全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读理解训练2AOnce upon a time, there were two sheep. One was a small sheep, so small. It had a soft voiceBaa! The other was a big sheep, so big. It had a loud voiceBAA! The two sheep were brothers. Every day, Big Sheep and Small Sheep would go out to the fields to play together and to look for grass to eat. One morning, as always,the two sheep went out. Big Sheep and Small Sheep gamboled(跳跃)out to the fields to look for grass to eat. Now it had not been raining for many days and most of the grass had dried up. Big Sheep and Small Sheep gamboled for a long time but they could not find any green grass to eat. Their feet were tired and they could no longer gambol. So they walked. They walked and walked from morning until afternoon but there were no green grass. As far as they could see all the green grass had become brown. The sun was getting hotter. Big Sheep and Small Sheep were tired, hungry and thirsty. But they continued walking and soon they came to a river. They lowered their heads and lapped up some water with their tongues. When Big Sheep lifted his head, he saw a small green patch under a tree. He gamboled over to the tree. It was a patch of green grass. “BAA, BAA!” he shouted to Small Sheep to come over. Both Big Sheep and Small Sheep were very excited. But the small patch of grass was a very small patch. It was just enough for one sheep. What should they do? Who should eat the small patch of green grass? “BAA, BAA! Go ahead and eat it. I am not very hungry.” said Big Sheep and he began to move away. “Baa! Let us share the green grass”, said Small Sheep. So Big Sheep and Small Sheep shared the small patch of small grass. They were very gay and they gamboled all the way home. 1. What should be the best title for the passage? A. Big Sheep and His Grass B. Sharing with One Another C. Sheep Like Grass D. Looking for Grass 2. What can we learn from the last sentence in the second paragraph? A. It has rained for long. B. The grass is dry.C. The two sheep like to eat dry grass. D. It is hard for the two sheep to find green grass. 3. What did the two sheep do when coming to a river? A. They had a good rest and went home. B. They got tired and slept. C. They lowered their heads and drank some water. D. They ate some brown grass. 4. What did Big Sheep do when he found the green grass? A. He asked Small Sheep to eat the green grass by excusing that he was not hungry. B. He asked Small Sheep to share the green grass. C. He ate the green grass by himself. D. He told Small Sheep to take the green grass home. 5. What does the underlined word “gay” mean in the last paragraph? A. hungry B. sad C. happy D. bitter B It was indeed an exciting news on the mountain. The tortoise(乌龟)and the hare(野兔)were going to have another race, and they had asked the most authoritative yellow ox to be their judge this time. Years ago, when the tortoise and the hare held their first race, because the hare ran so fast that he was far ahead of the tortoise, the hare took a rest on the midway and unexpectedly overslept. When the hare woke up, he was surprised to find that the tortoise had already reached the destination. The hare was judged a loser. Losing to a slow crawling tortoise was the hares biggest shame in his life and he was often laughed at by all the other animals on the mountain. The hare swore that he would wipe out the disgrace someday. On the eve of race, in order to keep enough energy not to need a rest on the midway again, the hare specially went to bed much earlier than usual. The next morning, the hare arrived at the place of race very early. Soon, the tortoise also slowly crawled over. Under the watching of many guest animals, the yellow ox gave an order to start, then the hare immediately rushed forward. As the hare had enough sleep the night before, he hoped to reach the destination much earlier to surprise everyone, so he ran just as fast as the flight of an arrow. Suddenly he discovered that he was chased by the highway patrolman deer. The deer caught up with him and said coldly: “You are speeding.” Then he quickly took the hare to the expressway patrol office. When the hare was set free next morning, the race judge yellow ox told him that the tortoise had reached the destination last night,therefore, the hare once again lost the race to the tortoise. The stupid hare never understood that while he went to bed earlier the night before, the tortoise and the deer had a big dinner and the tortoise paid the bill. 1. The yellow ox was asked to be the judge because he was considered_. A. hardworking B. clever C. modest D. fair 2. When the hare was told he once again lost the race to the tortoise, he would probably feel_. A. proud B. happy C. angry D. interested 3. We can learn from the passage that_. A. the tortoise is as strong-minded as before B. the hare is as proud as before C. the tortoise can adapt himself to the times D. the tortoise has bought off the deer 4. The most suitable title would be _. A. a race between tortoise and hare B. another race between tortoise and hareC. two races between tortoise and hare D. stories between tortoise and hare CWe now think of chocolate as sweet, but once it was bitter. We think of it as a candy, but once it was a medicine. Today, chocolate can be a hot drink, a frozen dessert, or just a snack. Sometimes its an ingredient(构成部分) in the main course of a meal. Mexicans make a hot chocolate sauce called mole and pour it over chicken. The Mexicans also eat chocolate with spices like chili peppers.Chocolate is a product of the tropical cacao tree. The beans taste so bitter that even the monkeys say “Ugh!” and run away. Workers must first dry and then roast the beans. This removes the bitter taste.The word “chocolate” comes from a Mayan word. The Mayas were an ancient people who once lived in Mexico. They valued the cacao tree. Some used the beans for money, while others crushed them to make a drink.When the Spaniards came to Mexico in the sixteenth century, they started drinking cacao too. Because the drink was strong and bitter, they thought it was a medicine. No one had the idea of adding sugar. The Spaniards took some beans back to Europe and opened cafes. Wealthy people drank cacao and said it was good for the digestion.In the 1800s, the owner of a chocolate factory in England discovered that sugar removed the bitter taste of cacao. It quickly became a cheap and popular drink. Soon afterwards, a factory made the first solid block of sweetened chocolate. Later on, another factory mixed milk and chocolate together. People liked the taste of milk chocolate even better.Besides the chocolate candy bar, one of the most popular American snacks is the chocolate chip cookie. Favorite desserts are chocolate cream pie and, of course, an ice cream sundae with hot fudge sauce. 1. It was _that discovered sugar could remove the bitter taste of cacao.A. the workers in the chocolate factory B. the SpaniardsC. the people in England D. the owner of a chocolate factory2. According to the passage, which of the following statements is TRUE?A. Nobody had the idea of adding sugar until the sixteenth century.B. The word “chocolate” comes from a Mexican word.C. The beans taste so bitter that even the monkeys like them.D. Workers must dry and roast the beans to remove the bitter taste.3. The Spaniards think that cacao was a medicine because_.A. it was strong and bitter B. it was good for digestionC. it cured mans diseases D. it was a kind of drink for good health4. Which is the right time order of the events regarding chocolate?a. Chocolate became a cheap and popular drink in England.b. A factory made the first solid block of sweetened chocolate.c. The Spaniards started drinking cacao.d. It was found that sugar removed the bitter taste of cacao.e. A factory mixed milk and chocolate together. A. a-b-c-d-e B. c-d-e-b-a C. c-d-a-b-e D. c-d-b-e-a5. It can be inferred from the passage that _.A. chocolate can be a hot drink, a frozen dessert, or a candy barB. Mexicans like chocolate very muchC. chocolate is a product of the cacao treeD. people liked the taste of chocolate mixed with milk【试题答案】A1. B 解析:主旨大意题。全文主要讲了两只绵羊共享绿草的感人故事。2. D 解析:细节理解题。分析第二段最后一句可知,长时间不下雨,草干了,要找到绿草很难。3. C 解析:细节理解题。根据第四段可知,两只绵羊到河边喝了水。4. A 解析:细节理解题。根据第五段“Go ahead and eat it. I am not very hungry.” said Big Sheep and he began t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 商丘名校2026届物理高二上期末达标检测模拟试题含解析
- 小学朗读训练动态
- 类风湿病常见症状及护理技术培训
- 骨质疏松症状解析及护理指导
- 快餐营养学基础
- 传染病学常见症状及护理手段
- 2025年饲料级磷酸盐项目规划申请报告范文
- 2025年工业铝挤压材项目规划申请报告范文
- 物理因子电疗法
- 癫痫病发作处理要点及家庭护理培训
- 山东大学MBA考试真题及答案解析2025年
- 卷烟厂安全培训考核制度
- 歌唱中的共鸣课件
- 2025年招标采购从业人员专业能力评价考试(招标采购专业理论与法律基础初、中级)综合试题及答案一
- 《我终于回来了》(2019年北京市中考满分作文10篇)
- 公路机电工程合同协议书
- 钣金工下料基础知识
- 消防安全演讲
- 韩语语法大全(超全)
- 2025年消毒供应室停电应急预案演练脚本
- 2025贵州省法宣考试题及答案
评论
0/150
提交评论