高一英语阅读理解强化训练附解析Day211_第1页
高一英语阅读理解强化训练附解析Day211_第2页
高一英语阅读理解强化训练附解析Day211_第3页
高一英语阅读理解强化训练附解析Day211_第4页
高一英语阅读理解强化训练附解析Day211_第5页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、高一英语阅读理解强化训练附解析Day 211Passage 1Bicycles are very popular around the world nowadays. People ride their bicycles for exercise and enjoyment. In some places, people use bicycles to get to work. In other places, bicycle riding is a very popular exercise to people who live in cities. But who invented the

2、 first bicycle?In 1791, a Frenchman named Comte de Sivrac invented and owned the first bicycle. Mrs. Sivrac rode the bicycle in Paris. The handles and the seat were wooden. This bicycle was very difficult to move. A rider even had to pick up the front wheel to change direction. What's worse, the

3、 bicycle had no brakes for stopping or pedals for the feet! Riding a bicycle took great risk.In 1817, a German named Baron von Drais de Sauerbrun made the first bicycle better. The seat became more comfortable. The wheel could now change direction. His ride in the forest took only one hour instead o

4、f three hours on foot, which surprised people at that time.Sauerbrun brought this kind of bicycle from Germany to France. Then Denis Johnson, an Englishman, made a bicycle for women. It had space for their dresses to hang down. But these bicycles still had no brakes or pedals, and riders often got h

5、urt. These bicycles and the people who rode them were not very popular.It took another forty-five years for the bicycle to become popular. More than 100 years later, bicycle riding is more popular than ever. In fact, in India and China, there are still many more bicycles than cars.151. According to

6、the passage, people ride bicycles in order to A. find good jobsC. be liked by others2. The first bicycle was A. difficult to moveC. comfortable to rideB. take exerciseD. live in citiesB. popular with womenD. easy to change direction3. The bicycle first became popular around B. 1836D. 1862B. The inve

7、ntor of the bicycle.D. A very popular exercise.A. 1817C. 18524. What's the passage mainly about?A. The reasons for riding a bike.C. The history of the bicycle.Passage 2Alida Monaco doesn stpend her summers doing the usual teenage work, like working at the mall. Instead, she s studying.It used to

8、 be that a summer job was considered a teenage thing. Today, Monaco, who has never had a summer job, is part of growing trencK 势)teenagers focusing on their studies, even during the summer. That s down from 72% of Americans aged 16 to19 who worked in July of 1978, according to the U. S. Bureau of La

9、bor Statistics.Fierce (激烈的)competition, older workers returning to the workforce and weakeconomic growth are all adding to the decrease of teenagers in the workforce. But asschoolwork grows increasingly heavy and homework eats up more time, data suggest the biggest reason why some teens won ' t

10、be working this summer is that they simply don' t1 have time.For college - bound teens, some teachers even advise students not to waste time on a summer job. “ Some of my students only have about six weeks off in the summer, said Shannon Reed, a lecturer at the University of Pittsburgh and a for

11、mer high school English teacher. " I could never advise that they get jobs during that short break.Young people who don ' t work may miss out on valuable skills that they' 11 necontrol and help people learn to deal with adult situations. But Monaco, who plans to attend Harvard, isn t fa

12、zed byhersaokwork experience.“Maybe I have missedout on a couple of life skills,“she said. " But I don ' t think it will harm me in way1. What is the trend of American teenagers?A. They are becoming lazy.B. They are fond of doing holiday jobs.C. They are focusing more on studies than on job

13、s.D. They are becoming particular about 挑剔)holiday jobs2. What is the third paragraph mainly about?A. The reasons for teenagers giving up work.B. The fierce competition teenagers face.C. The structure 结构)of America ' s workforce.D. The effects of America9 s weak economy.3. What ' s Shannon R

14、eed ' s attitude towards the new trend?A. uncaring.B. favorable(支持的).C. worried.D. doubtful.4. What does the underlined word “ fazed ” in the last paragraph mean?A. supported. B. helped.C. upset.D. confused.Passage 3Teenagers' fitness (健康 ) is now a major concern, to which physical exercise

15、is very important. It reduces stress and improve fitness. Exercise makes your body strong, and helps you to keep the right body weight. Sports scientist Dr. Helen Lopez offers the following advice to teenagers: "First, you need to find out your present level of fitness. Then you can design a pr

16、ogramme that will help you become healthier. "Dr. Lopez suggests that there are three levels of fitness that need a change of lifestyle. "Overweight" means that the person gets very little exercise and often has a serious weight problem. "Inactive" means that the person does

17、 not join in many physical activities, but is not seriously overweight. "Active" refers to people who take part in sports and other physical activities, but do not have a fitness level.According to Dr. Lopez, overweight teenagersshould keep active to keep healthy. "Ride a bike, play v

18、olleyball or basketball for a while, and go for a twentyminute walk each day. All these will help to burn calories. " Inactive teenagers should do similar activities, but add some bending and stretching exercises, such as push-ups and sit-ups, starting with twenty of each a day. "Inactive

19、people can take a little more exercise than overweight people because their bodies are stronger. " said Dr. Lopez.The same principle (原则) applies to active teenagers.Dr. Lopez suggests one hour a week or more on running and other forms of intensive exercise, together with fifteen minutes a day

20、spent on stretching and bending activities, "These are really important in order to prevent injuries, " Dr. Lopez said. Some weight-training and other body-strengthening exercises could also be planned in the programme in order to increase the person's strength.1. What can we learn fro

21、m the passage? A. Active people always have a high fitness level.B. Overweight people always take more exercise.C. Inactive teenagers are not seriously overweight.D. Keeping fit means changing teenagers' lifestyle.2. In order to prevent injuries, you should do some exercises.A. walking and runni

22、ngB. stretching and bendingC. riding and hikingD. weight-training3. What is the best tile for the passage? A. Doing ExercisesB. Teenagers' FitnessC. Different LifestylesD. Overweight TeenagersPassage 4As you grow older, you'll be faced with some challenging decisions -like whether tout class

23、 or try cigarette. Making decisions on your own is hard enough but when other people get involved and try to pressure you one way or another it can be even harder.People who are your age, like your classmates,are called peers. When they try to influence bow you act to get you to do something, it'

24、;s called peer pressure.Peers can have positive inference on each other. Maybe another student in your science class taught you an easy way to remember the planets in the solar system. Maybe you got others excited about your new favorite book, and now everyone's reading it. These are examples of

25、 how peers positively influence each other.Sometimes pers influence each other in negative ways. For example, a few kids in school might try to get you to cut class with them; your soccer friend might try to convince you to be mean to another player and never pass him the ball.It is tough to be the

26、only one who says "no" to peer pressure, but you can do it. Paying attention to your own feeling and beliefs about what is right and wrong can help you know the right thing to do.You've probably had a parent or teacher advising you to "choose your fiends wisely. " Peer pressu

27、re is a big reason why they say this. If you choose friends who don't cut class smoke cigarettes or lie to their parents, the you probably won't do these things either, even if other kids do.If you continue to face peer pressure and you're finding it difficult to handle, talk to someone

28、you trust. Don't feel guilty if you've made a mistake or two.1. For whom is the passage most probably written? A. Students.B. Parents.C. Teachers.D. Doctors.2. In the last three paragraphs, the author mainly .A. explains why friendship is so important.B. gives advice on how to deal with peer

29、 pressure.C. discusses how peers influence us.D. shows how to make more good friends.3. Which following may help handle peer pressure?A. Spending more time with classmate.B. Taking up more relaxing hobbies.C. Choosing fiends with no bad habits.D. Helping others who are in trouble,4. What is discusse

30、d in the second paragraph from bottom?A. One day teacher, a life a father.B. Keep good men company and you shall be of the number.C. A single slip may cause lasting sorrow.D. A young idler, an old beggar.5. What is the topic to the of the passage?A. Friendship.B. Making decisions.D. Peer pressure.C.

31、 Self-confidence,Passage 5British historian Jacob Bronowski once wrote, "Man masters nature not by force, but by understanding. " This is especially for extreme climber Alex Honnold, who climbed California's El Capitan by himself, without any safety ropes (绳子 ), in 2017.The New York Ti

32、mes called it "one of the greatest athletic feats ( 功绩 ) of any kind,ever.Now you can watch him do it. The documentary Free Solo, which hit Chinese mainland cinemas on Sept 6, shows Honnold's brave journey up the 914-meter high mountain. The film won the 2019 Academy Award for Best Document

33、ary Feature in February. In it, Honnold gives us some useful advice: "You'll always feel fear, but over time you'll realize the only way to truly manage your fear is to broaden your comfort zone. It means that challenging yourself is important. "In fact, free climbing requires pers

34、everance, control, and concentration. "I'm not thinking about anything when I'm climbing, " Honnold said, "I'm focused on doing what's in front of me. " This strong focus on the present is a sort of meditation (冥想 ) that we can use in our daily routines.While the

35、documentary seemingly praises extreme athletes for pushing the limitsof human potential, some are concerned about Honnold risking his own life. "His deed puts great stress on his loved ones, even when he succeeds, " Climbing Magazine noted.Free Solo seems to say that with enough courage an

36、d dedication, one can achieve any goal. However, the movie may also be viewed as the disturbing story of a climber who went against all better judgment and got away with it.1. What do we know aboutFree Solo? A. It won an Academy Award in 2017.B. It was adapted from a book about mountain climbing.C.

37、It introduces famous extreme climbers around the world.D. It shows how Honnold climbed El Capitan without any protection.2. How does Honoold deal with his fear? A. He practices meditation regularly.B. He does different exercises to help him relax.C. He keeps taking on new challenges.D. He asks exper

38、ienced climbers for advice.3. What do Honnold's loved ones think of him, according to Climbing Magazine?A. They believe he should value his own life.B. They think he will reach even greater achievements.C. They think he should have done more training.D. They see him as an idol.参考答案Passage 11. B

39、细节理解题。根据文章第一段的People ride their bicycles for exercise andenjoyment. (人们骑车为了锻炼和乐趣)可知现在人们骑自行车是为了锻炼和乐趣。B. take exercise 锻炼()符合以上说法, 故选 B 项。2. A 细节理解题。根据文章第二段的In 1791, a Frenchman named Comte deSivrac invented and owned the first bicycle. . This bicycle was very difficult to move.(1791年法国人Comte de Sivra

40、c发明了第一辆自信车,这辆自行车很难移动)可知世界上第一辆自行车很难移动。A. difficult to move ( 很难移动)符合以上说法, 故选 A 项。3. D 细节理解题。根据文章第三段的In 1817, a German named Baron von Draisde Sauerbrun made the first bicycle bette许口第五段的 It took another forty-five years for the bicycle to become popular.可知 1817 年法国人 Baron von Drais de Sauerbrun 改良了第一

41、辆自行车, 又过了 45 年自行车开始流行, 即自行车在1862 年开始流行。故选D 项。4. C主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是第二段的In 1791, a Frenchmannamed Comte de Sivrac invented and owned the first bicycle. (1791年法国人 Comtede Sivrac 发明了第一辆自行车);第三段的In 1817, a German named Baron vonDrais de Sauerbrun made the first bicycle better. (1817年法国人Baron von Drais

42、deSauerbrun 改良了第一辆自彳亍车 )和最后一段的 It took another forty-five years forthe bicycle to become popular. More than 100 years later, bicycle riding is more popular than ever. (又过了45年自行车开始流行,100多年后自行车变得更流行了)可知本文主要介绍了自行车被发明、发展、流行的历史。C. The history of the bicycle. 自(行车的历史)符合以上说法, 故选 C 项。Passage 21. C 细节理解题。根据第

43、二段中的“Itused to be that even during thesummer.何知,以前暑期工作被认为是青少年该做的事,如今,莫纳科从未做过暑期工作, 她也成了越来越多的注重学业的青少年中的一员, 即使是在暑期, 由此可知 , 美国青少年的趋势是注重学业而不是工作, 故 C 项正确。2. A主旨大意题。根据第三段内容,特别是根据“the biggest reason why some teens won t be workiM知,”本段主要介绍的是青少年放弃工作的原因激烈的竞争、 年长的工人重返劳动大军以及疲软的经济增长;家庭作业占用的时间越来越多;根本没有时间, 故 A 项正确。

44、3. B 推理判断题、根据倒数第二段中的“ Some of my students only haveaboutadvise that they get jobs during that short break.可知,匹兹堡大学讲师、前高中英语教师香农?里德说:“我的一些学生只有大约六周的假期, 我不建议他们在那短暂的假期里找工作” ,由此可知, 香农?里德支持“青少年更注重学业而不是工作 ”这一趋势, 故 B 项正确。4. C 词义猜测题。根据画线词后的“ Maybe I have missed out on a couple of lifeskills, “she said. "

45、 But I don ' t think it will harmme 她 way.也许我错失”了一些生活技能, 但我不认为它会伤害到我” ,这说明莫纳科并没有被缺乏工作经验而困扰, 由此可知画线词词义为“困扰、使心烦” ,故C 项正确。Passage 31. C 细节理解题。根据第二段中的"Inactive" means that the person does notjoin in many physical activities, but is not seriously overweight. (" 不活动"是指该人不参加许多体育活动,但

46、体重不严重超重)可知, "不活动"的青少年不积极参加锻炼,但体重不严重超重。选项 A,根据第二段最后一句"Active" refers to people who take part in sports and other physical activities, but do not have a fitness leveIT 知, 活跃的人也可能身体健康状态一般,因此选项A 错误。 选项B, 根据第二段"Overweight" means that the person gets very little exercise and

47、often has a serious weight problem.可知,超重的人缺乏锻炼,因此选项B错误。选项D,根据第二段第一句Dr. Lopez suggests that there are three levels of fitness that need a changeof lifestyle. 可知, 只是这三种健康水平需要改变生活方式,并不意味着保持健康就必须改变生活方式。因此选项D 错误。故选C。2. B 细节理解题。根据最后一段中Dr. Lopez suggests one hour a week or moreon running and other forms of

48、 intensive exercise, together with fifteen minutes a day spent on stretching and bending activities, "These are really important in order to prevent injuries, " Dr. Lopez said. ( 洛佩斯医生建议,一周一个小时或更长时间的跑步和其他形式的高强度运动,每天 15 分钟的拉伸和弯曲活动,"这些对预防受伤非常重要,"洛佩斯医生说)可知,专家建议每天做15分钟的拉伸和弯曲活动,这些可以预防

49、受伤。故选B。3. B最佳标题题。根据第段中 Teenagers'巾tness(t康)is now a major concern, to which physical exercise is very important. It reduces stress and improve fitness 少年的健康状况现在是一个主要的问题,体育锻炼对这个问题非常重要)可知,文章主要介绍了青少年健康的重要性,并且告诉人们如何保持健康。由此可知,B项Teenagers' Fitnes的少年的健康)适合作本文最佳标题。故选 B。Passage 41. A 推理判断题。根据第二段中Mayb

50、e another student in your science classtaught you an easy way to remember the planets in the solar syste曲奸你科学课上 的另一个学生教你一个简单的方法来记住太阳系中的行星。)和第三段中Forexample, a few kids in school might try to get you to cut class with them; your soccer friend might try to convince you to be mean to another player and

51、never pass him the ball. (例如,学校里的一些孩子可能会试图让你和他们一起逃课;你的足球朋友可能会试图说服你对另一个球员很刻薄,从不把球传给他。)可推知,作者以上科学课、新书、逃课、踢足球等发生在学校的事情为例,说明这些事情是发生在学生身边的,故这篇文章最可能是为学生写的。故答案为A。2. B 段落主旨大意题。根据第四段中Paying attention to your own feeling andbeliefs about what is right and wrong can help you know the right thing to do.弟注你 自己对什么是对什么是错的感觉和信念可以帮助你了解正确的事情。);第五段If you choose friends who don't cut class smoke cigarettes or lie to their parents, the you probably won't do these things either, even if other kids do. (如果你选择的朋友 不逃课, 抽烟或对父母撒谎,你可能也不会做这些事情,即使其他孩子

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论