【KS5U解析】江苏省徐州市2019-2020学年高二上学期期末考试英语试题 Word版含解析_第1页
免费预览已结束,剩余16页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2019-2020学年度第一学期期末抽测高二年级英语试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案 标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关 小题

2、和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.why was matt running slowly today?a. he ate a big breakfast.b. he stayed up late last night.c. he worried about his schoolwork.【答案】b【解析】【原文】w: you were running slowly today, matt. did you eat a big breakfast before practice again?m: no. we had friends come over last night, and we

3、stayed up late talking. i hope i wont fall asleep in class later on!2.how does the woman want to travel?a. by plane.b. by train.c. by car.【答案】b【解析】【原文】m: driving a car is too tiring for our trip. an airplane ride is more comfortable for where we plan to go. its faster, too. ill look for tickets toda

4、y.w: can we go by train, instead? i would enjoy a long train ride to see the countryside.3.where does the conversation take place?a. in an office.b. at a gift shop.c. on a beach.【答案】a【解析】【原文】w: another holiday? id love to have one myself. think about me when you are lying on the beach and i am here

5、in the office.m: ha-ha, i hate to think youll be working hard while i am relaxing. i will bring you a gift, anyway.4.who is jeremy?a. the man's coach.b. the man's father.c. the man's friend.【答案】c【解析】【原文】w: your friend is here, david. should i invite him in?m: no. dads waiting in the car

6、to drive us to the game. just tell jeremy ill be out in a minute. ok, sal?5.what did the man want to do?a. buy a new battery.b. charge his phone.c. use a laptop.【答案】b【解析】【原文】m: did you remove the plug of my phone from the wall? i was trying to fill my battery before i left.w: im sorry. i needed to u

7、se my laptop, but the battery died. you can use the phone charger in our bedroom.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. why is the man given the test?a. because he failed the last test

8、.b. because he was sick yesterday.c. because he wants to get extra points.7. how many problems are there in eddie's test?a. 7.b. 12.c. 16.【答案】6. b 7. c【解析】【原文】w: ok, eddie. since you were sick yesterday, ive prepared a different test for you. do you have any questions?m: yes, madam. i didnt do w

9、ell on the last test. can you give me any tips for this one?w: well, i told the whole class that there were two ways to do problem no. 7. ive given you a similar problem, but its no. 12. either way of doing the problem is ok.m: great!w: besides, the last problem, no. 16, is optional. if you get it r

10、ight, you will get an extra 3 points.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. where will the project be?a. in russia.b. in china.c. in india.9. what does the man hope to do?a. set up more hidden cameras.b. read more about rare big cats.c. see a rare cat with his own eyes.【答案】8. a 9. c【解析】【原文】m: i have exciting news, pre

11、eti!w: what is it, max?m: ive been accepted on the team thats going to study animals in the far east!w: oh, congratulations! in the east of china?m: no, its in russia.w: wow! how long will the project be?m: 90 days. well mainly be studying the amur leopard, if we can find it. its one of the rarest b

12、ig cats in the world. well have to rely on 60 hidden cameras most of the time. but if were lucky, we might see one ourselves.w: thats great! the big cats are becoming rarer everywhere in the world, even here in india.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. what will the man do on the first day of his new work?a. meet

13、some workmates.b. take a training course.c. have an examination.11. what career will the man do?a. he will be a teacher.b. he will be an engineer.c. he will be a tour guide.12. what does the woman say about getting a senior position in the university?a. it took a longer time.b. it meant more to her.

14、c. it was easier to achieve.【答案】10. a 11. b 12. a【解析】【原文】w: when does your new job start?m: march 4th.w: thats a friday. its an unusual day to start.m: it will be a casual day. ill be meeting the team members and taking a tour of the building.w: that sounds good. are you excited about the work youll

15、 be doing?m: yes, very much. you know ive been expecting to get into this field for a long time. it took me four months to study for the exam, and then i had to take a two-month course!w: i remember. youve already worked hard for this job. i hope you make it to the top.m: ill definitely try to becom

16、e a senior engineer from a junior one. i think it will take at least three years because of all the competition. i hope i can be a lead manager one day.w: faster than getting a senior position in the university! i had to wait seven years!听下面一段较长对话,回答以下小题。13. what are the speakers mainly discussing?a

17、. the prices of food.b. healthy eating habits.c. ways to cook meals.14. what are in the woman's basket?a. fresh carrots.b. frozen peas.c. fast food.15. why does the man prefer frozen food?a. it's cheap.b. it's healthy.c. it's convenient.16. when does the woman get off work every day?

18、a. at 5:00 p.m.b. at 6:00 p.m.c. at 7:00 p.m.【答案】13. b 14. a 15. c 16. c【解析】【原文】w: why are you staring at my shopping basket?m: so many vegetables. are you going to eat all of those?w: yes. my family like eating vegetables.m: but it must take so long to prepare all that food. wouldnt instant meals b

19、e easier?w: maybe, but i try not to buy that kind of food. i want my family to be healthy.m: but those carrots youre buying, for example. you could buy frozen ones that you dont have to peel. there are all sorts of frozen vegetables available - peas, potatoes, cornw: fresh food is better. there is m

20、ore goodness in it.m: well, when i finish work at the office at 6:00 p.m., i dont want to have to go home and prepare a big meal. thats why i shop for food that is fast.w: thats not a good excuse. i get off work one hour later than you every day, but i think my familys health is more important than

21、convenience. i wont give them the food that comes from a factory.听下面一段独白,回答以下小题。17. how many african countries has mr. xie yanshen visited?a. 30.b. 40.c. 54.18. what does mr. xie yanshen probably like to do?a. collect art.b. create art.c. sell art.19. what did mr. xie yanshen do in 2012?a. he donate

22、d pieces of art to a chinese museum.b. he was encouraged to worked at a museum.c. he founded a museum in africa by himself.20. what does the national museum of china hope to do?a. encourage people to collect african artworks.b. raise money to buy more african artworks.c. introduce african culture to

23、 chinese people.【答案】17. b 18. a 19. a 20. c【解析】【原文】the art collection of mr. xie yanshen is a product of 30 years worth of traveling and careful selection. it consists of nearly 10,000 pieces of art from 40 of the 54 countries in africa. there are sculptures, statues, masks, as well as objects for d

24、aily use. the artworks were collected by mr. xie yanshen on his travels during the past 30 years. coming from all over the continent, they naturally have different styles and meanings. hundreds of the pieces were donated to the national museum of china in 2012. through them, the museum hopes to deep

25、en chinese peoples understanding of african art forms. the museum also wants to encourage cultural exchanges between china and africa, as well as the development of ties between the two regions. mr. xie yanshen has also founded the international museum in lomé, togo of west africa. many of his

26、art pieces are on display for the large number of tourists who visit to experience african art and culture every year.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中选出最佳选项。abetter known by his stage name kun, cai xukun is a phenomenon, opening up the music industry in china.last

27、 year, after participating in the reality tv show idol producer, receiving the most votes from fans, the singer-songwriter rose to fame overnight. at just 21 years old, cai has topped chinese music charts with multiple singles.on july 26, kun released his newest single young. within just 20 seconds,

28、 it reached a million sales.kun wrote the song to share his understanding of youth. he mixed r&b and electronic beats (节拍) to make it more cheerful. a reviewer wrote on qq music, “when you listen to the song, you just seem to go back to youth again.”the song was an early birthday present to hims

29、elf which he celebrated on aug 2. kun also hopes that he always has the courage to pursue (追求) his love of music, no matter what people think. “my works are like my children and i have put my best effort into them.” he told the global times.indeed, kun has written and produced most of his songs on h

30、is own. “i want every piece of my work to have my own spirit in it,” he told music website soundigest, “i feel more enjoyment when i'm performing my own work.”although kun loves performing onstage, when the lights go down, he prefers to fall back into his own world and darkness at night. “i alwa

31、ys get inspired when it's quiet, late at night/' he told i-d magazine, “it's a great moment for me to create new things. sometimes, i can write songs with a melody (旋律) i heard in a dream.”to develop his introspection (反思) and find new inspiration, kun attends different kinds of musical

32、performances from festivals to opera houses. “i just like to do everything, all for my music, all for my art,” he told i-d.with such talent and dedication to music, it seems that kun will continue to make his mark in the competitive chinese music industry.21. what do we know about kun's newest s

33、ingle?a. it earns him a birthday present.b. it makes people feel happy and energetic.c. it shows how he pursues his dream.d. it combines jazz and electronic music.22. what does kun usually do to get inspiration for music?a. he goes to music shows.b. he talks to famous singers.c. he attends music cla

34、sses.d. he finds melodies in his dreams.23. which would best describe kun?a. courageous and patient.b. talented and humorous.c. hardworking and creative.d. optimistic and outgoing.【答案】21. b 22. a 23. c【解析】本文为一篇说明文。文章介绍了著名歌手蔡徐坤出道及成名的经历,说明了他对于音乐孜孜不倦的追求和热爱。【21题详解】细节理解题。根据第四段中的he mixed r&b and elect

35、ronic beats (节拍) to make it more cheerful.和when you listen to the song, you just seem to go back to youth again.可知,蔡徐坤在创作这首歌曲时,把节奏布鲁斯和电子节奏混合在一起,使节奏更加欢快,当你听这首歌的时候,你仿佛又回到了青春。由此可知,这首新曲使人们感到高兴并且充满能量。故选b项。【22题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的to develop his introspection (反思) and find new inspiration, kun attends differ

36、ent kinds of musical performances from festivals to opera houses.可知,为了发展他的反思和寻找新的灵感,蔡徐坤参加各种各样的音乐演出从节日演出到歌剧院。故选a项。23题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的to develop his introspection (反思) and find new inspiration, kun attends different kinds of musical performances from festivals to opera houses.可知,为了发展他的反思和寻找新的灵感,蔡徐坤参

37、加各种各样的音乐演出,由此可知,他很勤奋;根据倒数第三段中的i can write songs with a melody (旋律) i heard in a dream.可知,蔡徐坤可以利用梦中的声音去创作旋律,由此可知,他富有创造力。故选c项。breading books and looking at pictures is great, but nothing facilitates (促进) learning like travel, especially for teenagers. not only do they get to see a world beyond their n

38、eighborhood, they also get to experience it, feel it, taste it, hear it and better understand the world around them.after nearly four decades in the classroom and traveling the world, phyllis duvall bailey knew this perhaps better than anyone else.becoming involved in the work in aka sorority inc in

39、 us, she worked to educate children about the united nations. there was no doubt in bailey's mind that the lessons would mean so much more if the students could see things for themselves.starting in 2015, bailey, 82, set out to take her students to the un headquarters in new york city to give th

40、em a “window seat to the world”, and thus transformed them into global citizens.indeed, it is a great opportunity to give students national and international exposure. since bailey saw the students as future leaders, she was desperate to expose them to the un, its mission, its agendas (议程) and its s

41、upporting organizations.she decided to give $10, 000 of her own money to pay for the late june trip, enough to take 10 students aged 14-17 on a four-night stay in new york. there, they had guided tours of the un headquarters and the new york city harbor (海港).it was quenyaun payne's first trip to

42、 the city and taylor sappington's second. payne 17, is a senior at mceachem high school in the state of georgia, us. sappington, 15, is a junior at therrell high school in atlanta, georgia, us. both said their visit to the un was inspiring.“i like not only how countries are working together but

43、they're focused on common goals like global warming and keeping peace,” sappington said.payne commented, “the trip was amazing. i'm so thankful mrs. bailey made it possible.”actually, there are a lot of people grateful for the retired teacher's effort. the united nations association of a

44、tlanta recently gave bailey its humanitarian award, and the united nations association of the us-awarded her with the national education award.but bailey wasn't looking for recognition or even gratitude. over those four days in new york, she'd already felt it and seen it in the eyes of those

45、 10 teenagers, payne and sappington included, who made the trip.“it has been a real joy to get to see and watch their reaction to new experiences,” she said.24. the underlined word “this” in paragraph 2 refers to_.a. the benefits of travelingb. good reading habitsc. new teaching methodsd. the things

46、 teenagers like25. how did bailey help students?a. she offered them voluntary opportunities at the un.b. she paid for trips that helped students see the world.c. she paid for them to go to school in other countries.d. she taught them some useful life-long reading skills.26. what can we infer from sa

47、ppington's words?a. he determines to work for the un in the future.b. he shows no interest in global affairs at all.c. he finds the trip to the un greatly instructive.d. he wants to visit new york city once again.27. what made bailey most joyful according to the passage?a. students' gratitud

48、e.b. social recognition.c. students' gains.d. official awards.【答案】24. a 25. b 26. c 27. c【解析】【分析】本文为一篇说明文。文章介绍了退休教师bailey为了让孩子们开阔眼界,自己花钱带他们去旅游,最终受到联合国的嘉奖。【24题详解】词义猜测题。根据第一段中的reading books and looking at pictures is great, but nothing facilitates (促进) learning like travel, especially for teenager

49、s.可知,读书和看图片是很好的,但是没有什么比旅行更能促进学习了,尤其是对青少年来说。而作为四十年的老教师,bailey应该更加明白旅行的好处。由此推知,第二段中的划线词this指的是“没有什么比旅行更能促进学习”。故选a项。【25题详解】细节理解题。根据第六段中的she decided to give $10, 000 of her own money to pay for the late june trip, enough to take 10 students aged 14-17 on a four-night stay in new york.可知,她决定拿出自己的1万美元来支付6

50、月底的旅行费用,这笔钱足够10名14至17岁的学生在纽约停留4个晚上。由此可知,bailey用自己的钱去支付学生看世界的旅行费用。故选b项。【26题详解】推理判断题。根据第八段中的“i like not only how countries are working together but they're focused on common goals like global warming and keeping peace,” sappington said.可知,在这次旅行中他不仅看到了各国如何合作,更看到了他们如何致力于共同的目标。由此推知,他觉得去联合国的旅行很有意义。故选c

51、项。【27题详解】细节理解题。根据最后一段中的“it has been a real joy to get to see and watch their reaction to new experiences,” she said.可知,bailey觉得看到学生们对新体验的反应是一种真正的快乐。由此推知,学生们在这次旅行中的收获是她最快乐的事情。故选c项。【点睛】词句猜测题要求同学们根据语境的逻辑关系、判断划线的人称代词或指示代词在文中指代的对象,考查同学们对文章中叙述特定的人,物,事件的认知能力。以第1小题为例,考查指示代词“this”在文中的指代,根据第一段中的reading books

52、and looking at pictures is great, but nothing facilitates (促进) learning like travel, especially for teenagers.可知,读书和看图片是很好的,但是没有什么比旅行更能促进学习了,尤其是对青少年来说。而作为四十年的老教师,bailey应该更加明白旅行的好处。由此推知,第二段中的划线词this指的是“没有什么比旅行更能促进学习”。故选a项。cnature calms our stressed-out soul. nature is the best medicine, but new resea

53、rch is showing how little time we need to set aside to harvest the benefits.in one new study, researchers tried to find the most effective “dose” (药剂) of nature within the context of normal daily life. as more doctors prescribe (开药方) nature experiences for stress relief and other health benefits som

54、etimes referred to as a “nature pill” the study's authors hoped to make the details of these treatments clear.“we know that spending time in nature reduces stress, but until now it is unclear how much is enough, how often to do it, or even what kind of nature experience will benefit us,” says le

55、ad author marycarol hunter in a statement. “our study shows that for the greatest payoff, in terms of efficiently lowering levels of the stress hormone cortisone (压力荷尔蒙激素), you should spend 20 to 30 minutes sitting or walking in a place that provides you with a sense of nature.”a nature pill can be

56、a low-cost, low-risk way to curb the negative effects of urbanization and indoor lifestyle. to find the most efficient dosage, hunter and her co-authors asked 36 city citizens to have nature experiences of at least 10 minutes three times per week over eight weeks.every two weeks, the researchers col

57、lected saliva (唾液) samples to measure levels of the stress hormone cortisone, both before and after the participants took a nature pill. the data showed that just a 20-minute nature experience was enough to significantly reduce cortisone levels. the effect was more efficient between 20 and 30 minute

58、s, after which benefits continued to increase but at a slower rate.that fits with the findings of another recent study, which found that spending 20 minutes in an urban park can make you happier, no matter whether you use that time to exercise.for this study, 94 adults visited 3 urban parks in mountain brook, alabama, completing a questionnaire about their subjective well-being before and after their visit. an accelerometer (加速计) t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论