高考英语二轮复习 考前三个月 专题一 阅读理解 细做模拟试题题型分类突破(十四)观点态度和写作意图题_第1页
高考英语二轮复习 考前三个月 专题一 阅读理解 细做模拟试题题型分类突破(十四)观点态度和写作意图题_第2页
高考英语二轮复习 考前三个月 专题一 阅读理解 细做模拟试题题型分类突破(十四)观点态度和写作意图题_第3页
高考英语二轮复习 考前三个月 专题一 阅读理解 细做模拟试题题型分类突破(十四)观点态度和写作意图题_第4页
高考英语二轮复习 考前三个月 专题一 阅读理解 细做模拟试题题型分类突破(十四)观点态度和写作意图题_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

系统掌握蕴含其中的马克思主义立场观点方法,要在系统学习、深刻领会、科学把握习近平教育思想上下功夫。精心组织开展学习宣传贯彻习近平新时代中国特色社会主义思想和党的十九大精神知识问答活动。观点态度和写作意图题ATurning the lights out or wearing a blindfold while eating could be a quick way to lose weight,according to scientists.The simple trick works because it stops diners eating for pleasure rather than for calories.It also triggers(引发) a part of the brain that is worried that unseen food may go bad.An experiment by the University of Konstanz,in Germany,found that people who were blindfolded consumed nine percent fewer calories before they felt full,compared to those who could see.They also vastly overestimated how much they had eaten because they could not see how much was left on the plate.Blindfolded volunteers estimated they had eaten 88 percent more than they actually had.Scientists believe that not seeing food on the table also allows the body to know when it is full in real time rather than remembering past experiences where it might have taken a full plate to feel full.In the experiment,50 people were blindfolded and 40 were allowed to see their food.All were told not to eat within two hours of the experiment.They were then given three 95g bowls of chocolate ice cream and invited to eat for 15 minutes.Their bowls were taken away and the remaining icecream weighed,while the participants were quizzed on how much they thought they had eaten.On average the group who could see ate 116g while the blindfolded groups ate 105g.However,the blindfolded group believed they had eaten 197g while compared with 159g for the nonblind volunteers.They were also asked how pleasant the icecream tasted and the blindfolded group rated lower than those who could see.“The experienced pleasure of eating was significantly lower in the blindfolded group.Not seeing the food might have decreased the appetite.Sight plays an important role in the eating experience and in the overall dining experience.”Previous studies have shown that the visual influence of food plays a large part in the taste.While restaurants that allow diners to eat in the dark state that it triggers other senses,in fact eating in the darkness is likely to taste far milder than usual.语篇解读本篇阅读主要内容是科学家通过研究发现人们在熄灯或者戴着眼罩时用餐可以减肥。1With the lights out,diners eat less partly because .Athey want to finish their meals quicklyBthey trust their feelings more than everCthey focus more on fun than the caloriesDthey worry about the quality of the food答案D解析细节理解题。根据第一段最后一句“It also triggers(引发) a part of the brain that is worried that unseen food may go bad.”以及第六段第二句“Not seeing the food might have decreased the appetite.”可知,选D。2We can learn from the passage that the blindfolded group .Aspent a much longer time eating the same foodBbelieved they ate more than they really didCdepended on past experiences to feel fullDthought the food tasted better than usual答案B解析细节理解题。根据第二段最后一句“Blindfolded volunteers estimated they had eaten 88 percent more than they actually had.”以及第五段第一、二句“On average the group who could see ate 116g while the blindfolded groups ate 105g.However,the blindfolded group believed they had eaten 197g while compared with 159g for the nonblind volunteers.”可知,戴眼罩的志愿者们相信他们比实际上吃得更多。3The last two paragraphs tell us that .Adiners are likely to lose their appetite eating in the darknessBsenses rather than sight play an important role in the taste Cfindings of this experiment differ from the previous studiesDrestaurants benefit a lot from allowing diners to eat in the dark答案A解析细节理解题。根据最后两段可知用餐者在黑暗中用餐会减少他们的食欲。4The main purpose of the passage is to .Aprovide statistics related to eating in the darkBoffer reasons for people to eat in the dark areasCinform the readers of the result of an experimentDpersuade the readers to lose weight in a new way答案C解析写作意图题。本篇文章的主要目的是作者根据实验的过程告知读者实验结果。BBeing physically active three times a week reduces the odds of being depressed by about 16%,according to new UCL research carried out as part of the Public Health Research Centre.The study,published in JAMA Psychiatry,found a twoway relationship between depression and physical activity.People who increased their weekly activity were reported to have fewer depressive symptoms but those with more depressive symptoms were less active,particularly at younger ages.Researchers followed 11,135 people born in 1958 up until the age of 50,recording depressive symptoms and levels of physical activity at regular intervals in adulthood.They found that each additional activity period per week reduced odds of depression by 6%.In England 19% of men and 26% of women are currently classed as “inactive”,and this study suggests that activity could significantly improve their mental as well as physical health.“Assuming the association is causal,physical activity has a protective effect against depression.If an adult between his twenties and forties who isnt physically active became active 3 times per week,he would reduce his risks of depression by about 16%,” said Dr Snehal of the UCL Institute of Child Health,lead author of the study.Professor Mark,Director of the Public Health Research Centre,said:“Many people are already aware of the benefits of physical activity on their general health,but now we are seeing more evidence that suggests it also has a positive effect on a persons mental wellbeing.The latest research highlights just how important it is to ensure that people are working and living in environments that allow them to be both physically active and mentally healthy.”5The underlined word “odds” in Paragraph 1 probably means “ ”Abenefits BintervalsCrisks Dages答案C解析词义猜测题。根据第四段中的“If an adult between his twenties and forties who isnt physically active became active 3 times per week,he would reduce his risks of depression by about 16%”可知,人们每周锻炼三次,能让患抑郁症的可能性降低大约16%。由此可推断出,odds和risks的意思一样。故C项正确。6According to the second paragraph,if people increase their weekly activity, .Atheir depressive symptoms will be fewerBtheir depressive symptoms will be moreCthey will become much youngerDthey will become more depressive答案A解析细节理解题。根据第二段中的“People who increased their weekly activity were reported to have fewer depressive symptoms”可知,如果人们增加他们每周锻炼的次数,就会有较少的抑郁症状。故A项正确。7Which of the following statements is TRUE according to the passage?ADr Snehal thinks it is important to be both physically and mentally healthy.BThe research shows men are more active in physical activity than women.CAdults who insist on physical activity will avoid depression completely.DIncreasing physical activity can free people from depression in a way.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“Being physically active three times a week reduces the odds of being depressed by about 16%”可推知,增加锻炼身体的次数在某种程度上能降低患抑郁症的可能性。故D项正确。8What is the authors purpose in writing the passage?ATo tell us a fun story about how to protect us against depression.BTo introduce a research on the link between physical activity and depression.CTo persuade readers to increase their weekly activity.DTo describe the disadvantages of physical activity.答案B解析写作意图题。本文主要向读者介绍了一项科学研究成果,这份研究讲述的是身体锻炼和抑郁症之间的联系。故B项正确。C “Can I hug you?” community nurse Joyce Jebambula asks with a smile as she welcomes me back to her village.“Of course,” I say as I put my arms around her.Its an unbelievable moment.Just at the height of the outbreak more than a year ago,there was an “avoid body contact” rule here.Its now been removed.One of the most challenging parts of reporting this outbreak over the past 18 months is that I havent been able to touch anyone in the worstaffected countries.When Ebola(埃博拉病毒) survivors described in tears losing their families,I had to almost sit on my hands to avoid reaching out to comfort them.The outbreak was declared over in Sierra Leone on 7 November.I returned for the celebrations.But despite reaching this longawaited milestone,all is not well.Ibrahim Koroma,21,clings to his survivors certificate outside the home.All 17 of his family are now dead.The certificate is one of his most prized possessions.“He does not pose any risk to the community,” it reads.Ibrahim tells me how his landlord has allowed him to stay in one of the rooms of his former family home until the end of the year.He says he doesnt know what hell do after that.He does some parttime work,relying heavily on help from neighbours.His two little sisters and little brother died in the very room where he now sleeps.He says he often lies awake thinking of them,feeling very bad.The Ebola outbreak in West Africa was the worst on record.In past outbreaks there had only been a few hundred deaths and a few hundred survivors.It was thought that Ebola could live for only three months.But research has now shown it can linger for at least nine months.Scientists are still trying to find how long it could be infectious.语篇解读本文为记叙文。作者通过自己的亲身经历介绍了人们在埃博拉病毒爆发期间身心受到的摧残。9What does the author think of hugging Joyce?AIllegal. BNegative.CUnbelievable. DOrdinary.答案C解析观点态度题。根据第一段中的“Its an unbelievable moment.”及最后一句可推断出作者在拥抱Joyce时感到难以置信,故答案为C项。10When interviewing Ebola survivors the author .Acouldnt touch them with handsBkept comforting them with handsCheld their hands to show sympathyDcouldnt help comforting them with hands答案A解析细节理解题。根据第一段中的“an avoid body contact rule”及第二段最后一句“.,I had to almost sit on my hands to avoid reaching out to comfort them.”可知当作者采访幸存者时,他不能用手去触摸他们,故答案为A项。11Ibrahim Koroma values his certificate because it .Ais a sign of his contributionsBshows he is a healthy personChas been the only one for him so farDis a great honor to have it in his village答案B解析推理判断题。根据第四段“He does not pose any risk to the community”可知,Ibrahim Koroma之所以重视那份证书是因为那份证书可以证明他已经是一个健康的人了,不会给别人带来危险了,故答案为B项。DI was born and raised in England in a culture where privacy and “keeping yourself to yourself” were valued traditions.Speaking to strangers was not encouraged.People were most hospitable(好客的) and friendlybut only once they had been introduced to new people.However,I have been lucky enough to spend some time in both Italy and the US,where I found traditions of hospitality and politeness to be very different.I experienced Italian hospitality firsthand on a crowded railway carriage travelling,one afternoon,from Genoa to Florence.Sinking gratefully into an empty seat,I was berated(训斥) in rapid Italian by a gentleman who was returning to this seatit had not been “spare” after all.I apologized in English,and got up to allow him back into the seat.The gentleman obviously had no understanding of the English language,but he,too,realized my genuine mistake.He smiled and gestured for me to remain in the seat,and he himself remained standing in the corridor for the remainder of the journey.The other occupants of the carriage smiled and nodded at me and made me feel quite welcome amongst them.I feel that if this had been in England,a foreigner who made a mistake would not always be so kindly treated.Transport also featured in the differences I noticed between English and American culture.I flew to New York on a plane with mainly English passengers.We sat together in near silence.Nobody spoke to me nor,as I expected,to anyone else they did not know.They felt it was not polite to intrude on someone elses privacy.However,when I travelled across the United States,whether by plane or Greyhound bus,I was never short of conversation.Conversation was going on all around me and whoever sat next to me was happy to introduce themselves and ask me about myself.They obviously felt it would have been rude not to speak to another person,whether they were strangers or not.语篇解读

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论