高中英语Module6OldandNewPeriod2ReadingandVocabulary要点讲解课课后阅读作业.docx_第1页
高中英语Module6OldandNewPeriod2ReadingandVocabulary要点讲解课课后阅读作业.docx_第2页
高中英语Module6OldandNewPeriod2ReadingandVocabulary要点讲解课课后阅读作业.docx_第3页
高中英语Module6OldandNewPeriod2ReadingandVocabulary要点讲解课课后阅读作业.docx_第4页
高中英语Module6OldandNewPeriod2ReadingandVocabulary要点讲解课课后阅读作业.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Module 6 Old and New Period 2 Reading and Vocabulary. 完形填空“Dr Carr! Is it you? Is it really you? ”I turned and saw a smiling young man calling me. It was Gibby. Twelve years ago when he1my class to begin the fifth grade, he was a shy, overweight little boy who always kept2. As a new student he had a3time during the first few months. I often4that when the boys began to choose5for a game, little Gibby would usually be6, standing aside lonely. Many times I went out on the playground and7the boys. Whenever I chose my team, I would8Gibbys name. My team might not have been the best, 9we were obviously the happiest and the most hard-working, especially Gibby. Every time he would try much harder than anyone else. 10, he gained confidence(信心)and11to smile and talk more. Now, after those12, here the little Gibby stood in front of me like a tower. He said he was a manager of a computer company. And a big smile13on his face as he continued, “But, Dr Carr, do you know the thing that I14most about you? ”I15my head. “Well, ”he said, as he16me with deep blue eyes, “Whenever you got a(n)17to choose teams on the playground, you never left me alone. That let me know I had18too. ”I was19deeply. What I did twelve years ago made him find his self-confidence, but what he said today makes me know that I can make a difference. From him I know how to20better in the future. 【语篇概述】本文讲述了一个因为自己的努力而改变了一个学生的命运的故事。1. A. passedB. enteredC. visitedD. taught【解析】选B。由下文“to begin the fifth grade”可知Gibby是一位新来的学生。2. A. seriousB. calmC. silentD. proud【解析】选C。由空前“he was a shy, overweight little boy”可知Gibby是一个腼腆的学生, 又因为刚刚步入新的班级, 他应该是整天很沉默, 不怎么说话。3. A. happyB. greatC. difficultD. lucky【解析】选C。由下文Gibby经常被排除在学生圈外可知, 刚刚步入新班级的这段时间对Gibby来说是很困难的。4. A. worriedB. noticedC. hopedD. guessed【解析】选B。由下文“我”陪着学生玩并组织自己的小组可知, “我”注意到了Gibby被排除在学生圈外的事情。5. A. teamsB. programsC. winnersD. prizes【解析】选A。由下文“Whenever I chose my team. . . ”可知此处是指学生在游戏中组织自己的小组。6. A. chosenB. welcomedC. refusedD. left【解析】选D。由空后“standing aside lonely”可知Gibby经常被剩下站在一边, 没有小组愿意要他。7. A. encouragedB. correctedC. joinedD. trained【解析】选C。由下文“我”自己组织队伍可知“我”也加入学生的活动中去。而不是去鼓励学生接受Gibby, 也不是纠正他们的错误。8. A. callB. forgetC. pronounceD. spell【解析】选A。由下文“Every time he would try much harder than anyone else. ”可知每当“我”组织自己的小组活动时, “我”都叫上Gibby。9. A. butB. orC. sinceD. unless【解析】选A。结合语境, “我”的小组也许不是最好的, 但显然是最高兴的、最努力的, 特别是Gibby。前后表示的意思是转折关系。10. A. HardlyB. GraduallyC. PersonallyD. Certainly【解析】选B。每次“我”组织小组时都叫上Gibby, 在这过程中Gibby逐渐地发生了变化。11. A. wantedB. managedC. beganD. decided【解析】选C。Gibby逐渐地有了信心, 由原来的沉默寡言变得开始微笑, 开始说话了。12. A. daysB. timesC. momentsD. years【解析】选D。由上文“Twelve years ago when he. . . ”可知“我”刚刚回忆的是12年前的事情, 因此此处应该表示“12年后的今天”。13. A. lookedB. existedC. happenedD. appeared【解析】选D。appear表示呈现某种表情, 与smile为固定搭配, 故选D。14. A. hateB. preferC. rememberD. dream【解析】选C。因为“我”让Gibby找到了自信, 变得能说能笑, 因此Gibby对“我”记忆最深刻的事情应该在于此。所以他应该问: 您知道我对您最深刻的记忆是什么吗? 15. A. shookB. raisedC. loweredD. turned【解析】选A。由下文的Gibby的讲述可知此处“我”摇了摇头。16. A. laughed atB. stared atC. looked intoD. glanced at【解析】选B。Gibby很感谢“我”, 因此他和“我”说话时用眼睛注视着“我”。17. A. chanceB. excuseC. interestD. reason【解析】选A。由上文“我”组织小组每次都叫上Gibby可知, 现在Gibby说的是“每一次您有机会在操场上组织小组时”。18. A. soresB. abilitiesC. friendsD. manners【解析】选B。“我”所做的让Gibby觉得他也有能力, 于是变得自信起来。19. A. embarrassedB. sadC. confidentD. moved【解析】选D。“我”听到Gibby的话很感动。20. A. liveB. practiceC. teachD. act【解析】选C。“我”知道以后怎么更好地教学生。. 阅读理解AThe Aswan High Dam is one of the worlds largest dams on the Nile River in southern Egypt. Aswan is a city on the Nile in Egypt. As waters from East Africa flowed down the river, the water in the Nile brought nutrients and minerals that made the soil around the Nile fertile and ideal for farming, but at the same time, it caused serious floods. So, to prevent the rivers flooding, generate electricity and provide water for agriculture, the Aswan High Dam was built. In 1899, the construction of the first dam began and lasted until 1902. The dam was 1, 900 meters long and 54 meters high then. However, the dam was soon found not big enough and the height of the dam was raised twice. When the dam almost overflowed again in 1946, it was decided that rather than raise the dam a third time, a second dam would be built 6 km upriver. Proper planning began in 1952. At first the USA and Britain were to help finance construction. But both nations cancelled the offer for reasons not entirely known. At last, the Soviet Union stepped in, and possibly a third of the cost of the dam was paid for as a gift. The Soviets also provided technicians and heavy machinery. Construction began in 1960, and was completed on July 21, 1970. The Aswan High Dam is 3, 600 meters in length, and 111 meters high. It produces a hydro-electric output of 2. 1 gigawatts and allows for the connection of most Egyptian villages to electricity. In addition to the benefits, however, damming the Nile caused a number of issues. 【语篇概述】本文是一篇说明文。作者在文中向读者详细介绍了尼罗河上的阿斯旺大坝从开工到竣工的过程以及阿斯旺大坝所起的作用。1. Which is NOT the purpose of the construction of the dam? A. To prevent the rivers flooding. B. To generate electricity. C. To provide water for agriculture. D. To overflow soils and bring salt to the surface. 【解析】选D。细节理解题。从第二段最后一句可知, 只有D项淹没土地把盐分带到表面不是大坝建设的目的。2. Whats the main idea of the third paragraph? A. The process of the construction of the dam. B. The dam was rebuilt and enlarged many times. C. The USA and Britain were to help finance construction. D. The Soviet Union offered great help in the construction of the dam. 【解析】选A。段落大意题。第三段主要讲述阿斯旺大坝从开工到竣工的过程。3. Which of the following statements is WRONG according to the passage? A. The Nile made the soil around the Nile ideal for farming. B. The whole construction of the dam began in 1899 and finished in 1902. C. In 1946, the dam was not raised for a third time but a second dam was decided to be built. D. The Aswan High Dam can produce electricity for most Egyptian villages. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段的第一句可知, 大坝的第一批工程是在1899年到1902年完成的, 但不是整个工程完成。4. What will be written next? A. How to protect the dam. B. The advantages of the dam. C. The disadvantages of the dam. D. The dam attracts a lot of visitors. 【解析】选C。推理判断题。文章第四段讲了大坝所带来的好处。根据最后一段可知, 接下来要讲的是大坝所引起的问题。【规律方法】预测下文话题时应注意以下几点: (1)判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意。(2)全面分析所有相关信息, 切忌片面思考, 得出片面结论。(3)善于揣摩作者的思路, 尽可能与作者的思路相吻合。BFor sixty years Barbara Cooney created childrens books. She wrote some. And she provided pictures for her own books and for books written by others. Her name appears on one hundred and ten books in all. The last book was published six months before her death. It is called Basket Moon. It was written by Mary Lyn Ray. It tells the story of a boy who lived a century ago with his family in the mountains in New York state. His family makes baskets that are sold in town. One magazine describes Barbara Cooneys paintings in Basket Moon as quiet and beautiful. It says they tie together “the basket makers natural world and the work of his craft”. Barbara Cooney was known for her carefully detailed work. One example is in her artwork for the book Eleanor. It is about Eleanor Roosevelt, who became the wife of President Franklin Roosevelt. Miss Cooney made sure that a dress worn by Eleanor as a baby was historically correct down to the smallest details. Another example of her detailed work is in her retelling of Chanticleer and the Fox. She took the story from the Canterbury Tales by English poet Geoffrey Chaucer. Barbara Cooney once said that every flower and grass in her pictures grew in Chaucers time in fourteenth century England. Barbara Cooney wondered at times if her concern about details was worth the effort. “How many children will know or care? ”she said. “Maybe not a single one. Still I keep piling it on. Detail after detail. Whom am I pleasing besides myself? I dont know. Yet if I put enough in my pictures, there may be something for everyone. Not all will be understood, but some will be understood now and maybe more later. ”【语篇概述】本文主要介绍了Barbara Cooney(芭芭拉库尼)这位美国作家的情况。5. The book Basket Moon was written by. A. Barbara

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论