2019高三英语一轮复习模块四课时规范练12Unit.doc_第1页
2019高三英语一轮复习模块四课时规范练12Unit.doc_第2页
2019高三英语一轮复习模块四课时规范练12Unit.doc_第3页
2019高三英语一轮复习模块四课时规范练12Unit.doc_第4页
2019高三英语一轮复习模块四课时规范练12Unit.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 3 Tomorrows world (35分钟).阅读理解(2018湖南十校联考)Time travel is a familiar subject of science fiction(小说)and fantasy stories,from H.G.Wells to Rod Serling to Hot Tub Time Machine.But could time travel ever be possible in real life?And,if so,how would humans even handle so advanced a technology?Some scientists say time travel is theoretically possible,at least if you want to jump ahead to the future,but dont start saving up for a time machine just yet.As physicist Paul Davies explained for CNN in 2013,“Over a century ago,Albert Einstein showed that time is actually flexible.That is,it can be either stretched or shrunk by motion.”In general,the closer youre going to the speed of light,the slower time moves.“Fly to the star Vega,25 light years away,and back again at 99% of the speed of light,and when you return to Earth in 2062,you will have experienced only seven years travel time in the spacecraft(航空飞行器).In fact,you will have leaped 42 years into Earths future,” Paul Davies wrote.So if you were to,theoretically,take a trip in a super-fast spaceship,you might feel (and look) as though only a few years had passed,but when you arrived back on Earth,decades would have passed and all your friends and family would be dead and gone.Time travel!But what about going backwards?Could it ever be possible to pop back in time and stop bad things from happening and good people from dying?Theoretically,if you were to travel faster than the speed of light,you would be moving backwards in time.But most scientists believe that nothing can actually travel faster than light,and,if you could go back in time,messing with the past would create all kinds of unsolvable problems,like what if you went back in time and killed your grandpa!Although some theories have attempted to propose(提议)solutions to these inconvenient time-travel problems,it remains a pretty widely held belief that traveling backwards in time isnt possible for us humans.After all,as physicist Stephen Hawking said in his book A Brief History of Time,“If time travel is possible,where are the tourists from the future?”1.Why does the author mentions H.G.Wells and Rod Serling?A.To stress the importance of reading.B.To introduce two great writers to us.C.To encourage readers to share their ideas.D.To show peoples constant interest in space travel.2.What will you have to do if you wish to travel to the future?A.Travel as far as 25 light years.B.Travel in the spacecraft for 7 years.C.Travel at a speed close to that of light.D.Start saving up for a time machine from now on.3.Why is going backward less likely to happen?A.We cant possibly travel faster than light.B.We cant stop the movement of the whole universe.C.We are more interested in going to the future.D.We have to stop bad things from happening and good people from dying.4.Which of the following can be the best title?A.Time Travel Is Coming TrueB.Could Time Travel Be PossibleC.Why Is Man Fascinated by Time TravelD.How Can We Turn Time Travel into A Reality导学号23500042.完形填空(2017北京卷)Hannah Taylor is a schoolgirl from Manitoba,Canada.One day,when she was five years old,she was walking with her mother in downtown Winnipeg.They saw a man 1 out of a garbage can.She asked her mother why he did that,and her mother said that the man was homeless and hungry.Hannah was very 2.She couldnt understand why some people had to live their lives without shelter or enough food.Hannah started to think about how she could 3,but,of course,there is not a lot one five-year-old can do to solve(解决)the problem of homelessness.Later,when Hannah attended school,she saw another homeless person.It was a woman,4 an old shopping trolley(购物车)which was piled with 5.It seemed that everything the woman owned was in them.This made Hannah very sad,and even more 6 to do something.She had been talking to her mother about the lives of homeless people 7 they first saw the homeless man.Her mother told her that if she did something to change the problem that made her sad,she wouldnt 8 as bad.Hannah began to speak out about the homelessness in Manitoba and then in other provinces.She hoped to 9 her message of hope and awareness.She started the Ladybug Foundation,an organization aiming at getting rid of homelessness.She began to 10 “Big Bosses” lunches,where she would try to persuade local business leaders to 11 to the cause.She also organized a fundraising(募捐)drive in “Ladybug Jars” to collect everyones spare change during “Make Change” month.More recently,the foundation began another 12 called National Red Scarf Daya day when people donate $20 and wear red scarves in support of Canadas 13 and homeless.There is an emergency shelter in Winnipeg called“Hannahs Place”,something that Hannah is very 14 of.Hannahs Place is divided into several areas,providing shelter for people when it is so cold that 15 outdoors can mean death.In the more than five years since Hannah began her activities,she has received a lot of 16.For example,she received the 2007 BRICK Award recognizing the 17 of young people to change the world.But 18 all this,Hannah still has the 19 life of a Winnipeg schoolgirl,except that she pays regular visits to homeless people.Hannah is one of many examples of young people who are making a 20 in the world.You can,too!1.A.jumpingB.eatingC.cryingD.waving2.A.annoyedB.nervousC.ashamedD.upset3.A.behaveB.manageC.helpD.work4.A.pushingB.carryingC.buyingD.holding5.A.goodsB.bottlesC.foodsD.bags6.A.excitedB.determinedC.energeticD.grateful7.A.sinceB.unlessC.althoughD.as8.A.soundB.getC.feelD.look9.A.exchangeB.leaveC.keep D.spread10.A.sellB.deliverC.hostD.pack11.A.contributeB.leadC.applyD.agree12.A.campaignB.tripC.procedureD.trial13.A.elderlyB.hungryC.lonelyD.sick14.A.awareB.afraidC.proudD.sure15.A.goingB.sleepingC.travellingD.playing16.A.praisesB.invitationsC.repliesD.appointments17.A.needsB.interestsC.dreamsD.efforts18.A.forB.throughC.besidesD.along19.A.healthyB.publicC.normalD.tough20.A.choiceB.profitC.judgementD.difference导学号23500043.语法填空(2017河南豫南九校质量考评七)Researchers from the University of Michigan have found that astronauts brains change shape during spaceflight.It is the first study 1.(look)into how the brain changes in space.Researchers looked at high-tech MRI(磁共振成像) pictures of the brains of 26 astronauts who spent time in space.Twelve of the 2.(astronaut)spent two weeks on the Space Shuttle,and 14 spent six months on the International Space Station.All of them 3.(experience)increases and decreases in the size of 4.(differ)parts of the brain.The longer an astronaut spent in space,the 5.(big)the size differences were.The research produced some 6.(interest) findings.One was that on gravity means fluids do not drop in the body,7. there is a shift in the brains position inside the skull.The brain becomes either smaller or bigger.The findings could help doctors to treat problems that affect the brains function.They could treat people with problems 8.(cause) by long-term bed rest.They could also help those who have a build-up of fluid in the brain,which can lead 9. brain damage.We will understand more about 10.neurons(神经元) in the brain connect.The findings will also help future trips to Mars.导学号23500044.书面表达(2017山西实验中学质量检测)假定你是李华,你校的交流生Lucy下周打算去老师家做客,但是她不知道中国人做客有哪些传统,她给你发了一封电子邮件,请你给她一些建议。请你依据下列要点,给她回复一封电子邮件。要点如下:1.适当地送一些礼物;2.介绍中国的餐桌礼仪。注意:1.词数100左右。(开头和结尾已给出,不计入总词数)2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Lucy,I have received your email.You asked me for some suggestions on how to be a guest in China. _I do hope you will enjoy yourself in your teachers home.Yours sincerely,Li Hua导学号23500045课时规范练12(模块四Unit 3).【语篇解读】本文是一篇议论文。时空旅行一直是科幻小说和奇幻故事中被津津乐道的话题,从科幻作家赫伯特乔治威尔斯到编剧罗德瑟林再到科幻喜剧热浴盆时光机,应有尽有。但时空旅行究竟能否在现实生活中真正实现?如果真的可以实现,人类又将如何应对这种先进的科技呢?1.D推理判断题。作者通过介绍科幻作家赫伯特乔治威尔斯到编剧罗德瑟林,以及科幻喜剧热浴盆时光机,目的是要说明,人类对穿越时空一直感兴趣。故选D项。2.C细节理解题。根据第三段可知,如果我们能以接近光的速度飞行,就能够穿越时空隧道,到达未来。故选C项。3.A细节理解题。根据第五段和第六段可知,人类不太可能通过时光隧道回到过去,主要是因为没有任何物体的运动速度可以超越光速。故选A项。4.B主旨大意题。文章首句通过介绍科幻作家赫伯特乔治威尔斯到编剧罗德瑟林,以及科幻喜剧热浴盆时光机,导入文章主题句时空旅行究竟能否在现实生活中真正实现?接下来具体分析穿越时空的可能性。因此,本文最好标题是B项。.【语篇解读】 本文为一篇夹叙夹议文。汉娜泰勒是一个善良且有爱心的小女孩。她亲眼看见无家可归的人们过着悲惨的生活,于是她决心做一些事情来帮助这些人。在以后的五年中,汉娜通过自己的努力建立公益组织筹集资金来帮助那些无家可归忍饥挨饿的人们。汉娜的故事告诉我们:年轻人也可以通过自己的努力去改变世界。1.B根据下文中的“the man was homeless and hungry”可知,此处表示这名男子在垃圾箱里捡东西吃。2.D根据下文内容可知,汉娜是一个善良并且有爱心的小女孩,因而这一幕让她非常伤心难过。annoyed“恼怒的”;nervous“紧张的”;ashamed“羞愧的”;upset“难过的”。根据句意可知应选D项。3.C根据语境可知,年幼的汉娜已经开始考虑自己如何才能帮助这些无家可归的人们。behave“表现”;manage“经营”;help“帮助”;work“工作”。根据句意可知应选C项。4.A根据语境并结合常识可知,此处表示这位无家可归的女士推着一辆破旧的购物车。push“推”;carry“搬运”;buy“购买”;hold“举着”。根据句意可知应选A项。5.D根据下文“It seemed that everything the woman owned was in them.”并结合常识可知,此处表示好似这位女士的所有家当在车上的包里了。下文中的“.in them”为提示语,东西只有在包里才合理。6.B根据上下文语境可知,善良的汉娜在目睹了无家可归的人们的生存状况后,更下定决心要为这些人做些什么。7.A根据语境可知,此处句意为“自从她们第一次看到那个无家可归的男子,汉娜就一直跟妈妈讨论这些人的生活状况”。since“自从”,在此处引导时间状语从句。8.C汉娜的妈妈告诉她,如果她能做些什么来改变使她难过的这个问题,她就不会感觉那么糟糕了。feel “感觉”。9.D汉娜开始在曼尼托巴和其他省份为无家可归的人们进行演讲和呼吁,希望把她的愿望和意识传播开来。exchange“交换”;leave“离开”;keep“保持”;spread“传播”。根据句意可知应选D项。10.Chost在此处意为“主办,承办”,与后面的宾语构成合理搭配,意为“举办Big Bosses午餐活动”。11.A此处where引导的定语从句说明了汉娜在承办的午餐活动中劝说当地的有钱人为这项事业进行捐助。contribute“捐献”;lead“导致”;apply“适用于”;agree“同意”。根据句意可知应选A项。12.A根据后面的定语“called National Red Scarf Day”可知,此处指的是该慈善机构最近组织的另一项活动。campaign“活动”;trip“旅行”;procedure“步骤”;trial“审讯”。根据句意可知应选A项。13.B根据上下文可知,人们捐二十美元并佩戴红围巾是为了帮助加拿大的饥饿和无家可归的人。第一段中的“homeless and hungry”也是提示语。14.C根据语境可知,此处意为“在温尼伯有一个以汉娜命名的紧急避难所,她为此感到骄傲和自豪”。aware“知道的”;afraid“害怕的”;proud“骄傲的”;sure“确信的”。此处应用be proud of表示“为骄傲”。15.B根据语境可知,当天气极其寒冷,睡在外面可能会冻死的时候,紧急避难所就开始发挥作用。故应选B项。16.A根据上文可知,汉娜的慈善活动已经进行了五年多,期间,她获得了很多赞美。praise“赞扬”符合语境,故选A项。17.D汉娜在2007年获得的这项大奖证明了年轻人在改变世界方面所做出的努力。effort“努力”符合句意,故选D项。18.Bthrough all this在此处意为“经历这一切后”符合上下文语境,故选B项。19.C根据上下文语境可知,此处表示除了定期看望无家可归的人,汉娜跟其他普通的温尼伯女生一样,过着正常的生活。20.D句意:年轻人可以通过自己的努力发挥作用来改变这个世界,汉娜只是很多这样的年轻人中的一个。make a difference“有影响,起作用”,符合句意,故选D项。.【语篇解读】 本文是一篇介绍说明类文章。研究发现,在飞行过程中,宇航员的大脑会改变形状。1.to look考查非谓语动词。分析句子结构可知,“to look into how the brain changes in space”是定语,修饰the first study。当名词前有序数词修饰时,后面经常接动词不定式做定语。2.astronauts考查名词。astronaut是可数名词。且根据“twelve of.”可知,宇航员不止一个,故应用名词复数形式。3.experienced考查时态。由上文可知,该句描述的过去的事情,故该句应用一般过去时态。4.different考查形容词。different是形容词,修饰名词parts。5.bigger考查形容词比较级。句意:宇航员在太空度过的时间越长,差别就越大。该句考查the +比较级,the+比较级结构,意为“越,越”。故该空应填big的比较级eresting考查形容词。interesting是形容词,意为“有趣的,有意思的”,修饰名词findings。7.so考查连词。句意:一个发现是,重力意味着液体不会落到体内,所以,颅骨内大脑的位置有所变化。前后两句之间是因果关系,故该空应填连词so。8.c

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论