【英语六级听力标准练习】7及原文+答案.pdf_第1页
【英语六级听力标准练习】7及原文+答案.pdf_第2页
【英语六级听力标准练习】7及原文+答案.pdf_第3页
【英语六级听力标准练习】7及原文+答案.pdf_第4页
【英语六级听力标准练习】7及原文+答案.pdf_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

为其后置定语 37 解析解析 lengthy 空前的不定冠词 a 和空后的名词 process 表明 本空应填一以辅音音素 开头的形容词 38 解析解析 explaining 空前的动词 begin 和空后 why 引导的从句表明 本空应填一现在分 词 begin 后面也可以接动词不定式 但此处只能填一个单词 故排除 39 解析解析 Undoubtedly 分析句子结构可知 句子不缺少主干成分 根据空格所在位置推 断 所填词应为副词 40 解析解析 heads 分析空所在的句子结构可知 本句缺少谓语动词 再根据上下文的一般 现在时态和主语 Dr Kilo 可知 本空应填一第三人称单数形式的动词 41 解析解析 ailments 空前的形容词 chronic 和空后的介词 like 表明 本空应填一名词 根 据 like 后举例提到的 hypertension or diabetes 高血压或者糖尿病 可推知 所填词很可 能含有 疾病 的含义 42 解析解析 reviewed 空前的动词 have 和名词短语 their charts 表明 本空应填一过去分词 构成 have sth done 这一结构 43 解析解析 monitor 空前的不定式符号 to 表明 本空应填一原形动词 44 答案答案 He says that a lot of what we do in primary care can be done electronically or over the phone Main Points He says lots of what we do in primary care can be done electronically or on the phone 45 答案答案 Patients can receive medical advice quickly securely and confidentially on line directly from their primary care physician Main Points Patients can get medical advice quickly securely and confidentially on line directly from their primary care doctor 46 答案答案 waiting 35 to 40 minutes to visit your primary care doctor for a 7 or 8 minute visit isn t always the most productive way to get your primary care needs met Main Points waiting 35 to 40 minutes to see your primary care doctor for 7 or 8 minutes isn t always the most productive way to meet your primary care needs 标准听力 七 听力原文及答案解析标准听力 七 听力原文及答案解析 Part III Listening Comprehension Section A 11 W Can I talk to you for a minute about the history assignment Professor Smith I am so confused about the requirements you said in class and 1 don t want to get it wrong anyway M Look I am in the middle of something right now Can you give me 15 minutes Q What does the man imply 听前预测听前预测 选项中的 He is in a meeting on the telephone 等表明 本题考查男士现在的状 态 解解 析析 选 C 由男士提到的 I am in the middle of something right now 可知 男士现在 很忙 故答案为 C be in the middle of doing sth 意为 正在忙着 做 某事 12 M I need to use more than just my math skills for these questions but I don t have a calculator at hand Shall I go and buy one W Actually I ve got two And I ll let you have one for the cost of a coffee Q What does the woman mean 听前预测听前预测 选项中重复出现的 calculator 和 coffee 表明 对话与计算器和咖啡有关 根据 结构复杂 信息含量大的选项往往为答案的命题规律 D 为答案的可能性大 解解 析析 选 D 由女士提到的 I ve got two I ll let you have one for the cost of a coffee 可 知 如果男士给她买一杯咖啡 她就把一个计算器送给男士了 故答案为 D 13 M I think you d better find another person to be your badminton partner I love the game but I just don t think I am improving W Look Jack it s still too early to give up I don t expect you to be a superstar Just keep practicing and you surely can see the result Q What does the woman suggest the man do 听前预测听前预测 选项均以原形动词开头表明 本题考查观点建议 解解 析析 选 B 由女士提到的 too early to give up keep practicing can see the result 可知 女士建议男士不要放弃 应坚持练习 故答案为 B 14 M Weren t you going to confirm your booking at the hotel W You re right I d better call them right now as they always get quite busy at this time of the year Linda had a big problem last time just because she hadn t confirmed the booking Q What will the woman probably do 听前预测听前预测 选项中重复出现的 the hotel confirm the booking 以及 Call the hotel Ask Linda the man to 等表明 对话与跟饭店确认房间的预订有关 听音时留意谁去确认 解解 析析 选 B 对话中男士问 Weren t you going to confirm your booking 女士回答 You re right I d better call them right now 由此可知 女士将给饭店打电话确认预订 故答 案为 B 15 M Hey why not take one of my name cards It ll be more convenient for you if you want to contact me later on W Thank you I wish I d had some name cards like yours Then I wouldn t have to write my name and telephone number down every time when I meet with some new friends Q What does the woman imply 听前预测听前预测 选项中的 She used to have gives should have 以及重复出现的 name cards 表 明 本题可能考查女士是否拥有和使用名片 解解 析析 选 D 由女士提到的 I wish I d had some name cards like yours 可知 女士认为 她也应该准备一些名片 故答案为 D 16 M There will be lots of group projects for this semester Have you chosen the group that you ll be working with I m in Group C How about you W Lucky you Well I m in Group B and I can see already that trouble is on its way Q What can be inferred about the woman 听前预测听前预测 根据意思相反的两个选项中有一个可能是答案的命题规律 将答案锁定在 C 和 D 之间 解解 析析 选 D 由女士提到的 I m in Group B and I can see already that trouble is on its way 我在 B 组 我已经预见到要有麻烦了 可知 女士对与 B 组成员一起工作感到悲观 故答案为 D 17 M Excuse me About the computers do I have to book in advance for them W Yes it s advisable Most people tend to book 24 hours in advance although sometimes you can get one with only 6 hours notice However the earliest you can book a computer is 48 hours before you need it Q What can we learn from the conversation 听前预测听前预测 选项中重复出现的 reserve a computer 以及 48 hours in advance Six hours ahead of time 等表明 对话涉及预订电脑的时间 解解 析析 选 C 对话中女士提到 the earliest you can book a computer is 48 hours before you need it C 正是对此的同义转述 故为答案 由女士提到的 有时提前六个小时也能预订 到电脑 可推知 提前六个小时预订不一定能预订到电脑 故排除 D 18 W So do you run these tours often M Well it depends on the time of the year Of course in peak times like the summer holidays we do them every weekend but at the moment it s usually once a month at most Q What can we learn from the conversation 听前预测听前预测 选项中重复出现的 travel 以及 off season best time busy 等表明 对话可能与 旅游的时间有关 解解 析析 选 B 由男士提到的 in peak times we do them every weekend but at the moment it s usually once a month at most 高峰期 每个周末都会组织 但现在通常是每月最 多一次 可知 现在是旅游市场的淡季 故答案为 B off season 意为 淡季 Now you will hear the two long conversations Conversation One 听前预测听前预测 选项中的 moved not long ago drill some holes hardware stores 等表明 对话 可能与某人搬家后买东西布置新房有关 M I ve just brought your ladder back Mrs Fielding Thanks for lending it to me Where shall I leave it W Just lean it against the wall there How are you settling down in the new house M Oh fine thanks All the neighbours have been very kind We think we ll be very happy here W I m sure you ll soon feel at home Use the ladder again any time M Thanks Er Do you mind if I borrow one of your drills W There are all my drills Which one do you want M Any one will do I only want to drill some holes in the wall to put up some shelves W Well take the electric one It bores holes through anything M How does it work I don t want to ruin it W It s child s play Anyone can use it You just plug it in and press this switch release the switch and it stops again M I ll need some long screws as well They re out of stock at Smith s hardware stores Do you know where I can buy some W Try Thorne s in Paul Street You can usually find anything you want there Hang on a minute though I ve got lots of screws in that tin there Help yourself if there is any the right size M That s very generous of you Mrs Fielding Thank you very much W You re welcome Mr Williams Always glad to oblige a neighbour Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard 19 What can we learn about the man from the conversation 解析解析 选 C 选项均为与 He 有关的完整句子表明 本题考查与 He 有关的事实状况 对 话中女士问男士 How are you settling down in the new house 男士回答说很好 所有的邻居 都十分友善 由此可知 男士刚搬来不久 故答案为 C 点睛点睛 settle down 在此处表示 安顿 20 Why does the man borrow the drill 解析解析 选 B 选项均以 To drill some holes 开头以及其中的 put up the shelves hang the cupboard 等表明 本题考查钻孔的目的 对话中男士向女士借钻孔机 说他想在墙上钻一 些孔 装一些架子 故答案为 B 点睛点睛 男士提到的 put up 在此表示 搭建 建造 21 Where could the man buy the long screws according to the woman 解析解析 选 B 选项表明 本题考查地点场所 听音时应留意与地点有关的信息 对话中 男士提到他还需要一些长的螺丝 但是 Smith s hardware stores 没货了 问女士是否知道他 在那里能买到一些 女士建议他去 Thorne s in Paul Street 看看 由此可知 答案为 C 点睛点睛 男士提到的 out of stock 表示 售完 缺货 无存货 Conversation Two 听前预测听前预测 选项中重复出现的 final examination term paper 以及 objective open book examination 等表明 对话可能与期末考试和学期论文有关 涉及考试的类型 W Dr Anderson could you please clarify the requirements for this course Some of us are a little bit confused about the final examination M Oh Well you have two options in this course You can either take a final examination or you can write a research paper instead W Excuse me Dr Anderson That s the point I need you to clarify What kind of research paper do you have in mind A study A report A book review perhaps M A report A summary really based upon current research in the field W How long should the report be M Length is really not important I should think that it would take at least ten pages in order to develop the topic however W And should we check the topic with you before we begin writing M You may if you wish But the only requirement is that it relates to current trends in the United States foreign policy Are you considering writing a paper Jane W I m not sure I think that I d like to know a little bit more about the examination M All right One hundred multiple choice questions covering both the lectures and the outside readings W Didn t you say you would give us one hour for the examination M Yes I did Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard 22 What are the requirements for Dr Anderson s course 解析解析 选 B 选项中重复出现的 Both final examination term paper either 等表明 本 题可能与课程结业的条件有关 对话中男士 即 Dr Anderson 说他的这门课有两个选择 参加期末考试 take a final examination 或是写一篇研究论文 write a research paper 故 答案为 B 点睛点睛 either or 并列处为常考点 是听音的重点 23 What kind of research paper has Dr Anderson assigned 解析解析 选 A 选项中的 report review ten page composition 等表明 本题可能与课程作 业或考试内容有关 对话中女士问 Dr Anderson 需要写什么类型的论文 Dr Anderson 回答 说 A report 故答案为 A 24 Which course does Dr Anderson most probably teach 解析解析 选 B 选项表明 本题考查课程名称 对话中男士用 But 转折提到 唯一的要求 就是报告与美国外交政策的当前趋势有关 由此可推知 Dr Anderson 很可能是教国际关 系课程的 故答案为 B 点睛点睛 But 转折处为常考点 听音时应留意 25 What kind of examination has Dr Anderson prepared 解析解析 选 B 选项均为某种类型的考试表明 本题考查考试类型 对话中女士问 Dr Anderson 有关考试的情况 Dr Anderson 回答说有一百道涉及课本知识和课外读物的多项 选择题 由此可知 这是一次客观题考试 故答案为 B Section B Passage One 听前预测听前预测 选项中的 Sea water build a ship model celebrate commemorate the day make a voyage original route 等表明 短文可能与造船航海有关 涉及某一天的庆祝活动 Port Glasgow situated on a deep river near the sea is a place where ships have been built for many years One of the earliest steam ships ever made was built in Port Glasgow in 1812 James Watt who invented the steam engine was born in Greenock a town next to Port Glasgow on the river Clyde One of the steam engines built by Watt was used to pump water out of the river This steam engine gave Henry Bell a local engineer the idea of using steam to drive a ship The ship that he built was called the Comet Although it was only a small ship it was the first step towards the huge ships constructed in Port Glasgow today In 1962 the citizens of Port Glasgow decided they would celebrate the one hundred and fiftieth anniversary of the building of the Comet Every one interested was given an opportunity to join in the celebration The schools youth organizations and churches agreed they would organize a grand parade to commemorate the day It was decided that a new ship looking exactly like the first Comet would be built On the day of the celebrations Saturday the 1st of September 1962 the new Comets would be launched and would make a voyage repeating the original voyage made by the first Comets in 1812 The town councilors and some other important people invited to sail on this voyage were asked to wear clothes to look like people living at the beginning of the last century Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard 26 What did the ship Comet use to propel itself 解析解析 选 C 选项中的 Coals Steam Electricity 等表明 本题可能与能源有关 短文中 提到 瓦特发明的蒸汽机使得当地的工程师 Henry Bell 萌生利用蒸汽驱动船只的想法 gave the idea of using steam to drive a ship 这艘由他建造的船取名为 Comet 由此可知 Comet 是利用蒸汽来驱动的 故答案为 C 27 When was the ship Comet built 解析解析 选 A 选项表明 本题考查时间 听音时应留意与选项中年份相关的信息 短文 中提到 1962 年格拉斯哥港的市民决定要庆祝建造 Comet 一百五十周年的纪念日 由此可 推断出 Comet 是在 1812 年建造的 点睛点睛 本题需要经过简单计算得出答案 28 What can we learn about the anniversary of the building of the Comet 解析解析 选 C 选项中的 celebrate commemorate the day wear make join 等表明 本题 可能与庆祝当天发生的事情有关 短文结尾处提到 在庆祝当天 一艘新建的 Comet 会下 水出海并且会重走 Comet 在 1812 年航行的路线 C 正是对此的同义转述 故为答案 Passage Two 听前预测听前预测 选项中的 world s population recourses crisis protect the earth climate change 等表明 短文可能与世界人口 资源 环境问题有关 Speaking at the Sustainable Development conference in London Britain s chief scientific advisor warns that under the backdrop of a growing global population the world will face a perfect storm of threats as food water and energy shortages combine to impact society by the year 2030 Dr John Beddington says in just more than 20 years the world s population will reach 8 3 billion In and of itself that means needs will be greater in the future As this happens Britain s chief scientific advisor warns that resources will be under increased pressure and climate change will also come into play exacerbating problems There is an increase in the demand for food That is going to be up by about 50 percent by 2030 Dr Beddington said The increase in demand for energy is going to be up by a similar amount and the demand for fresh water which is really very important is going to be up by something like 30 or 40 percent Professor Beddington says now that oil prices have dropped again domestic and international pressure to deal with energy issues that we will have to confront in the future may well decline But he underlines it is absolutely necessary to develop green solutions to lessen the impact that climate change will inevitably bring The U N Environment Program predicts the amount of fresh water available will drop off sharply in parts of Africa Asia and Europe by the year 2025 If little is done in the coming years Beddington says the perfect storm of threats will increase the likelihood of unrest conflict and mass migration in various parts of the world Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard 29 What is the passage mainly about 解析解析 选 B 选项均为名词性短语且概括性强表明 本题可能考查短文主题 短文开头 提到 英国的首席科学顾问指出 在世界人口增长的大背景下 世界将会面临来自食品 水源和能源危机综合影响下的全面威胁 接下来文章便围绕这几项资源危机而展开 由此 可知 短文主要讲述了将在 2030 年到来的资源危机 故答案为 B 点睛点睛 短文的主旨一般在短文的开始或结尾有所提及 听音时应注意 30 What will the world s population be in about 20 years according to Dr John Beddington 解析解析 选 C 选项表明 本题与数字有关 听音时应留意与选项中数字相关的信息 短 文中提到 John Beddington 博士说 20 多年之后 世界人口将会达到 8 3 billion 故答案为 C 点睛点睛 数字处为常考点 是听音的重点 31 Why does Professor Beddington suggest developing green solutions 解析解析 选 D 选项均以 To 原形动词 开头表明 本题考查原因或目的 短文中用 But 转折提到 Beddington 教授强调说现在十分有必要 develop green solutions 以减轻气候变 化带来的不可避免的影响 故答案为 D 点睛点睛 But 转折处为常考点 听音时应留意 Passage Three 听前预测听前预测 选项中的 bigger than Earth 20 light years away the star Gliese 581 satellite 等 表明 短文可能是对某一星球的介绍 Astronomers have discovered a potentially habitable planet of similar size to Earth in orbit around a nearby star A team of planet hunters spotted the alien world circling a red dwarf star called Gliese 581 20 light years away The planet is in the Goldilocks zone of space around a star where surface temperatures are neither too hot nor too cold for liquid water to form If confirmed the planet would be the most Earth like that has ever been discovered in another solar system and the first strong contender for a habitable one More than 400 exoplanets have been discovered by astronomers but most are gas giants like Jupiter that would be inhospitable to life as we know it Astronomers used the Keck telescope in Hawaii to study the movement of Gliese 581 in exquisite detail and from their observations inferred the presence of a number of orbiting planets The team report two new planets in the Astrophysical Journal bringing the total number known to be circling the star to six One of the planets named Gliese 581g has a mass of three to four times that of Earth and takes 37 days to orbit the star Astronomers believe it is a rocky planet with enough gravity to retain an atmosphere Unlike the previously discovered planets Gliese 581g lies squarely in the region of space where life can thrive One side of the planet is always facing the star much as one side of the moon constantly faces Earth The average temperature on the planet is estimated to be between 31 to 12 but the ground temperature would vary from blazing hot on the bright side and freezing on the dark side Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard 32 What can we learn about Gliese 581 解析解析 选 B 选项中的 It bigger than Earth 20 light years away 等表明 It 可能指代某一 星球 本题考查该星球的相关情况 短文中提到 一个探索星球的团队发现了一个围绕红 矮星运动的行星 起名为 Gliese 581 距离地球 20 光年 故答案为 B 点睛点睛 light year 意为 光年 33 How many planets are circling Gliese 581 so far as we know 解析解析 选 D 选项表明 本题与数字有关 听音时应留意与数字相关的信息 短文中提 到 这个团队最近在 天体物理学杂志 公布了两个新的天体 这就将围绕 Gliese 581 运 动的行星增加至 6 个 由此可知 答案为 D 点睛点睛 数字处为常考点 听音时应留意 34 What do astronomers think of the planet Gliese 581g 解析解析 选 D 选项中的 It identical to Earth orbit the star has gravity 等表明 It 指代 某个星球 本题考查该星球的情况 短文中提到 天文学家相信 Gliese 581g 行星是一颗岩 态行星 其重力足以形成大气层 D 是该行星的特点之一 故为答案 点睛点睛 根据短文中提到的 Gliese 581g has a mass of three to four times that of Earth and takes 37 days to orbit the star 可排除 B 和 C 35 In what aspect does Gliese 581g resemble the moon 解析解析 选 C C 项内容表明 It 指代 Gliese 581g 再根据选项中的 couldn t give out light similar size to the moon 等可推断出 本题考查该星球的情况 短文结尾处提到 行星 Gli

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论