




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(3)及答案第一篇(2019中考教育类选练)Last week, 169 Junior 1 students at No. 35 Middle School of Shenyang took their first no-teacher exam. After the teacher handed out the exam paper, he left the room and never came back. A student collected in the papers when the exam ended. That test was not only a test of knowledge, but also a test of moral (道德). We wanted to show students how important honesty (诚实) is, said the schools headmaster. The school says no cheating (作弊)happened in the test. Next year, it wants 80% of its exams to be without teachers. But students have different ideas. I was happy and excited during the exam because my teachers trusted (信任) me, said Lang Yudan, a 13-year-old girl in Class 11. Schools must trust students a lot not to use invigilators (监考人). But I think it is too early. Some students will cheat if there are no invigilators. And the students will not be able to ask for help when needed,” said Hua Sha. I don t like having invigilators in exams. When they walk around the classroom, they make me nervous. I would get higher marks without them in the room because I would feel more relaxed, Liu Qingxi said. I think its very important to have invigilators in exams. Many students want to check their answers with each other after they have finished papers. And they can also keep the classroom in order when something unusual happens. They may make me nervous, but I still think we need them, Shangguan Yuan said. Not using invigilators may be a good idea. But before using it, schools must tell students the importance of honesty and try to find ways to solve something unusual in exams. ( ) 1. The passage mainly (主要地) talks about _. A. how to pass an exam B. how to make students honest C. whether there is cheating in exams D. whether invigilators are needed in exams ( )2. No. 35 Middle School of Shenyang held a no-teacher exam to _. A. let the students have a good rest B. teach the students in a better way C. help all the students pass the exam D. find whether the students were honest ( ) 3 From what the students have said, we know _ A. invigilators really help them a lot B. all of them think it is a good idea C. something unusual never happens in exams D. not all of them agree with the headmaster ( )4. In the sentence And they can also keep the classroom in order when something unusual happens they refers to (指)_. A. students B. headmasters C. invigilators D. schools( )5. Do you think its a good idea to have no-teacher exams at your class?Why?_参考答案1D 2D 3D 4C 第二篇【*安徽模拟题】 For several years, Americans have enjoyed tele-shoppingwatching TV and buying things by phone. Now tele-shopping is starting in Europe(欧洲). In a number of European countries, people can turn on their TVs and shop for clothes, jewelry, food, toys, and many other things.Tele-shopping is becoming popular in Sweden, for example. The biggest Swedish company sells different kinds of things on TV in 15 European countries, and in one year it made 100 million. In France there are two tele-shopping channels, and the French spend about 20 million a year to buy things through those channels.In Germany, until last year tele-shopping was only possible on one channel for 1 hour every day. Then the government allowed (允许) more tele-shopping. Other channels can open for tele-business, including(包括) the largest American tele-shopping company and a 24hour tele-shopping company. German businesses are hoping this new tele-shopping will help them sell more things.Some people like tele-shopping because it allows them to do their shopping without leaving their homes. With all the problems of traffic in the cities, this is an important reason. But at the same time, other Europeans do not like this new way of shopping. They call tele-shopping “junk (垃圾)on the air”. Many Europeans usually worry about the quality (质量) of the things for sale on TV. Good quality is important to them, and they believe they cannot be sure about the quality of the things on TV.The need for high quality means that European tele-shopping companies will have to be different from the American companies. They will have to be more careful about the quality of the things they sell. They will also have to work harder to sell things that the buyers cannot touch or see in person.1. Tele-shopping is _in Europe.A. not popular B. growing C. not possible D. cheap2. People like tele-shopping because it is _.A. American B. cheaper C. easier D. more popular3. Some Europeans dont like tele-shopping because they _ .A. dont like to buy things B. dont watch TV C. believe the things sold on TV are expensive D. think the things sold on TV are bad quality4. In Germany, tele-shopping may _ .A. help businessmen get more money B. keep the shops open longer C. have fewer buyers D. bring better TV programs5. The best title of this passage is _ .A. American Tele-shopping B. Tele-shopping Companies C. Tele-shopping in Europe D. Tele-shopping Junk on the Air 12345BCDAC第三篇【*安徽模拟题】 SOCCER TOURNAMENT Final Match Sunday - 3 p.m. -Will the local team make it all the way to the end? Find out more by calling - 555-3033- MOTHERS DAY BIG SALE Friday 6-9 p.m. EVERYTHING 50% OFFVisit us at New Star MallFall in love with prices you can afford.Save your money & time. Global Earth Hour Join us! Turn off your lights for ONE hour 8:30 p.m. local time, Saturday 28 Mar. 2009* Take action to fight global warmingMore than 2,000 cities around world expected to participate in rolling event. Monday to Saturday BIG HITS CINEMA Movies every night at 7Actor of the week: Wentworth Miller= Harry Potter childrens show Saturday at 2 p. m. Tel: 690-18566. If you want to join the world for Earth Hour you can simply _. A. call us on 555-3033 at 3 p.m. SundayB. go around the world to 2,000 cities C. take action at 8:30 a.m. on 28 Mar. 2009D. switch off your lights for one hour7. The final soccer match is _. A. at 7 p.m. on FridayB. at 3 p.m. on Sunday C. at 3 p.m. on SaturdayD. at 2 p.m. on Monday8. There is a silk blouse which is 100 at New Star Mall. You can pay _ if you want to buy it on Mothers Day. A. 40B. 60C. 50D. 259. Which movie star can you see on Saturday night? A. Wentworth MillerB. Michael SchofieldC. Harry Potter D. Jackie Chan10. If you are interested in Harry Potter childrens show, you can find more information by _. A. visiting us at New Star MallB. calling us on 690-1856 C. calling us on 555-3033 D. turning off your lights for one hour 678910DBCAB第四篇美丽的标记My sixyearold granddaughter, Mary, found a small freckle(斑点) on her left arm. She didnt like it and tried to pick it off. I told her, “Oh dear, thats a beauty mark. Dont pick it off.” She took another look at it. “Its not beautiful. I want to pick it off,” she cried. “Each of us is born with special marks. Some of them can be seen, but some of them are invisible(看不见的)”“What kind of mark is invisible?” she asked. “Well.a mark of kindness, even the mark of a loving heart. We cant see them, but they are very special marks.”“Why cant mine all be invisible?” she asked. “I can see many of your special marks, such as the color of your eyes, the shape of your nose and the smile on your face. Nobody else in the whole world has the same things as you. Special marks, inside and outside, are the things that make each of us different and special.”She didnt understand all of my words, but she stopped crying. The next morning, Mary ran into the kitchen. She said to my husband, “I have a beauty mark. Do you want to see it?”“I sure do,” my husband laughed. “I didnt like it yesterday, but now I do.” she said.根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T”,错误的为“F”。1. Mary has a small freckle on her right arm and she likes it a lot. 2. Marys family want to help her pick the freckle off. 3. We can see all marks besides special marks inside and outside. 4. It is true that each of us is born with special marks. 5. The writer is Marys grandmother. 【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者六岁的孙女的左胳膊上长着一块斑点,她感觉不好看,想把它去掉。作者告诉她每个人一出生就带着标记,只不过有的能看见,有的看不见,那些特殊标记便是我们与众不同的地方。她似懂非懂,改变了想法,认为这个斑点很漂亮。1. F【解析】细节理解题。题干意为:玛丽的右臂上有一块小斑点,她非常喜欢它。根据短文第一段前两句“My sixyearold granddaughter, Mary, found a small freckle(斑点) on her left arm. She didnt like it and tried to pick it off.我六岁的孙女,玛丽,发现她的左胳膊上有一块小斑点。她不喜欢它而且想把它去掉。”可知本题表述错误。2. F【解析】细节理解题。题干意为:玛丽的家人想帮她去掉这个斑点。根据短文第二段第二句“Dont pick it off.不要去掉它。”可知是家人不想让她去掉斑点,故本题表述错误。3. F【解析】细节理解题。题干意为:我们可以看到所有的标记,包括里里外外的特殊标记。根据短文第三段第二句“Some of them can be seen, but some of them are invisible(看不见的)一些能看到,但是有一些是看不到的。”可知本题表述错误。4. T【解析】细节理解题。题干意为:我们每个人生来都是带着特殊标记的,这是真的。根据短文第三段第一句“Each of us is born with special marks.我们每个人都是带着特殊标记出生的。”可知本题表述正确。5. T【解析】推理判断题。题干意为:作者是玛丽的奶奶。根据短文第一段第一句“My sixyearold granddaughter, Mary, found a small freckle(斑点) on her left arm.我六岁的孙女,玛丽,发现她的左胳膊上有一块小斑点。”及倒数第三段中“She said to my husband.”可知本题表述正确。第五篇Britain says it will send ten war ships to Gibraltar on Monday. The ships will make a stop there on their way to the Middle East. Many people think the stopover (中途停留) is a bad time because relations between Britain and Spain have become bad recently. Spain got angry after Gibraltars government (直布罗陀政府) put concrete blocks (水泥石块) on the seabed. It said this was to let sea life grow and to stop Spanish boats fishing nearby. Spain then said it might start charging 50 euros (about $67) for people to travel across the border between Gibraltar and Spain. Tensions increased again when Spain started searching people entering Spain as security againstterrorism. Motorists had to wait for up to six hours at the border. Spain gave Gibraltar to Britain in 1713 under the Treaty of Utrecht (乌特勒支条约). It became an important base for Britains Royal Navy (英国皇家海军). Gibraltar is a small area of land which covers just 6.8 square kilometers, south of Cadiz. The 430-meter-tall Rock of Gibraltar stands in the center. The population is around 30,000 and most of them are very happy for being a part of British. Many parts of Gibraltar look like a piece of mainland Britain. Spain has argued for many years that Gibraltar should be returned to Spa
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 江苏省宿迁市重点中学2025年高二物理第二学期期末检测试题含解析
- 2025届山西省太原市第二十一中学高一物理第二学期期末监测模拟试题含解析
- 二零二五年度个人股权代持解除与赔偿协议书
- 2025年度绿色金融抵押借款协议示范文本
- 2025版网络安全风险评估与整改实施合同
- 2025版个人艺术品租赁合同示范文本
- 2025版玻璃安装工程合同范本(高端)
- 农行网捷贷产品介绍
- 二零二五年度电商平台合作伙伴商业秘密保密协议
- 2025版离婚协议中的债务免除与财产分割方案
- 虚拟股权激励方案(模板)
- 2024-2029年中国管道运输行业发展分析及发展前景与投资研究报告
- 泰文租房合同
- 建筑维修与保养方法
- 金华出租车从业资格证模拟考试题
- (完整)中医症候积分量表
- 劳务外包三方协议
- 水果礼盒创业计划书
- 水产养殖行业营销策略方案
- 厂房分布式光伏系统施工进度计划横道图
- 社会工作流程图
评论
0/150
提交评论