下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Un it 2 Worki ng the land高考试卷分块专练阅读理解提速练4 篇阅读+ 1 篇七选五,限时 35 分钟I阅读理解AA couple of mon ths ago, we were in a hurry to get somewhere, but it seemed that my 6-year-olddaughter had an in st in ctive (本能的 )capacity to slow things dow n.In response I had become impatient, frustrated and unkind. As I unioade
2、d my apology, she said,“ Mom, its OK. Youve n ever bee n a mom before. This is your first time.Youre just tryin g. Its OK.”Her response mademefeel ashamed. She had been able to give mewhat I had refused to give herjust moments before mercy, understanding and sympathy. And I needed it. We all do. In
3、fact, theremay be nothing more n eeded today in our n ati on and com mun ities.Its no wonder that former Westboro Baptist Church memberMeganhas transformed her idea. Shespent 20 years representingher familys beliefs with messages of hatetowards blacks, Jews and those who support aborti on. When she
4、fin ally started being able to engage in(参与)civildialog with her “enemies”, she found that “peopleon the other side were not the ones I had bee n led to believe .” Fin ally, sheleft the faith of her family. What surprised her most was the forgiven ess andun dersta nding she experie need from those w
5、ho had bee n her former“ en emies”.My experienee with my daughter teaches me that the abilityto engage “with theother ”, to form a judgment, to avoid tough judgements, and to show sympathy is learned first, andpracticed best, at home even if, as in my case, it is mychildren who teach methe less on.R
6、esearchers believe the key to develop ing those abilities in our children lies in how we respond to theirfeelings, especially the negative on es.We should all make efforts to create a world where we are all better able totake the perspective (观点)of others, stay away from tough judgments and recogniz
7、e and respect thehumanity in the souls around us. This desire makes my own struggling to be better worth all the effortsevery day.语篇解读:本文主要介绍了作者在对女儿道歉时,受到女儿回答的影响,意识到我们需要同情和理解对方。221. What did the author think of her daughters react ion?A. Her daughter was not so kind.B. Her daughter did better than h
8、er.C. Her daughters words annoyed her.D. Her daughter should make an apology.解析:选 B 细节理解题。根据第一段中作者对女儿道歉时女儿的答语可知B 项正确。2.The author mentions the example of Megan in order to_.A. show that blacks and Jews are treated unfairlyB. judge whether what Megan did was right or notC. show that there are no fore
9、ver enemies in our lifeD. prove that people should show understanding to each other解析:选 D 推理判断题。作者列举梅甘的例子是为了证明自己前面提到的以及后面还要重复强调的观点,即我们要学会站在对方的角度去看待问题,亦即人们之间要互相理解。3.Why did Megan changeher attitude towards her former“enemies”?A. Because she forgave them at last.B. Because she knew them better later.C
10、. Because she made herself understood by them.D. Because she felt great sympathy towards them.解析:选 B 细节理解题。根据第三段的内容可知,梅甘之所以把那些人当成敌人,是因为她并没有真正了解那些人,后来通过了解之后发现他们并不是自己以前认为的那样。4.Whats the authors attitude toward our future?A. Hopeful.B. Doubtful.C. Cautious.D. Worried.解析:选 A 观点态度题。根据最后一段作者说我们要努力创造一个更好地对
11、待别人的世界,远离不公正的判断和尊重周围的人可以看出,作者对未来是抱有希望的。B(2018 太原一模 )Recently I and other Red Cross volunteers met a group of victims fromHurrica ne Katri na. We were there, as men tal health professi on als, to offer“psychologicalfirst aid ” and I was struck by the simple healing power of presenee.As we walked in t
12、he gate to the shelter, we were greeted with a burst of gratitude3(感激)from the first pers on we met. I felt appreciated, but also guilty, becauseI had nt really done anything yet.I first realized the power of prese nee many years ago whe n a frien ds motherpassed away un expectedly.I received a call
13、 say ing she had just passed away. I wan tedto rush dow n there immediately, but did nt want to in trude (打扰)on this verypersonal period of sadness. I was torn about what to do. Another friend with methen said, “Just go. Justbe there. ” I did, and I will never regret it.Since the n, I have not hesit
14、ated to be in the prese nee of others. Once I satat the bedside of a young man sufferi ng from the pain of his AIDS-related dying.He was not awake, and obviously unaware of others presenee. However, the atmosphere was by nomeans solemn. His family, play ing guitars and singing, allowed him to be pre
15、sent with them as thoughhe were still fully alive.In my life, I amrepeatedly struck by the healing power of presenee. In it, none of us are truly alon e.It not only is someth ing we give to others but also cha nges me for the better.语篇解读:本文主要讲述了“我”通过一些活动意识到“到场”的重要意义。5.Why were the hurricane victims
16、grateful to the author?A. He built shelters for them.B. He gave immediate first aid to them.C. He came to stay with them.D.He brought mental health professionals.解析:选 C 细节理解题。根据第一段的第二句可知,因为“我”在他们受灾时和他们 在一起,所以他们感激“我”,故 C 项正确。6.What did the author do when his friends mother passed away?A. He hesitated
17、 over whether to go.B. He went to his friends at once.C. He knew what to do instantly.D. He decided not to disturb his friend.解析:选 A 细节理解题。根据第二段中的“ I wan ted to rush dow n there immediately .I was tornabout what to do.”可知,“我”想要立即去朋友那里,但又不愿意去打扰朋友,据此可知,当朋友的母亲去世时,“我”犹豫是否要去朋友那里。7.What does the underline
18、d word“solemn” inParagraph 3 probably mean?24A. Heavy but warm.B. A little sad but cosy.C. Relaxing and delightful.D. Very serious and unhappy.解析:选 D 词义猜测题。根据第三段最后一句中的“ His family, playing guitars and sin gi ng ”可知,男青年的家人在弹奏吉他并唱歌;结合画线词所在句中的“However . nomeans 禾口第三段第二句中的“ a young man suffering from th
19、e pain of his AIDS-related5dying ”可以判断,在家人的陪伴下,气氛并不悲伤和严肃,据此可以判断,画线词意为“严肃的”,故 D 项正确。8. What has the author learned from his experienee?A.A friend in n eed is a friend in deed.B. Being present can make a big differenee.C. The family harmony is the happiest thing in life.D. Being a volunteer can make o
20、nes life more significant.解析:选 B 推理判断题。根据最后一段的前两句“ In my life,I amrepeatedly .aretruly alone. ”并结合第二段的第一句可知,从自己的经历中“我”意识到了 “到场”的重要意义,故 B 项正确。CSquare foot garde ning is a type of garde ning made popular by Mel Bartholemew .Itis based on the idea that the wide rows in traditi onalgarde ning are a wast
21、e of time, work, water and area.Itshows that quality vegetables can be grown in less space withless work .In this method, the garde n space is divided into“beds”.Each bed is 4 x4(16 sq ft) (120cmx120cm,1.4m2) . The beds are separated by paths ( 小路).These bedsare further divided into squares of about
22、 one square foot.Com mon spaci ng is one pla nt per square forlarger plants such as broccoli, four per square for medium large plants like lettuce, nine per square formedium small plants like spinach, and sixteen per square for small plants such as onions andcarrots.Theweeds (杂草)are removed fromthe
23、beds and the pla nts are watered from the paths.This stops the soil from being compacted (压紧).Ben efits of square foot garde ningMuchless work.Normal garde ning n eeds heavy tools to loose n the soil .Inthismethod, the soil is n ever compacted and it rema ins loose.Water sav in gs.The loose gro und
24、holds the water better.This type of garde nneeds water less often than other methods.Also, water is placed very near the plant roots.Less water iswasted.26Very few weeds.The vegetables form alivingmulch (覆盖物)and shade out manyweeds before they can start to grow.Pesticides (杀虫剂)are notneeded.Naturalw
25、ays to keep pests away work verywell in a close space.Many differenttypes of plants in a small area also stop plant diseasesfrom spread ing easily.语篇解读:本文为一篇说明文。文章介绍了平方尺菜园的操作方法和益处。9.Why does square foot gardening become popular?A.It makes full use of space.B.It is suggested by Mel Bartholemew.C. It
26、provides more vegetables for people.D. It produces vegetables of higher quality.解析:选 A 细节理解题。根据第一段的It shows that quality vegetables can begrown in less space with less work.”可知,平方尺菜园能够充分利用空间。10. Why is the gardening called square foot gardening?A.Because vegetables are grown in the squares.B.Because
27、 you can grow vegetables any where by using it.C. Because the smallest bed in it is only one square foot.D. Because the places where vegetables are grown are too small.解析:选 C 推理判断题。根据其名称和第一段的These beds are further dividedinto squares of about one square foot.”可知正确答案。11. What can we infer from the te
28、xt?A.Loose soil is good for plant growth.B.Onions and carrots need more space.C. Compacted soil is important to some plants.D. Square foot gardening needs some heavy tools.解析:选 A 推理判断题。根据第一段最后一句话和下文Normal garde ning needsheavy tools to loosen the soil.”可知,松散的土壤有利于植物的生长。12. Why are there fewer weeds
29、in square foot gardening?A.Because weed killers are used.B.Because weeds cant get sun light.C. Because weeds are short of water.D. Because weeds have been removed.7解析:选 B 细节理解题。从 Benefits of square foot gardening的第三条可知,蔬菜遮住了杂草的阳光,因为见不到阳光,所以杂草很少。D(2018 济南高考模拟)1 used to believe courtesy was a thing of
30、 the past. Veryseldom have I encoun tered a courteous huma n being in this moder n era.Recen tly, I had to cha nge my thi nking, whe n I came face to face with just sucha human being in a coffee place, with my two daughters. The place was crowded as usual and we had toclimb steep(陡的) stairs in order
31、 to find an empty table. After enjoying coffee and sn acks, we went down the n arrow stairs,where there was hardlyany space for ano ther pers on to either climb up or come dow n.Just as I was in the middle of the stairs, a man en tered the main entrance ofthe restaura ntwhich was right in front of t
32、he staircase (楼梯).I was sure I wouldbe pushed roughly by this man going up. I kept coming dow n as fast as I could. My daughters werealready dow n, I ook ing up at me worriedly, hop ingI would reach thembefore the stra nger started walk ing up the stairs, knowing I was a n ervous sort.Nearly reachin
33、g them, I noticed the man stillstanding near the door. I reachedmy daughters and passed the stranger at the entrance door which he kept holding open. I looked back,thinking he was still at the door, deciding whether to go in or find ano ther less crowded place. I saw himgoing up the stairs, two at a
34、 time. I told my daughters about it and all three of us felt bad that we did noteven tha nk the courteous gen tlema n who was actually holdi ng the door ope n for us ladies to passthrough before going up.Such well mann ered people are hard to find these days whe n push ing is very com mon in ouradva
35、need but aggressive society. We applauded for his chivalry (彬彬有礼 ).语篇解读:在这个忙碌的现代社会,彬彬有礼、体贴他人的品质变得尤为珍贵。作者讲述了自己经历的一件事情,并赞扬了这种良好的品质。13.What is the meaning of the underlinedword“courtesy ” in Paragraph 1?A.A brave action.B. Sacrifice spirit.C. A con siderate action.D. Selfish behavior.解析:选 C 词义猜测题。根据下文故
36、事中的男人为作者让路并且开门可推测出,这是 一种体贴的行为,故选C 项。14. What did the author think of the man at the first sight of him?A.He was in a hurry.28B.He would wait for her.C.He would pass her rudely.D.He was a man with good manners.解析:选 C 细节理解题。根据第三段中的I was sure I would be pushed roughlyby this man going up.”可知,作者本认为这个男人会
37、粗鲁地挤开她上楼梯,故选C 项。15. What can we learn about the man from Paragraph 4?A. He might be a waiter of the cafe.B. He might have an urge nt bus in ess to do.C. He loved a daughter of the author.D. He would hold the door open for all.解析:选 B 推理判断题。根据第四段中的Isaw him going up the stairs, two at a time. ”以及下文谈到她们
38、都来不及对那个男人说一声谢谢可推知,那个男人上楼梯,一 次上两级台阶,应该是有急事要做,故选B 项。n.阅读七选五(2018 郑州市第一次质量预测)Do People Need Small Talk to Be Happy?Psychologists (心理学家 )have long said that connecting with others is animporta nt part of happ in ess, but just how much con versati on we require is un der exam in ati on. Inone study, rese
39、archers found that small talk made up only 10% of their con versati on related to happ iness. _1_ Scie ntts believe that small talk could promote bonding. Late last year, Princetonresearchers reported that small talk keeps closeness with loved ones, and isnt merely the stuff ofawkward exchanges with
40、 stra ngers.Still, chatting with strangers could brighten your morning. In a series of experime nts,psychologists gave Chicago passe ngers differe ntdirect ionsaboutwhether to talk with fellow passe ngers someth ing they typically avoided. _2_None of the chatters reported being rejected.Small talk c
41、an also help us feel conn ected with our surro undin gs. People who smiled at, madeeye con tact with, and briefly spoke with their Starbucks baristas (服务员)reported a greater sense ofbelonging than those who rushed through the transaction ( 交易)._3_ One report found that whe nvolun teers broke the sile nee to chat with gallery goers, the visitors felt happier and more connectedwith t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 深度解析(2026)《GBT 33529-2017人力资源服务术语》(2026年)深度解析
- 深度解析(2026)《GBT 33447-2016地理信息系统软件测试规范》(2026年)深度解析
- (正式版)DB12∕T 863-2019 《水产微生态制剂解淀粉芽胞杆菌生产技术规程 》
- 任务3.5 产品下架
- 医疗数据安全治理:区块链数据确权
- 医疗数据安全攻防的区块链防护技术
- 医疗数据安全成熟度评估:区块链技术的伦理考量
- 胸痛科普教学课件
- 医疗数据安全培训与区块链存储意识
- 安徽省阜阳市2025-2026学年上学期九年级第三次联考数学试卷
- 保险中介合作协议
- 墙壁维护施工方案(3篇)
- 骨外科护理年度工作总结范文
- 东北大学《大学物理》2024 - 2025 学年第一学期期末试卷
- 人工智能安全风险测评白皮书(2025年)
- 2025下半年贵州遵义市第一人民医院招聘事业单位65人笔试备考重点试题及答案解析
- 新概念英语第二册+Lesson+78+The+last+one+最后一支吗?讲义
- 2023年操作工技能考核考试-活塞式压缩机维修工考试历年重点考核试题含答案
- QC成果范文:提高管道焊接质量
- 链条炉集散控制系统设计
- 历年复试专业课笔试真题-华电09电力
评论
0/150
提交评论