


全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第五节七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入短文15小题的最佳选项。选项中有两项为多余选项。AThe world is getting bigger,or at least fatter.Recent studies show that more and more people are living an unhealthy life. 1 Sofa potatoes are people who spend too much time in front of the TV and eat too much junk food.Now,there is also a new kind of people,namely the “mouse potato” 2 Why are we becoming potatoes? 3 We dont have as much time to prepare and eat food as we used to.Fast food restaurants are everywhere and supermarket shelves are filled with readymade or prepared dishes. 4 But they make it more difficult for us to control what we eat. 5 In this way,we will be healthier and have more energy to enjoy the good things in life.A healthy diet should give us the calories(卡路里)we need but not contain too much fat and sugar.A balanced diet with exercise is the recipe(食谱)for a healthy life.And remember,it is better to eat a potato than to be one.1_2._3._4._5._BTiffany,a 16yearold girl,was very shy.Last September,her best friend,Sophie,moved abroad with her family because she had to continue her studies in America.She even said she would not come back for at least a few years. 1 “I was really sad the moment I heard the bad news and I didnt know what to do,” Tiffany recalled.“I shut myself in my room for a whole week.It was then that my aunt took me to a sports club one Saturday and I saw so many young people playing different kinds of sports there.I signed up for a beginners course in volleyball and since then I have been playing this sport.Now I practice twice a week there.It is wonderful playing sports in this club and I have made lots of friends as well. 2 ”The most basic aim of playing sports is that you can improve your health even if you are not very good at sports.Besides,you can get to know a circle of people at your age while playing sports. 3 Since she joined the sports club,she has opened up herself and now she has become very active and enjoys meeting and talking with others.For most people,that is one of the reasons why they join a sports club. 4 You dont have to sit down and talk to strangers.You go in for sports and it is easier to understand your partners on the same team.Now Tiffany is quite popular with her friends and she has also become more confident. 5 The mind needs exercise as well as the body.1_2._3._4._5._参考答案A【篇章导读】本文叙述了人们长时间地看电视,或长时间地用电脑,同时又吃着一些垃圾食品,对身体身体越来越不好,人们也变胖了,为了人们的身体健康,人们应该吃一些健康的食品。1C解析:根据空格后一句Sofa potatoes are people who spend too much time in front of the TV and eat too much junk food.可知,这里提到了沙发土豆,故选C。2F解析:根据空格前一句namely the “mouse potato”,可知这里指的长时间用鼠标,也就是长时间用电脑的人,同时又吃着垃圾食品,故选F。3E解析:根据第一段最后一句Why are we becoming potatoes?及空格后一句We dont have as much time to prepare and eat food as we used to.可知此句是解释why的一个原因,由于现代生活节奏的加快,人们没有时间去做一些丰盛的食物,故选E。4B解析:根据空格前一句Fast food restaurants are everywhere and supermarket shelves are filled with readymade or prepared dishes.及后一句But.表转折。可知此处是想说,这些超市卖的方便的食物并非都对我们的身体有害。故选B。5G解析:根据空格后一句In this way,we will be healthier and have more energy to enjoy the good things in life.可知,这里叙述的是要怎样保持我们的身体健康,故选G。B【篇章导读】你喜欢运动吗?你知道运动能给我们带来什么好处吗?它不仅能使我们的身体更健康,还能改变我们的性格,让我们交到很多的朋友。不信吗?看看Tiffany是怎么说的吧。1D解析:句意:Tiffany变得很孤独和无助。根据上文Tiffany was very shy.Last September,her best friend,Sophie,moved abroad with her family because she had to continue her studies in America.可知,Tiffany是个非常害羞的小姑娘,而她最好的朋友搬到了国外,因此Tiffany会感到孤独、无助。下句话她说到I was really sad the moment I heard the bad news,可知她很伤心,因此应选D。2F解析:句意:而且我感觉我比以前更加健康了。根据上文可知,Tiffany去了一个运动俱乐部,根据It is wonderful playing sports in this club and I have made lots of friends as well.可知,她在那里很开心,还交了很多朋友。这个空应该是继续说这个事情的好处,故F选项合适。3C解析:句意:Tiffany过去是一个很文静的女孩。根据下句话Since she joined the sports club,she has opened up herself and now she has become very active and enjoys meeting and talking with others可知,这句话介绍的是现在Tiffany的改变,因此前面的这个空说的是过去的Tiffany。故应选C。4G解析:句意:你可以认识其他的有
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 邮储银行株洲市渌口区2025秋招笔试金融学专练及答案
- 邮储银行绥化市望奎县2025秋招笔试英语阅读选词题专练30题及答案
- 邮储银行林芝市巴宜区2025秋招笔试计算机基础专练及答案
- 2025年辅警笔试考试题库题库(答案+解析)
- 工商银行潮州市饶平县2025秋招笔试数量关系题专练及答案
- 中国银行邯郸市馆陶县2025秋招笔试言语理解题专练及答案
- 2025年湖南省自然资源厅下属事业单位招聘考试笔试试卷(附答案)
- 2025年内蒙古巴彦淖尔市事业单位工勤技能考试题库及答案
- 工商银行本溪市平山区2025秋招笔试经济学专练及答案
- 2025年海南省儋州市辅警人员招聘考试题库及答案
- 2023数据标准管理实践
- 非洲水坝施工方案
- Unit 3 Understanding ideas The Road to Success课件 2023-2024学年高中英语外研版选择性必修第一册
- 项目需求分析文档(模板)
- 长阳清江画廊
- 四川2023年专业技术人员公需科目“数字经济与驱动发展”参考答案(通用版)
- 液压泵站使用说明书
- 职工三级安全教育卡模版
- 化工企业物料编码规则物料分类清晰、编码简短、容易识别
- 新疆民族团结模范人物
- 儿科学腹泻病
评论
0/150
提交评论