Unit 8【能力培优】-学年八年级英语下册单元过关与提升测试(人教版)_第1页
Unit 8【能力培优】-学年八年级英语下册单元过关与提升测试(人教版)_第2页
Unit 8【能力培优】-学年八年级英语下册单元过关与提升测试(人教版)_第3页
Unit 8【能力培优】-学年八年级英语下册单元过关与提升测试(人教版)_第4页
Unit 8【能力培优】-学年八年级英语下册单元过关与提升测试(人教版)_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 8能力培优测试卷.单项选择。(每题1分,共15分)I .Life is like a mirror.you smile at it, it will smile back.A. UnlessB. WhenC. UntilD. Though.一Alan, I think you511 never get that ball back.I agree. Its lost .A. suddenlyB. recentlyC. foreverD. halfway.一 Who do you think will be the winner of the 21st World Cup in Rus

2、sia?一I guess the gold medal will. Germany.A. belong toB. take upC. make upD. stick (o. The number of the volunteers in our city 2,000. And sixty percent of themteachers and students.A. is; isB. is; areC. are; isD. arc; arc.Vanuatu is island country in South Pacific Ocean.A. a; theB. a; /C. an; theD.

3、 an; /have seen (wo foreign films.One is made in Canada, and is made in the USA.A. anotherB. the otherC. otherD. the othersWhen you play games with other teams, remember that believing in yourselves is the first step on the road to.A. satisfaction B. fairnessC. development D. successHave you finishe

4、d your homework yet?Yes.I it twenty minutes ago.A.have finishedB.finishedC.will finishD.had finishedWhen I first came to the class, the teacher asked me to myself.A. reportB. serveC. introduceD. explainThe machine is too old.We have to buy a(n)one.A. primaryB. modernC. famousD. expensiveIL完形填空。(每题1分

5、,共计10分)My father was a self-taught mandolin (曼陀林)player. He was one of (he best players in ourtown. He could not 11 music, but if he heard a lune(曲子)a lew times, he could play it.A【解析】由下文的描述可知,此处是说父亲弹曼陀林弹得好.故应是没有人能够像父亲那 样弹曼陀林。.B【解析】他能用占老的曼陀林里发出的音乐打动你的心:根据句意可知选B。.C【解析】能够为家人演奏得如此好,所以父亲应该是骄傲的:doubt意为“怀

6、疑”;truth意为” 事实”;pride意为“骄傲;worry意为“担忧”。.A【解析】但是父亲后来不得不在工厂里找了另一份工作,因为他在乐队挣的钱不够养家。job”工作,符合语境.D【解析】参见上题解析18.B【解析】由Unluckily及lost one finger”可知,有一天他发生了意外应选B。.C【解析】因为父亲失去了一根手指.所以他不能像从前一样演奏得好.A【解析】从那时候起,每次我们要求他演奏时,,他都会编理由拒绝我们的请求。turn down 意为“拒绝”,符合语境。.D【解析】由下文中的“Okay”可知,最后他同意(演奏)了。22.B【解析】最后,他同意了并且说:“好吧,

7、但是记住,我不能像从前那样按住琴弦used to意为 ”过去常常“,符合语境。.C【解析】当他演奏古老的曼陀林的时候,琴声把我们带回到我们生命中那段令人愉快的 时光。careful意为“小心的 forgetful意为健忘的”;cheerful意为”令人愉快的”;helpful意为” 有帮助的”。.A【解析】由下文中的“If he could give 15 to others, he would可知,空处应为“付出”,应选A。 25.B【解析】由上文中的“happy lime in ourlives”可知,此处表示”如果他能给别人带来快乐, 尤其是他的家人,他就会去做的。production意

8、为“生产:pleasure意为快乐;purpose意为 目的”;patience意为“奋心”。HI.阅读理解oAC【解析】根据文中第一段 At his death , in October 1997, he had gave away US $117 million.1997年10月去世,应选C。B【解析】细节理解题。根据文中第二段 He usually folows up his donations to see how the money was used and he had a lot of fun in doing so .他通常会跟进他的捐款,看看这些钱是如 何使用的,他从中获得了

9、很多乐趣。由此可知,B项,钱是如何使用的,符合题意。应选C【解析】细节理解题。根据文中第三段I am from a family without any money ,我来自 一个没有钱的家庭,由此可知,Michener来自个贫穷的家庭。应选C。D【解析】细节理解题。根据文中第三段Michener gave to his college - US $72 mi lion to Swarthmore . Michener 向他的大学 Swarthmore ,捐赠了 7200万美元。由此可知,D项,Swarthmore符合题意。应选D。B【解析】推理判断题。根据文中第一段At his death

10、.in October 1997. he had gave away US $117 million .1997年U月去世时,他已捐出1.17亿美元。第三段Michener was 90 whenhe died . Michener 去世时享年 90 岁。以及最后一段 The film called South Pacific wasinspired by his first book , Tales of the South Pacific , written when he was 40 电影南太平洋 的灵感来自他40岁时写的第一本书南太平洋的故事。由此可以推断出,Michener出生 于

11、1907年,40岁写第一本书时应在1947年。应选B。B.A【解析】细节理解题。根据第一段中的J. K. Rowling got her first idea for Harry Potter on a train trip in 1990.可知,答案为 A。B【解析】细节理解题。根据第二段中的decided to live in Edinburgh because she wanted to be near her sister”可知,她决定住在爱丁堡,是因为她想离她妹妹近一些,故答案为B。A【解析】词义猜想题。画线的词是published,结合上下文的描述可知,她的书于1997 年出版了,

12、故答案为A。C【解析】推理判断题。根据第三段的描述我们可以知道她为什么在一家咖啡馆写作, 故答案为C。D【解析】主旨大意题。本文是一篇介绍J.K.罗琳的文章,她是一位著名的女作家,故 答案为D。CB【解析】点拨:本文主要讲述了老舍、茅盾和郭沫假设三位名人的事情。C【解析】点拨:根据文章可知老舍出生于1899年,茅盾出生于1896年,郭沫假设出生于 1892年。故最先出生的是郭沫假设。D 解析 根据第一段第二句 He was an excellent teacher and worked in London for five years.,应选 D。B【解析】点拨:根据第一段中的 He ofte

13、n wrote about the difficult lives of poor people as he wanted everyone to know about their problems.nf 知,他想让人们去帮助这些穷人。. B【解析】点拨:根据最后一段中的 Guo Momos home is much larger and has a beautiful garden.可知,郭沫假设的房子最大。B 42. E 43. A 44. D 45. CIV.用所给词语的适当形式填空。46. successful 47. lines 48. laughter 49. southern50

14、. records51. thousand 52. beauty 53. reading 54. practicing 55. importanceV.从方框中选词并用其适当形式填空完成短文,使短文内容完整、通顺。56.carefully 57. disappointing 58. saw59. spent 60. why61. worst62. feel63. happens 64. for 65 tryingVI.书面表达。Do you know the singer, Susan Boyle? She dreamed of being a singer when she was youn

15、g. She took part in talent shows many times and failed, but she didnt give up. When she was 47 years old, Susan took part in Britain s Got Talent. She sang the song I Dreamed a Dream in (he talent show. Lots of people fell in love with her song and she became a famous singer. Her dream came true.I c

16、an learn a lesson from Susans success. If you have a dream, never give up and yourdream can come true one day.When he was young, he was a 12of a small country music band. They played at localdances and the radio station.At home Dad often got out his mandolin and played for the family. We three child

17、ren sang along._ 13 played the mandolin like my father. He could 14 your heart with the music that came out of that old mandolin. He seemed to shine when he was playing. You could see his _ 15 in his ability to play so well for his family.But Dad had to find another 16 in a factory later because the

18、 money he made at the band wasnt enough to 17 the family. Unluckily he had an 18 one day and lost one finger. He couldnt play as 19 as before. From then on, every time we asked him to play, he would make up reasons to 20 down our request. However, we missed his performance so much. 21, he agreed and

19、 said Okay, but remember, I canthold on the strings (琴弦)the way I 22 to. When he played the old mandolin, it carried us back to a 23. happy time in our lives.Dad was (hat kind of man 24 was what he was doing all his life. If he could give _ 25 to others, he would, especially his family. He was alway

20、s there, sacrificing (牺牲)his time to see that his family had enough in their life.11. A. expressB. raiseC. readD. lead12. A. dancerB. memberC. driverD. friend13. A. NobodyB. SomebodyC. AnybodyD. Everybody14. A. shutB. touchC. coverD. hurt15. A. doubtB. truthC. prideD. worry16. A. jobB. walletC. game

21、D. hobby17. A. startB. workC. valueD. support18. A. actionB. accidentC. argumentD. exam19. A. deepB. fastC. wellD. loud20. A. turnB. breakC. closeD. lay21. A. NearlyB. ExactlyC. CertainlyD. Finally22. A. regrettedB. usedC. keptD. pointed23. A. carefulB. forgetfulC. cheerfulD. helpful24. A. GivingB.

22、ReceivingC. ChangingD. TakingC. purposeD. patienceA. production B. pleasureHL阅读理解(每题2分,共计40分)C. purposeD. patienceAJanies Michener, a famous American writer donated at least 90 per cent of what he made from his 43 novels. He seemed to donate more than this. At his death, in October 1997, he had gave

23、 away USS 117 million.Michener made a good example, not just in how much he gave, but in his style of giving. The writer worked hard at doing good (行善).He usually follows up his donations to see how the money was used and he had a lot of fun in doing so.Michener was 90 when he died. He was the only

24、writer on the list of Americans top 25 philanthropists (慈善家).He gave his donations to the college he went to. Michener gave to his collegeUS $ 72million to Swarthmore. He said, “1 am from a family without any money, the college made me from darkness into light.,Michener was married three times, but

25、he had no children. For his last 15 years, he lived quietly in Austin, Texas. He moved (here to write the 1,000novel. The film called South Pacific was inspired (改编)by his first book, Tales of the South Pacific, written when he was 40.Michener died in.A. 1991B. 1994C. 1997D. 20(X)Michener cared abou

26、t after he donated.A. how much money he gave awayB. how the money was usedC. when the money was given backD. how much fun he hadMichener came from a family.A. richB. poorC. bigD. smallWhats the name of the college which Michener went to?A. AustinB. TexasC. OxfordD. SwarthmoreHe wrote his first book.

27、A. when he moved to Austin.B. in his last 15 years.C. when he was maiTied for the third time.D. at the age of 40.BJ. K. Rowling got her first idea for Harry Potter on a train trip in 1990. The train was late and she had nothing to do. She started thinking about characters (角 色)for a book. At that ti

28、me, she worked in an office. She wasnt a writer.In 1992, Rowling went to Portugal to teach English. She wrote in the morning and taught English in the afternoon and evening. Then she met her husband, got married and had one daughter, Jessica. Rowling and her husband werent happy, so (hey divorced (离

29、婚).She went back to Great Britain with Jessica and decided to live in Edinburgh because she wanted to be near her sister.She wrote Harry Potter and the Philosophers Stone in a cafe while her young daughter was sleeping next to her. She wrote there because the cafe was warmer than her house.She finis

30、hed her book in one year and published it in 1997. The story was great and it was very successful. Later, Rowling became one of the richest women in Great Britain and Hany Potter grew to be an International best-seller.3 l.When did J. K. Rowling get her first idea for Harry Potter?A. In 1990.B.In 19

31、92.C.In 1996.D.In 1997.Why did J. K. Rowling decide to live in Edinburgh?Because she fell in love with the city.Because she wanted to be near her sister.Because her daughter lived there.Because her parents lived there.Wha( does the underlined word published mean in Chinese?A.出版B.上映C.丢弃D.购买.After rea

32、ding the passage, we can know.when and where J. K. Rowling was bornwhat J. K. Rowlings husband did for a livingwhy J. K. Rowling wrote in a cafehow much money J. K. Rowling can make every year.What is the best title for the passage?A.A Popular NovelB.A Successful MovieC.A H叩py FamilyD.A Famous Woman

33、 WritercLao She was born in Beijing in 1899. He was an excellent teacher and worked in London for five years. He decided to become a writer and his books were very famous. He often wrote about the difficult lives of poor people as he wanted evei-yone to know about their problems. His most famous pla

34、y is Teahouse.Lao Shes home is a beautiful, but not very large house. It lies in one of the famous hutongs.You can visit the room where Lao She wrote Teahouse. There is a tree Lao She planted and a small museum of pictures of him. books by him and a few of his things.Mao Duns small home in Beijing i

35、s open three days a week. There are two rooms where you can look at pictures and examples of his writing. Mao Dun was born in 1896 and he became famous when he was young.Guo Moruos home is much larger and has a beautiful garden. Guo Moruo was born in 1892. He studied in Japan. He wrote poetry (诗歌)an

36、d plays in a new style. You can learn more about him by visiting his home in Beijing and reading his books.There are people in the passage.twothreefourfive37_was born first.Mo YanLao SheGuo MoruoMao Dled to England.Lu XunGuo MoruoMao DunLao She.Why did Lao She write about poor people?A.Beca

37、use he was very poor.Because he wanted people to help them.C.Because it was a popular topic.D.Because the poor people asked him to write about them.4O.Which of the houses seems to be the largest according to the passage? A. Lu Xuns.Guo Moruos.Mao Duns.Lao Shes.DHip-hop Planet41.Countries like France

38、, Brazil and even Japan have their own hip-hop culture. But where did this strange speaking-sing style come from Many centuries ago, in West Africa, traditional storytellers played musical instruments while they were telling stories. When this tradition travelled from West Africa to the USA, i( deve

39、loped into different musical styles. For example, blues and jazz.42. And in the 1970s, there were many poor areas in New York. There wasnt any money fbr music lessons in schools, so kids made their own music. Teenagers Africa and DJ Here played their records outside in the streets. Everybody joined

40、in. Mes had rapping competitions. Every week, there were talented new dancers, new DJs and new MCs. Hip-hop culture was born.43.1( was 1980.1 was at a parly in New York. There was a young DJ at the party. He was playing records. While he was putting a record on, a kid picked up a microphone and bega

41、n rapping. Some other ids were break-dancing (跳霹雳舞)to the music. It was loud and boring, and I hated it. I preferred jazz.44.Todays successful American artists like Missy and her friend Tim heard it on the radio when they were growing up.The last time I heard hip-hop, I was in West Africa.45.I was g

42、oing to interview atraditional storyteller when I met a young hip-hop artist. He tole me (here are hundreds of rap groups in Africa today. We live on a hip-hop planet.I remember the first time I heard hip-hop.You can find hip-hop everywhere you go.I was writing a boo about African-Americans.During t

43、he 1980s, hip-hop became popular all over the USA.These styles all started in poor Africa-American areas.IV.用所给词语的适当形式填空。(每题1分,共计10分)Try your best and you will be(success)in the future.How many(line) have you read of the article?For Maria,(laugh) is the best medicine.David left England fbr the sunni

44、er weather of(south) France.My brother spent a lot of time listening to(record).Every day only two(thousand) visitors can come to the museum.We all enjoy the (beautiful)of the nature and the countryside.As soon as the man finished,(read) the girl gave him another book.If you keep (practice) running

45、every day, you will be a good player.Everybody should know the (important) of health.V从方框中选词并用其适当形式填空完成短文,使短文内容完整、通顺。(每题1分,共 计10分)happen, see, disappointed, feel, for, bad, why, spend, (ry, carefulCarol has been studying hard and hoping to make progress in her math. Every day she listens _ 56_ and d

46、oes math exercises during the class and lunchtime. But her grades in the last term were 57_ . UI was really sad when I 58 the result. I have 59 so much time on it, but I dont know 60 she said.One of the 61 feelings in the world is that you have done something hard but it doesnt work. For middle school students, it may make you 62 helpless if you have studied fbr months but only lake home disappointing grades.If this 63 to you, you need to ask someone 64 help. Maybe a friend, a classmate, or your teacher. And also you need to be patie

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论