




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
职称英语补全短文题答题技巧1. 补全短文出题思路:书内共编写15篇短文,每篇短文内有5处填空,短文后有A-F 6个句子,要求根据短文的内容来选择5个句子,分别补回原有的位置。每题2分,共10分。主要目的是考核学员对5出填空出的前,后句,以及和选项之间的逻辑关系和理解能力。要注意:该考项不从书内出题,因此一定要掌握好答题的方法和技巧。2. 补全短文解题步骤(1) 先看短文后A-F 6个句子。(2) 后看短文,重点盯住每个填空处的前句和后句。3. 补全短文解题方法和技巧(1)当先看A-F六个句子时,一定要划出“特定词”或“关联词” 特定词和关联词主要有:1. “连同、一起”, 2.表时间的介词 3. 代词,4. 定冠词 5. “the +名词” 6. 复数人称代词7. 单数人称代词8. 固定搭配:neithernor,eitheror, not onlybut also等。9、other, another 关联词为the+名词,前一句会出现the 后的名词。 关联词为the second,前一句会出现the first。 关联词为they, 上一句会出现复数名词。 关联词为人名,依据男性人名或者女性人名,下一句将出现he或者she。(2)当盯住每个填空处的前句或者后句时,要重点寻找与“特定词”或“关键词”相关的词,以便确定选项。 重点词意思是”连同、一起”,说明重点词后的单词会在横线前一句出现。 重点词是表时间的介词,说明重点词后的单词会在横线前一句出现 重点词是代词,说明横线前会出现与重点词相应单复数的人称代词或名词 4. 重点词是定冠词,说明横线前会出现重点词后的词 “the +名词”作主语,说明上一句有此名词,或下一句会出现it (单数) 或they (复数) 如果是复数人称代词,表示其指代复数名词,之前出现过复数名词或相应人称代词。 如果是单数人称代词,表示其指代单数名词,之前出现过单数名词或相应人称代词。 固定搭配:neithernor,eitheror, not onlybut also等。 重点词是other, another等,说明横线前有与之相对应的情况。(3)如无法确定,就要看懂填空处的前句或后句,以便从A-F6句中找出合乎逻辑,又相通相顺的一项。第一篇 Mobile phonesMobile phones should carry a label if they proved to be a dangerous source of radiation, according to Robert Bell, a scientist. And no more mobile phone transmitter towers should be built until the long-term health effects of the electromagnetic radiation they emit is scientifically evaluated, he said. Nobodys going to drop dead overnight but we should be asking for more scientific information, Robert Bells said at a conference on the health effects of low-level radiation. _1_ A report widely circulated among the public says that up to now scientists do not really know enough to guarantee there are no ill-effects on humans from electromagnetic radiation. According to Robert Bell, there are 3.3 million mobile phones in Australia alone and they are increasing by 2,000 a day. _2_As well, there are 2,000 transmitter towers around Australia, many in high density residential areas. _3_ The electromagnetic radiation emitted from these towers may have already produced some harmful effects on the health of the residents nearby.Robert Bell suggests that until more research is completed the Government should ban construction of phone towers from within a 500 metre radius of school grounds, child care centres, hospitals, sports playing fields and residential areas with a high percentage of children. _4_ He adds that there is also evidence that if cancer sufferers are subjected to electromagnetic waves the growth rate of the disease accelerates. _5_ According to Robert Bell, it is reasonable for the major telephone companies to funs it. Besides, he also urges the Government to set up a wide-ranging inquiry into possible health effects.补全短文解题思路:在看到补全短文的题目的时候一定要先看空格前后或者A-F六项中是否有关联词或者重点词,并根据重点词来确定可能会在文中的关联信息。A. He says there is emerging evidence that children absorb low-level radiation at a rate more than three times that of adults. 解题思路:A选项中出现了He, 这是一个代词指代男性,所上一句有男性人名或heB. By the year 2000 it is estimated that Australia will have 8 million mobile phones: nearly one for every two people. 解题思路:B选项出现了by,而且句中出现了8 million,所以上一句一定会出现数字。C. If mobile phones are found to be dangerous, they should carry a warning label until proper shields can be devised, he said. 解题思路:C选项出现了he,代词指代男性,所以上一句一定有男性人名或者he。D. Then who finances the research? 解题思路:D选项是一个问句,根据欧美人的习惯,设问一定会回答,所以下一句肯定会针对这个问题进行回答。E. For example, Telstra , Optus and Vodaphone build their towers where it is geographically suitable to them and disregard the need of the community. 解题思路:出现了复数人称代词their,说明上一句一定含有复数人称。F. The conclusion is that mobile phones brings more harm than benefit. 解题思路:The conclusion结论是,说明这句话一定是结论,如果要填进短文一定是最后一段。空1解题思路:空1的上一句出现了男性人名Robert Bells,所以我们知道空格一定会出现he,所以符合条件的只有A和C,我们还是通过相通相顺确定答案,上一句说Robet Bell一个关于低频辐射对于健康的影响的会议上说,下一句一定和会议内容也就是低频辐射对于健康的影响有关。C选项说如果手机很危险那么就应该贴上警示的标语直到适当的防护物出现,和辐射对于健康的影响是一致的,所以答案选择C。空2解题思路:空二的上一句出现了Autralia, 而且出现了数字,根据选项B的特定词by,说明上一句一定有数字,而且B选项再次出现了Australia,所以这道题目的答案可以确定是B空3解题思路:第3空的前一句出现了towers,这是一个复数名词,所以下一句很有可能出现复数人称代词。选项E出现了复数人称代词their,还同时出现了towers,所以这道题目的答案选择E空4解题思路:空四的下一句出现了he adds,所以空4一定会出现男性人名或者是he,只有A选项和C选项符合条件,所以我们要走相通相顺的方法,空4上一句说Robert Bell建议政府应该禁止在学校操场、儿童日托中心、医院、运动场所以及儿童占比例较高的居住场所方圆500米范围内建造发射塔。所以后面一定会解释原因,A选项说有证据证明儿童接受低频辐射的量是成人的3倍所以这道题目答案选择A空5解题思路:空5的下一句是一个陈述句,而且明确提到了主流电信公司应该付款,所以根据选项D,有问必有答,选项D问到谁该来为研究提供经费,和空4下一句思路吻合,所以答案选择D。答案:1(C),2(B),3(E), 4(A), 5(D)第二篇:The worlds longest bridge Rumor has it that a legendary sixheaded monster lurks in the deep waters of the Tyrrhenian Sea between Italy and the island of Sicily_1_When completed in 2010,the worlds longest bridge will weigh nearly 300,000 tonsequivalent to the iceberg that sank the Titanicand stretch 5 kilometers long“Thats nearly 50 percent longer than any other bridge ever built,”says structural engineer Shane Rixon_2_Theyre suspension bridges,massive structures built to span vast water channels or gorgesA suspension bridge needs just two towers to shoulder the structures mammoth weight,thanks to hefty supporting cables slung between the towers and anchored firmly in deep pools of cement at each end of the bridgeThe Messina Strait Bridge will have two 54,100-ton towers,which will support most of the bridges loadThe beefy cables of the bridge, each 1.2 meter in diameter, will hold up the longest and widest bridge deck ever builtWhen construction begins on the Messina Strait Bridge in 2005,the first job will be to erect two 370 meter-tall steel towers_3_Getting these cables up will be somethingIts not just their lengthtotally 5.3 kilometersbut their weight._4_After lowering vertical “suspender” cables from the main cablesbuilders will erect a 60 meter-wide 54,630-ton steel roadway, or deckwide enough to accommodate 12 lanes of trafficThe decks weight will pull down on the cables with a force of 70,500 tonsIn return,the cables yank up against their firmly rooted anchors with a force of 1 39,000 tonsequivalent to the weight of about 100,000 carsThose anchors are essential_5_解题思路:在看到补全短文的题目的时候一定要先看空格前后或者A-F六项中是否有关联词或者重点词,并根据重点词来确定可能会在文中的关联信息。A. Some environmentalists are against the project on biological grounds解题思路:A选项出现the project,根据the+名词,上一句出现名词的原则,上一句一定有project。而且根据出现的复数名词,下一句可能出现复数人称代词they。B. What do the worlds longest bridges have in common? (出现the+名词,上一句一定有这个名词)解题思路:A选项出现the worlds longest bridgs,根据the+名词,上一句the+名词的原则,上一句一定有bridgeC. If true,one day you might spy the beast while zipping(呼啸而过)across the Messina Strait Bridge解题思路: C选项出现了the+名词,根据the+名词原则,名词一定会出现在上一句中,所以上一句会出现spy,或者spy的同义词D. Theyre what will keep the bridge from going anywhere 解题思路:D选项出现了复数人称代词they,所以上一句一定会出现复数名词。E. The second job will be to pull two sets of steel cables across the strait,each set being a bundle of 44,352 individual steel wires解题思路:E选项出现了明显的the second,既然有the second,上一句就一定会出现the first。F. They will tip up the scales at 166,500 tonsmore than half the bridges total mass解题思路:出现了复数人称代词they,所以上一句一定会出现复数名词。空1解题思路:空1的上一句出现了monster ,这个词是beast的同义改写,也就等同于beast,C选项中出现the beast,和关联词信息相符,所以空1选择C。空2解题思路:空2的下一句出现了they,所以空2一定会出现复数名词,A,B都出现了复数名词,分别是environmentalists和bridges.空2的下一句还出现了briges,和B选项相符合,所以这道题目选择B。空3解题思路:空3上一句出现了明显的the first,第一个,既然有第一个,就一定有第二个the second,选项中E出现了the second job,所以答案选择E。空4解题思路:空4前一句出现了weight,那么下一句一定会出现和weight重量相关的词,我们看到F选项中出现了166,500tons,也就是166,500吨,明显是表示重量的,和weight相关,所以答案选择F空5解题思路:空5上一句出现了those anchors,是一个复数名词,下一句就可能出现附属人称代词they,选项中D和F都出现了they,但是由于F已经填入第4空,所以第5空填入D答案:1(C),2(B), 3(E), 4(F), 5(D)第三篇Einstein Named “Person of the Century”Albert Einstein, whose theories on space time and matter helped unravel the secrets of the atom and of the universe, was chosen as “Person of the Century” by Time magazine on Sunday. A man whose very name is synonymous with scientific genius, Einstein has come to represent more than any other person the flowering of 20th century scientific though that set the stage for the age of technology. “The world has changed far more in the past 100 years than in any other century in history. The reason is not political or economic, but technologicaltechnologies that flowed directly from advances in basic science,” wrote theoretical physicist Stephen Hawking in a Time essay explaining Einsteins significance. _ (1) _. Time chose as runner-up President Franklin Roosevelt1 to represent the triumph of freedom and democracy over fascism, and Mahatma Gandhi2 as an icon for a century when civil and human rights became crucial factors in global politics.“What we saw was Franklin Roosevelt embodying the great theme of freedoms fight against totalitarianism, Gandhi personifying the great theme of individuals struggling for their rights, and Einstein being both a great genius and a great symbol of a scientific revolution that brought with it amazing technological advances that helped expand the growth of freedom, ”said Time Magazine Editor Walter Isaacson. Einstein was born in Ulm, Germany in 1879. _ (2) _. He was slow to learn to speak and did not do well in elementary school. He could not stomach organized learning and loathed taking exams3. In 1905, however, he was to publish a theory which stands as one of the most intricate examples of human imagination in history. _ (3) _. Everything elsemass, weight, space, even time itselfis a variable. And he offered the world his now-famous equation: energy equals mass times the speed of light squaredE=mc2. _ (4) _. “There was less faith in absolutes, not only of time and space but also of truth and morality. ”Einsteins famous equation was also the seed that led to the development of atomic energy and weapons. In 1939, six years after he fled European fascism and settled at Princeton University, Einstein, an avowed pacifist4, signed a letter to President Roosevelt urging the United States to develop an atomic bomb before Nazi Germany did. _ (5) _. Einstein did not work on the project. Einstein died in Princeton, New Jersey in 1955.解题思路:在看到补全短文的题目的时候一定要先看空格前后或者A-F六项中是否有关联词或者重点词,并根据重点词来确定可能会在文中的关联信息。练习:A. “Indirectly, relativity paved the way for a new relativism in morality, art and politics,” Isaacson wrote in an essay explaining Times choices.解题思路:选项A出现了男性人名Isaacson,说明下句很有可能出现he。B. How he thought of the relativity theory influenced the general publics view about Albert Einstein.解题思路:选项B中出现了代词he,说明上一句有男性人名或者he,同时出现了the+名词,那么上一句将会出现the+名词中的名词,也就是relativity theory。C. “Clearly, no scientist better represents those a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 多媒体课件在古诗教学
- 如何评价别人的教学课件
- 废气处理药剂成本控制工艺考核试卷及答案
- 氨纶纤维纤维抗变形性能评估工艺考核试卷及答案
- 2025年呼吸内科主治医师《专业知识》备考题(附答案)
- 绒毛脱绒工艺考核试卷及答案
- 2025年河南省周口市电梯作业特种设备安全管理人员A真题及答案
- 银火法精炼炉考核试卷及答案
- 西藏政治考试题库及答案
- 2025年焊工职业技能考试试题及答案
- 男性不育遗传因素检测
- 【高考生物】2026步步高大一轮复习讲义第四单元 第16课时 细胞的增殖含答案
- 健康讲座:血管通路维护与管理
- 渝22TS02 市政排水管道附属设施标准图集 DJBT50-159
- 学生全面发展
- 水库维修申请报告
- 城市管理网格员理论知识考核要素细目表
- 2《宁夏闽宁镇昔日干沙滩今日金沙滩》公开课一等奖创新教案+(共40张)+随堂练习(含答案)
- 支原体感染详细讲解
- 《导游业务》课程标准
- 山东省青岛市城阳区2024-2025学年下学期期中考试七年级数学试题(含部分答案)
评论
0/150
提交评论