版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、九年级 Unit 4 I used to be afraid of the dark. 单元检测满分 : 100 分 , 限时 : 60 分钟1 (2019 山东青岛市北区期中 ) Your son was absent school yesterday. That was too bad! Maybe I should talk with him person.A at; in B from; on C from; in D at; in2 (2016 福建福州中考) Who is the person you admire the most? Qian Xuesen, the Father
2、 of Chinas Missiles. He is the of China.A leader B pride C voice(2019 河北石家庄十七中期中 )The number of the students in our class about 30. Anumber of them unhappy with the decision.A is; is B are; are C is; are D are; is (独家原创试题) I often get angry because of some unimportant things. Well, you shouldnt let
3、them your feeling.A influence B warn C win D pay(2017 湖北宜昌中考) Youd better advise him anything out of the window whiledriving. I will. He has to know its dangerous.A not throwing B no throwing C not to throw D dont throw(2017 安徽合肥包河区期中 ) Why did you keep at that important moment? Because I was too ne
4、rvous to say a word.A honestB silentC angryD sleepy(2018 福建中考 )China great achievements in science and technology since 1978.A makesB madeC has made (2017 江苏南京中考) Would you like some green tea? No, thanks. I drink green tea. It hurts my stomach.A almost B seldom C only D still(2018 河南郑州中报附中第一次月考)Mr.
5、 Lin get up late. But now he getting up early.A used to; is used to B used to; used toC was used to; is used to D was used to; used to10 (2017 广西桂林一中期中 ) Smoking is really bad for your health. You should .A wake it up B look after it C give it up D pay for it11 (2019 山东济南槐荫区期中 ) How are we going to
6、spend our free time? Why not a hobby, like collecting cards?A deal with B put off C give up D take up12 (2018 山东济南历下区期中 )Jack has something important to do this afternoon, so he cant attend the meeting .A in person B in silence C in public D in surprise(2018 黑龙江哈尔滨中考)Boys and girls, work hard. Im su
7、re your parents will youin the future.A be famous as B be proud of C keep in touchI can still recognize him he has changed a lot. For example, he used to be short andthin, but now he is tall and fat.A. because B. until C. unless D. even though(2019 山东青岛市北区期中 )Kate didnt catch the school bus this mor
8、ning, did she?. To get to school on time, she had to take a taxi.A . Yes, she did B . No, she didnt C. Yes, she didnt D . No, she didn.完形填空(每小题2分,共20分)(2018陕西中考)Since my mother moved to live with us in the city, she has been much heavier than before. As time went by, her health got 16. So I had to t
9、ake her to see a 17. My mother wastold to lose weight by doing exercise every day. She had no choice but to follow 18 thedoctor said. I told her that I would exercise with her every morning.On the first morning, she got up very early 19 ran with me in our neighborhood. Itried to run slowly so that s
10、he could follow me. After 20 for some minutes, I told her theproper ways of exercise and the importance of eating healthy food. She listened to me carefully. It made me21that she told me everything very patiently when I was a kid. On the secondmorning, I praised her for keeping running with me.But a
11、fter two weeks, she wanted to 22 running because she thought the two-weekexercise didnt work at all. To encourage her, I taught her how to use the facilities (设施)for exercise in our 23. She began to exercise again.With my help, it 24 her one month to develop a good habit of daily exercise. Thankyou,
12、 my dear daughter. Exercise brings health and happiness to me. I will 25 worry aboutmy health. Her words touched my heart deeply. I felt happy to make a big difference to my mothers life.16.A.betterB. strongerC. worseD. thinner17.A.teacherB. waiterC. nurseD. doctor18.A.thatB. what C. 1whichD.where19
13、.A.andB . but C. sc) D.or20.A.swimmingB. runningC.playingD. eating21.A.actB . expect C.forgetD.remember22.A.give upB. eat upC. set upD . put up23.A.schoolB. hospitalC. neighborhoodD. cinema24.A.costB . spent C.tookD.paid25.A.neverB. ever C.sometimesD. alwaysm.阅读理解(每小题2分,共30分)A(2018四川南充中考)One day, wh
14、ile I was waiting for my father, I saw a little boy, around two years old, running freely on the grass as his mother watched from a short distance. The boy had a big smile on his face as if he had just been set free from some sort of prison (监狱).The boy would then fall to the grass, get up, without
15、looking back at his mother, run as fast as he could, again, still with a smile on his face, as if nothing had happened.At that moment, I thought to myself, Why arent most adults this way? Most adults, when they fall down, make a big deal out of it and dont even make a second attempt. They would be s
16、o embarrassed that they would not try again if someone saw them fall. Or, because they fall, they would find a good excuse for themselves that theyre not fit for it. They would end up being too afraid to attempt again for fear of failure ( 失败).However, with kids, when they fall down, they dont consi
17、der their falling down as a failure; instead, they treat it as a learning experience. They try again and again until they succeed. The answer must be that they have not connected falling down with the word failure. Whats more, they probably think to themselves that its quite okay to fall down and. t
18、hat its not wrong to do so. In other words, they allow themselves to make mistakes, so they remain energetic.I was deeply impressed by the boys persistence (坚持不懈 )and the manner in which he did. 26. What did the little boy do when he fell down?A . He cried and lay on the grass.He asked his mother fo
19、r help.He got up and went on running.He got up and stood there crying.In the writers opinion, what might the little boy regard his falling down as?A . A failure. B. A joke. C. An interesting game. D . A learning experience.In the writers opinion, why cant many adults succeed?Because they are afraid
20、of being embarrassed.Because they cant find a good excuse.Because once they fail, they wont attempt again.Because they dont allow themselves to make mistakes.The underlined word attempt in Paragraph 2 means.A.尝试 B.放弃 C.面对 D.怀疑What does the writer want to tell us?Practice makes perfect.Failure is the
21、 mother of success.All roads lead to Rome.Each coin has two sides.B(2019山东青岛黄岛区期中)At my primary school, I was one of the smartest kids there. I never studied, but always got perfect scores. I thought I was born clever. At least I believed so. I was also a prodigy in music according to myself. I coul
22、d sing better than almost anyone else in my school. I was pretty sure that once I got to sixth grade, everyone would be surprised by me. But actually, they werent.When I arrived at my new class, I couldnt wait to show everyone what I could do. However, there was always someone else who could do bett
23、er. My grades began to suffer. More talented girls often sang solo (独唱).I believed I wasnt smart. I believed I wasnt talented. I believed I was a failure.Over the next two years, I had to work very hard. Every prize for the singing competition was given to me for hard work and efforts. Grades were s
24、till very low but improving little by little. I worked really hard. However, I was never the best at everything.I havent realized until recently that I really dont have to be the best at everything. I was too hard on myself. In fact, when I did badly in a test, my classmates never laughed at me.No o
25、ne is perfect. There will probably always be someone better than me at something. Anyway, there are about seven billion people in this world. I will never be the number one at everything, and thats really okay.What does the underlined phrase a prodigy probably mean?A smart kid. B. A crazy fan. C. A
26、common child. D. A lazy girl. 32. When the writer was at the new class,.A . she lost her interest in music B. she had difficulty in learning C. she surprised everyone in solos D. she got on badly with her classmates 33. What happened to the writer during the next two years? A . She won many prizes w
27、ithout any efforts.She found the best way to become perfect. C. She gave up trying because of the low scores. D. She failed to be perfect though she worked hard. 34. What has the writer realized recently?A . There is no success without effort.B. Being talented is the key to success. C. Dont expect t
28、oo much of yourself. D. Its not necessary to care about the result. 35. Which would be the best title of this passage? A . No one is perfectB. My past life as a young girl C. Hard work doesnt work D. What to do when youre not perfectC (2018黑龙江哈尔滨中考)My mother is fifty-five years old. She retired ( 退休
29、)just two months ago. After that, she was bored and didnt know what to do every day. She was kind to us before, but recently she had a chip on her shoulder. She often quarreled with my brother and me without any reason. Also, relations between my parents became difficult. My mother got into trouble
30、and didnt know how to deal with it. My brother thought of a good idea to solve the problem. He bought her a new smart phone and taught her how to use WeChat 微彳B ). My mothers life changed a lot from then on. No matter where she went and whatever she did, she always used it. She took photos with her
31、new smart phone and always shared her photos in her friend circle to express how happy she was. As a result, she often did something by mistake. She often forgot to turn off the gas and the food she was cooking usually got burnt. My father tried to stop her, but it didnt work.This afternoon, my moth
32、er prepared to make dumplings for dinner. She took a lot of pictures in order to post them into her friend circle. After dinner, we took out our smart phones and waited to see the photos she had taken. To our surprise, we didnt find any pictures of her dumplings. Atlast, my father couldnt help askin
33、g her, Why dont you share your delicious dumplings in your friend circle today? My mother looked embarrassed and said, Oh, my God! I have to spend more money buying a new one! cried my brother.36. The underlined words had a chip on her shoulder most probably mean. A . had a pain in her shouldergot a
34、ngry easilyliked eating potato chips37. My brother bought a smart phone for my mother because. A . my mother liked taking photos and sharing them in her friend circle B. my father retired two months agoC. my brother wanted to help my mother out of trouble 38. After my mother had a smart phone,.she l
35、iked it very much and used it all the timeshe often quarreled with my brother and me without any reasonshe was bored and didnt know what to do39. Which of the following is TRUE according to the passage?A . My mother stopped my father from taking pictures of food.My mother often forgot turning off th
36、e gas after she had a smart phone.After dinner, we were surprised to find no pictures of dumplings in my mothers friend circle. 40. can be the missing sentence in the passage.A . The dumplings were not delicious.My smart phone was boiled in the pot.I have already posted the pictures in the friend ci
37、rcle.W.任务型阅读(每小题2分,共10分)(2018吉林中考)Alice is a college student and in her internship ( 实习期)now. Last month, she bought a scarf which she really liked. It cost her more than 50 dollars. Its not cheap, but it made her happy, because she had dreamed of having one for a long time.Every morning, when she p
38、uts on her new scarf, she feels so happy that it seems the whole day is full of hope. Alice has been used to rewarding ( 奖励)herself through shopping. This hobby also drives her to work hard and makes her life keep getting better.But her mother, Mrs. Miller thinks quite differently. When Mrs. Miller
39、knew the price of Alices new scarf, they started to argue with each other and the argument (争执)lasted for almost a whole day. Her mother thought that she shouldnt spend so much money on it, while Alice thought her mother didnt understand her at all.But Alice didnt know that her mothers life was very
40、 hard. When Mrs. Miller was very young, she could not find enough clothes to wear in winter. She needed to learn how to spend every penny (便士 ,货币单位)as if it were two so that she could survive ( 生存).Its just natural that two people cant understand each other because they have different experiences. T
41、hen, how can we change the situation? Try to be patient with the people around you. Try to get to know them. And try to stand in their shoes. If Alice follows the advice, I think she will get on well with her mother. 根据短文内容,回答下列问题。How much did the scarf cost Alice?How has Alice been used to rewardin
42、g herself?When did Mrs. Miller start to argue with Alice?Did Alices mother have an easy life when she was young?How many pieces of advice does the writer give Alice?V.短文填空(每小题1分,共10分)(2018广东中考)请用适当的词完成下面的短文。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。Will Johnson has worked his way up the list of most popular stars in hi
43、s country. In fact, it is not surprising that Will is so successful if we know about his early life. Some valuable lessons he learnt as a child have strongly influenced him 46 his later life. One of them was from hisfather 47 was strict with him and his brother.Once, Will and his brother Harry 48 gi
44、ven a job to rebuild a broken brick (/)wallin the yard. The wall was fifty feet 49 and around sixteen feet high. The boys had to mixconcrete (水泥)and place only one brick at a time. They didnt know why their father gave them50 a huge job.51, with the attitude (态度)of one brick more, both Will andHarry
45、 rebuilt the wall in 52 period of six months. Each time they were about to give up,their father 53 them up patiently. Both brothers were so sad about the job at 54,but after completing the task, they felt a sense of pride, and so did their father. Even today when Will thinks that he wont be able to
46、do something, he will look back to this experience and keep telling 55, one brick at a time.47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. VI.书面表达(共15分)(2018山东潍坊中考)人总要慢慢长大,那些曾经的过往成就了未来的你。根据图表提示 ,请你也用英语分享 一下学校生活中让你受益的人或事。 内容包括:.具体是什么;.学到了什么。 汪后:.词数80左右;.文中不要出现考生本人的真实信息。SubjectsSehckulHnviFLHimtntAbilitiesRelati
47、onship参考答案及解析I.单项选择(每小题1分,共15分).答案:C 本题考查短语搭配。be absent from 意为 缺席 ”;in person意为 亲自“,故 答案为Co.答案:B 本题考查名词的词义理解。三个选项的含义分别是:leader领导人,领袖;pride骄傲;voice声音,嗓音。结合本题语境可知,回答者最钦佩中国的导弹之父钱学森,他是 中国的“骄傲”,故所缺的词是pride。.答案:C 本题考查a number of和the number of的区别。句意:我们班学生的数量约三 十人,他们中有许多人对那个决定不满意。主语是 the number of the stud
48、ents时,谓语动词要 用单数形式,第一空用is,先排除B和D; a number of them作主语时,谓语动词要用复数形式,第二空用are,故答案为C。.答案:A 根据本题语境可知, 此处表示不应该让不重要的事情影响”你的情绪,故所缺的词是 influence o.答案:C 本题考查固定搭配。 advise sb. not to do sth.意为 建议某人不要做某事”。.答案:B 四个选项的含义分别是:honest诚实的;silent沉默的;angry生气的;sleepy困乏的。根据答语因为我太紧张了,一句话也说不出来”可推断,问句的含义是“你为什么在那个重要的时刻保持沉默 ?”,故所
49、缺的词是 silento.答案:C 本题考查动词时态。根据 since 1978可知,时态是现在完成时,故答案为C。.答案:B 句意:你想要喝点绿茶吗?一一不要,谢谢。我很少喝绿茶,它伤胃。本 题考查副词的用法。almost几乎,差不多;seldom很少;only只有;still仍然。根据前后句 的答语可知,我很少喝绿茶,故选 B项。.答案:A 句意:林先生以前经常很晚起床,但现在他习惯早起了。根据 used to do sth和 be used to doing sth.的短语搭配可知答案为 A。.答案:C 根据本题语境可知,抽烟对你的健康真的有害,你应该戒烟,故 give it up符 合
50、题意。.答案:D 四个选项的含义分别是: deal with处理,应对;put off推迟;give up放弃; take up占用,开始从事。句意: 一一我们打算怎样度过我们的空余时间 ?一一为什么不开始 某种爱好呢?比如收集卡片。结合句意和选项的含义可知答案为D。.答案:A 四个选项的含义分别是:in person亲自;in silence沉默;in public当众;in surprise 惊讶地。结合题干中的 “杰克有重要的事情要做”可推断,他不能亲自参加会议,故答案为 A 。.答案:B 本题考查固定搭配。三个选项的含义分别是:be famous as作为而出名; be proud o
51、f为 感到自豪;keep in touch保持联系。根据本题语境可推断, 努力学习吧, 我确定你们的父母将来会为你们感到自豪的,故答案为 B 。14答案:D 结合本题语境可知,尽管他变了很多,但我还是能认出他,故even though 符合题意。 答案: B 本题考查反意疑问句的答语。 根据 yes 和肯定事实搭配以及no 和否定事实搭配先排除 C 和 D; 问句的含义是 “凯特今天早上没有赶上校车, 是吗?”, 答语中提到了 “为了按时到校,她不得不乘出租车了 ” ,由此可推断,她没有赶上校车,事实是否定的,因此答语是“No, she didnt(是的,她没有赶上),故答案为B。n.完形填空
52、(每小题2分,共20分)答案: 语篇解读 本文讲的是我和我妈妈之间的故事。我妈妈因为健康原因需要减肥,我关心她的健康问题,不仅要她注意健康饮食,还督促她养成了每天锻炼身体的好习惯。 C 根据下文的描述可知,随着时间的流逝,我妈妈的健康状况变得 “更差 ” ,故所缺的 词是 worse 。 D 结合上下文的描述可推断,我不得不带她去看 “医生 ” ,故所缺的词是doctor 。 B 句意: 她别无选择, 只能听医生所说的话。 此处所缺的词是what, what the doctor said是宾语从句,其中 what 在从句中作said 的宾语。 A 本题考查并列连词的用法。句意:第一天早上,她
53、起得很早,而且和我一起在住宅区跑步。表示 “而且;又;还”要用连词and。 B 结合上下文的描述可推断,在“跑 ”了几分钟之后,我告诉她锻炼的正确方式以及吃健康的食物的重要性,故所缺的词是running 。. D四个选项的含义分别是:act行动;expect期待;forget忘记;remember记住。根据上下文的描述可知,那使我记起了我小时候妈妈耐心地告诉我所有的事情,故所缺的词是remember。 A 根据设空后的 “因为她觉得两周的锻炼根本没有什么作用 ”可推断, 她想 “放弃 ”跑步, 故 give up 符合题意。 C 我教她如何使用我们 “住宅区 ”的运动设施,故所缺的词是neig
54、hborhood 。 C 本题考查cost、 spend、 take、 pay 的区别。句意:在我的帮助下,她花了一个月的时间养成了每天锻炼的好习惯。根据“ It takes sb. some time to do sth. 的句式结构可知答案为 ”C。 A 此处我妈妈说的是 “我不会再为我的健康问题而担忧了” ,故所缺的词是never。m.阅读理解(每小题2分,共30分)A答案:语篇解读 本文讲的是作者通过观察一个男孩摔倒后站起来继续奔跑所得到的启示。在我们的成长过程中,我们不能从容面对失败和困难,而是变得畏缩和恐惧,其实,我们成年人需要孩子那样的不怕摔倒、坚持不懈的劲头。 C 细节理解题。
55、根据第一段中的 “ Theboy would then fall to the grass, get up, without looking back at his mother, run as fast as he could, again. 可知,小男孩摔倒后站起来继续跑, ” 故答案为 C 。 D 细节理解题。根据第三段中的 “ However,with kids, when they fall down, they dont consider their falling down as a failure; instead, they treat it as a learning ex
56、perience. 可知,孩子们把摔倒看作是一种学习体验,故答案为 D 。 C 推理判断题。通读第二段可知,许多成年人没有成功,因为他们一旦失败,就不会再尝试,故答案为 C 。 A 词义猜测题。画线的词是attempt ,根据上下文的描述可知,当大多数成年人跌倒的时候,他们会小题大做,甚至不会再做第二次“尝试” ,故 attempt 的含义是 “尝试 ”。 B 推理判断题。通读全文可知,作者想要告诉我们的是 “失败是成功之母” 。B答案: 语篇解读 本文作者以自己的亲身经历告诉大家,没有人是完美的,不要对自己要 求太苛刻。 A 词义猜测题。根据上下文的描述可推断,作者在音乐方面也是 “一个聪明
57、的孩子” ,故答案为 A 。. B 推理判断题。根据第二段中的When I arrived at my new class和“My grades began tosuffer. 以及第三段中的 ”“ Over the next two years 和 “ Gr” ades were still very low 可推断,作者 ”到了新班以后,在学习方面遇到了困难,故答案为 B 。. D细节理解题。根据第三段中的Over the next two yearsFD I worked really hard. However,I was never the best at everything. 可
58、知,在之后的两年间,作者仍然不完美,尽管已经很努力 ”了,故答案为 D 。 C 推理判断题。根据第四段的描述可推断,作者意识到了她对自己要求太苛刻了,故答案为 C。. A 主旨大意题。通读全文可知,适合本文的最佳标题是A 没有人是完美的”。C答案: 语篇解读 本文是一篇记叙文,讲的是我妈妈使用手机时所发生的意外。我妈妈退休后无事可做, 后来她学会了使用微信, 从此她痴迷上了使用微信。有一次,她下饺子的时候看手机,居然把手机扔进了锅里。 B 词义猜测题。 根据设空前的 “ She was kind to us before.可知,.她以前对我们很亲切; ”根据设空后的 “ She often q
59、uarreled with my brother and me without any reason. 可知,她经常没 ”有理由地与我和我哥哥吵架。根据设空前后的内容可推断,她最近“容易生气” ,由此可推断, had a clip off her shoulder 的含义是 “容易生气 ”,和选项 B 同义,故答案为B。 C 细节理解题。根据第一段中的 “ My mother got into trouble and didnt know how to deal with it. My brother thought of a good idea to solve the problem. H
60、e bought her a new smart phone and taught her how to use WeChat. 可知,我哥哥给我妈妈买了一个智能手机,因为他想帮助 ”我妈妈走出烦恼,故答案为 C。 A 细节理解题。根据第一段中的 “ My mothers life changed a lot from then on. No matter where she went and whatever she did, she always used it. 可知,我妈妈有了智能手机之后,她”很喜欢它,一直都在使用它,故答案为 A 。 C 推理判断题。根据第二段中的 “ After
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 桂林医学院桂林医科大学2026年人才招聘备考题库含答案详解
- 2025年河南医学高等专科学校公开招聘高层次人才备考题库及1套完整答案详解
- 2025年博罗县惠博小学音乐教师招聘备考题库及一套答案详解
- 2025年莆田市国睿产业园区运营管理有限公司公开招聘企业员工的备考题库及答案详解一套
- 幼儿园数学活动中情景教学法的应用效果观察课题报告教学研究课题报告
- 2025年人民交通出版社股份有限公司校园招聘13人备考题库完整参考答案详解
- 2025年汝阳县审计局辅助性岗位公开招聘劳务派遣工作人员实施备考题库完整答案详解
- 2026年上海市黄浦区教育系统实验及卫生系列专技岗位工作人员招聘13人备考题库完整参考答案详解
- 2025年中国海洋大学环境科学与工程学院实验技术人员招聘备考题库及参考答案详解1套
- 中国铁路济南局集团有限公司2026年度招聘普通高校本科及以上学历毕业生232人备考题库及参考答案详解1套
- 2026年保安员考试题库500道附完整答案(历年真题)
- 地理试卷(26-138B)+答案河北省邢台市卓越联盟2025-2026学年第一学期高二12月期中考试(12.4-12.5)
- 2025至2030中国司法鉴定行业发展研究与产业战略规划分析评估报告
- 2025年粮油质量检验员知识竞赛考试题库500题(含答案)
- 膝关节韧带损伤康复课件
- 个人契约协议书范本
- 医药区域经理述职报告
- 养老事业与养老产业协同发展路径探析
- 建筑施工项目职业病危害防治措施方案
- 袖阀注浆管施工方案
- 重症医学科抗生素应用规范
评论
0/150
提交评论