




已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读理解 Passage 1 When I was a little girl, my brothers and I collected stamps for many years. My mother didnt use to work during the week, but she worked in the post office near our house on Saturdays, and she used to bring home all the new stamps as soon as they were issued. On the day of the World Cup football final in London in 1966, we were very excited because England were playing West Germany in the final. When we were having lunch, my mother told us to go to the post office straightaway after the match if England won, but she didnt tell us why. At 2 oclock my mother went back to work as usual, while the rest of the family were watching the football on TV at home. Although she wasnt watching the match, she was listening to it on the radio. England won 4:2 and so my brothers and I ran to the post office. As we burst in, my mother was standing behind the counter. She was waiting to sell us a very special limited edition with ENGLAND WINNERS on each stamp. We were over the moon. We still have it today, and perhaps it is worth a lot of money. 1). This passage mainly tells us _. A. the author and her brother used to like stamps very much B. the author had a very kind mother C. the author and her brother had an unforgettable experience in collecting stamps D. their mother used to support them by working in the post office 正确答案:C 2). According to the passage, her mother worked in the post office _. A. during the week B. on Saturdays C. on Sundays D. for six days 正确答案:B 3). Their mother told them to go to the post office straightaway after the match if England won, but she didnt tell them why. Why do you think she did that? A. She wanted to give them a surprise. B. She doubted if she would get the stamps. C. She forgot to do that. D. She thought it unnecessary to tell them the reason. 正确答案:A 4). What does the sentence We were over the moon. mean? A. We jumped high. B. We were extremely happy about it. C. We watched the moon for a long time. D. We couldnt sleep the whole night. 正确答案:B 5). What is the best title for this passage? A. My Childhood B. My Mother C. A Precious Stamp D. A Memorable Experience in Collecting Stamps 正确答案:D Passage 2 Listen, thats not right. Look, you dont understand! Sorry, I dont follow. Are these three speakers, who are just chatting naturally, actually revealing what many people believe is their dominant thinking and learning style? Many educators, who research in this field say that everybody has one of three basic ways of processing the world: visual, auditory or kinaesthetic. Students who find their dominant learning style can make their learning more efficient. The Visual Learner:Look, you dont understand! The visual learner tends to learn by watching and copying what others do; they usually draw diagrams, maps and pictures rather than taking notes in words. They have a rich imagination, they tend to see pictures in their head and daydream in colour; they notice changes in people and places quickly; they remember faces not names; they write neatly and need a tidy environment to work in, but they like to surround themselves with colour, art and pictures; they doodle a lot. The Auditory Learner:Listen, thats not right. The auditory learner prefers to listen to explanations, enjoys conversations, usually talks very well, with a wide vocabulary. They tend to move their lips when they read and often talk to themselves; they usually remember names rather than faces; they prefer listening to music to looking at art and pictures, but when they are studying, music distracts them; they hum a lot. The Kinaesthetic Learner:Sorry, I dont follow you. Kinaesthetic learners are used to doing things physically, not listening to explanations or watching demonstrations. They like to move around when they are reading or walk up and down while trying to memorise things; they tend to touch and hug people a lot. They often prefer sports to cinemas and concerts and may lose concentration quickly if they dont study in the right way. Do you recognise yourself in one of the descriptions above? Three students took the tests and this is what they said. The visual learner: My teacher always used to tell me off for doodling - now I realise it helped me concentrate. The auditory learner: The coursebooks, which my colleagues found very interesting, were useless for me. I didnt want to read and take notes. I just wanted to discuss the ideas. The kinaesthetic learner: A teacher, who knows about learning styles suggested that I tape the lectures and listen to them when I am jogging. 1). Which of the following learners is NOT mentioned in the passage? A. Visual learner. B. Auditory leaner. C. Kinaesthetic leaner. D. Sensory learner. 正确答案:D 2). Which of the following is NOT true about the visual learners? A. They usually learn by watching and copying what others do. B. They prefer drawing pictures to taking notes in words. C. They are full of imagination. D. They remember peoples names quickly. 正确答案:D 3). Which of the following describes best the auditory learners? A. They like to watch and listen to what others do. B. They prefer to listen rather than watch. C. They like both music and pictures. D. They usually talk less. 正确答案:B 4). From the fourth paragraph, the kinaesthetic learner tends to _. A. listen to explanations and enjoy conversations B. memorise things via pictures C. do more physical exercises D. be forgetful 正确答案:C 5). According to the passage, the drawback of being a visual learner is _. A. he cannot concentrate on things B. he dislikes music C. he always daydreams D. none of them 正确答案:A Passage 3 I had two jobs growing up and they all helped shape my life. When I was about 12, I started caddying (当球童) at a nearby country club. All the kids in the neighborhood did it, and I liked it a lot. I go to watch people who were generally pretty wealthy. They were businessmen and doctors. I would listen to them talking about things and see how they behaved with each other. It was like a fly on the wall at a meeting. The second job was at a shoe store. I constantly met people from all walks of life and the challenge was exciting. Id start bringing them different kinds of shoes and get right down there and put them on their feet. If they didnt like a certain shoe, I always tried to be thinking ahead to a pair they might like better. It was like stepping up to the plate in a baseball game. Every time someone walked into that store, I was going to bat and taking a swing. I never wanted to let a customer get out of that store without buying a pair of shoes to his satisfaction. This job helped teach me an important business lesson: You have to take risks in business. If you take a risk and fail, get up to bat and swing again. 1). The author thinks what he has learned from his first job is _. A. how to learn to like a job B. how to talk and behave properly C. how to become wealthy D. how to listen to people 正确答案:B 2). The phrase people from all walks of life in the third paragraph means people _. A. walking in different ways B. having different interests in life C. coming from different parts of the city D. working in different occupations 正确答案:D 3). The author thinks his second job is _. A. challenging B. important C. different D. satisfying 正确答案:A 4). The author compares his second job to _. A. a fly on the wall at a meeting B. stepping into a golf course C. joining a baseball game D. taking a bat to swing 正确答案:C 5). The business lesson the author gets from selling shoes is _. A. thinking ahead of the customers B. trying every possible way to satisfy a customer C. never be afraid of taking risks D. never let go anyone walking into the shop 正确答案:C Passage 4 Every day, the news of the world is relayed to people by over 300 million copies of daily papers, over 400 million radio sets, and over 150 million television sets. Additional news is shown by motion pictures, in theatres and cinemas all over the world. As more people learn what the important events of the day are, fewer are still concerned exclusively with the events of their own household. As the English writer John Donne put it, nearly four hundred years ago, “no man is an island.” This idea is more appropriate today than it was when Donne lived. In short, wherever he lives, a man belongs to some society; and we are becoming more and more aware that whatever happens in one particular society affects, somehow, the life and destiny(命运) of all humanity. Newspapers have been published in the modern world for about four hundred years. Most of the newspapers printed today are read in Europe and North America. However, soon they may be read in all parts of the world, thanks to the new inventions that are changing the techniques of newspaper publishing. Electronics and automation(电子和自动化)have made it possible to produce pictures and text far more quickly than before. Therefore, the publishing of newspapers and magazines becomes more economical. Furthermore, photo-copies can be sent over great distances now by means of television channels and satellites such as Telstar. Thus, pictures can be brought to the public more quickly than previously. 1). People learn about what happens in the world through _. A. newspapers and magazines B. radio and television sets C. electronics and automation D. both A and B 正确答案:D 2). According to the passage, the expression no man is an island means that _. A. no man lives on an island surrounded by water B. every man is in some way alone C. every man can live an independent life D. every man belongs to some society 正确答案:D 3). The passage suggests that newspapers have been published for about _. A. 100 years B. 200 years C. 300 years D. 400 years 正确答案:D 4). According to the author, people in todays world _. A. have become more isolated than people in Donnes times B. are affected more by whatever happens in the other parts of the world C. are concerned only with the events of their own household D. only read newspapers in Europe and North America 正确答案:B 5). Today the publishing of newspapers and magazines is more economical because _. A. more people are engaged in newspaper publishing B. new inventions are changing the techniques of newspaper publishing C. Telstar can send pictures to any part of the world D. the competition in newspaper publishing is getting severe 正确答案:B Passage 5 Hello, new students! This is a message from the Students Union Committee. Weve been at the university for at least a year now, so we can give you some good tips. Dont worry we remember being new and making a lot of mistakes! And we havent forgotten feeling a little bit scared. First, as you know, there are no longer any grants. If you borrow money from the government, remember that like all loans, you have to pay it back. Spending all your money in the first week is not a sensible strategy. Try to make a budget for each term and stick to it. But if you are struggling to make ends meet, you can get a part-time jobrestaurants and bars in the town take lots of students on in the evenings and at weekends. Come and see us for advice. Stop worrying about making new friends. Start to join the sports and hobbies societies theyre cheap and you can begin meeting a lot of people that way. Its a great chance to take up a completely new hobby. Living in a new city a long way from home can be very stressful. One tip, dont forget your parents. After all, they are paying your tuition fees here. You will be very busy working and enjoying yourself, but stop to phone your parents sometimes and dont forget to go home for the weekend from time to time. And remember to take your dirty washing! Finally, remember to work hard and play hard. Go on working steadily towards your first degree (BA or BSc) throughout your three years here try to keep things in perspective. Youll always find someone in the Student Union office if you need to talk. 1). What does the word scared mean in the second paragraph? A. excited B. frightened C. worried D. new 正确答案:B 2). What does the word grants mean in the third paragraph? A. money given by the government to support the students study, which they neednt pay back B. money from the government which the students need to pay back C. money from the school which is similar to scholarship D. a kind of loan from the government with low interests 正确答案:A 3). The sentence But if you are struggling to make ends meet, at weekends in the third paragraph implies_. A. if you are short of money, you can find a part-time job in the restaurants and bars in your spare time B. if you want to have a better life than others, you can find a part-time job in your spare time C. restaurants and bars need more hands in the evenings and at weekends D. restaurants and bars dont need more hands in the evenings and at weekends 正确答案:A 4). From the fifth paragraph, we can infer that in order to overcome the stress of living faraway from home, _. A. its better for new students to talk to their parents over the phone from time to time B. new students need to do their washing themselves C. new students should keep themselves as busy as possible so that they will not miss home D. new students should stop phoning their parents 正确答案:A 5). This passage is written for the purpose of _. A. telling new students the problems facing them in the university B. telling new students how to budget their money C.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 监理能不能改施工方案
- 螺旋选矿机拆除施工方案
- 深圳供电局迁改施工方案
- 2025年医生入院考试试题及答案
- 2025年菏泽教师编制题库及答案
- 资金应对方案范本
- 2025年大连初中劳动考试题及答案
- 2025商业银行人民币个人住房按揭贷款合同
- 2025区域代理商授权合同范本
- 第八届粤食粤安全题库及答案解析
- 《公共机构建筑机电系统调适技术导则》
- 各类质谱仪的优缺点分析 质谱仪解决方案
- 测控技术与仪器技术面试
- 三年级数学简便计算300题及答案
- 生涯发展报告
- 企业活跃度分析报告
- 管理学原理说课课件
- 关于自愿放弃缴纳社保协议书
- 梦想课程《去远方》(版)分享课程
- 2023年政府采购评审专家考试真题模拟汇编(共681题)
- 年6万吨废植物油回收利用项目立项申请报告
评论
0/150
提交评论