are dressed up. Parties often have aspecific theme, like a 90
18、s party or a sports party. At a 90s party, guests might show up dressed likeonce-famous celebrities. At a sports party, guests might wear their favorite teams uniforms.17 A.straightC hard解析:选 C 根据上文可知,由于 知,大家更加努力工作。故选 C。18 A.perfectC well解析:选 C 根据“ peer pressure 他人也不允许这种情况继续下去。故选19 A.trouble7Held in
19、 apartmentsThe party is usually held in the apartment of a particularoutgo ing friend.Every one will be in vited,which means stra ngers will wan der in andout of the apartme nt where you can get to know and make some new frien ds.Ugly sweater party On holidays, parties freque ntly take on a proper t
20、heme.A popular theme around Christmas is the ugly sweater party. The goal is to wear the ugliest sweateryou can find, creating an atmosphere of fun.Whatever the occasi on is, there will be no shortage of booze. If you are smart eno ugh, you wonthave so much as to lose your con scious ness. Parties a
21、re always better whe n you can remember themthe n ext day.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国大学里的派对。大学生活不仅有挑灯夜战的苦读,还应该有社交的乐趣。派对是交流、交友的一种方式。1.The author attaches importanee to_at the parties in colleges.A. creativity arising from inspirationB. drinking to your hearts contentC. communication combined with funD. d
22、ressing in a fancy style解析:选 C 推理判断题。根据第一段中的Maki ng frie nds and enjoyi ng yourselfis also necessary for the courses.”可推知,作者认为交友和玩得开心是很必要的,故选 C 项。2.The passage is probably written forD. the excellent students解析:选 A 细节理解题。根据第二段的第二句Get some inspiration to have fun也就是大一的新生,故选 A 项。B. Alcohol.D. Music.解析
23、:选 B 词义猜测题。根据最后一段的最后两句If you are smart enough . youcan remember them the n ext day.”可知,作者建议在派对上不要喝太多的酒,不能失去意识,要保持清醒,由此可判断,booze 为“酒”的意思,故选 B 项。4 . This passage in troduces_ .in colleges.A. the freshmenB. the party loversC. the graduateswith your friends in your new life.”可知,本文是针对开始新的大学校园生活的人,3. What
24、 does the underlined wordbooze” in the last paragraph mean?A. Juice.C. Food.8A. what to wear at the US college partiesB . how much to drink at the US college partiesC. how to make friends at the US collegesD. parties of the US colleges解析: 选 D 主旨大意题。 根据第一段的最后一句和第二段的第一句Now lets follow a foreig n frie
25、ndto see what parties in the US are like.”可知,本文主要介绍了美国的大学的派对,故选D 项。加餐练(二)第n卷规范增分练I.语法填空Would you like to explore (勘探)the oceans? Do you want to find _1_ life than we imagine there?For Jacques Cousteau, the answer was“yes” . His career was alife long dream, and he is _2_ (probable) the most famous oc
26、ea n scie ntistin rece nttimes.Cousteau was born in France in 1910. Even 3 a child, he loved water. Cousteau was bright,_4_he got bored with school and bega n to cause trouble. His pare nts sent him to a strict board ingschool. There, Cousteau fin ally _5_ (challe nge). _ He studied hard and did wel
27、l in all his courses. In1933, he served as a gen eral officer in the French Navy. He also bega n to explore the life un der thewater. He worked _6_ a breathi ng mach ine to stay un der water Ion ger. It was fini shed in 1943.In 1948, Cousteau became a captain, and he had new duties.Even so, he conti
28、nuedto explore the ocea ns. Two years later, he became the preside nt of the FrenchOcea no graphic Campaig ns. He also bought a ship _7_ (help) with hisdives. But he_8_ (n eed) a way to get money for his trips. To do that, he produced many films and published anumber of books. His filmsincludeTheSil
29、entWorld(1956) andWorldWithoutSun(1966). One of his books isTheLivingSea(1963).In 1974, he founded the Cousteau Society,_9_ functionwas to further oceanicresearch and en courage people to help protectthe ocea ns and the life with in them.Cousteau won many honors for his work, 10 (include) the Presid
30、entialMedalof Freedom and membership in the French Academy in 1989.语篇解读:本文主要介绍了法国著名的海洋科学家Cousteau 的相关情况。1.more more . than .比起.更.”。2.probably 他可能是近代最著名的海洋科学家。此处应用副词作状语。3.as 甚至当他还是个孩子的时候, 他就爱上了水。as 表示“在某一年龄段时”。94.but 根据语境可知,前后句是转折关系,应用but。5.was challenged在那里,他最终受到了激励。由全文的时态可知,应用一般过去 时;Cousteau 是被激励,故
31、应用被动语态。6on work on sth. “努力改善 (或完成 )某事”7to help他还买了一艘船来帮助他潜水。此处应用动词不定式表示目的。8 needed 为了航行,他需要一种赚钱的途径。由前面的“ bought ”可知,应用一般 过去时。9 whose whose 引导定语从句,且在从句中作定语,修饰“ function ”。10includingCousteau 赢得了很多荣誉,包括 (including) 总统自由勋章和 1989 年获得的法国学术会员身份。n.短文改错It was raining very heavily and roads are flooded. I k
32、now an elderly couple who stay in a tentmaking of plastic sheets. The old man begs or the old lady cooks from whatever he gets home. I thoughtabout their hard life and went their tent carrying some food on me. They both gratefully accepted them.The old lady asked me, “How did you come in such rains? Are you all right ?” I was touch byher concern when she and her family were in so difficulty and facing hunger. Later my friends and I wentwith supply to last them for some time in case of rain did not stop.答案:第一句: are 宀 were第二句:makingsmade第三句:o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年会计从业资格(财务审计)《审计程序管理》备考题库及答案解析
- 人力资源奖金合同协议2025
- 全职司机合同协议2025年
- 配送服务合同协议2025年样本
- 临时清洁工2025年合同协议
- 2025年绩效改进计划(PIP)制定与执行考试试题及答案
- 健身会籍2025年合同协议
- 2025及未来5年中国名片插摆饰市场调查、数据监测研究报告
- 外卖车架出售合同范本
- 土地租赁托管协议合同
- 完整版新概念第一册笔记(张云生)word版
- 特殊儿童记录表填写范本
- 石材检测报告2015-5
- 初中英语单词中考必背
- 金色的鱼钩课本剧红色经典长征英语剧本
- 设计进度计划安排
- 校企合作-联合实验室合作协议书
- 肩袖损伤基本康复治疗
- 机电控制及可编程序控制器技术课程设计1
- (完整版)针灸室晕针应急预案演练方案
- 塔吊附着整改措施
评论
0/150
提交评论