已阅读5页,还剩59页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高分模板 PETS 5 WritingPETS 5 Writing by Huijuan SHU v四种情况 对立观点式 单一观点式 选择观点式 分析列举式 v简化模式 v通用句型 v运用实例 四种情况 对立观点式 单一观点式 选择观点式 分析列举式 ( )表示可有可无的话,字不够就加上。 a/b/c表示任选一句 对立观点式适用题目 (1)给出两个对立的事物或者一个事物对立的两个方面 ,要求支持一方并进行说明。 vSome people like A; others like B. Which one do you prefer A or B? Give specific reasons and examples to illustrate your answer. (2)给出两个对立事物或一个事物对立的两个方面,要 求说明二者为什么不同或比较它们的优缺点,并给 出理由 vSome people believe that A while others consider B more appropriate. Give advantages and disadvantages of the two positions and explain which position you support. 对立观点式模板(一) v人们往往看到B的明显优点而忽视了它的缺点, 同时A的内在优势没有被重视。 v第一段:To choose A or to choose B is something of a dilemma to the public because they sometimes are confused by the seemingly good qualities of B while neglect the genuinely good aspects of A. v第二段:For B, people are often driven to believe that / It is quite easy for common people to choose B because of the obvious reason that _. (As a proverb says, “Everything has two sides“.) Although B does have its seemingly profound advantages, in the meantime, there lie harmful characteristics/ intrinsic drawbacks in it such as _ / it can be achieved only conditionally because_ . Some people/experts maintain/warn that_. However, it is often overlooked by the public/most people. (Therefore we have no complete evidence to suggest that B is always better than A.) v第三段: Unfortunately, the innate quality of A is often underestimated. v或:What is more, if you notice the invisible benefits of choosing A, you can understand A more deeply. Here I would explain a few of the most important reasons for choosing A. 第一点原因。第二点原因。 第三点原因。 列举原因的句式见最后的“通用句型” v第四段:Therefore from what we have discussed, we may safely come to the conclusion that choosing A is a rather wise decision. 对立观点式模板(二) v选A还是选B的确是一个热门话题 ,我们来研究 一下,A比B至少有三大优势:1,2,3。 v第一段:There is no denying the fact that _(whether it is better to choose A or B) is a popular topic which is much talked about not only by _, but also by _/by people across the world/ in a modern society. v或:There is no denying the fact that _(whether it is better to choose A or B) is a popular topic which has caused heated debate over a long period of time (because it affects everybody in his or her daily lives). v或:In a modern society, people are always faced with the dilemma of whether to choose A or B. This problem is a much-debated one in that it affects everybody in his or her daily lives. 模板(二)第一段 v或:(如果是针对某一事件的题目,不是什么 popular topic)If _(it is announced that a new movie theater may be built _), I will not be surprised to see _ (whether it is better to choose A or B) become a popular topic which is much talked about not only by _, but also by _. Although it seems that sometimes we can not tell which one outweigh the other between A and B / they normally coexist peacefully, they deserve some close examination. If three criteria were taken into account in comparing these two, I would prefer A. / As far as I am concerned, I vote for the latter. There are no less than three advantages in A as rendered below. 模板(二)第一段 v第二段 第一点原因。第二点原因。第三点原因 。 第三段 In conclusion, (it must be explained that these three reasons sometimes intertwine to form an organic whole and thus become more persuasive than any one of them.) Only these three reasons are enough to make a person draw the conclusion that _ , not to mention there are more. 对立观点式模板(三) v选A还是选B的确是一个热门话题 ,我们来研究 一下,二者各有优势,不过我来选的话,A的优 点还是比B多。 v第一段:前两句同模板(二) v第三句:While both the two methods/choices may have their advantages and disadvantages, they can be applied under different circumstances. I will explain my opinion about it. v第二段:A has the obvious advantage that / One very strong argument for A is that _. But there lies intrinsic harmful characteristic in this method. Some people/experts maintain/warn that_ Furthermore, _. Therefore we have no complete evidence to suggest that A is always better than B. v第三段:On the other hand, choosing B also has advantages to some extent, For example, _. However, once again, it is important to see that under certain circumstances B will_(disadvantage) v或:Yet there are some people who cast serious doubts on B v或:Although B does have its seemingly profound advantages/ reason, in the meantime there lie intrinsic harmful characteristics/drawbacks in it such as _ / it can be achieved only conditionally because_. 模板(三)第三段 v第四段:(针对我个人的情况又可以说出一套 理由)But if all these factors are contemplated, as far as I am concerned / according to my knowledge, the advantages of A carry more weight than those of B because A fits me/us students better in two ways: In the first place, _, In the second place/ secondly, _Therefore from what we have discussed, we may safely come to the conclusion that choosing A is a rather wise decision. v或:(我个人的情况说不出什么新的理由,只好说 我觉得A优点就是比B多) vIt seems very difficult for us to prefer one to another because all of them have their advantages and disadvantages to the extent that it is hard to distinguish. Yet that does not mean that they are all the same to me. As far as I am concerned / According to my personality and fondness/ To be frank, I would like to choose A, because there are too many benefits that outnumber its disadvantages not to choose it. B, on the other hand, has advantages no more than its disadvantages. 模板(三)第四段 单一观点式适用题目 (1)给出一个论点,此论点不包括两种事物的比较,要 求支持或反对并给出理由。 vDo you agree or disagree with the following statement? AAA. Use specific reasons and details to support your answer. (2)给出一个论点,主要是对两个事物进行比较的陈 述,要求考生支持或反对并给出理由。 vA is superior to B. Do you agree or disagree with this statement? Use specific reasons to support your point of view. v注:(2) 可以使用对立观点式的模板。(1)的两种模 板如下: 单一观点式模板(四) v disagree这个问题的确是个热门话题 ,支持的人 的理由是_,但是它的错误在于 _。 v第一段:There is no denying the fact that _(if one should _ /if _ is right) is a hot topic which is much talked about not only by _, but also by _ /by people across the world/ in a modern society. v或:There is no denying the fact that _(if one should _ /if _ is right) is a popular topic which has caused heated debate over a long period of time (because it affects everybody in his or her daily lives). v或:There is no denying the fact that _(if one should _ /if _ is right) is a basic (moral/philosophical) problem that can not be avoided by anybody,( because the opinion on this problem will determine ones attitude toward the world and the life). 模板(四)第一段 v或:(如果是针对某一事件的题目,不是什么 popular topic)If _(it is announced vthat a new movie theater may be built _), I will not be surprised to see _ (whether the plan should be supported or opposed) become a popular topic which is much talked about not only by _, but also by _. Before rendering my opinion, I think it is important to take a glance at the arguments on both sides. 模板(四)第一段 v第二段:People who support AAA usually give (some, even all of) the following reasons. 第一点 原因。第二点原因。第三点原因。 v第三段:At the first glance, the opinion saying yes to the above question perhaps sounds reasonable and appealing. Nevertheless, many people do not think this view can hold water / we can find that it presents us with numerous negative effects along with its benefits. v或:Although _(the opinion in question) does have its seemingly profound advantages/reasons, in the meantime there lie intrinsic harmful characteristics /drawbacks/faults in it/this method such as _ / it can be achieved only conditionally because_. vSome people/experts maintain/warn that_. Unfortunately, it is often overlooked by the public/most people. (Therefore we have no complete evidence to conclude that the statement is right.) What is more, _ 模板(四)第三段 v第四段:To sum up, despite the fact that the argument I disagree does hold a little bit of water, I think that_ 单一观点式模板(五) v agree或disagree都可以用。这个问题的确是个热 门话题 ,乍一看不好说,不能仓促下结论,但 是我同意/不同意它,至少有3条理由:1,2,3。 v下面是按agree写的,容易改为disagree的模板 v第一段:第一句同模板(四) v第一段第二句:At first glance it seems very difficult for us to draw a definite/quick conclusion that_ is right or wrong, because it has both advantages and disadvantages / since everything has two sides. However, after serious considerations we can see that under most circumstances _(this approach) will do more good than harm / is a rather wise viewpoint. v或:As far as I am concerned, I agree with the opinion. However, it is unfair to draw a quick conclusion without serious considerations. There are no less than three advantages in A/three reasons to agree with the opinion as rendered below: v第二段 第一点原因。第二点原因。第三点原因 。 v第三段 In conclusion, (it must be explained that these three reasons sometimes intertwine to form an organic whole and thus become more persuasive than any one of them.) Only these three reasons can make a person/me draw the conclusion that _ , not to mention there are more. 选择观点式适用情况 vIn order to do XXX, there are many ways: A, B , C, D. Which do you choose? Give specific reasons and examples to illustrate your answer. v注:在模板中用大写XXX表示一件事情,A,B, C,D代表做此事所用的不同方法。 选择观点式模板(六) v面对这么多选择很难作出抉择,但是只考虑 我个人的喜好,我选A,选A至少有三条好处 :1,2,3.所以我得出结论A好。当然,这仅 限于我。 v第一段: vWith so many choices it seems very difficult for us to prefer one to another because all of them have their advantages (and disadvantages) to the extent that it is hard to distinguish. Yet that does not mean they are all the same to me. Which one I prefer depends on my own experience, life style and emotional concerns / educational background/_. To be frank, I would prefer A if personal quality is considered as a criterion to choose things. (However, it is unfair to draw a quick conclusion without serious considerations.) There are no less than three advantages in A as rendered below. v第二段:第一点原因。第二点原因。第三点原因。 v第三段: vIn conclusion, (it must be noted that these three reasons sometimes intertwine to form an organic whole and thus become more persuasive than any one of them.) Only these three reasons can make me draw the conclusion that _ , not to mention there are more (reasons/advantages of A that can account for my fondness for it). (Anyway, it is confined to me, and different persons can make different choices according to their personality and fondness.) 分析列举式适用情况 v人们喜欢参观博物馆,分析一下都有什么原因 ? v你认为一个好邻居应该有哪些品质? v有人搬到你们城市,你认为他会对这个城市有 些什么看法? 分析列举式模板(七) v_的确是一个值得探讨的话题。 不同 的人有不同的看法,有的认为_,有的认 为_,还有的认为_ 我认为最重要的一点是_. v第一段: There is no denying the fact that (why/how/what) _ is a hot topic which is much talked about not only by _, but also by _ /by people across the world/ in a modern society. v或:There is no denying the fact that (why/how/what) _ is a popular topic which has caused heated debate over a long period of time (because it affects everybody in his or her daily lives). v或:There is no denying the fact that (why/how/what) _ is a basic (moral/philosophical) problem that can not be circumvented by anybody,( because the opinion on this problem will determine ones attitude toward the world and the life). 模板(七)第一段 v或:(如果是针对某一事件的题目,不是什么popular topic)_(Why people visit museums) is a interesting question that deserves careful investigation not only by_(museum managers), but also by _(visitors themselves). People with different experience, life style and emotional concerns / educational background/_ differ greatly in their attitudes toward this problem /question. Some people hold the opinion that _. Others, however/on the contrary, maintain that _. Still others, convinced by the view that _, argue that _. According to them,_. But as far as I am concerned, I consider the chief reason/ most important quality is _. And here are three reasons that Id like to point out. 模板(七)第一段 v第二段:第一点第二点第三点 第三段: To sum up, _(the three points mentioned above) are the main opinions on _ hold by common/most people. But my idea is that _, and I sincerely believe that it is right. 分析列举式模板(八) v_的确是一个值得探讨的话题。人 们看法比较一致,第一、第二、第三。我认为 最重要的一点是_ v第一段: 第一句同模板(七)。第二句: Somewhat surprisingly, people with different experience, life style and emotional concerns / educational background/_ share similar attitudes toward this problem/question. They usually give some, even all of the following reasons / consider some, even all of the following points important/ necessary / desirable /advisable . v第二段:第一点第二点第三点 v第三段:In conclusion, _(the three points mentioned above) are the main reasons /desirable qualities /_ of _. But as far as I am concerned, I consider the chief reason/ most important quality is _. v或:In conclusion, _(the three points mentioned above) are the main opinions on _ hold by common/most people. But in my point of view, _ has more advantages than disadvantages under most circumstances. 简化模式 对立观点式 v一个事物对立的两个放面/两对立事物,要求考生 支持一方并进行说明. (which类型) v给出两种观点,要求比较他们的优缺点. (compare & contrast) v(Who/how/what ) is a prevalent topic undergoing serious debate. There exist two obvious and definite opinions regarding this controversy: A and B. Personally, I would like to vote for A for three reasons. vThe main reason for my support for A is that vWhat is also worth noticing fact is that vA is superior in another way, this is vIt is undeniable that B has its own merits. However, B can only be achieved conditionally because vFrom what has been discussed above, we may safely draw the conclusion that . vTo choose A or B is something of a dilemma to the public because they sometimes are confused by the seemingly good qualities of A, and neglect the genuinely good aspects of B. vFor A, A 的一个优势。However, this “advantage” betrays a hidden drawback of A. A如何如何. For instance vFurthermore, A的一个大缺点. A good case in point is. vOn the contrary, B的优点1, A particular example for this is vMoreover, B的优点2,for example vFrom what has been discussed above, I may safely draw the conclusion that B fits me better in two ways : B的优 点1. B的优点2. 单一观点式 v给出一结论, 此论点不包括两种事物的比较,要求支 持或反对并给出理由. (同意或不同意类型) v给出一个论点,主要是对两个事物进行比较的陈 述,要求考生支持或反对并给出理由( Which类型 + 同意或不同意类型) v首先 题目观点的重述paraphrase. vAfter pondering this opinion from several aspects, I totally agree (disagree) with it. The reasons are presented below. vThere is no denying that vAnother reason why I agree (disagree) with XXX is that vFinally, vBased on the above discussion, I agree( disagree ) with the opinion that v(Who/how/what ) is a prevalent topic undergoing serious debate. There exist two obvious and definite opinions regarding this controversy: A and B. Personally, I would like to vote for A for three reasons. vThe main reason for my support for A is that vWhat is also worth noticing fact is that vA is superior in another way, this is vIt is undeniable that B has its own merits. However, B can only be achieved conditionally because vFrom what has been discussed above, we may safely draw the conclusion that . 选择多观点之一并解释你为什么选择它 vThere exist various choices in doing XXX such as A,B,C,D. vAs far as I am concerned, I prefer C most for three reasons. vThe main reason for my propensity for C is that vWhat is also worth noticing fact is that vC is superior in another way, this is vFrom what has been discussed above, I may safely draw the conclusion that choosing C is most sensible for me/us. In summary, I prefer C according to my personality and fondness. 原因解释型 v给出一个事实,要求解释它的原因。 vWhat should we do? How do something influence our lives? what are the characters of something? v陈述这个事实 As is know by all, vAmong countless factors which contribute to XXX, there exist three most conspicuous ones: vOne of the primary causes is that vXXX also results from v is responsible for xxx, as well. vTo put all into a nutshell, I draw the conclusion that A,B and C are three main contributors to XXX v背景描述 vThere are numerous approaches to solving, and I would explore the most conspicuous ones there. vOne of the primary method / impact / characteristics, to my mind, is that vA more subtle point which we must consider is that vIn addition/ furthermore vIn conclusion, taking into account of all these methods/ affects / aspects, we may reach the conclusion that 通用句型 v第一点原因: vThe main/first reason is that _. First, we can observe easily that in modern society, . In the first place To begin with, (a good roommate should _) 表原因的通用句型 v第二点原因: vBesides, the further reason why I advocate AAA is that _. The second/another reason for my/peoples propensity for A is that _ The second/another desirable quality for a good roommate is that _ v第三点原因: vMoreover,_ The third reason, not the last/however, goes this way: _ v写完三条原因还可以再写: vMaybe there are some other reasons( to show_). But it is generally believed that the reasons mentioned above are commonly acceptable. v最后意犹未尽或者字数不够可以加这么一句: vNevertheless I must admit that people can do well without AAA, but no one can ignore the additional convenience and satisfaction offered by AAA. Such experience will definitely be helpful in ones later life. vCurrently/Presently/Recently, it is generally/commonly believed that,bu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 全员安全培训开场白课件
- 牙科医患关系现状分析
- 职业发展规划反思
- 卷宗目录模板讲解
- 人工智能选股策略
- 面试技巧与简历制作
- 光电技术应用
- 村寨消防安全整治报告
- 光传输与光纤技术
- 青岛单招考试题库及答案
- 消化系统常见疾病课件(完美版)
- 旅游经济学多选试题(含答案)
- 2021自然资源分等定级通则
- 新疆金奇鼎盛矿业有限责任公司新疆奇台县黄羊山饰面石材用花岗岩矿5号区矿山地质环境保护与土地复垦方案
- 项目招标评标方案
- 水利工程项目基本建设程序-水利水电工程建设基本程序
- 贵州省安顺市安顺经济技术开发区2023-2024学年上学期七年级期末英语试题
- 2022-2023学年北京市东城区高二(上)期末生物试卷(含答案解析)
- GB/T 43327.6-2023石油天然气工业海洋结构物特殊要求第6部分:海上作业
- GB/T 42131-2022人工智能知识图谱技术框架
- 传感器技术与应用教案
评论
0/150
提交评论