




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 4 Cyberspace .单句语法填空1._ is obvious that this destruction will become more dangerous in the future.2.I find _ important for us to learn English well.3.The organization encourages members to meet on a regular basis,as well as _(provide) them with financial support.4.Can you hang _ while I go for some water?5.If I _(be) you,I would seize the chance to go abroad.6.It sounds as though you _(have) a good time.7.Reading in the sun is _(harm) to your eyes.8.It is suggested that he _(solve) the problem in another way.9.Your smoking can do harm _ the health of your children.10.I dont fancy _(go) out so far in such bad weather.11._ average,a family will use 5 kg of wood per day to cook on a simple wood stove.12._ view of the abovementioned facts,we wish to make the following proposals.答案1.Ividing4.on5.were6.had 7.harmful8.(should) solve9.to10.going11.On 12.In.单句改错1.What was obvious that the manager of the coffee shop was waiting for Li Fang to leave.2.Dont handle the vase as if it was made of steel.3.Mary as well as I have been to the Great Wall.4.Wherever you go,keep touch with me,please.5.Brown meat essence is harmful for peoples health.6.They settled down to read the text when they came to the room.7.His dream that he wants to be a teacher has now realized.8.Let us not lose in touch with reality.9.On his view,in 50 years,the average human life span will be 150 years old.10.The scientist suggested grow rice on the dried river bed.答案1.WhatIt2.waswere3.havehas 4.touch前加in5.forto6.readreading7.now后加been8.去掉in9.OnIn10.growgrowing.课文缩写语法填空The last three decades have seen that the Internet is growing 1._ (rapid).Nowadays,the number of the computers 2._ are connected to the Internet is around 50 million.Some experts,3._ (worry) about the crime in cyberspace,are not optimistic 4._ the future.For example,in the future,the computers of banks and governments may be attacked by 5._ (terror).6._, many people hold an opposite view about the future of cyberspace.7._ their opinion,the Internet can bring them great 8._(convenient),such as buying books,9._ (book) tickets and shopping on the Internet.Besides,people can get entertainment from the Net; television and mail service may disappear.With computers widely 10._ (use),some experts see our future in virtual reality.答案1.rapidly2.which3.worrying4.about 5.terrorists6.However7.In8.convenience 9.booking10.used.单元考点作文串记一、根据提示翻译句子1.这个城市发生了地震,毁坏了很多建筑和道路,很显然水电供应被切断了。(attack,It is obvious that.)_2.政府立即采取行动帮助那里的人们。起初救援人员不能和那里的人们取得联系。(get in touch with)_3.很明显当地人的生活受到了极大的影响。政府号召全国各地的人们向灾区提供帮助。 (It was clear that.,affect)_4.很多人已经在他们的新家定居。( settle)_答案1.An earthquake attacked this city,destroying many buildings and roads.It was obvious that the water and electricity supplies were cut off.2.The government took immediate action to help the people there.At first,rescue workers couldnt get in touch with the people there.3.It was clear that the local peoples life was greatly affected.The government called on people all over the country to offer their help to the disasterhit area.4.Many people have settled in their new homes.二、加入适当过渡词,连句成篇【参考范文】An earthquake attacked this city,destroying many buildings and roads,and it was obvious that the water and electricity supplies were cut off.The government took immediate action to help the people there.However,at first,rescue workers couldnt get in touch with the people there.It was clear that the local peoples life was greatly affected.Therefore,the government called on people all over the country to offer their help to the disasterhit area.Up to now,many people have settled in their new homes.课下作业A卷阅读提速练(限时20).阅读理解AIn a few weeks, the halls of a school in Nanuet, N.Y., will be full of mini race cars.The vehicles are carefully designed to achieve great speed.But the cars makers arent collegelevel engineers; theyre middleschool students attempting to learn about physics and technology.“Its rewriting whats possible in education,” says Vinny Garrison, the teacher who organizes the races.According to a survey, nearly threefourths of U.S.teachers use technology to encourage students to learn.And that tech is getting smarter: students can now tour ancient worlds to learn history, take quizzes via smartphone and more.Most of the changes are designed to better prepare U.S.students for careers in fastgrowing fields like science and engineering.But they can come at a cost.A $500 million plan to supply Los Angeles students with iPads was recently stopped after students found ways to avoid content filters (过滤器).So far, however, research shows that using tech in the right ways can make students smarter and more creative.Here is a look at six new technologies that are shaping the classrooms of the future.1.MakerBot has already placed more than 5,000 3D printers in U.S.schools that are designed to help students create model cars (to learn about physics), model frogs (to learn about biology) and more.2.Publishing company McGrawHills line of digital SmartBooks quizzes students after every chapter and stresses the material they need to review; teachers can use that data to better know their students.3.HewlettPackard is testing touchscreen blackboards in a model classroom in Taipei, which are connected with students individual computers, allowing them to copy notes and view multimedia (多媒体).4.Some classrooms at the University of North Carolina feature rolling desks, which allow students to easily switch from listening to a teacher to organizing into small groups.5.Instead of purchasing new tech, schools in Katy, Texas, ask kids to bring their own smartphonesso they can conduct research, answer quizzes via text and more.6.In order to help kids understand teamwork and trust, the Kickstarterfunded Empathy Toyalready used in roughly 400 schools globallyrequires them to cooperate on building blocks (积木) while they are blindfolded.【语篇解读】本文是说明文。虽然现代科技在教育领域的使用像一把双刃剑,但是正确的使用能对学生产生促进作用。1.The car races are organized_.A.to challenge college studentsB.by middleschool studentsC.for educational purposesD.at New York City Hall答案C细节理解题。根据第二段中的theyre middleschool students attempting to learn about physics and technology可知,学生设计这些赛车是出于学习的目的。2.The underlined word “they” in Paragraph 3 refers to_.A.fields B.changes C.careers D.students答案B词义猜测题。根据第三段内容可知,科技给教育带来了变化,这些变化对学生的学习有所帮助,但同时也伴随着代价,故此处的they指代changes。3.Which of the following is helpful for students practical skills?A.MakerBot.B.SmartBooks.C.Touchscreen blackboards.D.Empathy Toy.答案A细节理解题。根据第五段中的MakerBot.help students create model cars (to learn about physics),model frogs (to learn about biology) and more可知,MakerBot能帮助学生制作模型,对于锻炼学生的实际动手能力有好处。4.Whats the purpose of this text?A.To report applications of technology in schools.B.To show students great interest in technology.C.To describe some research work on education.D.To recommend some advanced technologies.答案A写作目的题。通读全文可知,作者以客观的口吻介绍了现代科技在教育领域的应用,既介绍了它的好处,也谈到了它的弊端。故选A项。BIn the United States of America, the legal voting age is 18 years.Though some Americans have expressed interest in raising the voting age, saying that these important decisions should not be left in the hands of a teenager, I disagree.I believe that those who are 18 years old are ready to take on the responsibility for voting.We all know that in the United States, 18 is the age when an individual is considered an adult by the government.Being an adult in the eyes of the law is quite different than simply being a juvenile.Punishments for illegal activities become much heavier.Additionally, at 18,an individual can join the army without receiving permission from his parents to do so.So, when a citizen turns 18, the politics of the country start affecting him in a completely different way.It is unfair to let one lead a severer lifestyle and not allow him any choice in the matter.Furthermore, by allowing a teenager to vote, we are helping to ensure that he will become more politically minded at a younger age.I didnt care at all about the politics of my country when I couldnt vote.As I couldnt do anything about the politics at the time, I couldnt see why I should care.It wasnt until I turned 18 years of age that I started actively trying to understand who ran my government and the way in which it was governed.By allowing 18yearolds to vote, we are getting them engaged in the world of politics much sooner.In addition, teenagers today are much smarter than we think.Todays society is much more technologically advanced than it was in the past.Teenagers have access to all kinds of information through the Internet and their smartphones.So, teenagers have enough knowledge to make good decisions.Therefore, I think 18 is indeed a proper age to make important political decisions and those who are 18 should be allowed to make important decisions that will affect their nation.【语篇解读】本文是议论文。有人认为应该提高美国的选举年龄,作者对此表示反对。5.The underlined word “juvenile” in Paragraph 2 probably means_.A.child B.soldier C.teenager D.criminal答案C词义猜测题。根据本句中的than可知,这里是与本句开头的adult作对比。根据常识可知,18岁正是从“青少年”向“成年”过渡的年龄。由此可推测,这里指成年人承担的法律责任和义务都与“青少年”大不相同。6.When reaching 18, the author_.A.loved his country more than beforeB.changed his attitude towards politicsC.worked in a governmental institutionD.called for a reduction in the voting age答案B细节理解题。根据第三段中的I didnt care at all about the politics of my country when I couldnt vote.It wasnt until I turned 18 years of age that I started actively trying to understand who ran my government and the way in which it was governed可以看出,作者18岁以后改变了自己对政治的态度,从漠不关心到积极参与。7.The author believes “teenagers today are much smarter than we think” because they_.A.are quickmindedB.are wellinformedC.can use modern technologies on their ownD.can act according to changing circumstances答案B推理判断题。根据本句后的内容,尤其是Teenagers have access to all kinds of information及teenagers have enough knowledge可知,作者说“如今的青少年比我们想象中聪明得多”是说他们消息灵通、知识广博。8.Which of the following shows the structure of the text?CP:Central Point P:PointSp:Subpoint(次要点) C:Conclusion答案C篇章结构题。通读全文可知,作者在第一段提出了自己的观点:I believe that those who are 18 years old are ready to take on the responsibility for voting,随后在第二、三、四段证明自己的观点,这三段的结尾It is unfair to let one lead a severer lifestyle and not allow him any choice in the matter, By allowing 18yearolds to vote, we are getting them engaged in the world of politics much sooner和So, teenagers have enough knowledge to make good decisions就是作者的三个论据。最后一段是作者得出的结论。故选C项。.阅读七选五Is conversation a lost art?The next time you eat at a restaurant, take some time to look around you.What do you notice? _1_How many of them are engaged (忙于) in facetoface conversations? On the other hand, how many of them have their heads down using a smartphone?Thanks to smartphones and the Internet, were able to text, email, or make phone calls all day long._2_Experts argue, however, that the types of communication made possible by modern technology have come at the expense of real, facetoface conversations.Even though were connecting more than ever, the exchanges arent as deep as inperson conversations.Do we really spend that much time on electronic devices (设备), though?_3_According to a recent study, todays young Americans (ages 818) spend more than sevenandahalf hours every day on electronic devices, such as smartphones, televisions, computers, and video games.So whats the big deal? Many experts have noted that a reliance (依赖) upon electronic communications can have a negative effect on social skills and writing skills._4_While digital communications teach certain skills and habits, facetoface conversations teach other skills that are important for our overall wellbeing._5_Experts urge people to unplug more often.Set aside time without electronics to share facetoface conversations with friends and family.Keeping a healthy balance between onscreen and offscreen discussions will make you a better communicator in all areas of your life.A.Researchers have found the answer is yes.B.Pay particular attention to the other people around you.C.How can we be sure we dont lose the art of conversation?D.When youre sad or lonely, a smile may make a huge difference.E.This can make it harder to keep healthy relationships as an adult.F.In many ways, were communicating more than we ever had in the past.G.Theres an average of 11 hours of media content in those sevenandahalf hours.【语篇解读】本文是说明文。手机等通讯设备的出现使得人与人之间面对面的交流越来越少了。1.B根据本空前后的What do you notice?和How many of them are engaged in facetoface conversations?可知,B项内容是对前面问题的补充。2.F根据本空前的Thanks to smartphones and the Internet, werre able to text, email, or make phone calls all day long可知,F项是对前面内容的进一步说明。3.A根据本空后的todays young Americans.on electronic devices可知,A项内容是对本空前所提问题的回答。4.E根据本空前的a reliance upon electronic communications can have a negative effect on social skills可知,E项是对前面内容的进一步说明。5.C本段主要讲述了如何平衡面对面的交流和使用电子设备来交流,故C项内容符合此处语境。B卷卷规范练(限时30).语法填空A Thousand Splendid Suns, _1_(write) by Khaled Hosseini, shows the influence that Afghanistans violent history has had on individuals, _2_(especial) its women.Hosseini describes the _3_(life) of Laila and Mariam, and their struggle against society and the Taliban.They are both married to a shoemaker, Rasheed,_4_is constantly abusing them.Initially, Mariam, Rasheeds first wife, doesnt like Laila, but she soon realizes _5_she is in desperate need of a friend.Khaled Hosseinis purpose is _6_(show) the hardships of women in Afghanistan and all they must stand in the household as well as society.The constant fear of a bomb _7_(hit) a house appears frequently in the story, making _8_all the more heartbreaking.A Thousand Splendid Suns is a remarkable story of two women in a society that is _9_(willing) to see Mariam and Laila as equals.Not only _10_Hosseini tell a story of women trying to survive, but he gives the reader knowledge of a lifestyle that is foreign.Im happy to recommend the book to you.答案1.written考查过去分词作定语的用法。设空处作后置定语,write与A Thousand Splendid Suns之间是逻辑上的动宾关系,且write所表示的动作已完成,故填written。2.especially考查副词。设空处意为“尤其”,故填especially。3.lives考查名词。由Laila and Mariam可知,设空处应填life的复数形式lives。4.who考查关系词。设空处引导非限制性定语从句修饰Rasheed,且在从句中作主语,故填who。5.that考查连接词。设空处引导宾语从句且从句意义及成分均完整,故填that。6.to show考查不定式作表语的用法。设空处表目的,故填to show。7.hitting考查动词ing形式作定语的用法。bomb与hit之间是逻辑上的主谓关系,且hit表示的是正在进行的动作,故填hitting。8.it考查代词。设空处指代the story,故填it。9.unwilling考查形容词作表语的用法。由文中的struggle, hardships等可知,那是一个不愿意平等对待Mariam和Laila的社会,故填unwilling。10.doesnot only位于句首时,其后的句子要部分倒装,且此处应用一般现在时,故填does。.短文改错Global warming often makes the headlines these days. How is it so important?A group of scientists attended a UN meeting last week and list several reasons to worry about global warming. Flooding are a major threat to peoples lives.Meanwhile, in rural (农村的) areas, water shortages will make
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年度村镇(社区)后备干部选拔考试题及答案
- 2025年北京纪委监委公开遴选公务员笔试试题及答案解析
- 质地预测模型构建-洞察及研究
- 钻机操作安全知识培训内容课件
- 钻孔引流课件
- 记录巡查情况护理范文
- 知识产权职工培训心得课件
- 钻井设备安全知识培训课件
- 2025年党政干部选拔面试题难度分析
- 笋芽儿课文教学课件
- 气管插管为重患者口腔护理
- 2024版《供电营业规则》考试复习题库大全-下(填空、简答题)
- 饮料生产中的风味控制与风味优化技术
- 《平凡的世界》中田润叶的人生悲剧
- 建设法规(全套课件)
- 大学英语四级考试15选10专项训练及答案
- esd防静电知识培训
- 肱骨外科颈骨折(骨科)
- 药库改造方案
- 英语语法填空基础训练40篇(附答案)
- 投标书-备品备件长期供应方案
评论
0/150
提交评论