综合技能篇节假日活动.doc_第1页
综合技能篇节假日活动.doc_第2页
综合技能篇节假日活动.doc_第3页
综合技能篇节假日活动.doc_第4页
综合技能篇节假日活动.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

综合技能篇(十)节假日活动一、话题描述1.Festival and holiday( Spring Festivals, New Years Day, Christmas, etc)2.Personal celebrations(birthday, anniversary, graduation ,etc)二、共享句型1.Our holiday have changed a lot.2.During the holiday, we usually spend some time studying and we also spend some time relaxing.3.Wed like to do something for our parents.4.Everyone enjoys their happy and interesting holiday life.5. We send New Year cards to friends.三、听力强化图片理解 下面你将听到一段小故事,请按故事情节给下列图片排序,将序号写在横线上。 ABC D E1. _2. _3. _4. _5. _It was Monday. Kathy got up early. After breakfast, she hurried to school by bike. At school, she listened to her阶段teacher carefully and studied very hard. She had lunch with her best friend, Kate, at school. In the afternoon, she played tennis for an hour. She got home at five oclock. After a short rest, she started to do some cooking for her parents. What a nice girl she is !(1. D 2. B 3. E 4. C 5. A)四、阅读提升交际运用Lucy: Hi, Jane. Are you free this evening?Jane: Yes, _1_.Lucy: I hear Titanic in 3D is on at Fuzhou Theater this evening. Jane: Really? _2_Lucy: Would you like to go with me?Jane: _3_ What time will it start?Lucy: At 7:00. Lets go together.Jane: Great. _4_.Lucy: At the gate of the theater.Jane: _5_.Lucy: All right. See you then.Jane: See you.A. Yes, Id love to.B. Then lets make it 6:45.C. Sorry, I dont have time.D. Whats up?E. Whats wrong with you?F. Where shall we meet?G. Im looking forward to watching it.1) D 由上句中的Are you free this evening? 可知是在约定要去做某事。所以 Whats up?(什么事?)是答案。2) G 句意:我期盼看这部电影。由上句和设空处前的Really ?可知 Jane 十分想去看这部电影,故答案为G。3) A 由上句中的Would you like to ? 可知答案为A。4) F 由下句可知是对地点进行提问,故答案为F。5) B 由下句中的then可知是在约定时间,故答案为 B。完形填空Summer vacation is a great time of year for teachers. Their summer vacation time might look a little _1_. In the summer, teachers dont check kids exercise books. They would enjoy other things, some enjoyable work.Summer School For many _2_, having summers off isnt a good choice. They dont have to work long hours. Watching bad, daytime television is _3_ for many teachers. They are used to doing their best work in the _4_, so many teachers would go to teach summer school. _5_school is a great place for teachers to try out new lessons, keep busy, and make some_6_.Second Jobs The _7_truth is that many teachers in America dont make enough money to support their families. It is a good time for teachers to work a _8_job at longer hours in order to make enough money to support the _9_. While some teachers prefer to teach summer school as their summer jobs, many other teachers want to take a _10_ after teaching and get relaxed. Many teachers might take jobs at restaurants or coffee shops, _11_dont be surprised if you walk into your local supermarket and _12_your teacher working there.Family Time The best part of summer vacation is having the time to _13_with family and friends. Teachers may spend the summer hosting parties to meet _14_, or they might spend a lot of time gardening or doing all the housework they are too _15_ to do during the school year. They are great ways to spend the summer. 1. A. similarB. different C. difficult D. usual 2. A. teachers B. workersC. studentsD. doctors 3. A. interesting B. helpfulC. importantD. boring 4. A. house B. hospitalC. classroomD. supermarket 5. A. SpringB. Summer C. AutumnD. Winter 6. A. moneyB. friendsC. tripsD. hobbies 7. A. happyB.sad C. goodD. lucky 8.A. firstB. secondC. oneD. two 9.A. childrenB. home C. familiesD. parents 10.A. jobB. walk C. restD. swim 11.A.andB. but C. thenD. so 12.A.seeB. think C. watchD. hear 13.A. takeB. pay C. costD. spend 14.A.strangers B. childrenC. friendsD. families 15. A. busyB. free C. lazyD. relaxed答案解析;1. B 由他们暑假不检查作业而享受其他事情推断,暑假看起来有点“不一样”。2. A 这篇短文谈论教师暑期生活,由此推断,“教师”休假不一定是好选择。3.D 据常理,对于很多教师而言,成天看不好的电视节目是一件“乏味”的事。4.C 由“很多教师去教暑假学校”推断,他们习惯于在“教室里”做他们擅长的工作。5.B由上文的“很多教师去教暑假学校”推断选B。6.A 据常理知,教暑假学校,可以保持忙碌的状态以及“挣钱“。make money挣钱7.B 由“美国很多教师不能挣够养家糊口的钱”推断,这是一个“伤心的”事实。8.B 由“平时挣不够养家的钱”推断,假期是打“第二份”工的时候。9.C 由教师假期打第二份工推断,他们是为了挣足够的钱以支撑“家庭”。10.C While 表示比对;一些教师打工,而另一些教师则“休息”以放松自己。11.D“教师在超市打工”一“看见教师打工不要吃惊”为因果关系,故用so.12.A由教师可能在超市打工推断,在超市“看见”教师打工不要感到吃惊;这里说明“看见”的结果,而不强调“观察”,其他选项不符合。13.D 下文说明与家人、朋友共度假期的活动;spend time with sb.意为“与某人共度”。14.C 上文提及与家人、朋友共度;据常理可知,与家人共度而不是“会面”;此外假期会见学生不是一种常态;更不会见陌生人;故选C。15.A 教师们会花时间做平时太“忙”而没有做的家务劳动。其他选项不符合语境。阅读理解 AWhatisyourfavoriteholiday?HerearesomestudentsopinionsSandyfromTaiwansays:MyfavoriteholidayistheMid-AutumnfestivalIalwaysvisitmygrandfatherandgrandmother,andwealwaysgotothesamerestaurantonthemountaintoholdjubilationAtnight,wealwayshaveabarbecue,andwatchthemoontogetherIenjoyitalotZheniafromUkrainesays:MyfavoritedayisNewYearsDayWecelebratethenewyearonthe31stofDecemberFatherFrostcomeswithhisgranddaughteronthatnightHeputshispresentsundertheNewYearTreeWehaveapartyandstayupuntilmidnighttoseetheNewYearinandtheOldYearoffWecookdeliciousfoodforthepartyPeoplealsocelebrateOldNewYearinourcountryItisonthe14thofJanuaryYagnafromIndiasays:MyfavoritedayisDeepavali (屠妖节),whichisalsocalledFestivalofLightsPeopledosomecleaningathomeandlighttheiroillampstothankforthedefeatofthebadkingTocelebrateit,wealsoeatsweetsanddeliciousfood,wearnewclothes,andgivepresentstoourfriendsandrelativesPatfromThailandsays:MynameisPatMyfavoriteholidayisSongkranIttakesplacefromthe13thto15thofAprilOntheholidaypeoplepourwateroneachotherItisalotoffunPeoplealsobuynewclothesandtheyhavebigparties根据短文内容,选择最佳答案。()1WhatisSandysfavoriteholiday?ATheMid-AutumnfestivalBNewYearsDayCDeepavaliDSongkran()2Theunderlinedwordjubilationisclosestinmeaningto_AhopeBcelebrationCpresentDexercise()3WhatdoestheunderlinedwordSongkranprobablymeaninChinese?A音乐会B新年C中秋节D泼水节()4InordertocelebrateDeepavali,wecan_A.eatsweetsanddeliciousfoodB.wearnewclothe Cgivepresentstoothers Dalloftheabove()5WheredoesZheniacomefromaccordingtothepassage?ATaiwanBIndiaCUkraineDThailand答案:1A根据第一个学生的话可以确定Sandy最喜欢的节日是中秋节,即选A。2B根据Sandy的叙述可知,他们总是去同一个饭店,可以猜测是庆贺节日,所以选B。3D根据Pat的介绍可知在4月1315日,他们可以把水泼在别人身上,所以确定是泼水节,选D。4D根据Yagna的叙述,可以确定为了庆祝屠妖节,他们可以吃糖和佳肴,可以穿新衣服,可以送别人礼物,所以选D。5C根据第四段的内容可以找出Zhenia是来自乌克兰,即C。 BTheNewYearisoneofthehappiestholidaysinRussiaChristmaswasaveryimportantRussianholidaybeforeHowever,inthepastonehundredyears,theNewYearhastakenitsplaceTheNewYearisalsocelebratedwithaChristmastreethathasbeguntobecalledaNewYeartreeRussianpeopleregardthecomingyearasthebeginningofnewlife,achancetomakedreamscometrueThereisatraditiontomakeawishwhiledrinkingchampagne(香槟酒)Actually,champagneisthetraditionaldrinkofthefirsthalfhouroftheNewYearAndthenbeerorvodka(伏特加酒)takesitsplacePeoplemakealotofpreparationsbeforeNewYearsDayTheycleantheirhousesandcookalotoffoodRussianNewYearisdifferentfromAmericanChristmasItisusuallycelebratedwithfriendswhileinAmericaChristmasisusuallycelebratedwithfamilyTheNewYearpartyisusuallyaveryhappypartywithalotoftoasts(干杯,敬酒),changingclothes,exchangingpresentsandcongratulatingeachotherRussianscanhavealotoffunonNewYearsDayDecember31stisworkingday,butJanuary1stand2ndareholidays,soitisatraditionforpeopletostayawakeallnightonNewYearsEveAndevenchildrentrynottogotosleepforaslongastheycanPeoplegooutintothestreetsatnight,lightNewYeartreesandputthemallaroundthetown阅读短文,根据文章内容判断下列句子正(T)误(F)。()1NewyearsDayisnotasimportantasChristmasinRussia()2Russiansusuallydrinkbeerorvodkafirst,andthendrinkchampagne()3RussiansusuallyexchangepresentsduringtheNewYearparty()4NewYearholidaysusuallylastfromDecember30thtoJanuary2nd()5RussianNewYearisnotthesameasAmericanChristmas答案:1F根据文章第一段的内容可知,以前圣诞节很重要,可是现在新年更重要,所以错误。2F根据第二段内容可知,他们先是喝champagne,后来又习惯于喝beerorvodka,确定本句是错误的。3T根据第三段的内容可知,在新年人们通常交换礼物,所以本句正确。4F根据最后一段内容可知,12月还在工作,1月12号是新年,所以该题是错误的。5T根据第一段的内容可以确定本句是正确的。 CRoofs covered with snow, the cats leaving deep footprints walk through deep snow. Christmas in England can be a magical experience, full of traditions, fun and delicious food. History and Traditions Christmas has been celebrated in England for over a thousand years. Christmas is so special because of the traditions ,from sending Christmas cards to listening to Christmas music. Beautiful Christmas trees are a symbol of Christmas in England. And we use lights to brighten the streets and our homes more than we do at any other time of the year. Christmas stockings are such a traditional part of an English Christmas that its very difficult to work out where (and when) the custom actually came from. But if youre around, youll see that they come in all shapes and sizes. Christmas Food Festivals and food have always lived comfortably side by side. So theres really no reason to be surprised at lots of traditional Christmas foods that we enjoy during the festive season. There are Christmas foods we make or buy only once a year. Or take a look at these traditional Christmas recipes, from pies to wine and bread to Christmas pudding. And, of course, Christmas wouldnt be Christmas without chocolate. Gift Ideas What do you give the person who has everything? If they love English history, youd like to give them(and maybe yourself) a special treat. The English have a reputation for being a little unusual. Why not pick a present that reflects that? And while choosing the right Christmas gift, dont forget the little things that give just as much joy to those who receive them.根据短文内容,完成下列表格。 Title:_1_History and TraditionsChristmas has the history for more than_2_. Christmas is so special because of the traditions.Because Christmas trees are a symbol of Christmas. Its very hard to know where and when the custom of _3_ came from.Christmas FoodThere are many_4_from pies to wine and bread to Christmas pudding. Christmas must have chocolate.Gift IdeasPick a special gift because the English are famous for _5_.Dont forget the little things that give much joy.1.Christmas in England 文章主要讲述了再英国圣诞节的情况,故可知答案。2. a thousand years 根据第二段的第一句可知,在英国圣诞节有一千多年的历史了。3.Christmas stockings 根据第四段的第一句可知答案。4.traditional Christmas recipes 根据第五段最后一句可知答案。5.being a little unusual 根据最后一段的第一、二句可知答案。 D In November 1605 a group of men, the leader of whom was called Guy Fawkes, made a plan to blow up the government buildings in London. Did they succeed? No, they didnt. The police found the gunpowder before it exploded and they caught all the men involved in the plot. To celebrate his survival,King James ordered the people of England to have a bonfire on the night of November 5th. On Bonfire Night, all over Britain there are firework displays and bonfires with models of Guy Fawkes, which are burned on the fire. The Guy is made of old clothes and the clothes are filled with newspaper.The Guy is reminder of Guy Fawkes. The biggest firework display is the Edenbridge Display in Kent. Edenbridge also has the biggest Guy. A 9-meter五、作文(一)小作文 Every year there is a Spring Festival in ChinaUsually it is in_1_or FebruaryIt is the most important festival in ChinaSo before it comes,everyone has to prepare thingsThey buy pork,beef,chicken,fruits and many other thingsAnd they often _2_ a special kind of food dumplingsIt means come togetherOn the day before the festival,_3_ buy new clothes for their childrenChildren also buy presents for their parentsOn the Spring Festival Eve(除夕),all the family _4_ come back to their hometownThis is a happy momentSome sing and dance,some play cards and others get the dinner readyWhen they enjoy the meal,they give each other the best _5_ for the coming yearThey all have a good time1.January 根据常理可知,春节在一月或二月。2.make 做饭make food3.Parents 根据Children also buy presents for their parents可知,前句应填parents.4.members 家庭成员family members5.wishes 最好的祝福best wishes(二)大作文 如今中学生的假期生活发生了很大变化。假定你是李明,美国的笔友Lisa想了解中国学生现在的假期生活。请写封回信。要点如下:1.学习和休闲仍然很重要。2.帮忙做家务。3.参加社会活动,做志愿者工作,帮助他人。注意:1.词数80-100. 2.请结合实际增加细节,适当发挥。 3.信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。 参考词汇:volunteer志愿者Dear Lisa,Im glad to have received your letter. Our holiday life has changed a lot._ Yours, Li Ming范文一: Im glad to have received your letter. Our holiday life has changed a lot. Learning and relaxing willbe important to us. We will also help our parents do housework or farm work. During that , we know our parents are hard-working every day. Also, we will take an active part in social activities as volunteers. We can go to the streets to collect trash or go to the hospital to cheer up the sick children. We will try our best to help people in need and make our hometown more beautiful. We believe we can find great pleasure in all these activities. Yours, Li Ming范文二: Im glad to have received your letter. Our holiday life has changed a lot. Learning and relaxing are as i

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论