




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
九年级英语上学期期中测试题(一)( )1. Li Na is _ famous _ all the tennis fans in China know her.A. too; to B. enough; to C. as; as D. so; that ( )2.Excuse me, is there _ book by Mo Yan? Yes. Its on _ bookshelf over there. A. a; /B. a; the C. /; the D. the; a( )3. Its very important for us to learn how to learn by _. A. ourselvesB. itself C. myselfD. themselves( ) 4.“Food Safety” has become one of the hottest topics recently. Yeah, it receives _ Internet hits a day.A. thousands B. thousand of C. thousands of D. ten thousands( ) 5.Mum, Im hungry. Is there _ to eat?Yes, you can have some bread on the table.A. something B. nothing C. anythingD. everything( )6. Look at these stamps. I _ them for five years. Wow, they are wonderful.A. keptB. have kept C. have boughtD. bought( )7.Mr Smith thinks running is _ than gymnastics.A. very popularB. more popular C. most popularD. the most popular( )8.English isnt as _ as Chinese.Maybe, perhaps its just because Chinese is your native language.A. easyB. easily C. easier D. easiest( )9.The shops were closed _ I didnt get any milk.A. so B. as C. or D. but( )10. Amy was reading a book _ I came in.A. whenB. while C. because D. though二、 完形填空 (10分)One morning a fox was searching for his breakfast. He went down to the lake to _1_ some fish. Suddenly he saw a rabbit digging a hole on the bank of the lake and decided to eat it instead. Not wanting the rabbit to discover him, the fox moved _2_ towards his meal. As he got closer, he stepped on some dry leaves. The rabbit then _3_ in fear. When he saw the fox, he started to shout.“Quiet! Why do you rabbits shout so much?” asked the fox, slightly annoyed that he had lost his _4_.“I am sorry, but you scared me. Your sharp teeth make me _5_,” replied the rabbit. “But I dont want to eat you,” lied the fox, “I am only here to help with your_6_. I will be back tomorrow and help you dig your hole.”The next day, the fox returned to the _7_. There he saw a group of rabbits busily digging holes on the bank. He thought about catching one. At that moment the rabbit he had met the day before started jumping up and down, making a _8_ noise to warn his friends. All the rabbits and even the fish quickly _9_. The poor fox could not find anything to catch for food and ended up _10_ fruit.1. A. catch B. buy C. smell D. cook2. A. noisily B. silently C. confidently D. angrily3. A. looked down B. looked away C. turned off D. turned around4. A. time B. place C. meal D. fish5. A. sad B. excited C. nervous D. happy6. A. food B. work C. story D. friends7. A. breakfast B. house C. lake D. mountain8 . A. loud B. low C. usual D. dangerous9. A. returned B. shouted C. entered D. disappeared10 . A. growing B. eating C. picking D. selling三、阅读理解 (30分) A In todays world of modern science and medicine, a more traditional treatment is once again becoming popular-animal friendship.It is now well-known that people with problems such as heart disease or cancer live longer and get better more quickly if they have pets. Keeping pets lowers blood pressure and makes people less worried. Animals are increasingly important in treating older people who have memory loss and other brain problems. These people often feel nervous and upset. Activities with animals help them improve their physical condition and also give them joy, entertainment and loving friendship.Here is a case that shows the benefits of animals. John was a six-year-old mute. He had no physical problems. He just refused to talk. His older cousin, Ned, had a parrot called Sally, and John used to visit it. When he arrived, Net used to say, “Hi, John!” We all know parrots copy what they hear. After a few visits, Sally began saying “Hi, John!” when John came into the room. Then, one day, John turned to the parrot and replied “Hi, Sally!” Staying with the parrot encouraged John to begin talking.Another use of animal helpers is in schools. In some cases, animals are used to help children with physical or personal problems. In other cases, they are used to teach children to get on and share with others, and even to teach them about animals.If you want to know more about animal helper programmes, you can get in touch with organizations like Riding for the Disabled or do a search under “animal therapy” on the Internet. You dont have to be an animal trainer or a doctor to join in.1. Which is NOT mentioned as an illness that animals can help with?A. Heart diseaseB. CancerC. FeverD. Blood pressure 2. The underlined word “mute” in paragraph 3 is closest in meaning to “_”.A. a person who speaks slowlyB. a person who does not speakC. a person who cannot hearD. a person who enjoys talking3. The purpose of paragraph 3 is to _.A. show how animals can help with illnessesB. discuss the problems of keeping petsC. describe how to train animal helpersD. introduce some new medical research4. How can animals help school children according to the passage?A. They can improve childrens memory.B. They can make children more popular.C. They can increase childrens blood pressure.D. They can teach children to share with each other.5. What is the best title of this passage?A. Be kind to animals B. Talking to animalsC. The most dangerous diseasesD. Get healthy with animal helpersBMobile phones are more important than ever in the daily lives of students, but how they use them has changed greatly in the past six years. While phones are still widely use for communication, a recent study has found that most students think talking on mobile phones is now old-fashioned.London University researchers surveyed 1055 young people aged 13 to 18 about their mobile phone habits. The researchers divided mobile phone use into “communication” and “entertainment”. Communication included talking on the phone and writing messages using texting(短信)or chatting software. Entertainment was made up of playing games, watching movies, listening to music and surfing the Internet. The findings were then compared to a 2008 study, to see what changed. The results are shown below:Perhaps most surprising is how little time students spend talking on their phones these days. Six years ago the average student spent 36% of their mobile phone time making or receiving calls. In 2014, only 10% of time was used for talking. When students use their phones to communicate, more and more often it is done by using chat software like qq or wechat.“Communication is still an important function of mobile phones. But now mobile phones are being used more for entertainment than for communication,” said Dr Harry Lectre, the research leader.6. What was the most popular mobile phone activity in 2014? A. Talking. B. Texting. C. Playing games. D. Watching movies.7. In total, what percentage of time did students use their mobile phones for communication in 2008?A. 16%. B. 28%. C. 35%. D. 71%.8. Which of the following is true about watching movies on mobile phones?A. It has increased most over the past six years. B.14% of students now watch movies on their mobile phones.C. It was the most popular type of mobile phone entertainment in 2008.D. Students now spend more time watching movies than talking on their phones.9. Which mobile phone activities were more popular than surfing the Internet in 2014?A. Chatting and watching movies.B. Chatting and listening to music.C. Playing games and watching movies.D. Playing games and texting.10. The passage can best be described as a/an_.A. reportB. storyC. advertisementD. argument 四、阅读下面对话,从方框中选择适当的句子补全对话。(其中有两项是多余的)。(10分)A: Hi,Li Jun,_1_B: Yes,the first National Youth Games will be held in Fuzhou.A: Great! _2_B: Itll start in Octobor ,2015. Look,here is a photo of the main stadium .A: Wow,it Look grand. _3_B: Fuzhun Strait Olympic Games Center.A: Really nice . What else about the Games?B: Thirty-one thousand volunteers are wanted. _4_A: Sure!Its an honor to serve the players and visitor.B: So it is. _5_ A: Lets look forward to this big event .A. When will it be ?B. What is the name of it ?C. Shall we be volunteers?D. What is in todays newspaper ?E. Anything new in todays paper ?F. How can we become volunteers?G. Everyone is supposed to make contributions.五、词汇运用 (10分) sorry, will, look, both, we, but, drink, much, idea, runOne afternoon Jack and Sarah were 1_ tea at home when Jack asked her to go out for a walk. “Thats a great 2_, Jack. Shall we go to the park?” said Sarah, “Should we take an umbrella? It might rain.” “I dont think its necessary, Sarah. The radio says there 3_ be no rain,” Jack said. On their way to the park, Sarah noticed that the clouds 4_ very dark. Sarah was worried that it would rain, 5_ they didnt have an umbrella. When they arrived at the park, the clouds were 6_ bigger. Soon it began to rain and Sarah was very sorry she didnt have an umbrella. “Come on! Lets 7_ home!” shouted Jack. When they got home, they were 8_ wet. “I think 9_ should have taken an umbrella,” said Sarah. “Im so 10_. Next time you shouldnt listen to me. Just taken an umbrella,” Jack said.六、句型转换 (10分)1. My parents are sleeping, so be quiet.(改为同义句) _ my parents are sleeping, be quiet.2. He was late for the meeting because his car was broken. (改为同义句) His car was broken _ he was late for the meeting 3. Lucy said, “Did you know Lily?” (改为间接引语) Lucy asked _ I knew Lily.4. He cried because his arm hurt. (对划线部分提问) _ did he cry?5. Please speak more slowly. We can make full notes. (合并为一句) Please speak more slowly _ _ we can make full notes.七、书面表达。 (15分)学校英语角将于本周末举行以“How to relax ourselves after the exam”为主题的讨论会,请用英语写一篇发言稿。内容包括以下要求:1.去旅游,亲近大自然; 2.参加娱乐活动,比如:听音乐、看电影 3.进行体育锻炼; 4.你的建议。注意:词数:80-100,不要逐条翻译,可适当发挥。 _答案:一、15 DBACC 610 BBAAA二、1. A 【解析】考动词。答案在文章的最后一句话重现。”catch for food and ”2. B 【解析】考副词。这句话的前一部分,not wanting the rabbit discover him这里可以得出答案是B. silently。 3. D 【解析】考动词短语。根据意思,以及后面的when he saw the fox可以判断答案是D . turned around.34. C【解析】考名词。这题的答案在文章的第三行重现his meal.可以确定答案选C. meal5. C【解析】考形容词。根据意思,以及前面的you scared me, 可以确定答案选C. nervous.6. B 【解析】考名词。根据下一句话I will be back tomorrow and help you dig your hole.可以得出答案是B. work.7. C 【解析】考名词。答案在文章的第一行第二句话重现, He went down to the lake to可以得出答案选C .lake8. A【解析】考形容词。根据to warn his friends中的“warn警告”可以得出是loud.9. D【解析】考动词。根据下一句话The poor fox could not find anything to catch for food可以判断这题选D disappeared 兔子和鱼都消失了。10. B【解析】考动词。根据意思以及第二行的decided to eat it instead.前一句话的catch for food以及全文理解可以选出是选B. eating.三、1. C【解析】考查细节题,用排除法可以在第二段找到答案。选C。完全没有出现C. Fever.2. B【解析】 考查猜词题,我们可以在划线词所在的段落的第三句话He just refused to talk找出答案是B. a person who does not speak. 3. A【解析】考查文章结构题,考查学生对文章整体和部分段落之间的关系。B选项不是文章讨论的内容,所以我们不选。C选项文章也没有提及。对于D选项,文中没有介绍一种新的药物研究。所以答案选A,show how animals can help with illnesses.4. D【解析】考查细节题。题目规定的范围是school children。对于A选项,文章指的是老年人,不是小孩子,不选。B项的more popular没有提及。对于C项,文章第二段讲的是降低人们的血压,不是选项说的提高血压。而且第二段讲的是人们的血压,不是孩子的血压。第59题的答案在第四段最后一句they are used to teach children to get on and share with others.5. D【解析】考查主旨大意题,这篇文章的第58题和第60题都考查了对主旨大意的变式题,比较难。A选项的对动物仁慈不是文章的主要内容,因为如果选A,文章的主要内容应该是虐待动物引出我们要对动物仁慈。B选项的与动物聊天不是文章的主要内容,因为文章主要讲的不是与动物沟通,而是如何借助动物令人类更健康。C项讲的是最危险的疾病,本文主要不是讲疾病,如果选了这个标题,文章应该列出几项重大疾病来分析。所以我们的答案选D,其实文章的主旨就是讲述动物助手对人类健康的用处。6. C【解析】考查学生的读图能力。图中的playing games的2014年那一列最长,所以我们选C。7. D【解析】考查学生的读图能力和简单计算能力。In total表示总共,所以是求和,用加法进行计算,沟通功能在08年的四项数据分别是36%,26%,27%和9%,加起来一共是71%。所以答案选D。8. D 【解析】正误题。A选项看电影不是增长的最多,是玩游
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 《数字 通信原理》课件-数字通信原理
- 2025国考葫芦岛市安全生产岗位行测模拟题及答案
- 2025国考河北金融监管局申论贯彻执行高频考点及答案
- 2025国考陕西民航公安申论公文写作必刷题及答案
- 2025国考承德市治安管理岗位行测高频考点及答案
- 2025国考白山市行政管理岗位申论预测卷及答案
- 2025国考人社部申论大作文预测卷及答案
- 2025国考井冈山干部学院申论大作文高频考点及答案
- 2025国考绥化市价格监管岗位行测预测卷及答案
- 2025国考盘锦市德语翻译岗位申论高频考点及答案
- CJJ1-《城镇道路工程施工与质量验收规范》
- 依视路培训课件
- 慢性呼吸疾病肺康复护理专家共识
- 新能源电池行业深度研究及发展前景预测报告
- 银行廉洁从业培训
- 2025至2030中国海工装备制造行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 园区安保制度与管理制度
- 保险公司数据管理制度
- 胖东来投诉管理制度
- GB/T 45808-2025眼科光学接触镜和接触镜护理产品基于接触镜结合接触镜护理液评价其相互作用的细胞毒性试验
- 健康体检课件下载
评论
0/150
提交评论