版2019版高考英语大一轮复习单元检测卷14Unit4Astronomy新人教版必修3061134.doc_第1页
版2019版高考英语大一轮复习单元检测卷14Unit4Astronomy新人教版必修3061134.doc_第2页
版2019版高考英语大一轮复习单元检测卷14Unit4Astronomy新人教版必修3061134.doc_第3页
版2019版高考英语大一轮复习单元检测卷14Unit4Astronomy新人教版必修3061134.doc_第4页
版2019版高考英语大一轮复习单元检测卷14Unit4Astronomy新人教版必修3061134.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 4 Astronomy .阅读理解A Open Monday to Saturday 10:00 to 17:00 and Sunday 12:00 to 17:00. Last admissions at 16:30 each day. Personal Admission: Adults, 5; Seniors/Students, 4. Group Admission(Ten or more): Adults 4.5 per person; Students/Seniors 3.50 per person. Payment for groups must be made together.Welcome to the James Joyce CentreThe James Joyce Centre is to promote an understanding of the life and works of James Joyce. In doing so, the Centre tries to work with institutions to celebrate Irelands rich cultural heritage(遗产). The James Joyce Centre provides the casual visitor with a rewarding and memorable experience. The Centres home is a restored 18th century townhouse in the north of Dublin, the city of Joyces birth and the setting for all his works. From this central place in Joyces heartland, the Centre aims to develop an appreciation of this most remarkable and significant literary figure of the 20th century.No 35 North Great Georges Street was built in 1784 and decorated with fine plasterwork(灰泥) by Michael Stapleton. The house was restored in the 1980s and opened as the James Joyce Centre in 1996, run by members of Joyces sisters family.The Kenmare Room is used for lectures and has a small show of reproductions of Joyce family pictures. In addition, this room provides details of Joyces life and times, a reading table where visitors can sit and read works by and about Joyce, and a show of some of the many translations of Joyces works.Exhibitions The centres permanent and temporary exhibitions show various aspects of Joyces life and work. Through shows and three films, you may dig into the novel about its historical background and learn more about Joyces life. The Centre also hosts International Joyce, an exhibition that provides a wonderful introduction to the life and works of James Joyce.Walking ToursOur walking tours are available every Saturday at 11 am and 2 pm, and by advanced booking on Tuesdays and Thursdays at 11 am and 2 pm(with at least four people). Adults 10; Seniors/Students 8. For bookings, contact infojamesoyce.ie. We look forward to your visit.语篇导读本文为应用文,主要介绍了詹姆斯乔伊斯中心景点观光的相关情况。1According to the text, the James Joyce Centre _.Ahas a history of about 30 yearsBis run by Dublins governmentCis on the North Great Georges StreetDhas been well protected since its construction解析 C细节理解题。根据Welcome to the James Joyce Centre这部分内容的第三段可知,詹姆斯乔伊斯中心的前身是北大乔治街上第35号建筑,故选C项。2It can be inferred from the text that in the James Joyce Centre, you can _.Asee some movies about James JoyceBlisten to James Joyces lecturesClearn every event of James Joyces timesDhave the walking tours by yourself解析 A推理判断题。根据倒数第二段第二句可推断,在詹姆斯乔伊斯中心可以看到关于乔伊斯生活事迹的电影,故选A项。3What is the main purpose of the text?ATo comment on the James Joyce Centre.BTo tell the history of the James Joyce Centre.CTo briefly introduce the James Joyce Centre.DTo attract potential tourists to the James Joyce Centre.解析 D写作意图题。本文主要介绍了参观詹姆斯乔伊斯中心的时间、入场方式,该中心建立的原因、历史由来等内容。再根据Welcome to the James Joyce Centre以及We look forward to your visit等可推断,本文主要是想通过介绍詹姆斯乔伊斯中心而吸引游客前来游玩,故选D项。BPutting together lunches that your children will enjoy can seem like a difficult task, as you struggle to meet the tastes of your kids with all of the food in the world. There are some tips for you to complete this and give your kids a healthy treat at the same time.4_ Have your kids select their own lunchboxes or lunch bags. This will let them express their personal style and will allow them to make a choice. They can give the presentation of their lunch a personal touch that will make it more attractive. Most older kids prefer plain brown bags.5_Buy a frozen ice pack or freeze the juice boxes you plan to include.6_ In this way, he or she doesnt end up with soggy sandwiches and other lunch problems. Containers are likely to “sweat” a little when they thaw, so wrap them up well to avoid any sogginess soaking through.Try to include a good combination of your childs favorite snacks and healthy choices. If you include a bland sandwich and a pile of carrot sticks, your child may end up putting the lunch on the trading block. But if you pack lunches with delicious treats and healthy choices, kids are more apt to eat everything in the bag and look forward to lunch the next day.7_Packing school lunches is often a task that moms and dads may fear, but it doesnt have to end up that way.8_ALike all things in life, packing school lunches is really all about balance.BHowever, younger kids will jump at the chance to pick a fun lunch bag.COne of the first things you need to do is to make sure that your kids have the right containers for lunch.DYou can consult it with your children ahead of time.EYou can pack a school lunch that is both exciting and healthy, just by being a little creative.FThe frozen juice will look inviting and make your child have a good appetite.GThis will help refrigerate everything in your childs lunch.语篇导读本文为说明文。孩子上学带午餐常苦恼着父母:带什么食物?用什么工具带午餐?作者给出了一些锦囊妙计。4解析 C顺承关系。根据上段最后一句There are some tips for you可知,此处应当用One of the first things you need to do is来引出第一条建议,故选C项。5解析 B转折关系。上句说到Most older kids prefer plain brown bags,因此,此处应用表示对比的句子,故选B项。6解析 G顺承关系。空前一句中的frozen, ice, freeze和G项中refrigerate(冰冻)相对应,故选G项。7解析 A重申关系。A项与本段段首的主题句相呼应:给孩子带的午餐既要是孩子爱吃的,又要是健康的,要保持平衡,故选A项。8解析 E总结关系。本段是对全文关键信息的总结,全文结构为:提出观点具体建议总结或归纳观点,故选E项。.完形填空(状元桥原创)I grew up in three cultures: I was born in Paris, my parents were from China, and I was_1_mostly in America. When I was young, this was very _2_:_Everyone said that their culture was best, but I knew they couldnt all be right. I felt that there was a(n) _3_ that I would choose to be Chinese or French or American. For many years I bounced(弹跳) among the three, _4_ each but never being wholly comfortable. However, the _5_ of trying on each culture taught me something. As I struggled to belong, I came to understand what made each one _6_. At that point, I realized that I didnt need to choose one culture to the _7_ of another, but instead I could choose from all three. The values I selected would become _8_ of who I was, but no one culture needed to win. I could _9_ the cultural depth and length of my Chinese heritage, while feeling just as _10_ about the deep artistic traditions of the French and the American culture.So, _11_ settling on any one of the cultures in which I grew up, I now choose to _12_ many more cultures and find _13_ to love in each. This wandering leads to the accidental learning that continually _14_ my life.As I work in music today, I try to carry out this ideathat the music I play, like me, doesnt _15_ only one culture. In recent years, I have explored many musical traditions. Along the way, I have met _16_ who share a belief in the creative power that exists at the intersection of cultures. These musicians have _17_ become my guides to their traditions._18_ them and their music I have found new meaning in my own music making.As we struggle to find our _19_ voices, I believe we must look _20_ the voice weve been assigned and find our place among the tones of human expression.语篇导读本文为夹叙夹议文。“我”是在三种不同的文化氛围里长大的,三种文化对“我”都有着深刻的影响,尤其是对 “我”对音乐的理解和创造尤为深远。1Acheered up Bbrought upCbacked up Dcalled up解析 B句意: 我出生在巴黎,我的父母来自中国,但是我大多时候是在美国长大的。bring up养育,教育;cheer up(使)高兴起来,振作起来;back up支持,退后; call up给打电话,唤醒,使想起,故选B项。2A.encouraging BexcitingCconfusing Dsatisfying解析 C句意:当我年幼的时候,这是非常令人困惑的事情:因为(我周边的)每个人都说,他们的文化是最好的,但我知道他们不都是正确的。即:作者所听到的互相冲突,令他感到困惑,故选C项。3A.expectation BsympathyCconcept Drequirement解析 A句意: 我觉得人们总是期望我会选择成为中国人或法国人或美国人。 expectation 期望;sympathy同情;concept概念;requirement要求,需要,故选A项。4A.carrying on Bcounting onCkeeping on Dtrying on解析 D由下一段中the _5_ of trying on可知选D项。5A.process BtrendCwithdrawal Dstress解析 A句意:然而,在尝试每种文化的过程中我学会了很多东西。 process过程;trend走向,趋势,倾向;withdrawal收回,撤退,脱瘾的过程;stress压力,重音,故选A项。6A.absolute BuniqueCpotential Dlegal解析 B句意:当我努力地寻找归属感时,我开始明白了每一种文化的独特魅力。unique 独特的,独一无二的;absolute完全的,绝对的;potential可能的,潜在的;legal合法的,故选B项。7A.routine BsubstituteCmainstream Dexclusion解析 D句意:我意识到我不需要因要选择一种文化而去排斥另一种文化,而是我可以三种文化都选择。即:不必非此即彼。exclusion排除,排斥;routine常规,日常事务; substitute代替(品),代用(品); mainstream主流,主要倾向,故选D项。8A.sense Bpart Clink Dcredit解析 B句意: 我选择的价值观将成为“我是谁”的一部分,但没有一种文化一定需要赢。即:我生命中的组成部分,故选B项。9A.assess Bpolish Chonor Dacquire解析 C句意:我对我所继承的中国传统文化的深度和她的源远流长给予尊重,而同时对法国和美国的传统文化的深层艺术传统也充满热爱。上下文是谈作者对这三种不同文化的态度,honor 尊敬;assess评价,评定;polish磨光,润色;acquire获得,取得,故选C项。10A.cautious BcreativeCpassionate Dcertain解析 C参见上题解析。 passionate充满激情的;cautious谨慎的,小心的;creative有创造力的,独创的;certain肯定的,有把握的,故选C项。11A.more than Bless thanCother than Drather than解析 D句意:因此,我现在不是选定停留在任何一种我成长所处的文化里,而是选择探索更多的文化和找到爱上每一种文化的元素。rather than意为“而不是”,即是对上文说到各种要求我选定一种文化的否定,符合题意。other than意为“除了;不同于”,意即“还有”,故选D项。12A.ignore Bexplore Cswallow Dclarify解析 B参见上题解析。下文由and find表明此处是去“寻找,探索”才符合语境。ignore忽视,不理睬;swallow忍受,吞没;clarify澄清,阐明,故选B项。13A.elements BfashionCfragrance Dattachment解析 A参见11题解析。element元素,要素,成分, 意即the necessary part of a whole;fashion时尚; fragrance芬芳,芳香;attachment附属,依恋,故选A项。14A.comforts Boccupies Cabandons Dshapes解析 D句意:这种漫游式的探索使得我无意中学习到很多,从而不断地塑造我的生命。shape用作动词,意为“塑造,使成形”;comfort安慰; occupy占据,使忙碌;abandon放弃,抛弃,故选D项。15A.attend to Bbelong toCanswer to Dcontribute to解析 B句意:如今我在从事音乐工作,我试着执行这个想法我演奏的音乐,像我一样,不只属于一种文化。即:我本人,我所从事的音乐都不只是局限于某种文化的限制。belong to属于;attend to致力于,注意到,照顾;answer to符合,适合,对负责; contribute to促成,捐助,故选B项。16A.travellers BforeignersCmusicians Dexperts解析 C句意: 这些年来,我已经探索了很多种的音乐传统。在这个过程中,我遇到过很多音乐家并与他们共同分享着这样的信念:音乐的创造力存在于文化的交集中。上文提到的是作者现在从事的是音乐,而且下文中These musicians也是很好的提示,故选C项。17A.abruptly BvalidlyCmerely Dgenerously解析 D句意:这些音乐家慷慨地指导我探索他们的音乐传统。generously不吝啬,不自私,不保留;abruptly突然地,意外地;validly有效地;merely仅仅,只不过,故选D项。18A.Thanks to BRegardless ofCAt the mercy of DIn response to解析 A句意:由于他们和他们的音乐,我发现了我自己创作音乐的新的意义。thanks to因为,由于;regardless of不顾;at the mercy of受支配;in response to为响应,故选A项。19A.alternative Bindividual Ctentative Dample解析 B句意:当我们努力地寻找个人的声音时,我认为我们一定要超越我们被赋予的声音,并在人类表达的音调中找到自己的位置。individual个人的;alternative可选择的;tentative不确定的,试探的; ample丰富的,故选B项。20A.beyond Bagainst Cfor Dafter解析 A参见上题解析。 beyond超越,符合题意,故选A项。.语法填空In human history, many ancient and splendid civilizations were born and died. China is the only country 1with uninterrupted human civilization. Chinese civilization was born on the shores of the Yellow River. And the rich land 2where Chinese civilization began is Henan Province.The Yellow River goes across 3central (center) Henan. It is Chinas main northtosouth and easttowest artery(干线)Chinas most ancient tribal 4leaders (lead), the Yellow Emperor and the Yan Emperor, were born here. Even today, Chinese people all over the world still 5proudly (proud) call themselves the descendants(后裔) of these two emperors.The river holds 6an unshakable position in the heart of every Chinese, 7respected (respect) by every generation and called “the M

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论