




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语疯狂冲刺倒计时单项填空(并列句、状语从句)阅读理解 (限时30分钟).单项填空1 He never thought that his success came _ he least wanted it.Auntil Bsince Cwhen Dwhile答案:C考查状语从句。句意:他从没想到,他的成功在他最不想要的时候来了。until直到;since自从,既然;when当时候;while当时候,从句中的动词一般为延续性动词。根据状语从句中谓语wanted,非延续性动词,排除D项;until和since不符合句意,排除A、B两项,故选C项。2 One more week, _ we will accomplish the task better.Aor Bbut Cunless Dand答案:D考查连词。句意:再给一周,我们就会更好地完成任务。or表示选择;but表示转折;unless除非,表示条件;and表示递进。本句相当于If we are given one more week,we will accomplish the task better.故选D项。3 _ you need something, please dont hesitate to let me know.AEven though BIn caseCAs though DEven if答案:B句意:万一你需要什么东西,请毫不犹豫地让我知道。A:即使;虽然;B:万一;C:好像;D:即使,纵使。根据句意,选B项。4 After a year, doctors diagnosed him with a disease so rare _ it affects just one in 8 million children.Aafter Bthat Cas Dsince答案:B句意:一年以后,医生诊断出他患了一种很罕见的疾病,这种病如此罕见以至于八百万孩子中只有一个孩子可能会得此病。句中so rare判断设空处用that,构成“so.that.”句型。5 _ a mans age, he can reduce it several years by wearing a confident smile.AWhichever BWhateverCWhenever DHowever答案:B考查状语从句。句意:无论一个人年龄有多大,他都能通过面带充满自信的微笑使他年轻好几年。其中注意,问年龄多大,应该用“Whats your age?”,因此选用whatever。6 The professor told me to start the research right now, _ I was sure to fall behind.Aor Bso Cbut Dand答案:A句意:教授让我立刻开始研究工作,否则我肯定会落后的。根据句意选用or,意为否则。7 You know that some people say more but do less _ others do the opposite.Aonce Bwhile Cwhen Das答案:B句意:你知道有些人说的多干的少,而其他人恰恰相反。前后两句为相互对比关系,故选while,意为“而”。8 Ill make some sandwiches, just _ we get hungry later.Aeven if Bas thoughCif only Din case答案:D考查连词。句意:我要做一些三明治,万一我们一会儿饿了。even if“即使”;as though“好像”;if only“要是就好了”;in case“万一”,故选D项。9 Life is filled with things we have no control over, _ ourselves, we can control.Afor Band Cso Dbut答案:D考查连词。句意为:生活充满了我们无法掌控的事,但是,对于我们自己,我们可以控制。前后句子之间为转折关系,故选but。10 If we work with a strong will, we can overcome any difficulty, _ great it is.Awhat Bhow Chowever Dwhatever答案:C考查让步状语从句。句意:如果我们有坚强的意志,那么就可以克服任何困难,无论困难有多大。根据句意,选C项。11 Jim came back early last night. It was not yet eight oclock _ he got home.Abefore Bthat Cwhen Duntil答案:C句意:Jim昨晚回来得早。还不到八点他就到家了。when有“当的时候”的含义,引导时间状语从句,故选C项。before意为“在之前”;that是强调句的结构词,但是此句不符合强调句结构;until意为“直到”,均不符合句意。12 _ I couldnt fully understand what he wanted to show in his paintings, I thought his works were quite impressive.AAs BSince CIf DWhile答案:D考查状语从句。句意:尽管我不能充分理解在他的画里他想要展现什么,但我觉得他的作品给人的印象很深刻。While在此处表示“尽管”,引导让步状语从句。13 _ scores of times, but he still couldnt understand it.AHaving explainedBHaving been explainedCThough it was explainedDIt was explained答案:D考查句子结构。本句中的but是并列连词,由此可知but前后都是完整的分句。表转折意义的句中,but与though不能同时用,故D项正确。14 The police set about arresting the suspect _ they found enough evidence to prove him guilty.Aimmediate Bas long asCthe moment Das far as答案:C考查状语从句。句意:警方一找到足够证明他有罪的证据,就着手逮捕了这名嫌疑犯。the moment意为“一就”,引导时间状语从句。immediate是形容词,不能引导时间状语从句,只能用immediately;as long as“只要”,as far as“远到”,均不符合句意。15 She looked after the orphan _ he were her own child.Aas if Beven thoughCnow that Din case答案:A考查状语从句。句意:她照料这个孤儿就像他是自己的孩子一样。此处as if的意思是“好像”,引导方式状语从句。even though“即使”;now that“因为”;in case“以防”,均与句意不符。.阅读理解AWhenever anyone measures educational success, East Asian countries are always top scorers. But in a recent league table, a European country, Finland, was top of the class. South Korea was still in second place, though. Britain was at number 6.In Korea the school day is longtypically 7 or 8 hours, followed by hours of private tutoring in the evenings. All_this_hothousing leaves Korean students so tired, they sometimes fall asleep in class next day. Worries about the effects of late night cramming(考试的突击准备) led the government to force cramming schools to close by 10 pm. Finnish children spend the least time in class in the developed world, often finishing just after lunch, with about one hour of homework a day. Private tuition is uncommon. The British and American school day is quite long in comparison, around 6 hours, and secondary school pupils do 2 or 3 hours of selfstudy a night.The Korean education system, like many in Asia, is intensely competitive, with students even competing to get into the best cramming schools, to help them get ahead. Finnish education is far less cutthroat. Classes are all mixed ability, and there are no league tables. British schools again occupy the middle ground, with quite high levels of competition for places at university, and schools and universities battling to come top of league tables for everything from exam results to student satisfaction. Korea and Finland both do well, yet their education systems are so different.However, there are some similarities between Korea and Finland. In those countries, teachers have high status in society, and education is very highly valued. Those attitudes cant change quickly. But it can be done. They might be the star pupils now, but until the 1970s, Finlands education system was poor. Their thoroughly different approach to schooling has taken them to the top in just a generation.文章介绍了最新全球教育成就排名,芬兰第一、韩国第二,并对一些国家的教育制度进行了比较。1The students spend the least time in school in _.Athe UK BFinland Cthe USA DKorea答案:B细节理解题。根据第二段第四句可知,芬兰学生在校学习时间最短。2According to the text, we think in Korea _.Astudents spend more time in studyingBstudents are tired of studying in classCstudents leave their school earlyDstudents are always top scorers答案:A细节理解题。结合第二段第一句及全文可知,韩国学生花费在学习上的时间较多。3The underlined phrase “All this hothousing” in Paragraph 2 probably refers to _.Aprivate evening tutoring Bselfstudy at homeClonghour study Dschool study答案:C词义猜测题。根据上下文之间的逻辑关系,不难看出All this hothousing指代上文提到的the school day和hours of private tutoring,故C项正确。4From Paragraph 3, we can know that _.AFinnish students are less stressed in studyBtherere also many cramming schools in BritainCstudents in Korea are the most competitive in AsiaDBritish schools are less competitive than universities答案:A细节理解题。根据第三段第二句可知,芬兰学生之间的竞争远没有那么激烈。5According to the author, the key to improving education is _.Athe attitude Bthe schooling timeCstar pupils Dnew teaching approach答案:A推理判断题。在最后一段作者提到,教师社会地位高以及对教育的高度重视是韩国和芬兰共同具有的特征。再根据Those attitudes cant change quickly.But it can be done.可推断出,作者认为改善教育的关键是态度。BDoes Fame Drive You Crazy?Although being famous might sound like a dream come true, todays stars, feeling like zoo animals, face pressures that few of us can imagine. They are at the center of much of the worlds attention. Paparazzi(狗仔队) camp outside their homes, cameras ready. Tabloids(小报) publish thrilling stories about their personal lives. Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a signature!According to psychologist Christina Villarreal, celebritiesfamous peopleworry constantly about their public appearance. Eventually, they start to lose track of who they really are, seeing themselves the way their fans imagine them, not as the people they were before everyone knew their names. “Over time,” Villarreal says, “they feel separated and alone.”The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages. In the 4th century BC., painters followed Alexander the Great into battle, hoping to picture his victories for his admirers. When Charles Dickens visited America in the 19th century, his soldout readings attracted thousands of fans, leading him to complain(抱怨) about his lack of privacy. Tabloids of the 1920s and 1930s ran articles about filmstars in much the same way that modern tabloids and websites do.Being a public figure today, however, is a lot more difficult than it used to be. Superstars cannot move about without worrying about photographers with modern cameras. When they say something silly or do something ridiculous, there is always the Internet to spread the news in minutes and keep their “story” alive forever.If fame is so troublesome, why arent all celebrities running away from it? The answer is there are still ways to deal with it. Some stars stay calm by surrounding themselves with trusted friends and family or by escaping to remote places away from big cities. They focus not on how famous they are but on what they love to do or whatever made them famous in the first place.Sometimes a few celebrities can get a little justice. Still, even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are. They are tired of being famous already.本文为议论文。作者主要对现在的名人没有隐私的问题发表了自己的看法。6It can be learned from the passage that stars today _.Aare often misunderstood by the publicBcan no longer have their privacy protectedCspend too much on their public appearanceDcare little about how they have come into fame答案:B推理判断题。根据文章第一段第二、三、四句“They are at the center of much of the worlds attention.Paparazzi camp outside their homes,cameras ready.Tabloids publish thrilling stories about their personal lives.”可知现在的明星没有隐私,故选择B项。7What is the main idea of Paragraph 3?AGreat heroes of the past were generally admired.BThe problem faced by celebrities has a long history.CWellknown actors are usually targets of tabloid
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 云南省寻甸回族彝族自治县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 拎包入住房屋租赁合同
- 河北省肃宁县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 2025标牌规范建设项目安全管理培训合同
- 2025年度琴行教师学生安全教育与事故处理合同
- 2025版石灰矿产品买卖及资源开发合同
- 2025车库租赁合同附带车位使用权及车位改造工程
- 2025房产抵押贷款合同范本:抵押物价值评估与处置程序
- 2025版外墙真石漆施工与施工图纸规范合同
- 海南省文昌市2025年上半年公开招聘辅警试题含答案分析
- 安全生产行政执法要点及文书制作实务培训课件
- 人教版小学数学四年级上册全册教案
- 2025年中国智慧养殖行业市场占有率及投资前景预测分析报告
- 电影院安全生产与安全管理规定制度
- 废气处理合同协议
- 镁铝合金行业前景
- 煤炭工业矿井工程建设项目设计文件编制标准
- 2025-2030中国余热回收行业市场现状供需分析及投资评估规划分析研究报告
- 无人机物流配送服务手册
- 深度学习:从入门到精通(微课版)全套教学课件
- 见证取样送检计划方案
评论
0/150
提交评论