




已阅读5页,还剩17页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第二单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)一、听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置;听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:I heard youre going abroad,arent you?M:I wanted to go on Monday,but I couldnt get a ticket for Monday.I bought a ticket for Tuesday.1.When will the man leave?A.On Monday.B.On Tuesday.C.On Thursday.答案:BM:Would you go to the cinema with me this afternoon?W:Well,Im meeting an old friend of mine at 4 pm.2.What is the woman going to do this afternoon?A.To attend a meeting.B.To see a film.C.To meet her old friend.答案:CM:Where are we going tomorrow,Mary?W:Well first visit the Science Museum,which is to the east of the zoo,and then drive to the Peoples Park.3.Where is the Science Museum?A.To the east of the zoo.B.Next to the Peoples Park.C.In the Peoples Park.答案:AM:How shall we go for the picnic on the West Hill,by bus or by bike?W:By bike.I think itll be more interesting.4.How will they go to the West Hill?A.By bus.B.By bike.C.By train.答案:BM:Kate,do you know we are going to visit Disneyland today?W:Yes,I know.I really want to go with you.But we are going to have a maths test instead.5.What will Kate do?A.Visit Disneyland.B.Have a test.C.Go with the man.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段对话,回答第67题。M:Answer the telephone,Mary.Im writing a letter.W:But Dad,Im washing my hair.M:Then,ask Kate to do it.W:She is watching a football game on TV.6.What did Dad ask Mary to do?A.To answer the phone.B.To write a letter.C.To call Kate.答案:A7.What is Kate doing?A.Watching TV.B.Washing her hair.C.Writing a letter.答案:A听第7段对话,回答第810题。W:Good afternoon,Mr Dunn.Nice to see you again.M:Good afternoon,Lee Li.I came from Hong Kong yesterday.W:Really? Was it on business or just sightseeing?M:On business.The trip was most interesting and enjoyable.W:Glad to hear that.Would you like to have a drink first,Mr Dunn?M:Yes,a beer,please.Thank you.W:You are welcome,sir.Need I take your order now?M:Yes,please.I am very hungry.8.Which of the following is TRUE about the dialogue?A.They dont know each other.B.They are good friends.C.They know each other.答案:C9.What did the man go to Hong Kong for?A.On business.B.For sightseeing.C.Meeting a friend.答案:A10.How did the man find the trip?A.Interesting.B.Tiring.C.Unfortunate.答案:A听第8段对话,回答第1113题。W:Can I help you,sir?M:Yes.I want my room key back.W:May I know your name and room number,please?M:Barry Low,Room 701.W:Just a moment please!M:Theres no need to hurry.Ive got plenty of time.W:Heres your room key,Mr Low.M:Thank you very much.By the way,are you a new comer?W:Yes,Ive just begun on duty here this morning.11.What is the woman?A.A manager.B.A waitress.C.A doctor.答案:B12.What is the man asking for?A.The key to his room.B.Some help.C.A new roommate.答案:A13.When did the woman begin to work there?A.Yesterday morning.B.Today.C.Yesterday.答案:B听第9段对话,回答第1416题。M:Hello.I wonder if you could help me.Ive just arrived here,and I need to find somewhere to stay.W:Uh .huh .M:Can you tell me where I can find a cheap hotel?W:Certainly.There is one around the corner.Its called the Euro Hotel.Need I phone to see if they have a room for you?M:No,thats OK.Ill just walk there myself.Ah! Another thing.I need to change some money,but I dont know at what time the banks close.W:They close at 7 oclock in the evening.M:OK.Thank you very much.14.What is the man looking for?A.Somewhere to study.B.Somewhere to stay.C.Somewhere to sing.答案:B15.When do the banks close?A.At 2 oclock in the afternoon.B.At 7:30 in the evening.C.At 7 oclock in the evening.答案:C16.What does the man want to do at the bank?A.To get some changes.B.To draw some money.C.To change some money.答案:C听第10段独白,回答第1720题。Welcome,everyone.This is our Saturday Radio Programme.Today is Saturday,March 12.Now for the news:First some bad news.Someone stole one of the school computers last night.We dont know WHO,but a taxi driver saw a tall man at the school gate at about midnight.The man was wearing black trousers and a black hat.Did you see him? If you did,please telephone the police on 6426;thats 6426.Now for some good news.The new Sports Center opens at nine thirty tomorrow morning.In the afternoon,at three oclock,there is a swimming match.If you can swim,go there and try to win.The first prize is a radio.See you there.Goodbye.17.What is the date in the story?A.Saturday,May 12.B.Saturday,March 12.C.Sunday,March 22.答案:B18.What happened last night?A.A taxi driver saw a man stealing the computer.B.A thief stole a computer from the school.C.A thief stole a taxi drivers computer.答案:B19.Which is the right number to ring?A.4624.B.2464.C.6426.答案:C20.What time does the new Sports Centre open tomorrow?A.At 9:30 am.B.At 9:30 pm.C.At 9:13 am.答案:A二、阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAs you are students of English,its very possible that youll be interested in England.Thats where the language was first spoken.But England is often called by other names.This often confuses people and I wonder if you know what these names mean.So,now I would like to tell you about this matter of names.I believe that you have heard people use the namesEngland,Britain or Great Britain.Lets see what each of these names means.If you look at a map of Europe,youll see a group of islandsone larger island off the northwest coast,one smaller and many tiny ones.These make up what is called the British Isles.The largest island of the British Isles is Britain.It is also called Great Britain.The smaller island is Ireland.Britain is divided into three parts:Scotland,Wales and England.But sometimes the word “England” is used instead of “Britain”.Why so?In ancient times,what is Britain now used to be three different countries.People in these different countries spoke different languages.Over many years the three countries became one.England is the largest and richest of the three and it has the most people.So the English people take it for granted that their own name stands for the whole island.Theres another thing that confuses people:sometimes you may hear people say “the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland”.That is the official name of the country.Northern Ireland is only one sixth of the island of Ireland.The rest of the island is an independent state,called the Republic of Ireland.So we have the names of “England”,“Britain”,“Great Britain”,and “the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland”.Now do you know what each of them means?21.English was first spoken in .A.BritainB.EnglandC.Great BritainD.Ireland答案:B解析:细节理解题。由第一段第一、二句可知最早讲英语的地方是England。22.According to the passage,which of the following statements is TRUE?A.Wales is the richest of the three.B.Scotland is the largest of the three.C.Sometimes England is used instead of Britain.D.Britain is the only name of the largest island of British Isles.答案:C解析:细节理解题。由第三段第二句可知,人们有时用England来代替Britain(称呼英国)。23.The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is.A.part of Britain B.part of British Isles C.the official name of the whole countryD.the largest country of all mentioned in the passage答案:C解析:细节理解题。由最后一段第一、二句可以得知,theUnitedKingdomofGreatBritainandNorthernIreland是英国的官方名称。24.Which of the following is the best title?A.Students of English B.Different Names of EnglandC.Different Languages Spoken in England D.The Republic of Ireland答案:B解析:主旨大意题。本文从头至尾都在讲述英国的名称,因此最佳标题应用DifferentNamesofEngland。BEnglish is a language spoken all around the world.There are more than 42 countries where the majority of the people speak English.Most native speakers of English are found in the United Kingdom,the United States of America,Canada,Australia,South Africa,Republic of Ireland and New Zealand.In total,for more than 376 million people English is their mother tongue.An equal number of people learn English as a second language.These people will perhaps speak the language of their own country at home with their family,but the language of the government,schools,newspapers and TV is English.This situation is found in countries such as India,Pakistan,Nigeria and the Philippines.However,the number of people who learn English as a foreign language is more than 750 million.Everywhere in the world children go to school to learn English.Most people learn English for five or six years at high school.In China students learn English at school as a foreign language,except for those in Hong Kong,where many people speak English as a first or second language.In only fifty years,English has developed into the language most widely spoken and used in the world.English is the working language of most international organizations,international trade and tourism.Businessmen and tourists often come to China without being able to speak Chinese.Chinese businessmen,taxi drivers and students talk with them using English.English is also the language of global culture,such as popular music and the Internet.You can listen to English songs on the radio or use English to communicate with people around the world through the Internet.With so many people communicating in English every day,it will become more and more important to have a good knowledge of English.25.How many people learn English as a second language?A.More than 37,500,000.B.More than 376,000,000.C.More than 750,000,000.D.More than 75,000,000.答案:B解析:推理判断题。由第一段中的“.formorethan376millionpeopleEnglishistheirmothertongue.AnequalnumberofpeoplelearnEnglishasasecondlanguage.”可推知,把英语作为第二语言学习的人数也是morethan376,000,000。26.Most international organizations use as their working language.A.EnglishB.ItalianC.LatinD.Japanese答案:A解析:细节理解题。由第三段第二句可以得知,大多数国际组织把英语作为工作语言。27.Which of the following best expresses the main idea of the passage?A.There are more than 42 countries where English is spoken.B.More than 750 million people speak English as their mother tongue.C.English is the language of global culture.D.English is the language widely used and spoken in the world.答案:D解析:主旨大意题。本文主要讲述英语在当今世界被广泛应用。28.It can be inferred from the passage that .A.English will be the only language to be used in the worldB.Englishmen might find it unnecessary for them to learn other languages C.the number of learners of English will become smallerD.Chinese will play a more important part than English 答案:B解析:推理判断题。由短文最后一段可知,那些来中国的商人和游客可以不必会说汉语,只需要说英语即可。由此推断出,随着世界各地学英语的人数的增加,英国人可能发觉自己没有必要学习其他语言了。C(2016全国高考卷)The meaning of silence varies among cultural groups.Silences may be thoughtful,or they may be empty when a person has nothing to say.A silence in a conversation may also show stubbornness,uneasiness,or worry.Silence may be viewed by some cultural groups as extremely uncomfortable;therefore attempts may be made to fill every gap (间隙) with conversation.Persons in other cultural groups value silence and view it as necessary for understanding a persons needs.Many Native Americans value silence and feel it is a basic part of communicating among people,just as some traditional Chinese and Thai persons do.Therefore,when a person from one of these cultures is speaking and suddenly stops,what may be implied (暗示) is that the person wants the listener to consider what has been said before continuing.In these cultures,silence is a call for reflection.Other cultures may use silence in other ways,particularly when dealing with conflicts among people or in relationships of people with different amounts of power.For example,Russian,French,and Spanish persons may use silence to show agreement between parties about the topic under discussion.However,Mexicans may use silence when instructions are given by a person in authority rather than be rude to that person by arguing with him or her.In still another use,persons in Asian cultures may view silence as a sign of respect,particularly to an elder or a person in authority.Nurses and other care-givers need to be aware of the possible meanings of silence when they come across the personal anxiety their patients may be experiencing.Nurses should recognize their own personal and cultural construction of silence so that a patients silence is not interrupted too early or allowed to go on unnecessarily.A nurse who understands the healing (治愈) value of silence can use this understanding to assist in the care of patients from their own and from other cultures.29.What does the author say about silence in conversations?A.It implies anger.B.It promotes friendship.C.It is culture-specific.D.It is content-based.答案:C解析:推理判断题。根据第一段第一句以及最后两句内容可推断出,在谈话过程中的沉默通常与文化密切相关,具有文化特异性。30.Which of the following people might regard silence as a call for careful thought?A.The Chinese.B.The French.C.The Mexicans.D.The Russians.答案:A解析:细节理解题。根据第二段内容可知,中国人与很多美国人一样,认为沉默是交流过程中的基本构成部分,谈话中出现沉默通常暗示听者需要仔细考虑。31.What does the author advise nurses to do about silence?A.Let it continue as the patient pleases.B.Break it while treating patients.C.Evaluate its harm to patients.D.Make use of its healing effects.答案:D解析:细节理解题。根据最后一段最后一句内容可知,作者建议护士们充分利用沉默的治愈价值来帮助护理病人。32.What may be the best title for the text?A.Sound and SilenceB.What It Means to Be SilentC.Silence to Native AmericansD.Speech Is Silver;Silence Is Gold答案:B解析:主旨大意题。通读全文内容可知,文章主要说明沉默具有文化特异性,在不同的文化中,沉默表达的含义和作用各不相同。因此B项最具概括性。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A man came home from work late,tired and found his 5-year-old son waiting for him at the door.“Daddy,may I ask you a question?”“Yeah,sure,what is it?” replied the man.33“If you must know,I make $20 an hour.”“Oh,” the little boy replied,with his head down.Then he looked up and said,“Daddy,may I borrow $10?” The father was angry,“If the only reason you asked for that is to borrow some money to buy a silly toy,then you should go to bed.”34After about an hour or so,the man calmed down,and started to think.Maybe there was something he really needed to buy with that $10 and he really didnt ask for money very often.35“Are you asleep,son?” He opened the door and asked.“No,Daddy,” replied the boy.“Ive been thinking,maybe I was too hard on you just now,” said the man,“Heres the $10 you asked for.”36“Oh,thank you,Daddy!” he yelled.Then,reaching under his pillow he pulled out some small change.37“Why do you want more money if you have already had some?” the father asked angrily.“Because I didnt have enough,but now I do,”the little boy replied.“Daddy,I have $20 now.Can I buy an hour of your time?Please come home earlier tomorrow.I would like to have dinner with you.”A.The little boy sat straight up,smiling.B.“Daddy,how much do you spend a day?”C.“Daddy,how much do you make an hour?”D.The man went to the door of the little boys room.E.The little boy quietly went to his room and shut the door.F.Silently the little boy returned the money to his father with tears.G.The man,seeing that the boy already had money,started to get angry again.答案:33.C34.E35.D36.A37.G三、完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。People from Great Britain brought the English language to North America in the 16th and 17th centuries.And in the 38 300 years,there were 39 many changes in 40 places that now people can41 tell an English person 42 an American in the way he or she speaks.Many old words 43 in England but were kept in America.For example,300 years ago people in Great Britain got their water from something they called either a “faucet”,a “spigot”,or a “tap”.All these words are 44 heard in different parts of America,but only “tap” is still common in 45.Americans often made up new words or changed old 46.“Corn” is one kind of plant in America and 47 in England.Also,over the last three centuries the English language 48 thousands of new words for things that werent known 49.And often,American and English people used two 50 names for them.A tin can is called “tin” for short in England,but a “can” in America.The word “radio” is 51 all over the world,including America.But many English people call it a “wireless”.And almost anything having something to do 52 cars,railroads,etc.53 different names in British and American English.But now American and British English may be growing close together.One 54 is the large amount of American speech that British people hear daily in movies,on television,or 55 travellers.56 this,Americans seem to be influencing the British more or less.So some day,English may even be 57 on both sides of the Atlantic.38.A.followingB.recentC.oldestD.last 答案:A解析:第一句提到“英国人在16和17世纪把英语带到了北美”,因此此处用inthefollowing300years表示“在接下来的300年里”。39.A.suchB.tooC.soD.great 答案:C解析:so.that.引导结果状语从句,且由many可知应用so。40.A.eitherB.bothC.neitherD.two 答案:B解析:上文只提到两个地点GreatBritain和NorthAmerica,又因此处表示肯定的含义,故应用both。41.A.hardlyB.difficultlyC.clearlyD.easily 答案:D解析:由于语言发生了很大变化,人们可以很“容易地”通过说话方式把英国人和美国人区分开。42.A.withB.fromC.toD.and 答案:B解析:由本句前面的tell可知此处用from,tell.from.意为“把和区分开”。43.A.disappearedB.appearedC.spokeD.took 答案:A解析:由“butwerekeptinAmerica”可知本题应该用disappeared与werekept相对应。44.A.notB.hardlyC.tooD.still 答案:D解析:此句是对“butwerekeptinAmerica”的进一步说明。45.A.AmericaB.FranceC.EnglandD.Germany 答案:C解析:由but前的“indifferentpartsofAmerica”可知此处应该选择England。46.A.wordB.formsC.onesD.ways 答案:C解析:由前面的“newwords”可知此处应该用oldwords。用ones代替
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年人工智能在智能驾驶辅助系统中的应用现状与挑战报告
- 文化遗产数字化展示与传播在社区文化传承中的应用报告
- 安徽省涡阳县高中生物 第三章 细胞的基本结构 3.1 细胞膜-系统的边界1说课稿 新人教版必修1
- 2025年中国高纯单壁碳纳米管(纯度大于95%)行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 口腔卫生知识培训总结课件
- 实习生安全基础知识培训课件
- 07 实验三 探究两个互成角度的力的合成规律 【答案】听课手册
- 2025年中国风电纱行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025年中国废水处理剂行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 3 新自由主义说课稿高中思想政治人教版选修2经济学常识-人教版
- 河北省2025年普通高中学业水平选择性考试·调研卷I政治+答案
- 专业英语翻译教学设计
- 围棋入门教案
- 煤矿安全规程培训课件
- 中药硬膏热贴敷治疗
- 经济与社会 思维导图式复习课件高中政治统编版必修二经济与社会
- 金融体系培训
- 湘教版(2024)七年级上册地理第二章 认识地球 测试卷(含答案)
- 我爱你中国 女声领唱与混声四部合唱谱
- 智慧树知到《星期音乐会(同济大学)》章节测试答案
- 联合体施工协议书
评论
0/150
提交评论