高考英语大一轮复习高考真题题组训练二外研版.docx_第1页
高考英语大一轮复习高考真题题组训练二外研版.docx_第2页
高考英语大一轮复习高考真题题组训练二外研版.docx_第3页
高考英语大一轮复习高考真题题组训练二外研版.docx_第4页
高考英语大一轮复习高考真题题组训练二外研版.docx_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

高考真题题组训练(二).阅读理解A(2016全国,A)Whats On?Electric Underground7.30 pm-1.00 amFree at the Cyclops TheatreDo you know whos playing in your area?Were bringing you an exciting evening of live rock and pop music from the best local bands.Are you interested in becoming a musician and getting a recording contract(合同)?If so,come early to the talk at 7.30 pm by Jules Skye,a successful record producer.Hes going to talk about how you can find the right person to produce your music.Gee Whizz8.30 pm-10.30 pmComedy at KaleidoscopeCome and see Gee Whizz perform.Hes the funniest stand-up comedian on the comedy scene.This joyful show will please everyone,from the youngest to the oldest.Gee Whizz really knows how to make you laugh!Our bar is open from 7.00 pm for drinks and snacks(快餐).Simons Workshop5.00 pm-7.30 pmWednesdays at Victoria StageThis is a good chance for anyone who wants to learn how to do comedy.The workshop looks at every kind of comedy,and practices many different ways of making people laugh.Simon is a comedian and actor who has 10 years experience of teaching comedy.His workshops are exciting and fun.An evening with Simon will give you the confidence to be funny.Charlotte Stone8.00 pm-11.00 pmPizza WorldFine food with beautiful jazz music;this is a great evening out.Charlotte Stone will perform songs from her new best-selling CD,with James Pickering on the piano.The menu is Italian,with excellent meat and fresh fish,pizzas and pasta(面食).Book early to get a table.Our bar is open all day,and serves cocktails,coffee,beer,and white wine.1.Who can help you if you want to have your music produced?A.Jules Skye.B.Gee Whizz.C.Charlotte Stone.D.James Pickering.2.At which place can people of different ages enjoy a good laugh?A.The Cyclops Theatre.B.Kaleidoscope.C.Victoria Stage.D.Pizza World.3.What do we know about Simons Workshop?A.It requires membership status.B.It lasts three hours each time.C.It is run by a comedy club.D.It is held every Wednesday.4.When will Charlotte Stone perform her songs?A.5.00 pm-7.30 pm.B.7.30 pm-1.00 am.C.8.00 pm-11.00 pm.D.8.30 pm-10.30 pm.语篇解读:本文介绍了四则广告,分别有娱乐、餐饮等信息。本类试题难度偏小,以考查细节理解为主。答案及剖析:1.A细节理解题。根据第一则广告后部分内容a successful record producer.Hes going to talk about how you can find the right person to produce your music.可知Jules Skye可以教你如何制作音乐。故选A项。2.B细节理解题。该题的解题关键点在于找到people of different ages的对应信息。第二则广告第三句This joyful show will please everyone,from the youngest to the oldest.的内容满足了这项要求。表演场地为Kaleidoscope,故选B项。3.D细节理解题。根据第三则广告中的“5.00 pm-7.30 pm Wednesdays at Victoria Stage”可知Simons Workshop的演出时间是在每周三下午5点至7点30。故D项正确。4.C细节理解题。根据第四则广告中的“8.00 pm-11.00 pm Pizza World”可知Charlotte Stone在晚上8.00至11点之间演唱。故选C项。B(2016全国,B)Grandparents Answer a CallAs a third-generation native of Brownsville,Texas,Mildred Garza never planned to move away.Even when her daughter and son asked her to move to San Antonio to help with their children,she politely refused.Only after a year of friendly discussion did Ms.Garza finally say yes.That was four years ago.Today all three generations regard the move as a success,giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.No statistics show the number of grandparents like Garza who are moving closer to adult children and grandchildren.Yet there is evidence suggesting that the trend is growing.Even President Obamas mother-in-law,Marian Robinson,has agreed to leave Chicago and move into the White House to help care for her granddaughters.According to a study by ,83 percent of the people said Mrs.Robinsons decision will influence grandparents in the American family.Two-thirds believe more families will follow the example of Obamas family.“In the 1960s we were all a little wild and couldnt get away from home far enough or fast enough to prove we could do it on our own,”says Christine Crosby,publisher of Grand,a magazine for grandparents.“We now realize how important family is and how important it is to be near them,especially when youre raising children.”Moving is not for everyone.Almost every grandparent wants to be with his or her grandchildren and is willing to make sacrifices,but sometimes it is wiser to say no and visit frequently instead.Having your grandchildren far away is hard,especially knowing your adult child is struggling,but giving up the life you know may be harder.5.Why was Garzas move a success?A.It strengthened her family ties.B.It improved her living conditions.C.It enabled her to make more friends.D.It helped her know more new places.6.What was the reaction of the public to Mrs.Robinsons decision?A.17% expressed their support for it.B.Few people responded sympathetically.C.83% believed it had a bad influence.D.The majority thought it was a trend.7.What did Crosby say about people in the 1960s?A.They were unsure of themselves.B.They were eager to raise more children.C.They wanted to live away from their parents.D.They had little respect for their grandparents.8.What does the author suggest the grandparents do in the last paragraph?A.Make decisions in the best interests of their own.B.Ask their children to pay more visits to them.C.Sacrifice for their struggling children.D.Get to know themselves better.语篇解读:本文介绍了一个社会现象。在美国,很多老人选择搬家,和子女生活在一起,这已成为一种趋势。同时也建议老人要做出适合自己的选择。答案及剖析:5.A细节理解题。根据第一段最后一句中的“Today all three generations regard the move as a success,giving them a closer relationship.”可知,Garza搬去和子女同住后,他们的关系更亲密了,这与A项“这加强了她的家庭关系”相吻合。6.D推理判断题。根据第二段最后两句“According to a study by ,83 percent of the people said Mrs.Robinsons decision will influence grandparents in the American family.Two-thirds believe more families will follow the example of Obamas family.”可知,Mrs.Robinson会影响很多人,也就是说,搬家与子女一起生活是一种趋势。故选D项。7.C推理判断题。根据第三段第一句中的“In the 1960s we were all a little wild and couldnt get away from home far enough or fast enough to prove we could do it on our own”可以推断出,二十世纪六十年代的人们希望离家远一些,以证明自己能独立。故选C项。8.A推理判断题。根据最后一段的内容可知,搬家并不一定适合每一位老人,作者建议老人要根据自己的情况作出决定。故选A项。.阅读填空(七选五)(2016全国)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Secret codes (密码)keep messages private.Banks,companies,and government agencies use secret codes in doing business,especially when information is sent by computer.People have used secret codes for thousands of years.1. Code breaking never lags(落后) far behind code making.The science of creating and reading coded messages is called cryptography.There are three main types of cryptography.2. For example,the first letters of “My elephant eats too many eels”spell out the hidden message “Meet me.”3. You might represent each letter with a number,for example.Lets number the letters of the alphabet,in order,from 1 to 26.If we substitute a number for each letter,the message “Meet me”would read “13 5 5 20 13 5.”A code uses symbols to replace words,phrases,or sentences.To read the message of a real code,you must have a code book.4. For example,“bridge”might stand for “meet”and “out”might stand for “me.”The message “Bridge out”would actually mean “Meet me.”5. However,it is also hard to keep a code book secret for long.So codes must be changed frequently.A.It is very hard to break a code without the code book.B.In any language,some letters are used more than others.C.Only people who know t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论