2017年高考英语一轮复习 名校模拟测试卷(5)新人教版必修5.docx_第1页
2017年高考英语一轮复习 名校模拟测试卷(5)新人教版必修5.docx_第2页
2017年高考英语一轮复习 名校模拟测试卷(5)新人教版必修5.docx_第3页
2017年高考英语一轮复习 名校模拟测试卷(5)新人教版必修5.docx_第4页
2017年高考英语一轮复习 名校模拟测试卷(5)新人教版必修5.docx_第5页
已阅读5页,还剩15页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

模拟试题检测(五)英 语 试 卷 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。考生作答时,将答案答在答题卡上,在本试卷上答题无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项:1答题前,考生务必先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2选择题答案使用2B铅笔填涂,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案的标号;非选择题答案使用0.5毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。3请按照题号在各题的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区域书写的答案无效。4保持卡面清洁,不折叠,不破损。第卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man buy for the woman?A. Notebooks.B. Paper.C. Pencils.2. Where does the conversation take place?A. In a bookstore.B. In a library.C. In the womans office.3. Why will Mr. Rogers be out of the office next week?A. To take a holidayB. To attend a wedding.C. To travel on business.4. What does the man mean?A. The woman cant leave early.B. Hell pick up the womans parents.C. Mr. Black wont come at 4 oclock.5. What are the speakers talking about?A. A lift worker.B. The mans sister.C. A lift accident.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why did Gareth Jones quit the game halfway?A. He got hurt.B. He was too tired.C. He broke match rules. 7. What will the speakers do next Saturday?A. Visit Gareth.B. Watch a game.C. Play a match.听第7段材料,回答第8、9题。8. What impressed the man most?A. The plot.B. The main performers.C. The songs.9. What do we know about the musical?A. The woman has seen it.B. The writer won awards for it.C. People speak highly of its plot.听第8段材料,回答第10至12题。10. What did the woman think of the house owner?A. Kind.B. Cold.C. Serious.11. Why did the woman leave the flat?A. The rent was high.B. The room was too cold.C. The neighbors were noisy.12. How did the womans neighbor act when they met one morning?A. Angrily.B. Sadly.C. Dishonestly.听第9段材料,回答第13至16题。13. How high does the woman need to climb for the walking?A. 1,500 meters.B. 2,000 meters.C. 4,000 meters.14. How did the woman prepare for the walking?A. She slept out in the tent in winter.B. She climbed a 4,000-meter high mountain.C. She took long walks through the hills daily.15. What did woman think of the walking?A. It was hard but enjoyable.B. It was difficult and tiresome.C. It was wonderful and smooth.16. What was the most exciting moment during the walking?A. Watching the sunset.B. Seeing the ruined buildings.C. Walking through the Sun Gate.听第10段材料,回答第17至20题。17. How long does the break in Barcelona last?A. Two nights.B. Three nights.C. Seven nights.18. What costs extra money for the Barcelona break?A. Flights.B. Breakfast.C. Evening meals.19. On what can visitors get discounts with a discount card?A. All the city sights.B. Some restaurants.C. 5-star hotels.20. When is the deadline of the booking for the Barcelona break?A. September 30th. B. October 5th.C. October 31st.听力 (共20小题;每小题1.5分,共30分)15 CBBAC610 ABBCA1115 CACCA1620 ABCBA第二部分 阅读理解 (共两节,满分60分)第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文 ,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中 ,选出最佳选项 ,并在题卡上将该项涂黑。 A【贵州省遵义航天高级中学2017届高三上学期第二次模拟】HOLIDAY FUN AT THE POWERHOUSEJoin in the holiday fun at the powerhouse this month linked to our new exhibition , Evolution & Revolution : Chinese dress 1700s to now . DONT FORGET our other special event , the Club Med Circus School which is part of the Circus ! 150 years of circus in Australia exhibition experience ! Chinese Folk Dancing : Colorful Chinese dance and musical performances by The Chinese Folk Dancing School of Sydney . Dances include : the Golden stick dance and the Chinese drum dance . A feature will be the Qin dynasty Emperor s court dance . Also included is a show of face painting for Beijing opera performances .Sunday 29 June and Wednesday 2 July in the Turbine Hall , at 11:30 am & 1:30 pm. Australian Chinese Childrens Arts Theatre : Well-known childrens play experts from Shanghai lead this dynamic youth group . Performances include Chinese fairy tales and plays .Thursday 3 to Sunday 6 July in the Turbine Hall , at 11:30 am & 1:30 pm . Chinese Youth League : A traditional performing arts group featuring performance highlights such as the Red scarf and Spring flower dances , and a musician playing Er Hu .Sunday 6 to Tuesday 8 July in the Turbine Hall , 11:30 am to 1:30 pm . Kids Activity : Make a Paper Horse : Young children make a paper horse cut-out . ( The horse is a frequent theme in Chinese painting , indicating a kind of advancement .) Suitable for ages 8-12 years .Sunday 28 June to Tuesday 8 July in the Turbine Hall , 12:00 pm to 1:00 pm . Club Med Circus School : Learn circus skills , including the trapeze , trampolining and magic . Note only for children over 5 : There are 40 places available in each 1 hour session and these must be booked at the front desk , level 4 , on the day .Tuesday 1 to Saturday 5 July at 11:30 am & 1:00 pm .Enjoy unlimited free visits and many other benefits by becoming a family member of the Powerhouse . Our family memberships cover two adults and all children under the age of 16 years at the one address . Members receive powerline , our monthly magazine , discounts in the shops and the restaurants , as well as free admission to the Museum . All this for as little as $50.00 a year ! Call (02)9217 0600 for more details .21.When can you watch the Chinese drum dance ?A. On July 2 B. On July 3 C. On July 6 D. On July 8 22.To learn the magic tricks , you can go to _ . A. Kids Activity B. Chinese Youth League C. Club Med Circus School D. Childrens Arts Theatre 23.What is the main purpose of the text ?A. To attract visitors B. To present schedules C. To report the performancesD. To teach kids Chinese arts考点:考查广告类短文阅读。B【河南省南阳市第一中学2017届高三上学期第一次月考】 There are many people who could be Olympic Champions. Id estimate (估计) five million people could have beaten me in the pole-vault(撑杆跳高) on the years when I won it, at least five million. Men were stronger, bigger, and faster than I could have done it, but they never picked up a pole, never made the efforts to vault their legs off the ground to try to get over the bar.Greatness is all around us. Its easy to be great because great people will help you. What was fantastic about all the conventions(大会) I went to was that the greatest in the business would come and share their ideas, their methods and their techniques with everyone else. I have seen the greatest salesmen showing young salesmen exactly how they did it. They didnt hold back. I have also found it true in the world of sports.Ill never forget the time I was trying to break Dutch Warmer Dams record. I was about a foot below his record, so I called him on the phone. I said, “Dutch, can you help me? I seem to have leveled off. I cant get any higher.”He said, “Sure, Bob, come on up to visit me and Ill give you all I got.” I spent three days with the master, the greatest pole-vaulter in the world. For three days, Dutch gave me everything hed seen. There were things that I was doing wrong and he corrected them. To make a long story short, I went up eight inches. That great guy gave me the best that he had.Great people will share. Great people will tell you their secrets. Look for them, call them on the phone or buy their books. Go where they are, get around them and talk to them. It is easy to be great when you get around great people.24What would be the best title for the passage?ABenefit from the Greatness around Us BMany Men Are Better than MeCShare Your Greatness with People around You DMy Hearty Thanks to Warmer Dam25The author of this passage must be _.Aa world record holder in pole vault Ba Dutch pole-vaulterCan Olympic Champion Da student of Warmer Dams26The underlined phrase “leveled off” in Paragraph 3 probably means _.Ago down in level Bstayed in a certain levelCgone up in level Dprogressed on27Why does the author think well of the conventions he attended?ABecause many great people also attended them.BBecause they were supported by many great businessmen.CBecause he learned to share his greatness with others.DBecause great people were willing to share.25.C细节推理题。根据第一段There are many people who could be Olympic Champions. Id estimate (估计) five million people could have beaten me in the pole-vault(撑杆跳高) on the years when I won it, at least five million.可知作者是撑杆跳高世界冠军,故选C.26.B猜测词义题。此处指作者给打破世界纪录的运动员打电话询问为什么自己处于平稳状态没有提高,leveled off“平稳状态,停滞不前”,故选B.27.D细节推理题。根据第二段作者用那些伟大的商人对新手不惜赐教的例子,比喻在运动会上伟大的运动员对新运动员的无私教诲。故选D.考点:考查社会生活类短文阅读。C 【湖北省沙市中学2017届高三上学期第三次考试】 Parents do need to teach their kids financial responsibility and that money is earned. Still, many child-development experts agree that tying a childs allowance to chores can be a slippery slope. Heres why.Susie Walton, master instructor at Peace in Your Home advises to keep chores and allowances totally separate. “Allowance is one thing. When it comes to chores, life skills, responsibilitiesthats a whole different thing.” says Walton.Walton says, “When kids arent doing a chore, you dont say, well, there goes your allowance. Youre going to sit them down and ask whats going on. We are a team. We are a family. Weve got to have them done.”Besides, by paying children for chores with an allowance, youll also be sending the message that work isnt worth doing unless theyre getting paid for it.There are times when it would make sense to pay kids for chores. Most financial and child-development experts agree that its a fine idea to pay children money for extra jobs that are outside their normal set of chores, such as washing windows, washing the car or helping to clean out the garageespecially if the child is saving for a big item. This may even develop an entrepreneurial (企业家的) spirit to think outside of the box to earn money.For parents who are concerned that their children wont learn the value of a dollar if the allowance isnt tied to household chores, note that there are still plenty of money management skills to be learned from a straight allowance. Depending on the age, kids can be made responsible for paying for their own toys or snacks. Some parents even require that kids set aside a percentage of their allowance toward savings. “I really like having my own money,” says Kevin, 9. “Its up to me if I want to buy the cheap toy now, or save and get the better toy.” And thats a good lesson to learn at 9 years old. No matter which allowance route you take in parenthood, kids will feel empowered by being able to handle their own money.28.Which of the following would Susie Walton most probably agree with? A. A childs allowance shouldnt be tied to chores. B. Kids shouldnt be forced to do chores. C. Doing chores teaches kids the value of work. D. Kids should be paid for doing chores.29. According to Susie Walton, if kids dont do chores, parents should _. A. teach them the entrepreneurial spirit B. talk to them about family responsibilities. C. give them a smaller allowance than usual D. punish them by not giving them their allowances30.What is the authors attitude towards Kevins action? A. Worried. B. Doubtful. C. Approving. D. Unfavorable.31. The text is mainly about _. A. the importance of kids doing chores B. whether parents should pay kids for chores C. the advantages of kids handling their own money D. whether parents should give kids regular allowances29.B细节推理题。根据第三段When kids arent doing a chore, you dont say, well, there goes your allowance. Youre going to sit them down and ask whats going on. We are a team. We are a family. Weve got to have them done.”可知Susie Walton认为如果孩子不做家务,父母应该教给他们家庭责任,故选B.30.C推理判断题。根据倒数第二段And thats a good lesson to learn at 9 years old.可知作者对Kevin行为的态度是赞成的,故选C.31.B主旨大意题。文章主要讨论了父母该不该让孩子做家务,怎样处理做家务和给零花钱的关系。故选B.考点:考查社会生活类短文阅读。D【黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2017届高三上学期9月月考】 The coyote (丛林狼), that clever animal of wide-open spaces, has come to the nations capital. In fact, coyotes have spread to every corner of the United States, changing their behaviors to fit new environments and causing researchers to deal with a troublesome new kind of creature: the city coyote.The coyote originally lived in the middle of the continent. One of its most obvious characters is its smartness, which has made the animal a notorious (臭名昭著的) pest. Hunters trapped, shot and poisoned more than a million coyotes in the 1900s. Its still one of Americas most hunted animals. Yet the coyote has survived. How has the coyote shown this extraordinary ability? “I guess if you wanted to use one word, itd be plasticity,” says Eric Gese, an expert at Utah State University. Coyotes can live alone, in pairs, or in large packs like wolves; hunt at night or during the day; occupy a small region or an area up to 40 square miles; and live on all sorts of food, from lizards and shoes, to ants and melons.Unbelievably people helped coyotes increase when they killed most of the wolves in the United States. The spreading of coyotes into city areas, though, is recent. They travel at night, crossing sidewalks and bridges, running along roads and ducking into culverts (钻入涵洞) and underpasses. No one knows why coyotes are moving into cities, but experts explain that cleverer, more human-tolerant (不怕人的) coyotes are teaching urban survival skills to new generations.Occasionally, coyotes might attack human beings. There have been about 160 attacks on people in recent years. Therefore, people have been consistently told not to feed coyotes or leave pet food unsecured. That, plus a large trapping program in the neighborhood, has cut down on the coyote population.32.The underlined word “plasticity” in Paragraph 2 refers to_. A. the ability to fit the environment B. notorious smartness C. hunting ability D. being human-tolerant33.The aim of the passage is to_. A. tell people how to fight against coyotes B. tell us why the coyote is the most hunted animal C. supply the reason why the coyote is a kind of notorious pest D. explain how the coyote has spread to and survived in cities34.According to the passage, coyotes_. A. originally lived in the west of the continent B. sleep during the day but look for food at night C. are teaching survival skills to their younger generations D. suffered a population decrease because people killed wolves35.According to the passage, to cut down on the coyote population, people are advised to_. A. leave pet food secured B. keep coyotes in small regionsC. force coyotes to live alone D. avoid using trapping programs33.D主旨大意题。第一段描述丛林狼扩散到城市成为城市丛林狼,第二段描述丛林狼的环境适应能力使之可以在城市生存,第三、四段描述丛林狼进入城市的过程和市民的反应。整篇都是围绕丛林狼的扩散到城市以及生存的原因进行描述。故选D.34.C细节推理题。从第三段最后一句“teaching urban survival skills to new generations”可知选C.选项A不对是因为丛林狼是到处都有而不是在西部。选项B错误是因为丛林狼早上晚上都可以出来捕食;选项D错误是虽然大量捕杀,但是丛林狼适应性强还是生存下来了。故选C.35.A细节推理题。根据最后一段第3句:“people have been consistently told not to feed coyotes ”可以推断选A。考点:考查社会生活类短文阅读。第二节(共5小题;每小题3分,满分15 分)【黑龙江省双鸭山市第一中学2017届高三9月月考】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。What is your favorite color? Do you like yellow, orange, red? _36_ . Do you prefer greys and blues? Then you are probably quiet, shy, and you would rather follow than lead. You tend to be pessimist. At least, this is what psychologists tell us, and they should know, because they have been seriously studying the meaning of color preference, as well as the effect that colors have on human beings. _37_ . If you happen to love brown, you did so, as soon as you opened your eyes, or at least as soon as you could see clearly._38_ . A yellow room makes most people feel more cheerful and more relaxed than a dark green one; and a red dress brings warmth and cheer to the saddest winter day. _39_ . A black bridge over the Thames River, near London, used to be the scene of more suicides(自杀) than any other bridge in the area-until it was repainted green. The number of suicide attempts immediately fell sharply. Perhaps it would have fallen even more if the bridge had been done in pink or baby blue. _40_ . It is an established fact that factory workers work better, harder, and have fewer accidents when their machines are painted orange rather than black or grey.A. They tell us, among other facts, that we do not choose our favorite color as grow up - we are born with our preference.B. On the other hand, black is depressing.C. The rooms are painted in different colors as you like.D. Light and bright colors make people not only happier but more active.E. Life is like a picture or a poem, full of different colors.F. If you do, you must be an optimist, a leader, an active person who enjoys life, people and excitement.G. Colors do influence our moods-there is no doubt about it37.A考查对上下文的理解和推理判断能力。下句讲人天生就喜欢某种颜色的事实,A项讲我们对颜色的喜好不是随年龄选择的而是天生就有的,与下句意思一致,故选A.38.G考查对上下文的理解和推理判断能力。下文的例子讲的是颜色对心情的影响,G项:毫无疑问颜色影响心情,是对下文的总述统领下文,故选G.39.B考查对上下文的理解和推理判断能力。下面事例讲黑色影响心情使人抑郁导致自杀,B项:相反黑色是令人沮丧的颜色,概括下面例子,故选B.40.D考查对上下文的理解和推理判断能力。下面例子讲工厂把机器涂成桔色,生产效率高事故少,D项:浅色和亮色使人快乐和积极,是对下面例子的总说,故选D.考点:考查信息匹配。第三部分 英语知识运用(共两节,满分55分)第一节 完形填空(共20小题;每小题2分,满分40分)【湖南省郴州市2017届高三上学期第一次教学质量监测】阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论