




全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
.完形填空The great ship,Titanic,sailed for New York from Southampton on April 10th,1912.She was carrying 1316 _1_ and a crew of 891.Even by modern _2_,the 46,000 ton Titanic was a colossal (巨大的) ship.At that time,however,she was not only the _3_ ship that had ever been built,but was regarded as _4_,for she had sixteen watertight compartments.Even if two of these were flooded,she would still be able to _5_.The tragic sinking of this great liner will always be remembered,for she went down on her first _6_ with heavy loss of life.Four days after _7_ out,while the Titanic was sailing across the _8_ waters of the North Atlantic,a huge iceberg was suddenly spotted by a lookout.After the alarm had been given,the great ship turned sharply to avoid a direct collision.The Titanic turned just in time,narrowly _9_ the immense wall of ice which rose over 100 feet out of the water beside her.Suddenly,there was a _10_ trembling sound from below,and the captain went down to see what had happened.The noise had been so faint that no one thought that the ship had been _11_.Below,the captain realized to his horror that the Titanic was sinking _12_,for five of her sixteen watertight compartments had already been flooded!The order to abandon ship was _13_ and hundreds of people plunged into the icy water.As there were not enough _14_ for everybody,1,500 lives were _15_.【文章大意】文章讲述有十六个水密舱而被世人称为永不沉没的巨轮泰坦尼克号,在她前往纽约的首航中因大意撞上冰山而沉没,最终导致1500多人遇难的故事。1A.peopleBpassengersCtourists Dvisitors解析:选B。根据句意,船上有1316名乘客和891个船员。2A.standards BlevelsCdegrees Dscientists解析:选A。根据下文的At that time,可知是现代的标准。3A.most beautiful BlatestCsmallest Dlargest解析:选D。根据上文的a colossal ship,应选largest。4A.unbelievable BunsinkableCsplendid Dwonderful解析:选B。unsinkable不沉的,空格后说到因为她有十六个水密舱,即使其中两个舱进了水,她仍然能浮起。5A.sink BexistCstay Dfloat解析:选D。见上题解析,float漂浮。6A.journey BuseCvoyage Demploy解析:选C。首航遇难。voyage航行。7A.starting BbeginningCsending Dsetting解析:选D。固定搭配,set out出发,启航。8A.cold BicyCclear Dcool解析:选B。根据常识北大西洋的水是结冰(icy)的。9A.passing BmissingCavoiding Dleaving解析:选B。正好避开了浮出水面的那座冰山。10A.slight BstrongCthin Dweak解析:选A。根据下文.so faint that no one.可知是当时只是发出了轻微的颤动声。11A.harmed BspoiledCdamaged Dhurt解析:选C。颤动声如此微弱,以致无人会想到船体已损坏。12A.rapidly BslowlyCalready Dunfortunately解析:选A。泰坦尼克号正在迅速下沉。13A.given BobeyedCcommanded Dmade解析:选A。give the order下达命令。14A.seats BshipsClifeboats Dcompartment解析:选C。船只遇难时要依靠救生艇来逃难。15A.saved BlostCsurvived Ddied解析:选B。lose ones life失去生命;牺牲。.语法填空Not knowing 1._ a particular gesture means in different countries or cultures can be 2._(confuse)People do not realize how much significance a gesture can have 3._ it is misunderstood.To nonGermans,an American 4._(tour) at a German hotel giving an “OK” sign by making a circle with his index finger and thumb is “saying” everything is fine.However,for Germans,that particular gesture can cause offence and is certainly not appropriate.Over the years,scientists have studied hundreds of gestures.They note that in some countries 5._ Australia,6._ is considered rude not to look someone directly in the eyes as they speak 7._ in other countries like Japan,lowering your eyes 8._(be) a sign of respect.Studies have shown that if people are aware 9._ the different ways that gestures are interpreted,they are more likely to have 10._(good) cultural experiences.【文章大意】本文介绍了身体语言在不同的文化中有不同的意思。1解析:动名词knowing后面应是一个宾语从句,而从句中means缺宾语,填连接代词what。主句主语是knowing短语作主语,谓语是can be.。答案:what2解析:作表语应填形容词,表示“令人困惑的”,用confusing。答案:confusing3解析:两分句之间应用连词连接,句子结构才完整,由句意可知,填until以构成not.until (直到才)句型。答案:until4解析:在“冠词形容词”后用名词,表示“旅游者”,故填tourist,因前面有an,故用单数。本句作主语的短语很长,an American tourist.and thumb是主语,谓语是is saying。答案:tourist5解析:意指“像澳大利亚一样的国家”;表示“像一样”用介词like。答案:like6解析:作形式主语,真正的主语是后面的不定式短语。答案:it7解析:因in some countries.与in other countries.是对比关系,用并列连词while。答案:while8解析:因动名词短语lowering your eyes作主语时,谓语用单数;指一般情况用一般现在时。答案:is9解析:因be aware of sth.(明白,意识到)是固定短语。答案:of10解析:在名词前作定语需要形容词,无需变词性,考虑级的变化;由句意可知用比较级。句意:如果人们懂得不同身势语的意思,他们就更有可能有更好的文化体验。答案:better.阅读理解The United Nations says forty million people or so around the world went hungry in 2008,mainly because of higher food prices.Early estimates from the UN Food and Agriculture Organization (FAO) show that 963 million people did not get enough to eat.World food prices have dropped since early 2008.Prices of major crops have decreased by more than half from their height earlier last year.But they remain high compared to earlier years.But FAO official Hafez Ghanem says lower prices have failed to end the food crisis (危机) in many poor countries.“For millions in developing countries,” he says,“getting enough food every day to live an active and healthy life is a distant dream.”The FAO says food shortage is a threat to peoples health.Today,twothirds of the worlds undernourished people live in just a few countries.These are India,the Democratic Republic of Congo,Bangladesh,Indonesia,Pakistan,Ethiopia and so on.A report on food insecurity warns that the current economic crisis could send even more people into hunger and poverty.In subSaharan Africa,the percentage of the people who continually go hungry fell from 34% in 1997 to 30% in 2008.But the FAO says Ghana is the only country that has reached two sets of hunger reduction targets.These were set by the 1996 World Food Summit and the Millennium Development Goals.The main reason is the growth in agricultural production in Ghana.The FAO says some countries in Southeast Asia like Thailand and Vietnam have made progress in hunger reduction goals.But South Asia and Central Asia havent,and North Korea is still in hot water.【文章大意】这是一篇经济报道,介绍由于粮食减产、粮食价格、当前的经济危机等造成了世界粮食的短缺。1What FAO official Hafez Ghanem says implies _.Aits easy but takes long to provide people with enough foodBenough food can make people more active and healthierCthere is difficulty solving the food shortage in a short timeDpeople in developing countries will never get enough food解析:选C。信息处理题。由文章的第三段“For millions in developing countries,”he says,“getting enough food every day to live an active and healthy life is a distant dream.”可得出答案。2Ghana has reached the targets of hunger reduction mainly because of _.Athe still high food pricesBthe donation of developed countriesCthe two targets of hunger reductionDthe growth in agricultural production解析:选D。细节理解题。在文章中的倒数第二段可以找到答案。3The underlined word “undernourished” in Paragraph 4 probably means _.Ahungry and unhappyBunhealthy for lack of foodCnot fat because of povertyDundeveloped and poor解析:选B。词义猜测题。从前面一句The FAO says food shortage is a threat to peoples health.后面一句国家的特点以及文章的中心lack of food可知,答案为B。4Which country has NOT made progress in hunger reduction?ANorth Korea.BThailand.CVietnam. DGhana.解析:选A。D(在倒数第二段)和B、C(在最后一段)都提到了在hunger reduction方面取得了进步。5What is the best title of this passage?AThe food production of the worldBThe hunger reduction target of the FAOCThe food shortage around the worldDThe solution to the global food shortage解析:选C。主旨大意题。本文的中心是“全世界粮食短缺问题”。.读写任务阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。 Several years ago, I got the chance to see animals at a circus. As I was passing the elephants, I suddenly stopped,confused by the fact that these huge creatures were being held by only a small rope tied to their front leg. No chains,no cages. It was obvious that the elephants could, at any time, break away from their bonds. However, for some reason, they did not. I saw a trainer nearby so I walked to him and asked why these strong animals just stood there and made no attempt to run away.“Well,” he said, “when they were very young and much smaller we used the same size rope to tie them and at that age its strong enough to hold them. As they grow up,they are conditioned to believe that they cannot break away. They think the rope can still hold them, so they never try to break free.”I was amazed. These animals could at any time break free from their bonds. But they were stuck right where they were, just because they believed they could not.Like the elephants, how many of us go through life holding the view that we cannot do something, simply because we failed it once before?【写作内容】1以约30个词概括这段短文的内容;2然后以约120个词就“如果看待生活中的失败”进行议论,内容包括:(1)阅读短文后的感受;(2)不同的人对待失败的不同态度;(3)你认为应该怎样看待生活中的失败。【写作要求】1在作文中可以使用自己亲身的经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容但不得直接引用原文中的句子;2作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。_One possible version: When visiti
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 汇率的协议书
- 协议书办事员
- 辅导班入学协议书
- 通信协议书 总线
- 财产纠纷协议书
- 2025标准版个人租赁合同模板
- 2025广东广州市百万英才汇南粤广州中医药大学第三附属医院招聘14人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025劳务派遣人员劳动合同书范本
- 基于Spring Boot二手交易平台的设计与实现-论文12000字
- 2025春季首都机场集团校园招聘考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 矿山安全培训课件-地下矿山开采安全技术
- 汪小兰版有机化学答案全
- DB32∕T 3751-2020 公共建筑能源审计标准
- DB51T 2975-2022气凝胶复合保温隔热材料及系统通用技术条件
- 高中音乐《学会聆听音乐》第三课时《联想与想象》 课件
- 实验,双子叶植物根类药材的鉴定课件
- 高中音乐鉴赏 第一单元 学会聆听 第一节《音乐要素及音乐语言》
- GB/T 40302-2021塑料立式软薄试样与小火焰源接触的燃烧性能测定
- 20以内加减法口算题3500道直接打印
- 北斗卫星导航系统(全套课件208P)
- 急诊科岗位职责
评论
0/150
提交评论