




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、中国银行招聘笔试英语阅读真题及答案解析阅读下面的短文。每篇短文的后面有五个问题,每个问题有四个备选答案。请根据短文的内容选择最佳答案。每个试题计3分,共计15分 A Tale of Scottish Rural Life Lewis Grassic Gibbons Sunset Song (1932) was voted “the best Scottish novel of all time”by Scottishs reading public in 20051 Once considered shocking for its frank description of aspec
2、ts of the lives of Scotlands poor rural farmers,it has been adapted for stage,film,TV and radio in recent decades. The novel is set on the fictional estate of Kinraddie,in the farming country of the Scottish northwest in the years up to and beyond World War I.At its heart is the story of Chris,who i
3、s both part of the community and a little outside it. Grassic Gibbon gives us the most detailed and intimate account of the life of his heroine.We watch her grow through a childhood dominated by her cruel but hard-working father;experience tragedy (her mothers suicide and murder of her twin children
4、);and learn about her feelings as she grows into woman.We see her marry,lose her husband,then marry again.Chris has seemed so convincing a figure to some female readers that they cannot believe that she is the creation of a man2. But it would be misleading to suggest that this book is just about Chr
5、is.It is truly a novel of a place and its people.Its opening section tells of Kinraddies long history,in a language that imitates the places changing patterns of speech and writing. The story itself is amazingly full of characters and incidents.It is told from Chris point of view but also from that
6、of the gossiping community,a community where everybody knows everybody elses business and nothing is ever forgotten. Sunset Song has a social theme too.It is concerned with what Grassic Gibbon perceives as the destruction of traditional Scottish rural life first by modernization and then by World Wa
7、r 1.Gibbon tried hard to show how certain characters resist the war.Despite this,the war takes the young menaway,a number of them to their deaths.In particular,it takes away Chris husband,Ewan Tavendale.The war finally kills Ewan,but not in the way his widow is told.In fact,the Germans arent respons
8、ible for his death,but his own side.He is shot because he is said to have run away from a battle. If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead.It is a “Sunset Song”but is concerned too with the new Kinraddie,indeed of the new European world.Grassic Gibbon went on to publish t
9、wo other novels about the place that continue its story.练习: 1.What is Sunset Song mainly about? A)The First World War. B)The beauty of the sunset. C)The new European world. D)The lives of rural Scottish farmers. 2.Which statement is NOT true of Chris? A)She is the heroine of Sunset Song. B)She had a
10、 miserable childhood. C)She is the creation of a man. D)She married only once. 3.What is the opening section of the novel mainly concerned with? A)The climate of Kinraddie. B)The history of Kinraddie. C)The geography of Kinraddie. D)The language spoken in Kinraddie. 4.Who are responsible for Evans d
11、eath,according to Chris? A)The Germans. B)The French army. C)The British troops. D)The Russian soldiers. 5.The word sunset occurring in the title of the novel most probably means A)the end of the heroines life. B)the end of ones life. C)the end of traditional life. D)the end of the day.答案与题解: 1.D 问题
12、问的是日落歌主要讲的是什么?选项A说的是:第一次世界大战。选项B说的是:日落之美。选项C说的是:新欧洲世界。选项D说的是:苏格兰农夫的生活。选项D是正确的,相关的信息可在第一段中找到。 2.D 问题问:哪个陈述对Chris是不符的?选项A说的是:她是日落歌中的女主人公。选项B说的是:她的童年很苦。选项C说的是:她是由一个男人创作出来的。选项D说的是:她只结过一次婚。D不对。第三段有这么一句话:We see her malty,lose her husband,then marry again.我们看见她结婚,失去丈夫,后来又结婚。 3.B 问题问的是:小说的开头部分主要说了些什么?选项A说的是
13、:Kinraddie的气候。选项B说的是:Kinraddie的历史。选项C说的是:Kinraddie的地理。选项D说的是:Kinraddie说的语言。看看下面这句话:Its opening section tells of Kinraddies long history,in a language that imitates the places changing patterns of speech and writing.小说的开头部分讲述了Kinraddie的悠久历史,讲述时模仿了该地方变化着的口头语和书面语的表达方式。可以看出,B是对的。 4.A 问题问的是:根据Chris,谁杀死了E
14、van?选项A说的是:德国人。选项B说的是:法国军队。选项C说的是:英国部队。选项D说的是:俄罗斯士兵。B是正确的。倒数第二段有这么两句话:The war finally kills Ewan,but not in the way his widow is told.In fact,the Germans arent responsible for his death,but his own side.战争最后杀死了Ewan,但不是他的寡妇说的那样。事实上,德国人没有杀他,是他自己一边的人杀的。 5.C 问题问的是:小说题目中sunset这个词的意思很町能是哪一个意思?选项A说的是:女主人公生
15、命的结束。选项B说的是:一个人生命的结束。选项C说的是:传统生活方式的结束。选项D说的是:一天的结束。正确答案是C。最后一段的第一句话是这么说的:If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead.如果小说是关于一种生活方式的结束,那么它同时也是朝前看的。 阅读下面的短文。每篇短文的后面有五个问题,每个问题有四个备选答案。请根据短文的内容选择最佳答案。每个试题计3分,共计15分 Who Wants to Live Forever? If your doctor could give you
16、 a drug that would let you live a healthy life for twice as long,would you take it? The good news is that we may be drawing near to that date.Scientists have already extended the lives of flies,worms and mice in laboratories.Many now think that using genetic treatments we will soon be able to extend
17、 human life to at least 140 years. This seems a great idea.Think of how much more time we could spend chasing our dreams,spending time with our loved ones,watching our families grow and have families of their own. “Longer life would give us a chance to recover from ourmistakes and promote long term
18、thinking,”says Dr Gregory Stock of the University of California School of Public Health.“It would also raise productivity by adding to the year we can work.” Longer lives dont just affect the people who live them.They also affect society as a whole.“We have war,poverty,all sorts of issues around,and
19、 I dont think any of them would be at all helped by having people live longer,”says US bioethicist Daniel Callahan.“The question is What will we get as a society? I suspect it wont be a better society.” It would certainly be a very different society.People are already finding it more difficult to st
20、ay married.Divorce rates are rising.What would to marriage in a society where people lived for 140 years?And what would happen to family life if nine or 10 generations of the same family were all alive at the same time? Research into ageing may enable women to remain fertile for longer.And that rais
21、es the prospect of having 100-year-old parents,or brothers and sisters bom 50 years apart.We think of an eider sibling as someone who can protect us and offer help and advice.That would be hard to do if that sibling came from a completely different generation. Working life would also be affected,esp
22、ecially if the retirement age was lifted.More people would stay in work for longer.That would give us the benefits of age-skill,wisdom and good judgement. On the other hand,more people working for longer would create greater competition for jobs.It would make it more difficult for younger people to
23、find a job.Top posts would be dominated by the same few individuals,making career progress more difficult.And how easily would a 25-year-old employee be able to communicate with a 125-year-old boss? Young people would be a smaller part of a society in which people lived to 140.It may be that such a
24、society would place less importance on guiding and educating young people,and more on making life comfortable for the old. And society would feel very different if more of its members were older.There would be more wisdom,but less energy.Young people like to move about.Old people like to sit still.Y
25、oung people tend to act without thinking.Old people tend to think without acting.Young people are curious and like to experience different things.Old people are less enthusiastic about change.In fact,they are less enthusiastic about everything. The effect of anti-ageing technology is deeper than we
26、might think.But as the science advances,we need to think about these changes now. “If this could ever happen,then wed better ask what kind of society we want to get,”says Daniel Callahan.“We had better not go anywhere near it2 until we have figure those problems out.”练习: 1.Which of the following is
27、NOT mentioned as one of the things that living longer might enable an individual to do? A) Spending more time with his family. B) Having more education. C) Realizing more dreams. D) Working longer. 2.Which of the following is implied in the sixth paragraph? A) Marriages in the US today are quite uns
28、table. B) More and more people in the US today want to get married. C) Living longer would make it easier for people to maintain their marital ties. D) If people live longer,they would stay in marriage longer. 3.All of the following are possible effects living longer might have on working life EXCEP
29、T A) Communication between employers and employees would be more difficult. B) More money would be used by employees in payment of their employees. C) The job market would be more competitive. D) It would be more difficult for young people to be promoted to top positions. 4.An important feature of a
30、 society in which people live a long life is that A) it places more emphasis on educating the young. B) it is both wise and energetic. C) it lacks the curiosity to experiment what is new. D) it welcmes changes. 5.Which of the following best describes Callahans attitude to anti-ageing technology? A)
31、Optimistic. B) Pessimistic. C) Reserved. D) Negative.答案与题解: 1.B 长寿使个人能做的事主要在第3、4段里讲到,作者没有提到长寿可以让人更多地接受教育 2.A 本题答案以下面的这两句话为依据:Psople are already finding it more difficult to stay married.Divorce rates are rising.暗示美国人目前的婚姻关系已经十分脆弱。 3.B 文章的第9段讲了寿命延长、退休推迟可能带来的种种问题,但作者没有提到雇佣者需要更多的钱来支付员工的工资。 4.C 答案可以在10、
32、11这两段里找到。 5.C 本题的答案依据可以在最后一段里找到。Callahan认为在搞清楚长寿社会会给我们带来哪些问题之前,最好不要急着搞抗衰老的技术。可见他对抗衰老技术的发展是有保留的。阅读下面的短文。每篇短文的后面有五个问题,每个问题有四个备选答案。请根据短文的内容选择最佳答案。每个试题计3分,共计15分 The Best Way to Reduce Your Weight You hear this:“No wonder you are fat.All you ever do is eat.”You feel sad:“I skip my breakfast and supp
33、er.I run every morning and evening.What else can I do?”Basically you can do nothing.Your genes,not your life habits,determine your weight and your body constantly tries to maintain it. Albert Stunkard of the University of Pennsylvania found from experiments that,“80 percent of the children of two ob
34、ese parents become obese,as compared with no more than 14 percent of the offspring of two parents of normal weight.” How can obese people become normal or even thin through dieting?Well,dieting can be effective,but the health costs are tremendous.Jules Hirsch,a research physician at Rockefeller Univ
35、ersity,did a study of eight fat people.They were given a liquid formula providing 600 calories a day1.After more than 10 weeks,the subjects lost 45kg on average.But after leaving the hospital,they all regained.The results were surprising:by metabolic measurement,fat people who lost large amounts of
36、weight seemed like they were starving.They had psychiatric problems.They dreamed of food or breaking their diet2.They were anxious and depressed;some were suicidal.They hid food in their rooms.Researchers warn that it is possible that weight reduction doesnt result in normal weight,but in an abnorma
37、l state resembling that of starved non-obese people. Thin people,however,suffer from the opposite:They have to make a great effort to gain weight.Ethan Sims,of the University of Vermont,got prisoners to volunteer to gain weight.In four to six months,they ate as much as they could.They succeeded in i
38、ncreasing their weight by 20 to 25 percent.But months after the study ended,they were back to normal weight and stayed there. This did not mean that people are completely without hope in controlling their weight.It means that those who tend to be fat will have to constantly battle their genetic inhe
39、ritance if they want to significantly lower their weight. The findings also provide evidence for something scientists thought was true-each person has a comfortable weight range3.The range might be as much as 9kg.Someone might weigh 60-69kg without too much effort.But going above or below the natura
40、l weight range is difficult.The body resists by feeling hungry or full and changing the metabolism to push the weight back to the range it seeks.练习: 1.What determines your weight? A)Your working manner. B)Your eating habit. C)Your life style. D)Your genes. 2.What did Jules Hirsch do in his study? A)
41、He let the eight fat people skip supper. B)He let the eight fat people skip breakfast. C) He let the eight fat people run every morning and evening. D)He gave the eight fat people a liquid formula providing 600 calories a day. 3.What happened to the eight fat people after they left the hospital? A)T
42、hey went mad. B)They killed themselves. C) They were back to normal weight. D)They attempted suicide. 4.What did Ethan Sims make his subjects do? A)Battle their genetic inheritance. B)Increase their weight. C)Stay at home. D)Lower their weight. 5.What did scientists think was true? A)Each person has
43、 a fixed weight range. B)Each person has a weight range of 9 kg. C)Each person wants to control his weight. D)Each person wants to eat to his hearts content.答案与题解: 1.D 问题问的是:什么决定了你的体重?A说的是:你的工作方式。B说的是:你的吃饭习惯。C说的是:你的生活风格。D说的是:你的基因。正确答案是D。第一段中有这么一句话:Your genes,not your life habits,determine your weigh
44、t and your body constantly tries to maintain it.你的基因而不是你的生活习惯决定了你的体重,因此你的身体总是试图保持它。 2.D 问题问的是:Jules Hirsch在他的研究中做了什么?A说的是:他让八个胖子不吃晚饭。B说的是:他让八个胖子不吃早饭。C说的是:他让八个胖子早晚都跑步。D说的是:他给八个胖子一种每天提供600热卡的流食配方。D是正确的。第三段有这么一句话:They were given a liquid formula providing 600 calories a day.他们被给予一种流食配方,每天提供600热卡。 3.C 问
45、题问的是:八个胖子出院后怎么啦? A说的是:他们发疯了。B说的是:他们自杀了。C说的是:他们又回到了原来的体重。D说的是:他们试图自杀。C是正确的。第四段的最后一句话是这样的:But months after the study ended,they were back to normal weight and stayed there.研究结束几个月后,他们的体重又回到了原来的样子并保持不变。 4.B 问题问的是:Ethan Sims让他的调查对象干什么? A说的是:跟他们的基因遗传物做斗争。B说的是:增加他们的重量。C说的是:呆在家里。D说的是:减少体重。第四段有一个句子是这么说的:Eth
46、an Sims,of the University of Vermont,got prisoners to volunteer to gain weight.Vermont大学的Ethan Sims让犯人自愿增加体重。可见B是正确的答案。 5.A 问题问的是:科学家认为什么是对的? A说的是:每个人的体重都有一个适当的幅度。B说的是:每个人的体重幅度是9公斤。C说的是:每个人都想控制自己的体重。D说的是:每个人都想吃得高兴。正确答案是A。最后一段的第一句话是这么说的:The findings also provide evidence for something scientists thou
47、ght was true-each person has acomfortable weight range.结论还证实了科学家认为是正确的一点,即每个人的体重有一个适当的幅度。Proponents of different jazz styles have always argued that their predecessor''s musical style did not include essential characteristics that define jazz as jazz. Thus, 1940''s swing was belittle
48、d by beboppers of the 1950''s who were themselves attacked by free jazzes of the 1960''s. The neoboppers of the 1980''s and 1990''s attacked almost everybody else. The titanic figure of Black saxophonist John Coltrane has complicated the arguments made by proponents o
49、f styles from bebop through neobop because in his own musical journey he drew from all those styles. His influence on all types of jazz was immeasurable. At the height of his popularity, Coltrane largely abandoned playing bebop, the style that had brought him fame, to explore the outer reaches of ja
50、zz.Coltrane himself probably believed that the only essential characteristic of jazz was improvisation, the one constant in his journey from bebop to open-ended improvisations on modal, Indian, and African melodies. On the other hand, this dogged student and prodigious technician who insisted on spe
51、nding hours each day practicing scales from theory books was never able to jettison completely the influence of bebop, with its fast and elaborate chains of notes and ornaments on melody.Two stylistic characteristics shaped the way Coltrane played the tenor saxophone: he favored playing fast runs of
52、 notes built on a melody and depended on heavy, regularly accented beats. The first led Coltrane to sheets of sound” where he raced faster and faster, pile-driving notes into each other to suggest stacked harmonies. The second meant that his sense of rhythm was almost as close to rock as to bebop.Th
53、ree recordings illustrate Coltrane''s energizing explorations. Recording Kind of Blue with Miles Davis, Coltrane found himself outside bop, exploring modal melodies. Here he played surging, lengthy solos built largely around repeated motifs an organizing principle unlike that of free jazz sa
54、xophone player OrnetteColeman, who modulated or altered melodies in his solos. On Giant Steps, Coltrane debuted as leader, introducing his own compositions. Here the sheets of sound, downbeat accents, repetitions, and great speed are part of each solo, and the variety of the shapes of his phrases is
55、 unique. Coltrane''s searching explorations produced solid achievement. My Favorite Things was another kind of watershed. Here Coltrane played the soprano saxophone, an instrument seldom used by jazz musicians. Musically, the results were astounding. With the soprano''s piping sound,
56、 ideas that had sounded dark and brooding acquired a feeling of giddy fantasy.When Coltrane began recording for the Impulse! Label, he was still searching. His music became raucous, physical. His influence on rockers was enormous, including Jimi Hendrix, the rock guitarist, who, following Coltrane,
57、raised the extended guitar solo using repeated motifs to a kind of rock art form.The primary purpose of the text is toA discuss the place of Coltrane in the world of jazz and describe his musical explorations.B examine the nature of bebop and contrast it with improvisational jazz.C analyze the musical sources of Coltrane''s style and their influence on his work.D acknowledge the influence of Coltrane''s music on rock music and rock musicians.Which of the following best describes the organization of the fourth paragraph?A A thesis referred to earlier in the text is me
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 基因营养联合分析-洞察与解读
- 2025贵州省自然资源厅直属事业单位第十三届贵州人才博览会引才8人模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 融资担保公司从业考试及答案解析
- 2025广西百色市平果市道路运输发展中心城镇公益性岗位人员招聘1人考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025年浙江大学医学院附属第二医院招聘医师助理人员若干人模拟试卷及答案详解(易错题)
- 2025湖北鄂州市选聘鄂城区党政机关法律顾问25人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(典型题)
- 2025年职业技能鉴定考试(考评员)经典试题及答案
- 勘察设计注册岩土工程师考试(岩土专业基础)全真题库及答案(2025年辽宁抚顺市)
- 会议效率考核面试题及答案
- 2025财经会计基本知识题库及答案
- 急性重症胰腺炎个案护理
- SolidWorks-全套基础培训教程
- 安吉汽车物流运输优化方案全套
- 软式棒垒球-上手传接球教案高一上学期体育与健康人教版
- 变更董事股东会决议
- 中国功夫介绍英文
- 生物医药强国战略研究
- 驾驶员管理台帐
- 部编版五年级道德与法治上册第3课《主动拒绝烟酒与毒品》优秀课件【最新】
- 拆房协议书模板
- 制造企业物料试用单
评论
0/150
提交评论